Прескочи до съдържание

Кулинарен туризъм или какво да ядем по света


Препоръчани мнения

Дани Магелани
Публикувано:
преди 20 часа, Captain45 каза:

Чудя се ликьор ли да правя или сладко 😉 но гледам че ликьор има още, та май ще е сладко.

 

IMG_20250111_083533.jpg.a5eb8354628abe9e3ffebab610ce6355.jpg

Сподели рецептата за ликьора, моля!

Публикувано:

Ликьора си го купуваме от Гърция. А плодовете си ги хапваме, не правим нищо от тях. А ето една рецепта от нета:

Ликьор от кумкуат: домашна рецепта

Съставки Кумкуат - 1 кг

Водка - 1 литър

Захар - 1 кг

Начин на приготвяне За начало всеки плод кумкуат трябва да се прободе с клечка за зъби на 2-3 места. След това поставете приготвените плодове в стъклен съд, добавете захар и изсипете алкохолната основа. Настояваме напитката 14 дни на тъмно място и разклащаме съдържанието всеки ден, така че захарта да се разтвори напълно. След две седмици ликьорът трябва да се филтрира и да се бутилира. Сега ликьорът трябва да се инфузира, като за целта го прехвърлете на хладно и тъмно място и го оставете да престои 1 месец (най-добре 6 месеца). Можете спокойно да експериментирате с алкохолния компонент и вместо обикновена водка да използвате ром, коняк, бренди, спирт или самогон без силна миризма. Не изхвърляйте алкохолизираните мини портокали след инфузията, а ги използвайте в готвенето за приготвяне на десерти или сосове. Можете също така да ги ядете като лакомство.

 

Ако сте фен на ликьора може да посетите този производител https://kumquat.gr/en/ когато сте на Корфу 

  • Харесвам 4
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.