ECC Публикувано: 15 февруари, 2020 Публикувано: 15 февруари, 2020 На 9.02.2020 г. в 19:28, Jenbel каза: Нали сте във Виетнам? Това не е виетнамско ! 😀 Дайте нещо виетнамско, което ви е впечатлило. Напоследък чувам от хора, посетили Виетнам, много хвалят виетнамската храна и сравнявайки я с тайландската, твърдят,че е в пъти по-добра. Сега сериозно. Започваме с грилован крокодил.Ядохме го на Ба на хилс. Другите яденета са от тази вечер в Хой ан.Всичките плюс пет бири Сайгон струваха 62 лв, 16 2
ECC Публикувано: 15 февруари, 2020 Публикувано: 15 февруари, 2020 Не се подредиха правилно,та 1.White rose 2.Banana flambé 3.Риба тон с куркума в бананово листо. 4.Салата манго,краставици и мента. 5.Въпросният крокодил. 6.Свинско с патладжани и гъби. 1,3 и 6 пишеше,че са специалитети от Хой ан. Като цяло храната си е азиатска,но не е толкова люта като в Тайланд и Шри Ланка.Цените са като в България. 6
Jenbel Публикувано: 15 февруари, 2020 Публикувано: 15 февруари, 2020 Как намираш крокодила, вкусен ли беше?
ECC Публикувано: 16 февруари, 2020 Публикувано: 16 февруари, 2020 преди 9 часа, Jenbel каза: Как намираш крокодила, вкусен ли беше? Ядем за втори път крокодил.Първият път ядохме паниран в Канчанабури-Тайланд.Този беше печен.Няма никакъв специфичен вкус.Сухо бяло месо,нещо средно между пилешко филе и филе от Бяла риба,но по-към пилешко. Не бих си поръчал специално,защото не е нищо особено.На Ба На Хилс бяхме на бюфет,затова си взехме. 2
ECC Публикувано: 16 февруари, 2020 Публикувано: 16 февруари, 2020 В Нин Бин Местни специалитети-козе месо Козе на скара-добро,но нищо особено. Патка на грил-жилава,но адски вкусна. Най-добрият сос във Виетнам-леко лют. 6
Eva eva Публикувано: 19 август, 2020 Публикувано: 19 август, 2020 Елзас Кафета с кроасани Тарт фламбе Лучена супа Вино с тарт фламбе Мръвки със зеле Пържола Лучен тарт Мръвки със зеле и ризлинг Охлюви Салата Тарт фламбе 21 2 5
jorocontrola Публикувано: 19 август, 2020 Публикувано: 19 август, 2020 2 hours ago, Eva eva said: Тарт фламбе Когато бях за първи път в района преди 7-8 години, си поръчах. Носят ми и викам: Aaaa, French pizza; А местните: No, no, no, German pizza 🙂 5
Фил Публикувано: 19 август, 2020 Публикувано: 19 август, 2020 преди 5 часа, Eva eva каза: Елзас Кафета с кроасани Тарт фламбе Лучена супа Вино с тарт фламбе Мръвки със зеле Пържола Лучен тарт Мръвки със зеле и ризлинг Охлюви Салата Тарт фламбе Би ли споделила в кои кръчми ги консумирахте и дали сте доволни?
Eva eva Публикувано: 19 август, 2020 Публикувано: 19 август, 2020 23 minutes ago, Фичо said: Би ли споделила в кои кръчми ги консумирахте и дали сте доволни? За съжаление не запомних имената на всички кръчми. Често сядахме където беше възможно. Имаше доста туристи и беше почти невъзможно да се намерят места по заведенията по времето, по което ние огладнявахме 🙂 . Доволни сме от всички заведения. Ето един линк, другите нещо не ги откривам: 1
AlexandraKo Публикувано: 19 август, 2020 Публикувано: 19 август, 2020 Едни пре-вкусни сепийки, с превъзходни аспержи и с лучени кръгчета за разкош:)))) Филе от бяля риба на плоча: Сьомга на скара: Закуска: Скариди, с гъби и спагети по китайски: Следобеден снакс за Кава-та - бяла и розЕ - хайвер във вафлени кошнички, рулца от пилешко и зеленчук, нещо, като руска салата и рибни крокетки: 13 2
giafil Публикувано: 20 август, 2020 Публикувано: 20 август, 2020 От няколко дена е гледам тази снимка. Беше качена на един от гръцките онлайн издания с цел представяне на традиционните храни. Това е Melichloro твърдо сирене от кози или овце или смес от остров Лемнос/Λήμνος . Въпросът ми е това, че краката на тия хора са в тая локва част от традицията ли е? 1 3 4
Фил Публикувано: 20 август, 2020 Публикувано: 20 август, 2020 преди 1 минута , giafil каза: Въпросът ми е това, че краката на тия хора са в тая локва част от традицията ли е? Да, плюс че преди това не трябав да си мият краката поне една седмица, иначе не узрява добре сиренето! Това е като с хубавата шкембе чорба - готвачът като кълца шкембето, ако не накълца и малко от пачаврата, с която забърсва тезгяха, чорбата не се получава достатъчно вкусна! 2 1 1 11
bulpa Публикувано: 20 август, 2020 Публикувано: 20 август, 2020 преди 1 час, Фичо каза: готвачът като кълца шкембето, ако не накълца и малко от пачаврата Това прозвуча като филм на Хичкок 😱 1 1
t_petkov Публикувано: 20 август, 2020 Публикувано: 20 август, 2020 Много пъти съм се замислял, че едно време при гроздобера, гроздето също с крака се е мачкало. 🙄🙄😁😁 1
Дани Магелани Публикувано: 20 август, 2020 Публикувано: 20 август, 2020 преди 7 минути , t_petkov каза: Много пъти съм се замислял, че едно време при гроздобера, гроздето също с крака се е мачкало. 🙄🙄😁😁 Но от млади и къпани моми. Вдигат полите над коляно и така си правят СПА с шира. 6
AlexandraKo Публикувано: 20 август, 2020 Публикувано: 20 август, 2020 Преди 1 час, Дани Магелани каза: Но от млади и къпани моми. Вдигат полите над коляно и така си правят СПА с шира. Е,па тука,чичовците си правят СПА със саламура:)))))))) 1 7
Роца Публикувано: 22 август, 2020 Публикувано: 22 август, 2020 На 19.08.2020 г. в 18:30, Фичо каза: Би ли споделила в кои кръчми ги консумирахте и дали сте доволни? @Фичо, от картата на @Eva eva, мога да допълня още добри лични впечатления за следните две места в Колмар: - Wistub de la Petite Venise (преди години) - Le Comptoir de Georges (миналия ноември) - https://www.le-comptoir-de-georges.fr/ - долната част е месарница, а ресторантът е на горния етаж, сервира също традиционна кухня (вкусни джоланчета с кисело зеле). А ако сте с кола - A la Couronne в Scherwiller - https://www.couronne.com/ Фламкьушите им са страхотни, както и бургера с бретцел, обстановката и декорацията е интересна, а ВС-то е като излязло от романите на Жул Верн 🙂 (ако пъклените ми планове за няколко дни в Елзас след Коледа се осъществят, непременно ще минем отново при тях). Това е от Comptoir de Georges: 18 1 3
DenitsaS Публикувано: 23 август, 2020 Публикувано: 23 август, 2020 Включвам се с някои специалитети от различни местенца в Исландия. В началото на август направихме една обиколка на острова, това са гурме снимките 😃 Започвам с традиционната супа от риба в един много симпатичен ресторант в Далвик - Gisli Eirkur Helgi Kaffihús Bakkarbrædra. За обяд предлагат бюфет - 2 проции супа, салата, няколко вида домашен хляб и чай/кафе. Интериорът е еклектичен, включва всякакви стари и интересни предмети, а изгледът към залива и планините е супер. Fish & Chips на пристанището в Хусавик - може би най-добрата пържена риба, която съм пробвала тук, и отново място с хубава гледка: В град Хьопн, който се води "столицата на лангустините", хапнахме супа и салата в Humarhöfnin. Супата беше по-различна от тази, която съм пробвала преди в Рейкявик, защото я сгъстяват с картофи подобно на английския chowder, но също вкусна. Два вида бургер с еленско месо и чиабата с агнешко в Systrakaffi в Киркюбайярклойстур. Гъбена супа и чиабата с телешко месо в много симпатичен ресторант близо до Вик - Gamla Fjósið, намиращ се във ферма и сервиращ единствено собствено производство телешко. 16 1 3
ECC Публикувано: 7 септември, 2020 Публикувано: 7 септември, 2020 Май е за другата тема,но не ми се рови.Не съм го готвил аз,но пък ще го ям. 12 1 1
ECC Публикувано: 7 септември, 2020 Публикувано: 7 септември, 2020 И това е едно от любимите ми рибни ястия-сардина на скара.Сардината се чисти,вътре се слага слайс домат и се пече на скара.Е,няма такъв вкус.На всичкото отгоре пирцията струва едва 6 евро. 14 1 1
Радо Публикувано: 7 септември, 2020 Публикувано: 7 септември, 2020 Ето и малко от мен - като не голям фен на рибите въобще, но пък в комбинацията с гръцка салата е страхотна 😋 Оказва се, че в Бургас има страшни кръчми. Наздраве. 11
Otnesen Публикувано: 7 септември, 2020 Публикувано: 7 септември, 2020 Каква чудна тема открих....Да споделя и аз нещо. Стек от кенгуру с глазирани ябълки,боровинки и картофи....Насред централната част на Дрезден преди година. 10
AlexandraKo Публикувано: 8 септември, 2020 Публикувано: 8 септември, 2020 преди 5 часа, Otnesen каза: Каква чудна тема открих....Да споделя и аз нещо. Стек от кенгуру с глазирани ябълки,боровинки и картофи....Насред централната част на Дрезден преди година. И как ти се стори месото от кенгуру? преди 7 часа, Emil Chakalov каза: И това е едно от любимите ми рибни ястия-сардина на скара.Сардината се чисти,вътре се слага слайс домат и се пече на скара.Е,няма такъв вкус.На всичкото отгоре пирцията струва едва 6 евро. Щом на кулинар като теб харесва много, значи, наистина е много вкусно:)))))
Otnesen Публикувано: 8 септември, 2020 Публикувано: 8 септември, 2020 преди 25 минути , AlexandraKo каза: И как ти се стори месото от кенгуру? Беше вкусно...малко по различен вкус, но беше добре приготвено. Бих повторил отново. 1
ECC Публикувано: 8 септември, 2020 Публикувано: 8 септември, 2020 преди 3 часа, AlexandraKo каза: И как ти се стори месото от кенгуру? Щом на кулинар като теб харесва много, значи, наистина е много вкусно:))))) В Метро продават едни кутии с мисля 16 малки стека.Има кенуру,щраус и още няколко вида по-екзотични меса.Кутията струва около 100 лева.В една кутия е само един вид месо. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега