Прескочи до съдържание

Кулинарен туризъм или какво да ядем по света


Препоръчани мнения

Цели пържени рачета от Сеул, правят ги на улицата, изненадващо добри бяха.

 

IMG_2159.JPG.0a4d289e760dabb34755f5b1003be766.JPG

 

Следващите са от Япония.

Супа мисо със соба, любимите ми.IMG_2200.thumb.JPG.d95f1b8651f61e145a545c9767f0ce21.JPG

 

с миди 

 

IMG_2362.JPG.890f49cb33e1027f2d91885e34cfe277.JPG

 

 

 

 

Калмар на шишIMG_2457.thumb.JPG.04798b2a25ae79b60ba619f6caf06b79.JPG

 

Топки с яйца и октопод, отгоре им слагат суха риба тон и още нещо.

 

IMG_2481.thumb.JPG.b1c64d3f3ca161d301b30dda4893c6a5.JPGIMG_2482.thumb.JPG.18a087e70ad799c2871ff0f164cfafaa.JPG

 

Нещо като нашите закуски, има с различен пълен, но е варено на пара, не печено.

 

IMG_2260.JPG.d0697d921e0a14549ea922806baadced.JPG

 

Сладолед с матча, шоколад и бадеми, любимия ми.

 

IMG_2817.JPG.1ad1977012d7f04eaf6b30c190b67b37.JPG

 

Гиоза, наподобяват сарми или поне ние така ги кръстихме.

 

IMG_2861.thumb.JPG.aaa5eb04174b1a89acfc1b787e2b5bc2.JPG

 

Рибена чорба-супа

 

IMG_2859.thumb.JPG.1f9e3ce5f513042f0d201de5117c422b.JPG

 

Два вида Окономияки стил Хирошима, яйцето се изпича в последствие пред клиента, ако го остави да престой.

 

IMG_2749.thumb.JPG.d8cc1570c6d11a2a73a9feb97ff49ab1.JPGIMG_2751.JPG.e144dc69580d4e8f65e0f31835637057.JPG

 

Всичко е много вкусно, нямаше недоволни.

 

а и може би най-важното!

 

IMG_2528.thumb.JPG.a2bcee2ed095734cbbdb60a0f6f10a87.JPG

 

част от страхотнот ядене в мини ресторантчето на Самурайка в Нара.

  • Харесвам 26
  • Браво 6
Връзка към коментар

Като стана дума за ресторантчето на Самурайка, ето какво ние хапнахме там / суши, което сами си правихме под ръководството и за забавление на двама местни дядовци, които си пиеха биричката в ресторантчето/

 

20180403_125006.jpg

Имаше и супа, и матча, но явно съм бързала да ги ям/ пия :)

Редактирано от lyusi
  • Харесвам 18
  • Браво 1
Връзка към коментар

Какво ядем ние в Истанбул - какво ли не и как няма ни едно, да не ни харесва. Имаме си няколко любими местенца, където се хранят местните. Вече ни познават и всеки път ни се радват, как си изяждаме всичко с кеф.

Едното място е ресторантчето на хотел Соризо. Имат тераса, която винаги е запазена за нас:))))

Божествена сьомга и ципура, пълнен патладжан, перфектно агнешко.

Леле, а какъв таскебап, облизваме си пръстите безсрамно.

Дават ни, като на наши хора и биричка.

И за десерт - кюнефе.

Направооооо, кулинарен разгул:))))

Едвам сколасах да снимам:)))))’

 

P_20180412_183500.jpg.e8bf1dcf49ed0049895d47e9d3cbef60.jpgP_20180412_183534.jpg.46c1463827dba812fc5b3ea447f3bf31.jpgP_20180412_183621.jpg.67c964090b58ffbecbad8e6e8c323a7c.jpgP_20180412_183633.jpg.122f9fcc473be9917443e202f3e3c750.jpg

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 16
  • Благодаря 1
  • Браво 4
Връзка към коментар
преди 10 часа, lyusi каза:

Като стана дума за ресторантчето на Самурайка, ето какво ние хапнахме там / суши, което сами си правихме под ръководството и за забавление на двама местни дядовци, които си пиеха биричката в ресторантчето/

 

20180403_125006.jpg

Имаше и супа, и матча, но явно съм бързала да ги ям/ пия :)

Аз постнах блюдата от ресторантчето на Самурайка в темата за Великден. Не съм наясно много с названията. Ще сложа обяд в ресторант в Кобе - сет Темпура и японски национален десерт. Зная, че темпурата е висока летва и за професионалистите и ми беше интересно. Само ориза си оставих, а съм капризен клиент.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 6 часа, Тони каза:

Малко турска храна.

received_10212823531802753.jpeg

received_10212823531482745.jpeg

received_10212823531682750.jpeg

received_10212823532042759.jpeg

received_10212823531562747.jpeg

received_10212823531842754.jpeg

received_10212823531642749.jpeg

Да си дойдем на думата.

Днес,в МОЛ Форум,агнешки кИфтета, превъзходни. Пилешки филета на скара,дето нямат нищо общо с едни други,дето не ги ядемP_20180413_150112.jpg.4deecc1769c27226e66bb24846554994.jpgP_20180413_150123.jpg.fcbe195d0a1e7b358aa5cdf1ed9517f4.jpg

 

  • Харесвам 20
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Какво ядем на Тенерифе.Предимно риби, но ей сега измених на себе си с едни топящи се в устата свински ребърца, гарнирани със задушени манатарки и папас аругадас.

 

 

20180426_145220.jpg

20180426_145213.jpg

20180426_145229.jpg

 

Не остана много място за десерт, но опитахме това-онова:))’

 

 

20180426_151152.jpg

 

20180426_152009.jpg

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 20
Връзка към коментар

Още тенерифски манджи:

Агнешко печено, с гарнитура, подобна на капоната,фантастично беше. Специално отидох да похваля готвача.

3CCC4FE7-3966-4F96-AD16-211C21EE9F9F.thumb.jpeg.aad03dac0fe4e73ed343fb0a8fce3faf.jpeg

 

И миди, октопод и савиче от бяла риба:

 

BDF570BF-5E84-4C2B-99C4-C561E9B87319.thumb.jpeg.60e58d69194b561a8b135fabe583a75f.jpeg

 

Ето го и оркестърът, с тенерифски песни, на първо място Палома, Паломаааааа:)))

1EF2404F-580E-424F-A92B-DB5632D51433.thumb.jpeg.964d61a41110f32de1e970e5f8864546.jpeg

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 18
Връзка към коментар
преди 7 часа, AlexandraKo каза:

Още тенерифски манджи:

Агнешко печено, с гарнитура, подобна на капоната,фантастично беше. Специално отидох да похваля готвача.

3CCC4FE7-3966-4F96-AD16-211C21EE9F9F.thumb.jpeg.aad03dac0fe4e73ed343fb0a8fce3faf.jpeg

 

И миди, октопод и савиче от бяла риба:

 

BDF570BF-5E84-4C2B-99C4-C561E9B87319.thumb.jpeg.60e58d69194b561a8b135fabe583a75f.jpeg

 

Ето го и оркестърът, с тенерифски песни, на първо място Палома, Паломаааааа:)))

1EF2404F-580E-424F-A92B-DB5632D51433.thumb.jpeg.964d61a41110f32de1e970e5f8864546.jpeg

Като показваш храна, пиши и ресторанта и мястото, моля! И други искат да опитат, предполагам не навсякъде е толкова добра.:)

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 3 часа, Дани Магелани каза:

Като показваш храна, пиши и ресторанта и мястото, моля! И други искат да опитат, предполагам не навсякъде е толкова добра.:)

В Тенерифе трудно може да уцелиш гадно място, изключение правят разни капани в южната част, където нито един човек от персонала не е испанец, нито знае нещо за испанските ястия, още по-малко за тенерифските. Там се яде пиле с пържени картофи, пърж риба и др стандартни неща.

А който иска най-автентича тенерифска храна ходи на гуачинчета-та

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, Дани Магелани каза:

Като показваш храна, пиши и ресторанта и мястото, моля! И други искат да опитат, предполагам не навсякъде е толкова добра.:)

Дани, като се върна ще разкажа подробно.

На почивка сме в Gran Melia Palacio de Isora. Има 6 ресторанта с превъзходна храна. Не сме опитали само Италианския, но паста и пица ядем в Италия. Ядем местни манджи и пием местни вина и бира.

  • Харесвам 7
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Днес на обяд се направих на веган: манатарки, печурки,паеля, два вида тенерифски картофки+ледено бяло вино.

За десерт -сладоледец. Примирих се вече, че ще се търкалям към летището.:(((((и си плюскам на воля.

 

CFEAA886-9AB1-49C9-B0FD-10F1080E18D1.jpeg

4607D1F3-959E-4104-A585-80D7E04EF579.jpeg

974166E5-6961-496E-9B58-56FEA5821781.jpeg

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 18
  • Браво 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...
преди 7 часа, akair каза:

И той ли беше вегански? Или беше "вегански"? 🙂

 

Второто, щото се направих на веган за малко и като стигнах до десерта, вече не бях.😌

  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 6 часа, neuromancer каза:

то верно за едно-две блюда може да издържиш да си веган, ама три вече е много... 

Именно. Салатата може да е веганска. Скарата не. Мозъкът трябва да се храни и той. А само на гарнитура не си е работа.

  • Харесвам 4
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Нямах си друга работа и прегледах последните мнения от темата и... още слюноотделям 🙂

 

Популярната в Братислава чеснова крем супа в хляб. 536106509_Supavhliab.thumb.JPG.07c9c05b7c11979fdcf2615a1c5b96be.JPG

 

Невероятно вкусен гулаш със зеле и  кнедли. Мястото е Bratislava Flag Ship Restaurant, по препоръки на съфорумциGulash.thumb.JPG.e222a8241774ea2be596f0d7e73cf5f1.JPG

 

Да не се пропуска тортата марленка - много вкусна и не е тежка. Опитахме я във вагон ресторанта на път за Тренчин, взехме си и в двете посоки 🙂

  • Харесвам 12
  • Браво 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.