Прескочи до съдържание

Кулинарен туризъм или какво да ядем по света


Препоръчани мнения

преди 50 минути , Dani Magelan каза:

Във Виена опитах маков кекс. Толкова е вкусен, че ставаш зависим. Интересно какви свойства на мака предизвикват тази реакция? :lol:

Алкалоидни ;) (в интерес на истината, аз от малка си имам влечение към мака - като дете любимите ми кифли бяха маковите, а и сега го използвам чат-пат в сладкиши).

Ако спомените ми от курсовете по ботаника отпреди четвърт век не ме подвеждат, обаче, маковете, от които се добиват семената за готвене и опиумните, не са един и същи вид.

 

И да съм по темата: намерих едни виенски кремвирши и наденички в архива :) (да отчетем и солените ястия)

 

12042017-20170412_125418.jpg

14042017-IMG_0477.jpg

Редактирано от Роца
  • Харесвам 8
Връзка към коментар
преди 6 часа, Роца каза:

Алкалоидни ;) (в интерес на истината, аз от малка си имам влечение към мака - като дете любимите ми кифли бяха маковите, а и сега го използвам чат-пат в сладкиши).

Ако спомените ми от курсовете по ботаника отпреди четвърт век не ме подвеждат, обаче, маковете, от които се добиват семената за готвене и опиумните, не са един и същи вид.

 

И да съм по темата: намерих едни виенски кремвирши и наденички в архива :) (да отчетем и солените ястия)

 

12042017-20170412_125418.jpg

14042017-IMG_0477.jpg

Според мен тези виенски кремверши са немски вайсвурст.Интересното за него е,че е в естествено черво,но задължително си го белят и се сервира със специална горчица.

Връзка към коментар

Да, така е, имаше и горчица към тях, даже и чуден бретцел :)

А виенските кремвирши са на първата снимка, тези бяха в графата "наденички" ;)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Наливна бира с телешки стек и казахски конски колбас ''казы'' на капанче пред Даниловский рынок в Москва (https://ru.wikipedia.org/wiki/Даниловский_рынок) преди седмица :drinks:DSCF4504.JPG.aee8c5401775282c6c9036e5aa802b09.JPGDSCF4506.JPG.786826d9e33aca46147b2e2203d010ef.JPG

  • Харесвам 17
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 16 минути , примкаря каза:

Наливна бира с телешки стек и казахски конски колбас ''казы'' на капанче пред Даниловский рынок в Москва (https://ru.wikipedia.org/wiki/Даниловский_рынок) преди седмица :drinks:DSCF4504.JPG.aee8c5401775282c6c9036e5aa802b09.JPGDSCF4506.JPG.786826d9e33aca46147b2e2203d010ef.JPG

Ти пък от Англия реши да ядеш телешки стек в Русия.Там обикновено ядат пелмени:lol:

  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 4 минути , Девора каза:

Включвам се с португалски манджи, тези са от ресторантчето Mare-Cheia в Авейро, просто бяха великолепни!

19437342_10211241059159930_4262258563124301409_n.jpg

19511241_10211241059279933_3396356509314469331_n.jpg

19430092_10211241058679918_7575259266633079246_n.jpg

Плача! Такива снимки трябва да са забранени :shout:

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Някой хапвал ли е този разкош в Словения? Изглежда божествено!

Ще взема да отида, не само, но и заради него до там:maninlove:

 

Прекмурска гибаница

Изключително популярен сладкиш в Словения, приготвен с мак, стафиди, орехи, ябълки и сирене рикота.

 

gibanica2.jpg.23bc40553a41168511ecf71c621d070c.jpg

  • Харесвам 13
  • Браво 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 1 час, Девора каза:

Няколко  пастейши от мен, тези ги хапнахме в Pastéis de Belém, където ги правят по оригинална рецепта.

12871489_10207974359214473_6027161821407415990_n.jpg

13346710_10207974359294475_1506298173858897148_n.jpg

13413074_10207974360534506_8615087413102956182_n.jpg

13435522_10207974354134346_8901555251384723918_n.jpg

Била съм в това заведение и съм ги опитала.

Тези същите пастейши в Макао са също толкова добри.

Още едно доказателство, че ако искаш, можеш да приемеш и да внедриш доброто от Европа.

Това за неприемащите азиатската храна, като мен, е супер.

 

  • Харесвам 5
Връзка към коментар
На 22.09.2017 г. в 8:58, Dani Magelan каза:

Във Виена опитах маков кекс. Толкова е вкусен, че ставаш зависим. Интересно какви свойства на мака предизвикват тази реакция? :lol:

И прочутият виенски маков кекс.

IMG_20171019_154013.jpg

IMG_20171021_134450.jpg

  • Харесвам 11
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

01/10/2017, чайхана '' Узбечка'' на летище Шереметиево, клюквен морс за изтрезняване, лозови сърмички с овнешко и патладжанени рулца на изпроводяк :lol:

22815488_1806224432738483_3556743331477898319_n.jpg.28d2f724a9ddf9ac44d731e45c118de0.jpg

  • Харесвам 19
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...
  • 2 седмици по-късно ...

Нямам снимки от това място La Peniche-Bienne-Switzerland, супер гледка пред огромното  езерото и добре локална кухня.

За първи път ядох швейцарски говежди ентрекот, много ми хареса както  гарнитурите и аранжировката.

 

Останах като гръмнат от швейцарско вино, ако не бях пил, никога нямаше да повярвам, че имат толкова добри.

Пих локална марка смес от Малбек и Пино Ноар 2016, дори не вярвах че е тяхно и се наложи да гледам етикета.

  • Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.