Прескочи до съдържание

Кулинарен туризъм или какво да ядем по света

Препоръчани мнения

Дани Магелани
Публикувано:
преди 20 часа, Captain45 каза:

Чудя се ликьор ли да правя или сладко 😉 но гледам че ликьор има още, та май ще е сладко.

IMG_20250111_083533.jpg.a5eb8354628abe9e3ffebab610ce6355.jpg

Сподели рецептата за ликьора, моля!

Публикувано:

Ликьора си го купуваме от Гърция. А плодовете си ги хапваме, не правим нищо от тях. А ето една рецепта от нета:

Ликьор от кумкуат: домашна рецепта

Съставки Кумкуат - 1 кг

Водка - 1 литър

Захар - 1 кг

Начин на приготвяне За начало всеки плод кумкуат трябва да се прободе с клечка за зъби на 2-3 места. След това поставете приготвените плодове в стъклен съд, добавете захар и изсипете алкохолната основа. Настояваме напитката 14 дни на тъмно място и разклащаме съдържанието всеки ден, така че захарта да се разтвори напълно. След две седмици ликьорът трябва да се филтрира и да се бутилира. Сега ликьорът трябва да се инфузира, като за целта го прехвърлете на хладно и тъмно място и го оставете да престои 1 месец (най-добре 6 месеца). Можете спокойно да експериментирате с алкохолния компонент и вместо обикновена водка да използвате ром, коняк, бренди, спирт или самогон без силна миризма. Не изхвърляйте алкохолизираните мини портокали след инфузията, а ги използвайте в готвенето за приготвяне на десерти или сосове. Можете също така да ги ядете като лакомство.

Ако сте фен на ликьора може да посетите този производител https://kumquat.gr/en/ когато сте на Корфу 

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
  • 2 месеца по-късно ...
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Bunaken. Вечерята ни в нашия homestay. Всеки ден е различна и различно приготвена прясна риба и салати. Винаги има и различни плодове.

20250405_190634.jpg

• Харесвам 17
  • 5 седмици по-късно ...
Публикувано:

Бях питал преди време за хубаво места с локална кухня във Виена. Бях ровил и по друго места и посетих 2-3 места.

Върнах се преди дни и препоръчвам това място Kolonitz Beisl

Не е в центъра, но се стига лесно.

Кръчмето е старичко, меню само на немски и само австрийци вътре, точно каквото търсех.

Само бармана знаеше английски, но се оправихме. Плаща се само кеш, пише го на вратата още.

Ядохме шницели, освен че бяха много хубави, бяха и горе долу на половин цена от шницелите, които видях в централните части.

По центъра основно беше 24-26-27€ пак шницели и подобни 

IMG_1619.jpeg

IMG_1602.jpeg

IMG_1601.jpeg

IMG_1600.jpeg

IMG_1599.jpeg

• Харесвам 18
Публикувано:
На 11.11.2024 г. в 20:26, Alexander каза:

Та бях решил да пробвам и мога да кажа, че ми падна шапката.

Ял съм доста бургери, включително на Гордън Рамзи, но това е нещо абсолютно различно.

Който е фен, трябва да пробва. Всички заведения работят само с резервация.

и накрая цената, тук вече имаше много учудено погледни.

Бургера с който са спечели с едно кюфте от 200гр е цели 9,50€!

Има три нива на изпичане на месото. Това е средно.

IMG_6699.jpeg

IMG_6679.jpeg

IMG_6678.jpeg

IMG_6677.jpeg

IMG_6680.jpeg

+1 за Hundred Burgers. Даже се напънах да изям два с едни сладки картофки и споделен начос 😀

1747745910864.jpg

1747745910950.jpg

• Харесвам 7
  • Шок 1
Публикувано:

Признах те!! Като почна да ги ям, все си мисля, че ще мога да изям и втори, но като се привърши първият виждам, че е трудна работа за мен.

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.