Прескочи до съдържание

Кулинарен туризъм или какво да ядем по света


Препоръчани мнения

Нямам лични снимки на кръчмата, макар да съм ходил доста пъти. Става дума за веригата аржентински кръчми The knife, в Мадрид има 2 броя, повече има  в САЩ.

 

Работят на принципа плащаш някаква сума според деня и дали е обед или вечеря и ядеш и пиеш, като пиенето е ограничено на половин бутилка вино на човек, не от картон или 1 голяма бира. Не съм фен на този вид кръчми, понеже обикновено нямат високо качество, но тази  доста добре, а и вече доста години съм я пробвал и не се променя.

Яденето няма ограничение, като се набляга на телешко, има 6-7 вида телешко месо на скара, както и други -пиле, свинско, доста салати, зеленчуци и пр. Готвачите-скараджиите са си аржентинци.

 

От доста време има промоция за рожденици, условието е когато сте там, рожденият ден да е днес или макс +- 7 дни от деня на посещението.

Второто условие е да сте придружен от поне 3 човека и получавате безплатен вход или най-грубо 25% намаление.

 

 

 

 

 

  • Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Да се разпиша в най-любимата ми тема след пътуването ни до Лондон и наоколо:

 

В Harrods:

 

 

DSC_0096-2.jpg

 

DSC_0097-2.jpg

 

DSC_0100-2.jpg

 

DSC_0101-2.jpg

 

DSC_0102-2.jpg

 

 

В кръчмата до хотела, не ѝ запомних името - пиене и пай:

 

DSC_0215-2.jpg

 

DSC_0228-2.jpg

 

 

Шоколатиерница в градчето Лакок:

 

DSC_0345-2.jpg

 

DSC_0346-2.jpg

 

 

Fish and chips в The swan:

 

DSC_0411-2.jpg

 

 

В кръчма на Пикадили:

 

DSC_0536-2.jpg

 

 

Бургер някъде:

 

DSC_0684-2.jpg

 

 

Отново рибка в някаква кръчма:

 

DSC_0687-2.jpg

  • Харесвам 13
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Малката и скрита кръчма за миди в Мадрид-La Ría "Mejillonería El Pasaje"

 

857972729_wfimage3.thumb.jpg.c1d7263e5dc494213cb8684f02af27d2.jpg1499909727_wfimage5.thumb.jpg.1c8e16e2a4f53bf796af9a2b13997931.jpg1768439569_wfimage2.thumb.jpg.1c19ce97b6070f4774e8da83a66a4950.jpg

 

Кръмча за крокети и най-вече за автентична тортия с  вермут.

 

IMG_9516.thumb.JPG.2ff9ee6a9e99e2617cd3f49649602912.JPGIMG_9514.thumb.JPG.bd035f1bea48b63a874802130a367688.JPGIMG_9513.thumb.JPG.2ec5a029dab8858513c4ef4bd6d12466.JPG

 

Гуанчинче в Тенерифе, нямаше чужденци освен нас, това е 3-то посещение. Съмнявам се силно да успеете да си поръчате на английски, но локала е много автентичен с локални ястия и все ще се разберете някак си.

Печено козе сирене, мохо с картофи, прясна риба, манджа с козе месо и други. Намира се до Ла Оротава - Guachinche Nicolás/La Perdoma/Calle Rosario 21. Може да минете покрай него и да не разберете за съществуването му, много е скрит.

 

wfimage1.thumb.jpg.e8546d228a504d790b0139e87f52523e.jpg

wfimage2.thumb.jpg.f9a497e74022d1369be76e0d83d67247.jpgwfimage3.thumb.jpg.f645c322eb20bf1460ef34d6ff297283.jpgwfimage4.thumb.jpg.1466f1d7905facafe5551b2ce5c8fa2e.jpgwfimage8.thumb.jpg.331216e480934f4d1255603860c5daa1.jpgwfimage10.thumb.jpg.65cca77a0e5e444900d3b52b02058597.jpgwfimage12.thumb.jpg.cfee686d2dfaa3d32e90b6d9a8e85f35.jpg

  • Харесвам 9
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...
  • 2 седмици по-късно ...

Привет магеланци,

Тия дни се върнахме от Брюксел и бързам да споделя вариант за бюджетно хранене в центъра на града, на 100-на метра от Гранд Палас. Порция от огромен сандвич, пържени картофки и 2 соса по избор- само за 5,70 евро.

 20191129_123210.jpg.764fb49050e0358f9fafdd6db06fd002.jpg

1917996357_....jpg.ff264689859ca40a4523bce207135272.jpg

В това симпатично ресторантче

576425806_22....jpg.1238e6549f377d7071445df8c6758795.jpg

 

  • Харесвам 15
  • Благодаря 1
  • Браво 3
Връзка към коментар

Ето ме отново в темата, след посещението ни в Бергамо 🙂

 

Сладкарничка в Стария град

DSC_0889-2.jpg.ca17d86d790721e835f9cdb5c8d23e6c.jpg

 

DSC_0888-2.jpg

 

Магеланската пицария - Il Fornaio

DSC_0971-2.jpg.a6947c6353c9319bcee9fbcc76a1d7c4.jpg

 

DSC_0900-2.jpg.7ffb0d6451f3588e8830c8e80c6ddd30.jpg

 

DSC_0902-3.jpg.25332f5d61fcedecd368b1c41993b4ff.jpg

 

DSC_0904-2.jpg.d4d2e9cd00fa07006a860fed80a1ba2b.jpg

 

DSC_0905-2.jpg.d6b126cbad45b58a2081251487246f9b.jpg

 

DSC_0906-2.jpg.46301857d7695e66c3f74a3bcbf43f48.jpg

 

DSC_0907-2.jpg.30f5e252d74b99e314dab3011af10e02.jpg

 

Сладкарничка в Стария град

DSC_0934-2.jpg.d3c7dd078873f08dc0bb87cceb682fc6.jpg

 

Скъпичък ми се видя този бял трюфел 🙂 

DSC_0969-2.jpg.38ca1a502dba969337e99dbd6be74466.jpg

 

Магазинче за кашкавал и салами. Страхотно вкусни.

DSC_0976-2.jpg.8b5235fad2539a1c463afdc3dffdce6f.jpg

 

В La Bruschetta - в новата част на града.

DSC_0983-2.jpg.5254024dd7adfe7906c22f73ff8baac9.jpg

 

В Bergamo Bistrò

DSC_0998-2.thumb.jpg.1c358749b7ff96f3b0c940b2ea92fc20.jpg

 

DSC_0999-2.jpg.7c9a2cca84b96847ea1c30e3dcab0285.jpg

 

 

DSC_1001-2.jpg

  • Харесвам 15
  • Браво 3
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Малко лапландски специалитети:

 

Превъзходна супа от сьомга:

Supa_syomga_3.thumb.jpg.9748bcc6a2b382c436578f3a76c209a4.jpg

 

Еленско, сервирано с картофено пюре, кисели краставички и сладко - много вкусна комбинация, иначе еленското е малко сухо:

Elensko.thumb.jpg.6762739fe4e6c0f11a0be4cea73df81f.jpg

 

И двете в "Nili Restaurant" в Рованиеми с традиционна кухня.

  • Харесвам 19
Връзка към коментар

Най- вкусното ястие в Йордания беше първото ни. В Петра , около 23:15ч. ни поднесоха мансав с агнешко/ овче,  който дълго ще помня. Ориз с кашу и подправки за основа и отгоре месо, без никакъв дъх, топящо се в устата. А сосът от готвенето на месото, застроен с яйце и мляко, допълва симфонията от вкусове. Препоръчвам горещо ресторант Beit Al-Barakah restaurant в самия център. 
844290BD-3FCA-4EF2-A4A5-747D0C4D2E54.jpeg.e0e98be7c504a1dbf248f9b0b023ff55.jpeg

 

A5ADBCFD-3D97-4D5A-B305-6AA5211A0710.jpeg.9c93f920cae4ccef7037f7d36b256d62.jpeg

  • Харесвам 11
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 26 минути , Цвете каза:

Най- вкусното ястие в Йордания беше първото ни. В Петра , около 23:15ч. ни поднесоха мансав с агнешко/ овче,  който дълго ще помня. Ориз с кашу и подправки за основа и отгоре месо, без никакъв дъх, топящо се в устата. А сосът от готвенето на месото, застроен с яйце и мляко, допълва симфонията от вкусове. Препоръчвам горещо ресторант Beit Al-Barakah restaurant в самия център. 
844290BD-3FCA-4EF2-A4A5-747D0C4D2E54.jpeg.e0e98be7c504a1dbf248f9b0b023ff55.jpeg

 

A5ADBCFD-3D97-4D5A-B305-6AA5211A0710.jpeg.9c93f920cae4ccef7037f7d36b256d62.jpeg

Забрави за агнешкото.Подгатвяй се за кучешко.

  • Харесвам 1
  • Смея се 5
Връзка към коментар

Да повдигна една по-приятна тема, че ми писна от гадините коронавируси.

Яли ли сте морско грозде?

Купих тази кутийка от Окинава. Пликче с водорасли във вода. Накиснах ги в тенджера с вода и зачаках. Не порастнаха като грозде, както се надявах.

Резултатът след 12 часа във вода.

Вкусът - никакъв. Очаквах да са солени, но явно двете води, през които минаха, са ги обезсолили.

Някой с опит?

20200208_120430.jpg

20200208_120439.jpg

20200207_204441.jpg

20200207_204448.jpg

20200208_102015.jpg

20200208_102028.jpg

20200208_120101.jpg

20200208_120251.jpg

Връзка към коментар

Инструкциите за употреба как ги преведе? Това пробвала ли си го на място правилно приготвено, за да знаеш какво да очакваш?

Аз лично обичам да експериментирам, ама първо някой с опит да ми го приготви, за да знам какво трябва да бъде...

Тук има крокодилско в супермаркета, ама даже не знам какво трябва да бъде на вкус, да не говорим, че не знам как се приготвя. И не купувам. 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 27 минути , neuromancer каза:

Инструкциите за употреба как ги преведе? Това пробвала ли си го на място правилно приготвено, за да знаеш какво да очакваш?

Аз лично обичам да експериментирам, ама първо някой с опит да ми го приготви, за да знам какво трябва да бъде...

Тук има крокодилско в супермаркета, ама даже не знам какво трябва да бъде на вкус, да не говорим, че не знам как се приготвя. И не купувам. 

Самурайка ми даде съвет.

Просто очаквах нещо друго.

На закуска в хотела ядох друг вид водорасли. Такива не видях никъде, а зная че са известна храна за Окинава.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, neuromancer каза:

Инструкциите за употреба как ги преведе? Това пробвала ли си го на място правилно приготвено, за да знаеш какво да очакваш?

Аз лично обичам да експериментирам, ама първо някой с опит да ми го приготви, за да знам какво трябва да бъде...

Тук има крокодилско в супермаркета, ама даже не знам какво трябва да бъде на вкус, да не говорим, че не знам как се приготвя. И не купувам. 

Крокодилското е много вкусно, ако се приготви добре. Най-хубавата част, като филе е тази, от опашката. От гърба се явява малко жилавко и трябва да се подвари повече, преди да се метне на барбекюто. Постничко е, няма мазнина, та е хубаво да му се дотури мАсълце.😉На мен ми прилича на пилешко.

 

1470838849_1(2).jpg.cdac59f25a104be4cc33681e1bec0cbc.jpg

Преди време, в Патая, съм виждала, да се пече крокодил на шиш, както ние правим чеверме  и ти режат мръвки.

Обикновено има такава рекламка:

1731714644_1(1).jpg.f72e63d63d10f58919b48872d17f768d.jpg

 

  • Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 15 минути , AlexandraKo каза:

Крокодилското е много вкусно, ако се приготви добре. Най-хубавата част, като филе е тази, от опашката. От гърба се явява малко жилавко и трябва да се подвари повече, преди да се метне на барбекюто. Постничко е, няма мазнина, та е хубаво да му се дотури мАсълце.😉На мен ми прилича на пилешко.

 

1470838849_1(2).jpg.cdac59f25a104be4cc33681e1bec0cbc.jpg

Преди време, в Патая, съм виждала, да се пече крокодил на шиш, както ние правим чеверме  и ти режат мръвки.

Обикновено има такава рекламка:

1731714644_1(1).jpg.f72e63d63d10f58919b48872d17f768d.jpg

 

Само веднъж съм яла крокодил в ресторант с готвач французин в Сием Реп. Беше жилаво и безвкусно. Браво на теб, че си намерила подходящата рецепта!

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 36 минути , Дани Магелани каза:

Само веднъж съм яла крокодил в ресторант с готвач французин в Сием Реп. Беше жилаво и безвкусно. Браво на теб, че си намерила подходящата рецепта!

А, то па аз, да не би да съм готвила. Ама, нали съм много любознателна, та питам и разпитвам, като е вкусно, как се приготвя.

И изводът е, че за да не е жилаво, трябва да се посвари - както се готви октопод.

Ама, може да се каже, че имам богат опит от готвенето на дивеч - Сър Антъни, непрекъснато влачи  какво ли не и всичко иска специално отношение.

Да ви кажа нещо да се похилите: мразя да скубя пернати - фазани, яребички и пр. И преди две седмици, идва си Сърът и ми обяснява гордо, как всичко, що е ударил, е оскубал и натъкмил, готово за фризера Поглеждам аз, от всякъде стърчат пера. Хайде, обратно на скубането:)))))))

 

  • Смея се 2
Връзка към коментар

Поради липса на крокодилско, пекнах едни свинЦки ребърца без кост, за гарнитура.

На едни голеееми Кралски печурки, пълнени със синьо сиренце, пресен лучец, чесънец и мАсълце:))))

И с герданче от задушен морков. Предястие - препечена  филийка с гуакамоле и шопска салата, без сирене:))).

Ето ви и снимка:

 

062EFEF3-0E87-48AF-B486-DD642B86307D.thumb.jpeg.87ebfcfa817eebdce26ea968d418d059.jpeg

 

Бялото винце е изстудено, баницата се пече.

Ако стане, ще кажа рецептата, защото е с Пармиджано Реджано, вместо със сирене, че от година,  нашенско сирене не ядем, по здравословни причини.

  • Харесвам 7
Връзка към коментар

Едно от попаденията на @Радо от вчера.Свински дебели черва.Толкова бяха овкусени с канела,че все едно ядеш немски коледни сладки.Май само аз ядох от тях.

794462C8-29A2-406E-847C-AACE33C29AA0.jpeg

  • Харесвам 5
  • Шок 5
  • Браво 1
  • Смея се 3
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 8 часа, Emil Chakalov каза:

Едно от попаденията на @Радо от вчера.Свински дебели черва.Толкова бяха овкусени с канела,че все едно ядеш немски коледни сладки.Май само аз ядох от тях.

794462C8-29A2-406E-847C-AACE33C29AA0.jpeg

Сигурен съм, че е било много вкусно 🙂

Ще го пробвам следващия път 🙂

 

Но пък това беше супер:

Chicken Parma

IMG_20200208_190042.jpg

  • Харесвам 8
  • Смея се 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 10 часа, Радо каза:

Сигурен съм, че е било много вкусно 🙂

Ще го пробвам следващия път 🙂

 

Но пък това беше супер:

Chicken Parma

IMG_20200208_190042.jpg

Нали сте във Виетнам? Това не е виетнамско ! 😀 Дайте нещо виетнамско, което ви е впечатлило. Напоследък чувам от хора, посетили Виетнам, много хвалят виетнамската храна и сравнявайки я с тайландската, твърдят,че е в пъти по-добра. 

Връзка към коментар
преди 26 минути , Jenbel каза:

Нали сте във Виетнам? Това не е виетнамско ! 😀 Дайте нещо виетнамско, което ви е впечатлило. Напоследък чувам от хора, посетили Виетнам, много хвалят виетнамската храна и сравнявайки я с тайландската, твърдят,че е в пъти по-добра. 

За сега най-впечатляващо е бира Сайгон.

image.jpg

  • Харесвам 4
  • Благодаря 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.