Прескочи до съдържание

Кулинарен туризъм или какво да ядем по света


Препоръчани мнения

На 9.02.2020 г. в 19:28, Jenbel каза:

Нали сте във Виетнам? Това не е виетнамско ! 😀 Дайте нещо виетнамско, което ви е впечатлило. Напоследък чувам от хора, посетили Виетнам, много хвалят виетнамската храна и сравнявайки я с тайландската, твърдят,че е в пъти по-добра. 

Сега сериозно.

Започваме с грилован крокодил.Ядохме го на Ба на хилс.

Другите яденета са от тази вечер в Хой ан.Всичките плюс пет бири Сайгон струваха 62 лв,

1E4D7382-BEE0-4476-B58E-858A88E03331.jpeg

F424E159-5D8B-4220-B33E-8FD6988F67BD.jpeg

8C5C114A-38C1-47A0-AB30-5C9CD5E22F18.jpeg

B21D735B-02C5-4188-94EF-CAE40002B2ED.jpeg

AE73AA4A-B8BA-48F1-A66C-C7E98F092F0E.jpeg

8D3F1505-078D-4BC4-8AEC-1F97FE1AC5A4.jpeg

  • Харесвам 16
  • Браво 2
Връзка към коментар

Не се подредиха правилно,та

1.White rose

2.Banana flambé 

3.Риба тон с куркума в бананово листо.

4.Салата манго,краставици и мента.

5.Въпросният крокодил.

6.Свинско с патладжани и гъби.

1,3 и 6 пишеше,че са специалитети от Хой ан.

Като цяло храната си е азиатска,но не е толкова люта като в Тайланд и Шри Ланка.Цените са като в България.

  • Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 9 часа, Jenbel каза:

Как намираш крокодила, вкусен ли беше?

Ядем за втори път крокодил.Първият път ядохме паниран в Канчанабури-Тайланд.Този беше печен.Няма никакъв специфичен вкус.Сухо бяло месо,нещо средно между пилешко филе и филе от Бяла риба,но по-към пилешко.

Не бих си поръчал специално,защото не е нищо особено.На Ба На Хилс бяхме на бюфет,затова си взехме.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

В Нин Бин

Местни специалитети-козе месо

Козе на скара-добро,но нищо особено.

Патка на грил-жилава,но адски вкусна.

Най-добрият сос във Виетнам-леко лют.

 

870A3A59-3457-41C7-8346-BC02F7598808.jpeg

3583ED09-A816-453B-A2F9-7C5F20A99376.jpeg

 

  • Харесвам 6
Връзка към коментар
  • 6 месеца по-късно ...

Елзас 

 

Кафета с кроасани

DSC_0407-3.jpg

 

Тарт фламбе

DSC_0479-2.jpg

 

Лучена супа

DSC_0480-3.jpg

 

Вино с тарт фламбе

DSC_0588-2.jpg

 

Мръвки със зеле

DSC_0712-2.jpg

 

Пържола

DSC_0713-2.jpg

 

Лучен тарт

DSC_0717-2.jpg

 

Мръвки със зеле и ризлинг

DSC_0718-2.jpg

 

Охлюви

DSC_0764-2.jpg

 

Салата

DSC_0765-2.jpg

 

Тарт фламбе

DSC_0766-2.jpg

  • Харесвам 21
  • Благодаря 2
  • Браво 5
Връзка към коментар
2 hours ago, Eva eva said:

Тарт фламбе

DSC_0766-2.jpg

Когато бях за първи път в района преди 7-8 години, си поръчах.

Носят ми и викам: Aaaa, French pizza;

А местните: No, no, no, German pizza 🙂

  • Смея се 5
Връзка към коментар
преди 5 часа, Eva eva каза:

Елзас 

 

Кафета с кроасани

DSC_0407-3.jpg

 

Тарт фламбе

DSC_0479-2.jpg

 

Лучена супа

DSC_0480-3.jpg

 

Вино с тарт фламбе

DSC_0588-2.jpg

 

Мръвки със зеле

DSC_0712-2.jpg

 

Пържола

DSC_0713-2.jpg

 

Лучен тарт

DSC_0717-2.jpg

 

Мръвки със зеле и ризлинг

DSC_0718-2.jpg

 

Охлюви

DSC_0764-2.jpg

 

Салата

DSC_0765-2.jpg

 

Тарт фламбе

DSC_0766-2.jpg

Би ли споделила в кои кръчми ги консумирахте и дали сте доволни? 

Връзка към коментар
23 minutes ago, Фичо said:

Би ли споделила в кои кръчми ги консумирахте и дали сте доволни? 

За съжаление не запомних имената на всички кръчми. Често сядахме където беше възможно. Имаше доста туристи и беше почти невъзможно да се намерят места по заведенията по времето, по което ние огладнявахме 🙂 . Доволни сме от всички заведения. Ето един линк, другите нещо не ги откривам:

 

 

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Едни пре-вкусни сепийки, с превъзходни аспержи и  с лучени кръгчета за разкош:))))

 

B4C72E91-C52B-495A-BF7F-14BD750EC6E5.thumb.jpeg.96f7abf29defb0e0ce013f37c9df8704.jpeg


Филе от бяля риба на плоча:


611CEFAA-7502-4909-8BF4-E594F518A2B9.jpeg.104cb517d9afb8417337d39df4329b7e.jpeg

 

Сьомга на скара:


E323F279-8AFB-4949-8FE7-3CDA09B27215.thumb.jpeg.faa0548a73afd25b1145fe98b276246f.jpeg

 

Закуска:

 

818CB4F7-38B6-445E-8F02-ED8C71A858E2.jpeg.a3c42ce87d3ac3db6ec50a620ca67b75.jpeg

 

Скариди, с гъби и спагети по китайски:

 

73FDB711-EE35-44BC-80B8-7F55923418F8.thumb.jpeg.a296b81c324403677a369fdea93cdf1c.jpeg

 

Следобеден снакс за Кава-та - бяла и розЕ - хайвер във вафлени кошнички, рулца от пилешко и зеленчук, нещо, като руска салата и рибни крокетки:

 

D3303C78-1885-44DC-AEA8-32EFA106A2A7.thumb.jpeg.bb8e2be9032b646a8c199c38082cd421.jpeg

  • Харесвам 13
  • Браво 2
Връзка към коментар

От няколко дена е гледам тази снимка. Беше качена на един от гръцките онлайн издания с цел представяне на традиционните храни. Това е Melichloro твърдо сирене от кози или овце или смес от остров Лемнос/Λήμνος  . Въпросът ми е това, че краката на тия хора са в тая локва част от традицията ли е?

Limnos_traditional-cheese_melihloro_melipasto_1.jpg

  • Харесвам 1
  • Шок 3
  • Смея се 3
Връзка към коментар
преди 1 минута , giafil каза:

Въпросът ми е това, че краката на тия хора са в тая локва част от традицията ли е?

Да, плюс че преди това не трябав да си мият краката поне една седмица, иначе не узрява добре сиренето! :grin:
Това е като с хубавата шкембе чорба - готвачът като кълца шкембето, ако не накълца и малко от пачаврата, с която забърсва тезгяха, чорбата не се получава достатъчно вкусна! :grin:  

  • Харесвам 2
  • Шок 1
  • Браво 1
  • Смея се 11
Връзка към коментар
преди 7 минути , t_petkov каза:

Много пъти съм се замислял, че едно време при гроздобера, гроздето също с крака се е мачкало. 🙄🙄😁😁

Но от млади и къпани моми.

Вдигат полите над коляно и така си правят СПА с шира.

  • Харесвам 6
Връзка към коментар
Преди 1 час, Дани Магелани каза:

Но от млади и къпани моми.

Вдигат полите над коляно и така си правят СПА с шира.

Е,па тука,чичовците си правят СПА със саламура:))))))))

  • Харесвам 1
  • Смея се 7
Връзка към коментар
На 19.08.2020 г. в 18:30, Фичо каза:

Би ли споделила в кои кръчми ги консумирахте и дали сте доволни? 

@Фичо, от картата на @Eva eva, мога да допълня още добри лични впечатления за следните две места в Колмар:

Wistub de la Petite Venise (преди години)

- Le Comptoir de Georges (миналия ноември) - https://www.le-comptoir-de-georges.fr/ - долната част е месарница, а ресторантът е на горния етаж, сервира също традиционна кухня (вкусни джоланчета с кисело зеле).

 

А ако сте с кола - A la Couronne в Scherwiller - https://www.couronne.com/

Фламкьушите им са страхотни, както и бургера с бретцел, обстановката и декорацията е интересна, а ВС-то е като излязло от романите на Жул Верн 🙂 (ако пъклените ми планове за няколко дни в Елзас след Коледа се осъществят, непременно ще минем отново при тях).

 

 

20180419-IMG_0418.jpg

 

20180419-IMG_0420.jpg

 

20180419-IMG_0421.jpg

 

20180419-IMG_0422.jpg

 

 

20180419_191022.jpg

 

Това е от Comptoir de Georges:

IMG_20191130_122122.jpg

 

IMG_20191130_122104.jpg

 

30112019-IMG_20191130_115342.jpg

 

  • Харесвам 18
  • Благодаря 1
  • Браво 3
Връзка към коментар

Включвам се с някои специалитети от различни местенца в Исландия. В началото на август направихме една обиколка на острова, това са гурме снимките 😃 Започвам с традиционната супа от риба в един много симпатичен ресторант в Далвик - Gisli Eirkur Helgi Kaffihús Bakkarbrædra. За обяд предлагат бюфет - 2 проции супа, салата, няколко вида домашен хляб и чай/кафе. Интериорът е еклектичен, включва всякакви стари и интересни предмети, а изгледът към залива и планините е супер.

 

895741523_IMG_5683copy.jpg.5745895840dc1d6c58aac20fcf5c7f5a.jpg 252396974_IMG_5692copy.jpg.147a8de4b2b80c6d2f950b26dada6ba9.jpg

 

646449032_IMG_5681copy.thumb.jpg.8b50c3de74cfee181690221b2d69972e.jpg

 

Fish & Chips на пристанището в Хусавик - може би най-добрата пържена риба, която съм пробвала тук, и отново място с хубава гледка:

 

67520937_IMG_6365copy.thumb.jpg.e2b71d45cd6403ed7b03e3ad4a8b5160.jpg

 

В град Хьопн, който се води "столицата на лангустините", хапнахме супа и салата в Humarhöfnin. Супата беше по-различна от тази, която съм пробвала преди в Рейкявик, защото я сгъстяват с картофи подобно на английския chowder, но също вкусна.

 

1532087983_IMG_7043copy.thumb.jpg.2baa54510fe6277d98cc2a03ba297ce7.jpg

 

1942696210_IMG_7039copy.thumb.jpg.58028a0ccbb36fa4b4d3cd46504f998a.jpg

 

Два вида бургер с еленско месо и чиабата с агнешко в Systrakaffi в Киркюбайярклойстур.

 

1582358212_IMG_7111copy.thumb.jpg.d79dec26ab9a241de92293d92e0e3c50.jpg

 

Гъбена супа и чиабата с телешко месо в много симпатичен ресторант близо до Вик - Gamla Fjósið, намиращ се във ферма и сервиращ единствено собствено производство телешко.

 

1972714693_IMG_7217copy.thumb.jpg.e3c565cab7716f6f123fa73ff36c42ce.jpg

 

1114360666_IMG_7214copy.thumb.jpg.4e35fc64366515589f27425d81632cf4.jpg

  • Харесвам 16
  • Благодаря 1
  • Браво 3
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

И това е едно от любимите ми рибни ястия-сардина на скара.Сардината се чисти,вътре се слага слайс домат и се пече на скара.Е,няма такъв вкус.На всичкото отгоре пирцията струва едва 6 евро.

 

A4BCD2F6-7794-44C3-9B52-835EFD8A2C7F.jpeg

  • Харесвам 14
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

Ето и малко от мен - като не голям фен на рибите въобще, но пък в комбинацията с гръцка салата е страхотна 😋

Оказва се, че в Бургас има страшни кръчми. 

Наздраве. 

IMG_20200907_204407.jpg

  • Харесвам 11
Връзка към коментар

Каква чудна тема открих....Да споделя и аз нещо.

Стек от кенгуру с глазирани ябълки,боровинки и картофи....Насред централната част на Дрезден преди година.

 

P_20180802_214126.jpg

  • Харесвам 10
Връзка към коментар
преди 5 часа, Otnesen каза:

Каква чудна тема открих....Да споделя и аз нещо.

Стек от кенгуру с глазирани ябълки,боровинки и картофи....Насред централната част на Дрезден преди година.

 

P_20180802_214126.jpg

И как ти се стори  месото от кенгуру?

преди 7 часа, Emil Chakalov каза:

И това е едно от любимите ми рибни ястия-сардина на скара.Сардината се чисти,вътре се слага слайс домат и се пече на скара.Е,няма такъв вкус.На всичкото отгоре пирцията струва едва 6 евро.

 

A4BCD2F6-7794-44C3-9B52-835EFD8A2C7F.jpeg

Щом на кулинар като теб харесва много, значи, наистина е много вкусно:)))))

Връзка към коментар
преди 25 минути , AlexandraKo каза:

И как ти се стори  месото от кенгуру?

Беше вкусно...малко по различен вкус, но беше добре приготвено. Бих повторил отново. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, AlexandraKo каза:

И как ти се стори  месото от кенгуру?

Щом на кулинар като теб харесва много, значи, наистина е много вкусно:)))))

В Метро продават едни кутии с мисля 16 малки стека.Има кенуру,щраус и още няколко вида по-екзотични меса.Кутията струва около 100 лева.В една кутия е само един вид месо.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.