Hayasko 1403 Публикувано: 31 май, 2013 Сподели Публикувано: 31 май, 2013 Аууу, за злояд човек като мен, който се мръщи даже на повече сланинка по пържолата и не вкусва шкембе чорба, тая тема придоби ужасителен уклон :D Но след се стигна до там - сещам се заонова италианското сирене с червейчета :D а тук още гадорийки от цял свят :D : http://www.youtube.com/results?search_query=Bizarre+Foods+with+Andrew+Zimmern&oq=Bizarre+Foods+with+Andrew+Zimmern&gs_l=youtube.12..0.1255.1255.0.5701.1.1.0.0.0.0.137.137.0j1.1.0...0.0...1ac.2.11.youtube.zLvfiqQt13o Ееее, драго ми е да намеря съмишленик, който не обича шкембе чорба Всички ме гледат учудено, като кажа, не обичам. 3 Връзка към мнение
niki_m 513 Публикувано: 31 май, 2013 Сподели Публикувано: 31 май, 2013 Това за свинската мас е абсолютно вярно, но рискуваме да се отклоним от темата. Само ще кажа на младите девойки, като сте бременни, мажете се със свинска мас, ако искате да си запазите кожата. Гарантирано! малко офтопик - разбира се, че е полезна, така напр. изключително полезен е и известният на българите "свински ариел", т.е. домашния ператен сапун, който и съд. малко соде...не само че избелва петна и дрехи, но е доста полезен и при някои екземи, дерматити, упорити гнойници по кожа, кели, и т.н. ако се къпеш с него, а не да се използва химия, която изостря кожното страдание още повече... край на офтопика Връзка към мнение
niki_m 513 Публикувано: 31 май, 2013 Сподели Публикувано: 31 май, 2013 Ееее, драго ми е да намеря съмишленик, който не обича шкембе чорба Всички ме гледат учудено, като кажа, не обичам. Аз също мразя шкембета, шкембе чорби, трътки, шийки, опашки, бъбреци, мозък, чревца... 2 Връзка към мнение
Hayasko 1403 Публикувано: 31 май, 2013 Сподели Публикувано: 31 май, 2013 Аз също мразя шкембета, шкембе чорби, трътки, шийки, опашки, бъбреци, мозък, чревца... Ставаме трима значи Само език мога да кусна, и то не всеки. За сведение на посрещачите това, че не ги обичам, не означава, че не мога да ги ям, и в казарма съм бил даже :D 1 Връзка към мнение
Тони 25531 Публикувано: 31 май, 2013 Автор Сподели Публикувано: 31 май, 2013 Хора, айде да не превръщаме и тази тема в безмислен чат, моля ви. Кой какво обича или не...Интересно е какво е видял и опитал, без значение къде, но нека все пак има информация някаква, а не сам дрън-дрън. Достатъчно подобни теми има- за лични размисли и страсти... Дано не се обидите, но каквото-такова. 5 Връзка към мнение
captain_oveur 10470 Публикувано: 31 май, 2013 Сподели Публикувано: 31 май, 2013 (редактирано) Аз също мразя шкембета, шкембе чорби, трътки, шийки, опашки, бъбреци, мозък, чревца... Е какво ядеш тогава - хляб и лютеница? Капитаншата като дойде за първи път в България, мигновено я заведох в едно арменско ресторантче да нагъваме шкембе-чорба. Ама тя много люто яде, аз толкова не мога издържа! За свалените кила с корейската кухня - бъзикате ме вие, но не съм гладувал Истината е, че се бях поосвинил малко, така че слязох до нормата...и малко под нея. Корейците се хранят много балансирано, не ядат хляб (даже съм чувал, че го считат за вреден), и по сладките неща не залитат. Те азиатците май поначало не си падат много по сладкото. Дай на азиатец баклава и му гледай сеира :D От друга страна, сещам се, че веднъж в интернационална компания се хванах, та опържих картофи - станаха страхотни. Само че братята филипинци не ги погледнаха. Аз, да си призная, изпитах известно разочарование от тяхната "оценка" за усилията ми. И като питах един от пичовете защо така, той абсолютно небрежно ми отвърна - ами ти не си им сложил захар на картофите! P.S. Хаяско спомена казармата и един старшинка веднага се появи! Редактирано 31 май, 2013 от captain_oveur 5 Връзка към мнение
Фил 68665 Публикувано: 31 май, 2013 Сподели Публикувано: 31 май, 2013 Между другото, не знам доколко сте запознати с метаболизма и имунните свойства на мазнините, но свинската мас е най-здравословния продукт от животинските мазнини Аз за гъшата мас съм чувал това ... 1 Връзка към мнение
Георги 39030 Публикувано: 31 май, 2013 Сподели Публикувано: 31 май, 2013 Срамота, че до сега никой не е споменал китайското. Та, цяла книга може да се изпише (и предполагам е изписана по въпроса), в различните части кухнята е различна, използват различни подправки, естествен аз за една седмица там не мога да пробвам всичко и още повече да усетя разлика. А и мисля, че за европейци го правят леко не толкова люто. Като цяло вкуса му е доста по-различен от европейското китайско, където правим ориз и му сипваме 100 кила соев сос...не че е лошо нашето де, просто е по-различно. Започвам с патица по пекински: Ще се изненадате колко малко месо има в цяла патица... Добре е предварително да е запознат човек, обаче. Влизане в капанчета, само защото изглежда такова, където турист не би влязъл може да е несполучливо. В случая не, че беше развалено или с лоша хигиена, просто не беше вкусно... Това ми беше любимото. Китайците много не го ядат, но изглежда е любимата манджа на чужденците в Китай - Kung Pao Chicken, пилешко с кашу и подправки. Това е първият път, когато ядохме наистина нещо мега вкусно, на третия една, една китайка помогна с поръчката... А това сами си го поръчахме. По картинка. За това и този огромен казан вдясно, щото си мислехме че е стандартна чинийка. Това най по средата беше овнешко, ако не се лъжа. Много вкусно беше всичко, но нямаше как да се справим двама човека(аз един, сестра ми и племенницата още един). Това пак ние си го поръчахме и то беше вкусно, накрая привикнахме. 9 Връзка към мнение
Прасунсен 239 Публикувано: 31 май, 2013 Сподели Публикувано: 31 май, 2013 Лигите ми потекоха, Жоро :D Китайското ми харесва навсякъде, а Индия е рай за ядене. Но да не ставам банален, наздраве с едно аджарско хачапури от Батуми: 11 Връзка към мнение
Георги 39030 Публикувано: 31 май, 2013 Сподели Публикувано: 31 май, 2013 Всъщност, много е важно храната да е съставена от непознати думи, "аджарско хачапури" директно се класира само зараи това, че човек си няма и най-бледа представа какво представлява 4 Връзка към мнение
niki_m 513 Публикувано: 31 май, 2013 Сподели Публикувано: 31 май, 2013 Всяка държава си има особености. В Португалия например не ядат краставици, дори като се замисля, не съм ги и срещал по магазините. Връзка към мнение
Фил 68665 Публикувано: 31 май, 2013 Сподели Публикувано: 31 май, 2013 А другаде ги пържат, както ние пържим тиквичките 1 Връзка към мнение
jennie 318 Публикувано: 31 май, 2013 Сподели Публикувано: 31 май, 2013 Интересува ме дали някой от тук присъстващите е опитвал (в Сингапур или другаде) дуриан? Наистина ли мирише толкова отвратително? Връзка към мнение
cck 25094 Публикувано: 31 май, 2013 Сподели Публикувано: 31 май, 2013 Интересува ме дали някой от тук присъстващите е опитвал (в Сингапур или другаде) дуриан? Наистина ли мирише толкова отвратително? Наистина мирише много, забранен е в обществения транспорт и такситата Ма то и дъвки не може... Връзка към мнение
Прасунсен 239 Публикувано: 31 май, 2013 Сподели Публикувано: 31 май, 2013 Всъщност, много е важно храната да е съставена от непознати думи, "аджарско хачапури" директно се класира само зараи това, че човек си няма и най-бледа представа какво представлява Че какво му е неразбираемото - хачапури от Автономна репупблика Аджария :D Връзка към мнение
wilks 16139 Публикувано: 31 май, 2013 Сподели Публикувано: 31 май, 2013 (редактирано) ... аз за 9 месеца свалих 14 килограма, когато за храната ми се грижеше корейска готвачка Сигурен ли си, че е било само от храната? ...или да не питам повече А другаде ги пържат, както ние пържим тиквичките те на някой места и доматите пържат, и то не толкова далечни места в Европа. а в Холандия съм ял най-вкусните печени домати, примерно Редактирано 31 май, 2013 от wilks Връзка към мнение
captain_oveur 10470 Публикувано: 31 май, 2013 Сподели Публикувано: 31 май, 2013 (редактирано) Интересува ме дали някой от тук присъстващите е опитвал (в Сингапур или другаде) дуриан? Наистина ли мирише толкова отвратително? В Индонезия е забранено да се внася в ръчен багаж в салоните на самолетите. @wilks Само от храната, нищо, че съм палавник, както ме разкриха в друга тема :D Редактирано 31 май, 2013 от captain_oveur Връзка към мнение
Георги 39030 Публикувано: 21 юни, 2013 Сподели Публикувано: 21 юни, 2013 Малко от Виетнам, нямам читави снимки на външния вид, но определено най-вкусната храна от азиатските кухни, които съм пробвал. Това беше първият ден във Сайгон, шишчетата се завиват в оризова палачинка, ако не се лъжа, поливат се със сос, издърпва се клечката и се ядат. Не беше особено вкусно, но ставаше. На оризово базираните десерти в Азия не мога да свикна и това си е, много са ми като безвкусно желе малко Тук вече сме в Hoi An, където беше истинската кулинарна мания. Ресторантчето беше бекпекърско/туристическо, но общо взето каквото и да поръчахме за два дни беше супер вкусно. Супата е Pho - традиционна за Виетнам, яде се с лъжица и клечки. Има нудъли, месо и явно цялата магия идва от подправките...в момента си умирам за едно Pho. Другото в чинията е Fried Wonton, мисля че пак е някакво тестено изделие, но имаше супер пълнеж. Пробвахме и пълнени сепии и подобни, но ги няма на снимка, айде да не се разпростирам в спомени, че ще се удавя! Иначе и по улиците има фаст фуд, стига да искате! Продавачката на банани на втората снимка съвместява длъжност със фотографски декор. Като ни видеха постоянно предлагаха летвата??(как се казва това нещо?) с бананите да се снимаме. А иначе стандартен виетнамски ресторант изглежда ето така... 8 Връзка към мнение
vesi 1175 Публикувано: 2 юли, 2013 Сподели Публикувано: 2 юли, 2013 (редактирано) Виетнамска рибка Казваха и "слонско ухо". Табиета е, че всяко парченце се завива в оризова кора, слагат се някакви подправки, завива се и се хапва (по този начин се хапва и прослувутата "Патица по пекински") Преди и след своевременната намеса Помело, пълнено с морски дарове и някакви треви и зеленчуци: Препоръчвам горещо виетнамската кухня, като задължителни са Pho-то (тяхна нудълс супа, както Жоро, вече е описал), и най- вече пролетни рулца (нямат почти нищо общо с рулцата в Тайланд, нито с тези, които се правят тук)... Тези мога да ги ям сутрин, обед и вечер. Често сладко, люто, кисело се мешат, и понякога резултатите са брррр... Например- диня с лют червен пипер и сол, разкошна салата със... захар... Редактирано 2 юли, 2013 от vesi 6 Връзка към мнение
Excited 56 Публикувано: 10 юли, 2013 Сподели Публикувано: 10 юли, 2013 Хамонът, мисля, не е пушен, а само сушен. И наистина прилича на Прошуто, макар да не е съвсем същото. A най-хубавата paella ни я сготви една украинка в Малага, даже и рецептата ми записа, а на другия ден ни сготви още една пред мен, за да ми покаже всички "тънкости" Да, не е пушен, а само сушен. Зарива се целия със сол и се оставя мисля, че месеци наред. И най-добрия се прави от тъмни иберийски прасета, които между другото се отглеждат май повече във вътршността на Португалия отколкото в Испания. А паеята е различна в различните региони и от това зависи дали ще има морски дарове в нея, но си е добра. В Каталуня имат фидеуа, което се прави подобно на паеята, но е от едни мини макарончета, много е доброоо. 2 Връзка към мнение
eve 253 Публикувано: 10 юли, 2013 Сподели Публикувано: 10 юли, 2013 Да се включа и аз, но с нещо сладко и по-традиционно. Белгийски гофрети и мляко с какао, и всякакви шоколадени неща на пазара в Антверп. 4 Връзка към мнение
danimarkova 1160 Публикувано: 10 юли, 2013 Сподели Публикувано: 10 юли, 2013 Да се включа и аз, но с нещо сладко и по-традиционно. Белгийски гофрети и мляко с какао, и всякакви шоколадени неща на пазара в Антверп. Белгийският шоколад е върховен. А гофрета в Белгия хапнах от улична будка, така миришеше по улицата, че беше невъзможно да не си купя Беше невероятна!! 1 Връзка към мнение
neuromancer 25075 Публикувано: 10 юли, 2013 Сподели Публикувано: 10 юли, 2013 Ееех, белгийски шоколад... Я да мушна една снимка от Годайва на Гран Плас Въпреки че тук снимах по-скоро мацката, отколкото шоколада 2 Връзка към мнение
captain_oveur 10470 Публикувано: 10 юли, 2013 Сподели Публикувано: 10 юли, 2013 Да се включа и аз, но с нещо сладко и по-традиционно. Белгийски гофрети и мляко с какао, и всякакви шоколадени неща на пазара в Антверп. Хм, сещам се за една забележителна фраза на мой колега от студентските години, изключително подходяща като коментар на твоите снимки - "Харабия, пичка, навих са"! 1 Връзка към мнение
salomia 132 Публикувано: 13 ноември, 2013 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2013 National Museum of the American Indian, в ресторанта на музея нямаше как да не се пробва как го готвят бизона индианците 4 Връзка към мнение
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега