Прескочи до съдържание

Кулинарен туризъм или какво да ядем по света

Препоръчани мнения

1 hour ago, Argentique said:

За любовта към кориандъра :biggrin:

434720457_817682487070739_5331627940499253260_n.jpg.943992b69b43646b2df0ecd5db22653d.jpg

В Мароко успяваха да ми развалят една проста доматена салата с този треволяк. Това защото се оплаквах, че не ми слагат подправки по таджините. :grin:

В Грузия слагат навсякъде в свеж вид естрагон / тархун на руски/ зелен е много неприятен на вкус, но от сушения става хубав чай. Продават едни лимонади с него, но не са нещо особено.

• Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Малко нетипична препоръка ще дам с БУРГЕРИ, но все пак не са някави си там шир потреба.😉

Случайно преди време попаднах на бургерите hundred, които преди 1-2 години са били 3 в света, а за тази година са 1 в света като най-добър бургер.  
Никога до сега не са давали такова отличие извън САЩ.

Зачетох се как са се пръкнали и ми стана много интересно, с няколко реда  ще кажа, че трима юнаци 2 испанци и 1 аржентинец решили да пробват всички най-известни и най-добри бургери в света по всякакви класации

За целта в продължение на 3 години посетили 22 страни и пробвали в над 300 заведение бургери-сериозни  магеланци ще излязат тези!

Навсякъде разпитвали, гледали и пробвали, абе има филм в тубата за цялата им история.

След  това решили да си направят тяхно заведение във Валенсия и за няколко години стават номер 1.

Няма да влизам в подробности какво месо ползват и как правят всичко, но е повече от интересно, който иска ще види филма.

Та заведенията стават в последствие 3, а и отварят още 3 в Мадрид.

Та бях решил да пробвам и мога да кажа, че ми падна шапката.

Ял съм доста бургери, включително на Гордън Рамзи, но това е нещо абсолютно различно.

Който е фен, трябва да пробва. Всички заведения работят само с резервация.

и накрая цената, тук вече имаше много учудено погледни.

Бургера с който са спечели с едно кюфте от 200гр е цели 9,50€!

Има три нива на изпичане на месото. Това е средно.

IMG_6699.jpeg

IMG_6679.jpeg

IMG_6678.jpeg

IMG_6677.jpeg

IMG_6680.jpeg

• Харесвам 22
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 57 минути , Alexander каза:

Малко нетипична препоръка ще дам с БУРГЕРИ, но все пак не са някави си там шир потреба.😉

Случайно преди време попаднах на бургерите hundred, които преди 1-2 години са били 3 в света, а за тази година са 1 в света като най-добър бургер.  
Никога до сега не са давали такова отличие извън САЩ.

Зачетох се как са се пръкнали и ми стана много интересно, с няколко реда  ще кажа, че трима юнаци 2 испанци и 1 аржентинец решили да пробват всички най-известни и най-добри бургери в света по всякакви класации

За целта в продължение на 3 години посетили 22 страни и пробвали в над 300 заведение бургери-сериозни  магеланци ще излязат тези!

Навсякъде разпитвали, гледали и пробвали, абе има филм в тубата за цялата им история.

След  това решили да си направят тяхно заведение във Валенсия и за няколко години стават номер 1.

Няма да влизам в подробности какво месо ползват и как правят всичко, но е повече от интересно, който иска ще види филма.

Та заведенията стават в последствие 3, а и отварят още 3 в Мадрид.

Та бях решил да пробвам и мога да кажа, че ми падна шапката.

Ял съм доста бургери, включително на Гордън Рамзи, но това е нещо абсолютно различно.

Който е фен, трябва да пробва. Всички заведения работят само с резервация.

и накрая цената, тук вече имаше много учудено погледни.

Бургера с който са спечели с едно кюфте от 200гр е цели 9,50€!

Има три нива на изпичане на месото. Това е средно.

IMG_6699.jpeg

IMG_6679.jpeg

IMG_6678.jpeg

IMG_6677.jpeg

IMG_6680.jpeg

Дай линк за резервация в Мадрид, моля!

Връзка към коментар
преди 3 минути , bobole4e каза:

И сега кажи и кой от всичките пробва, аз в нд съм във Валенсия и две от заведенията са доста близо до хотела и маршрута ми 🙂

Въпрос на вкус, но за мен трябва да се пробва Singular с който са спечелили, а лично на мен той ми хареса най-много, защото го повторих на следващия ден.

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 6 минути , bobole4e каза:

И сега кажи и кой от всичките пробва, аз в нд съм във Валенсия и две от заведенията са доста близо до хотела и маршрута ми 🙂

Предварително си резервирай в желания час. Че от сега за сега, даже от днес за днес, са силно ограничени. Ние запазвахме в https://hundredburgers.com/reserva/san-vicente и бяха страшно зле организирани с взимане и носене на поръчки, така че ядохме студени бургери със сбъркани картофи. Бих препоръчала да се пробва в друг клон. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 3 часа, Lindt каза:

Предварително си резервирай в желания час.

Аз мисля да си го взема за вкъщи, няма да сядам и предполагам ще стане без резервация 🙂 Този е в центъра, затова може би е така натоварен.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.