Тони Публикувано: 12 август, 2017 Автор Сподели Публикувано: 12 август, 2017 преди 7 минути , liliya каза: Ихаааа:) Утре ще минем през тая в Бърно. Поздрави. Връзка към коментар
liliya Публикувано: 13 август, 2017 Сподели Публикувано: 13 август, 2017 (редактирано) Е това е заведението в жълтата сграда Zlatа lod , намира се на самия център до фонтаните nám. Svobody 5, 602 00 Brno-střed, Чехия Горе при копирането е станала грешка и това е адреса , в google maps излиза , може да го видите. Редактирано 13 август, 2017 от liliya 2 Връзка към коментар
liliya Публикувано: 13 август, 2017 Сподели Публикувано: 13 август, 2017 (редактирано) А това долу е фонтана. Вечер е много ефектен -има цветни светлини , музика и 3D фигури, а водата върви отгоре надолу. Редактирано 13 август, 2017 от liliya 4 Връзка към коментар
Роца Публикувано: 16 август, 2017 Сподели Публикувано: 16 август, 2017 На 8/11/2017 в 19:44, bay_kolio каза: Имаме един приятел половин италианец, когото галено наричаме жабарче. Той е от севера, Бергамо, но се изненада. Казва, че жабари викат на французите, а италианците наричат охлювари, защото предпочитали охлюви. Тогава и аз се замислих дали у нас по погрешка викаме жабари на италианците, а по света е различно. Ако може някой поживял повече на място да ме просвети. Коя нация какво предпочита. Скромният ми опит досега показва, че и французите предпочитат охлюви пред жаби :). Жабешки бутчета съв виждала само в менюто на един ресторант (не броя туристическите ресторанти ), в 1-2 китайски ресторанта и в магазин за замразени храни. Докато охлюви се предлагат доста по-често, а в Бургундия си бяха неотменна част от менюто на всеки традиционен ресторант :). И да съм по темата: любимото ми португалско ястие, с което започва всяка ваканция - bacalhao a brás (много грозно, но страшно вкусно) - този път в тазгодишното ми откритие, ресторант O Nosso в Лисабон 11 1 Връзка към коментар
Selena Публикувано: 16 август, 2017 Сподели Публикувано: 16 август, 2017 (редактирано) Задължителното ми ястие при всяко ходене в Швеция - сандвич с раци в различни версии :-). А може и само раци, купуваш си ги на грамаж и ги хапваш като семки. Редактирано 16 август, 2017 от Selena 13 Връзка към коментар
Crazy Horse Публикувано: 16 август, 2017 Сподели Публикувано: 16 август, 2017 Selena, изглежда много апетитно, но ми се струва, че под раци имаш предвид скариди. Аз също обожавам моркси дарове, като човек морски. Ако идете в Галисия, не пропускайте да пробвате октоподи във всички разновидности. Аз обичам пулпо а ла гайега - октопод по галисийски. Ето и сандвичи лично направени от мен за мои приятели преди Коледа. Стават лесно. Само ви трябва малко сьомга, чери доматчета, и маслини, плюс вкусна багета и сирене Филаделфия. Това го бройте за туризъм в Мадрид. 16 2 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 16 август, 2017 Сподели Публикувано: 16 август, 2017 Това не ми прилича на октопод по галисийкси с тези скариди или се бъркам от снимката? Връзка към коментар
Crazy Horse Публикувано: 16 август, 2017 Сподели Публикувано: 16 август, 2017 Мда, Алекс, май трябваше да пусна по-класическа снимка на октопод по галисийски, като тази. 8 Връзка към коментар
Гост 45#2 Публикувано: 16 август, 2017 Сподели Публикувано: 16 август, 2017 Тази тема досега как съм я пропуснал - не знам Веднага се поправям с един октопод от крайатинските плажове Връзка към коментар
Selena Публикувано: 16 август, 2017 Сподели Публикувано: 16 август, 2017 преди 2 часа, Crazy Horse каза: Selena, изглежда много апетитно, но ми се струва, че под раци имаш предвид скариди. Аз също обожавам моркси дарове, като човек морски. Ако идете в Галисия, не пропускайте да пробвате октоподи във всички разновидности. Аз обичам пулпо а ла гайега - октопод по галисийски. Ето и сандвичи лично направени от мен за мои приятели преди Коледа. Стават лесно. Само ви трябва малко сьомга, чери доматчета, и маслини, плюс вкусна багета и сирене Филаделфия. Това го бройте за туризъм в Мадрид. Да, разбира се, че са скариди, благодаря! Сега ще се коригирам 1 Връзка към коментар
Емика Публикувано: 20 август, 2017 Сподели Публикувано: 20 август, 2017 Какво ядох в Сицилия Специално за @Rainy Аранчини каноли кашкавал с чили-много вкусен рикота Каноло с рикота и лимонов крем. Трябва да е празно и да го напълнят пред теб. Горните ги пълниха в ресторанта пред гостите. Много храна съм снимала, но всичко е на видео от ресторантите. Риба тон се предлага навсякъде, във всички вариации - на скара, печена със сос, панирана, много добре приготвена, въпреки, че е по-сухо месото й. Крем-супите са уникални и задължително предлагат настърган пармезан към тях. Всичко ми хареса в Сицилия като храна, и улична, и в ресторантите. С едно изключение-шоколадите от Модика. И във фабрика ходих, и пред мен ги правиха, и 30-те им вида опитах, не са по мой вкус, едра захар неразстопена, все едно ядеш захар с лъжица. 18 1 4 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 20 август, 2017 Сподели Публикувано: 20 август, 2017 @Емика, благодаря! Връзка към коментар
Роца Публикувано: 27 август, 2017 Сподели Публикувано: 27 август, 2017 Две португалски ястия, които открих тази година, и двете страшно вкусни и в ресторанти насред нищото : - нещо като яхния от зеле с картофи и мръвки, бавно задушено в пръстен гювеч - патица със смокини в ароматен и леко пикантен сос с канела 17 1 1 Връзка към коментар
Емика Публикувано: 12 септември, 2017 Сподели Публикувано: 12 септември, 2017 Нов вид шоколад от 80 години насам! Розов шоколад Четвъртият вид естествен шоколад с име Ruby http://www.peika.bg/statia/Da_pohapnem_rozov_shokolad_v_Shveytsariya_l.a_i.101627.html 15 1 Връзка към коментар
Nevena Публикувано: 13 септември, 2017 Сподели Публикувано: 13 септември, 2017 Дъмплингс със скариди и гъби.Чайна таун ,Сингапур.Любимо местенце за хапване ,но за съжаление след 30 години работа го затварят.Второто ястие е от същото място жабки 12 Връзка към коментар
Емика Публикувано: 17 септември, 2017 Сподели Публикувано: 17 септември, 2017 (редактирано) Хакарл - деликатесът на Исландия. Месо от разложените трупове на изхвърлени от океана акули, което се заравя в дупка под няколко реда камъни, пясък и чакъл. Престоява в дупката между 6 и 12 седмици. След като месото е силно ферментирало, то се изважда от дупката и се нарязва на парчета, които се оставят на слънце за няколко месеца, за да се изсуши. Дори само да се доближите до това „ароматно“ ястие, то ще бъдете облeни с мирис на гнило и комбинация от старо, мухлясало, разпадащо се сирене и амоняк. https://itravel-bg.com/2017/07/12/хакарл-изсушеният-заровен-изгнил-и-ф/ Редактирано 17 септември, 2017 от Емика 5 2 2 1 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 17 септември, 2017 Сподели Публикувано: 17 септември, 2017 Този албански десерт ми е любим.Трилече-нещо като реване с три вида мляко,сиропирано и за разкош-карамел. 10 Връзка към коментар
ECC Публикувано: 17 септември, 2017 Сподели Публикувано: 17 септември, 2017 Малко и от нашето свалбардско меню.Както следва:стек от маринован кит,карпачо от тюлен и печено месо от лос със зеленчуци. 14 3 Връзка към коментар
Емика Публикувано: 17 септември, 2017 Сподели Публикувано: 17 септември, 2017 преди 12 минути , Emil Chakalov каза: Малко и от нашето свалбардско меню.Както следва:стек от маринован кит,карпачо от тюлен и печено месо от лос със зеленчуци. Това карпачо е като рисунка. Вкусно ли беше? Сосовете какви са? Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 17 септември, 2017 Сподели Публикувано: 17 септември, 2017 На 16/8/2017 в 13:43, Crazy Horse каза: Мда, Алекс, май трябваше да пусна по-класическа снимка на октопод по галисийски, като тази. Хайде аз ще пусна една снимка на класическия pulpo a la gallega, който се реди на дървена чиния-подложка, върху варени картофи. Не знам дали е известно, защо се използва дървена подложка, а не чиния. Реди се върху такава подложка, защото дървото абсорбира останалата вода от варенето на октопода и картофите и отгоре остава само зехтина с червения пипер. 19 1 Връзка към коментар
ECC Публикувано: 17 септември, 2017 Сподели Публикувано: 17 септември, 2017 преди 46 минути , Емика каза: Това карпачо е като рисунка. Вкусно ли беше? Сосовете какви са? Да,вкусно беше,но не разбрахме зеления сос от какво е.Отгоре имаше резени сушени смокини и ябълков чипс. 1 Връзка към коментар
christuff Публикувано: 17 септември, 2017 Сподели Публикувано: 17 септември, 2017 (редактирано) Като стана въпрос за октоподи, най-добрият който съм ял беше този в Тенерифе. Ето още един,който много ми хареса-тажин с октпод на плажа Легзира в Мароко.За съжаление малко загрозявам хубавата манджа,ама нямам чиста снимка. Редактирано 17 септември, 2017 от christuff 15 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 22 септември, 2017 Сподели Публикувано: 22 септември, 2017 На 17/9/2017 в 20:46, Емика каза: Хакарл - деликатесът на Исландия. Месо от разложените трупове на изхвърлени от океана акули, което се заравя в дупка под няколко реда камъни, пясък и чакъл. Престоява в дупката между 6 и 12 седмици. След като месото е силно ферментирало, то се изважда от дупката и се нарязва на парчета, които се оставят на слънце за няколко месеца, за да се изсуши. Дори само да се доближите до това „ароматно“ ястие, то ще бъдете облeни с мирис на гнило и комбинация от старо, мухлясало, разпадащо се сирене и амоняк. https://itravel-bg.com/2017/07/12/хакарл-изсушеният-заровен-изгнил-и-ф/ По-интересно е, дали си го пробвала?? Връзка към коментар
Роца Публикувано: 22 септември, 2017 Сподели Публикувано: 22 септември, 2017 (редактирано) Малко виенски глезотии (интесено защо, съм снимала основно сладки ) - козуначен комин (Baumstreizel или Kürtoskalacs, в зависимост дало сте в Австрия или Унгария), щрудел, kaiserschmarrn ("императорска бърканица" ;)), торта "Сахер" и макова торта: Редактирано 22 септември, 2017 от Роца 10 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 22 септември, 2017 Сподели Публикувано: 22 септември, 2017 В момента, Роца каза: Малко виенски глезотии ... щрудел, kaiserschmarrn ("императорска бърканица" ;)), торта "Сахер" и макова торта: Във Виена опитах маков кекс. Толкова е вкусен, че ставаш зависим. Интересно какви свойства на мака предизвикват тази реакция? Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега