ECC Публикувано: 8 септември, 2020 Публикувано: 8 септември, 2020 Тази вечер пълнен калмар-с домати и сирене. И узо 16 2 1
Радо Публикувано: 19 септември, 2020 Публикувано: 19 септември, 2020 Кюнефе в центъра на Пловдив 😋 17 1 2
Дани Магелани Публикувано: 20 септември, 2020 Публикувано: 20 септември, 2020 преди 13 минути , Eva eva каза: Гърция 🙂 Открадна ли някоя рецепта от островите? 1
Eva eva Публикувано: 20 септември, 2020 Публикувано: 20 септември, 2020 24 minutes ago, Дани Магелани said: Открадна ли някоя рецепта от островите? Не, само се храних и пих 😄 1 1 1
dimitrov6 Публикувано: 20 септември, 2020 Публикувано: 20 септември, 2020 преди 28 минути , Eva eva каза: Не, само се храних и пих 😄 Случайно видях,че май вие имате профил и в https://www.bg-mamma.com/?action=profile;u=347137 🙂 1
Eva eva Публикувано: 20 септември, 2020 Публикувано: 20 септември, 2020 1 hour ago, dimitrov6 said: Случайно видях,че май вие имате профил и в https://www.bg-mamma.com/?action=profile;u=347137 🙂 Ха, не съм аз 🙂 Имам профил там, но това не е моят 🙂 1
AlexandraKo Публикувано: 20 септември, 2020 Публикувано: 20 септември, 2020 Преди 1 час, dimitrov6 каза: Случайно видях,че май вие имате профил и в https://www.bg-mamma.com/?action=profile;u=347137 🙂 Хехе, всички имаме профили там:))))) 6
Яничка Публикувано: 22 септември, 2020 Публикувано: 22 септември, 2020 Из крепериите във Франция: палачинката, която там е известне като "crepe". Тази е с гъби и шунка: 16 1
Дани Магелани Публикувано: 4 октомври, 2020 Публикувано: 4 октомври, 2020 преди 19 минути , Радо каза: В Габрово 😁 Може би е добре да информираме за мястото, където сме харесали показаното ястие, ако искаме да сме полезни на магеланците. Ореховият пай е много добър, производство на сладкарската работилница на хотел "Балкан". Моят личен фаворит в Габрово е холандската торта от "Глинените гърнета". 7 1
Яничка Публикувано: 17 октомври, 2020 Публикувано: 17 октомври, 2020 Какво да ядете в Португалия? Муайте francesinha и няма да сбъркате 🙂 Сандвич с телешко месо, шунка, кашкавал и яйце отгоре, всичко това залято с божествен сос. Тази от ляво е нормалния размер, моята вдясно е мини порция. Като пътувам, все експериментирам с местна храна и кво накрая? Всички са сити, само аз гладна 🙂 Но не и този път 🙂 15 2
bulpa Публикувано: 17 октомври, 2020 Публикувано: 17 октомври, 2020 преди 2 часа, Яничка каза: Какво да ядете в Португалия? Бодни и една-две пащел де ната (Pastel de nata) 😉 5 1
Яничка Публикувано: 17 октомври, 2020 Публикувано: 17 октомври, 2020 преди 41 минути , bulpa каза: Бодни и една-две пащел де ната (Pastel de nata) 😉 Боднах още първия ден, ама ич не ми хареса. На моя приятел му хареса и продължава да им налита 🙂 2 1
bendi12 Публикувано: 16 ноември, 2020 Публикувано: 16 ноември, 2020 Натата трябва задължително да е от "Pastéis de Belém" до Манастира „Жеронимуш“. Всичко друго е не дотам успешни реплики. 3 1
Spirit Публикувано: 16 ноември, 2020 Публикувано: 16 ноември, 2020 Pasteis de nata не е от най-вкусните десерти, но Bifana е един от най-добрите сандвичи които съм опитвал.
MayaS Публикувано: 18 ноември, 2020 Публикувано: 18 ноември, 2020 Шафран сладолед и кафенце в Шираз. Пазара на Шираз някъде в центъра му. Из лабиринтите на този тип пазари трудно се описва точно местположение, но който търси - намира. Сладоледа е уникален. 18 3
MayaS Публикувано: 24 ноември, 2020 Публикувано: 24 ноември, 2020 Това афенце и чайче пихме в едно кафене из уличките на Абиане, Иран. Дойде ни като манна небесна след изтощителното обикаляне сутринта и после из селото. А ето и мястото, макар, че там нама как да го пропусне човек. 9
AlexandraKo Публикувано: 24 ноември, 2020 Публикувано: 24 ноември, 2020 А ние в условията на Ковид, при всички случаи, ще имаме прираст, за трите седмици в странство:)))) Даже, така ми харесва повече - виждаш всичко, което се предлага и си избираш. Тази вечер: Супа от боб, ребърца на скара и пържени картофки. БЕлото е едно чилийско, дето, много ни се услади:)) Че даже, има и тетрапак: За десерт - тирамису и някаква плодова торта - и двете са чудесни/ опитах ги/, от турската хлебарница. 13
MayaS Публикувано: 25 ноември, 2020 Публикувано: 25 ноември, 2020 Папанаши. Изработени от пържено тесто и сладко румънско сирене, те имат формата на поничка. Гарнирани с плодов конфитюр и заквасена сметана. Когато сте в Румъния, просто не можете да пропуснете този десерт. Ресторантче в град Куртя де Арджеш. На картата е улицата (с червено) на, която го хапнахме. Ама не си спомням кое беше заведението. А и пак там: Мамалига с кашкавал бекон и яйце. 11
MayaS Публикувано: 25 ноември, 2020 Публикувано: 25 ноември, 2020 Румъния. Kürtőskalács. Изработени от печено, сладко тесто, валцувано в захар, могат да бъдат гарнирани с орех, канела, какао и други подобни аромати. Козунак с една дума. Този конкретно го хапнахме на паркинга преди входа на каньона Турда. 8
дядо Пепи Публикувано: 25 ноември, 2020 Публикувано: 25 ноември, 2020 На 18.11.2020 г. в 12:19, MayaS каза: Шафран сладолед и кафенце в Шира Най-благородно ти завиждам за мястото и вкусотията!!! Бил съм там и знам за какво иде реч. 2
AlexandraKo Публикувано: 25 ноември, 2020 Публикувано: 25 ноември, 2020 Тази вечер, наготвих от ливанския ресторант. Разбира се, беше много вкусно, но и много, като количество, половината остана. Крем супа от нахут с чесън, топли питки, пържени картофки и салати. Чеснов сос, чили сос и лучен сос. За десерт - грозде. Точно на гърба на хотела, има страхотен турски ресторант - Кападокия се казва и готвят супер. Но не работи, за съжаление. Така че, в Антверпен, в условия на локдаун, гладни няма - има достатъчно голям избор на храна. 12
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега