Прескочи до съдържание

Портали за кешбек (връщане на пари при покупки) - въпроси и отговори

Препоръчани мнения

Единственото, което знам за airbnb, е че при резервация през Pegasus дава bolbol точки. Като гледам какви цветя се берат :sarcastic:, не виждам защо да не се цъкне airbnb през сайта на Pegasus (но трябва да сте регистрирани).

https://www.flypgs.com/en/hotel-reservation

Аз обаче съм склери и май само веднъж съм го правила, а ползвам airbnb често, пък и Pegasus от дъжд на вятър.

• Харесвам 2
  • Благодаря 2
Връзка към коментар

@ДиянаВ @Lindt @Argentique Не съм сигурна дали важи, но за нов потребител тук видях този промокод https://travelfree.info/airbnb-promo-code-2018-discount/ 

А като друга опция (за други търговци) съм ползвала https://www.shopping.ba.com/retailers/airbnb - 3 avios за 1 паунд похарчен в airbnb - засега не успявам да употребя тези мили, защото не харча и не пътувам достатъчно за съжаление, но има светлина в тунела 😄 

• Харесвам 1
  • Благодаря 4
Връзка към коментар

Първият линк е за нови клиенти - 25$ са под формата на травъл кредит, който става наличен след престоя. Сигурно е линк на някой реферал🙂

😄 Скоро ще ми писне и ще направя най-проста, гола резервация с успокоението, че в букинг цената е с 20€ повече😛

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Да попитам за TCB - като от там влезна в букинг много ясно се вижда колибрито най-горе , мисля че към края на резервацията пишеше какъв кешбек ще се получи.

При влизане от ТСВ в hotels.com - не виждам никаква нотификация? Така ли е по принцип или има някакъв бъг при мен?

Относно играта на английската версия - днес я открих "хващайки" колибрито при влизане в hotels.com. После още 2 награди в сайтовете посочени от колегите  по-горе: Monsoon и Pet at home - като едната беше 0,10GBP.

За момента днес: 2 частички, една награда 0,10 и едно участие

Връзка към коментар
преди 18 минути , ДиянаВ каза:

Първият линк е за нови клиенти - 25$ са под формата на травъл кредит, който става наличен след престоя. Сигурно е линк на някой реферал🙂

😄 Скоро ще ми писне и ще направя най-проста, гола резервация с успокоението, че в букинг цената е с 20€ повече😛

Понеже ще ходиш в Турция, за там можеш да видиш варианти и в hotels.com – предлагат голям процент в британския топкешбек в момента и вчера направих резервация от този сайт за Испания при –10% от цената в сравнение с Букинг плюс 12% кешбек. Но пак трябва да се сравнява и проверява...
Регистрираните потребители в hotels.com виждат някои оферти с намаления. Като цяло Букинг в Турция извън големи градове предлага по-малко опции и по-лоши понякога цени в сравнение с hotels.com. Да не говорим, че ако влизаш през турско айпи (т.е. там), Букинг няма да ти даде нито едно място за настаняване в Турция, защото е блокиран там.
@КолЮ, нямах нотификация в hotels.com, но след резервация се появи веднага в Earnings.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, ДиянаВ каза:

@Lindt, успя ли отнякъде да получиш нещичко за Airbnb🙂

Пробвах това Fluz, инсталирах приложението, но не мога да се регистрирам. Иска ми телефонен номер, на който да ми пратят смс, въвеждам го, но излиза съобщение, че вече е използван.

за Airbnb писах по-горе, ТСВ дава кешбек ако се купят гифт карти. От американската версия в долари, от английската в паунди. Търси topgiftcards или нещо такова беше. Не съм ги пробвал, ама се надявам някой да се престраши.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Ще пробвам🙂, не ми изглежда страшно😉. Сумата на резервацията ми в airbnb в £ е 168.43. Мога ли да купя gift card за точно тази сума? Ако купя примерно за 150£ после при резервацията мога ли да доплащам?

В uk сайта уж дава по-голям процент кешбек от us.

Връзка към коментар

само не съм наясно може ли да се ползват в различни валути

аз много с Ербнб не съм наясно как си определя валутата, дали не беше винаги валутата на акаунта или на апартамента...

иначе за покупка на гифт карти има 50-100-200 но има и възможност да си въведеш колко точно, а би трябвало да можеш и да доплащаш

Връзка към коментар

На втория въпрос прочетох вече - може да се доплаща с банкова карта, ако балансът по подаръчната карта не стига.

Сега остава да проверя има ли някакви ограничения за България или другата държава. Какво означава това?

Important info: Currently, gift cards can only be purchased for someone within the same country or region as you, and the recipient must have a valid payment method within that country.

If you’re in a country within the European Economic Area (EEA) region—France, Italy, Spain, Germany, Austria, Belgium, Finland, Ireland, Netherlands, and Sweden—you can purchase a gift card for someone else in one of those EEA countries as long as the recipient has a valid payment method within that country.

Once the gift card is redeemed, it can be used for any stay or Experience around the world.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , neuromancer каза:

само не съм наясно може ли да се ползват в различни валути

аз много с Ербнб не съм наясно как си определя валутата, дали не беше винаги валутата на акаунта или на апартамента...

иначе за покупка на гифт карти има 50-100-200 но има и възможност да си въведеш колко точно, а би трябвало да можеш и да доплащаш

Добър курс при превалутиране имат airbnb. Аз досега все в лева плащам и ги оставям те да вземат сумата.

Например 189.44€ /валутата, където е апартамента/ са 370.51 лв. и 168.43£

Връзка към коментар
преди 34 минути , ДиянаВ каза:

На втория въпрос прочетох вече - може да се доплаща с банкова карта, ако балансът по подаръчната карта не стига.

Сега остава да проверя има ли някакви ограничения за България или другата държава. Какво означава това?

Important info: Currently, gift cards can only be purchased for someone within the same country or region as you, and the recipient must have a valid payment method within that country.

If you’re in a country within the European Economic Area (EEA) region—France, Italy, Spain, Germany, Austria, Belgium, Finland, Ireland, Netherlands, and Sweden—you can purchase a gift card for someone else in one of those EEA countries as long as the recipient has a valid payment method within that country.

Once the gift card is redeemed, it can be used for any stay or Experience around the world.

ми не го разбирам това

Връзка към коментар
преди 41 минути , neuromancer каза:

ми не го разбирам това

Ми не ти и трябва. Аз се вкарах във филм :laugh:. Купих ваучера и при опит да го вкарам в профила си в Airbnb пише това: This gift card is only valid in the United Kingdom. If you live in the United Kingdom, please contact us for help.

Свързах се. Дадоха ми тези указания:

In order to redeem a Gift Card, you must have:
- a UK phone number set as primary and a UK address set up under your account settings: https://airbnb.com/account-settings/personal-info
- a valid UK payment method added to your Airbnb account: https://airbnb.com/account-settings/payments
- your Airbnb account preferred currency must match your payment method currency and your Gift Card currency: https://airbnb.com/account-settings/preferences
- be in the UK

То предусещах, че ще се случи нещо подобно, ама що ли да не си усложня живота. Сега ще гледам с помощта на братовчед ми, който живее в UK, да създам нов профил 🙉 с неговия телефон и адрес, мой нов имейл и револютската UK сметка. Дали ще стане:huh:😆

• Шок 2
Връзка към коментар
преди 36 минути , Яничка каза:

@Lindt, много често апартаменти, които се предлагат в Booking, фигурират и в Airbnb, но на различна цена. Така че прецаквация пак е възможна 🙂 

E, да, аз за да опра до airbnb, значи не съм намерила другаде нещо, което ми харесва. Нямам им доверие на оценките, местоположението е скрито и като цяло изобщо не държа да резервирам там. 

Допълвам и че последната ми резервация се е анулирала заради проблем с плащането, а аз не съм получила нищо за това. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 2 часа, Lindt каза:

E, да, аз за да опра до airbnb, значи не съм намерила другаде нещо, което ми харесва. Нямам им доверие на оценките, местоположението е скрито и като цяло изобщо не държа да резервирам там. 

Допълвам и че последната ми резервация се е анулирала заради проблем с плащането, а аз не съм получила нищо за това. 

Често казано, оценките в airbnb са по-меродавни от букинг където пък изважда напред първо добрите коментари, а хвалбите са безпричинно весели. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 8 минути , Zaro каза:

Често казано, оценките в airbnb са по-меродавни от букинг където пък изважда напред първо добрите коментари, а хвалбите са безпричинно весели. 

Не съм съгласна. В букинг можеш да си селектираш каквото решиш в оценките и да си ги подредиш както решиш. В еърбнб хората  все едно се опасяват да не обидят домакина и не пишат нищо конкретно. Аз ползвам платформата рядко, защото наистина не знам какво да очаквам и като отида, много се изненадвам.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

До преди 2020 редовно ползвах airbnb, но последните години цените им, включително и комисионната, много се качиха. Това съвпадна с ковид, реферални линкове покани приятел, купони…Сега гледам програмата покани приятел е приключила и отново откривам приемливи крайни цени. Все отнякъде трябва да се избиват нашите дребни “далавери”🙂

Да, леко дразнещо е, че преобладават мненията за домакина, а не за мястото. Иначе аз ги откривам винаги къде се намират апартаментите в мапс. Има достатъчно следи, а и като го сложиш първо във фаворит лист и след това зададеш карта, показва къде се намира, не само периметъра му.

Редактирано от ДиянаВ
  • Харесвам 5
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 15 часа, ДиянаВ каза:

Да, леко дразнещо е, че преобладават мненията за домакина, а не за мястото. Иначе аз ги откривам винаги къде се намират апартаментите в мапс. Има достатъчно следи, а и като го сложиш първо във фаворит лист и след това зададеш карта, показва къде се намира, не само периметъра му.

Това беше много полезно! :clapping:Омръзна ми вече да се дзверя и да гадая кое къде е.
Обаче има случаи, когато инфото за домакина не е минус хич. Отидох в Малага сама и не ми се даваха 65€+ на вечер за стая в хотел, които даже бяха далеч от добрите оценки, и се прежалих за стая в апартамент с домакиня. В този случай не ми е все едно при кого отивам – мацката си беше superhost, моя наборка, апартаментът ѝ беше перфектен, чист и доста голям, пък и лаф си правихме късно вечер с винце. :wink: В повечето отзиви (към 300) на първо място се споменаваше колко е готина и колко добре са си изкарали всички. Оказа се истина.

• Харесвам 9
Връзка към коментар

Вчера спечелих 0.10 паунда.Играта в топкешбек днес.Отговора е

Green chef

Днес спечелих 0.20 през друг профил

Screenshot 2023-02-18 at 11-46-55 Green Chef Discounts Offers & Cashback Deals TopCashback.png

А в американския при търсене само на полети в Skyscanner преди ми платиха.Сега ако платят,имате право на 5 търсения по 0.31 долара или общо 1.55 на месец.Аз участвам с 27 профила,значи около 40 долара.Но немога да ги тегля с Пейпал,защото ще ме усетят,а ги тегля с Амазон.Харесал съм си един дрон за 68 долара и 12 доставка.Това за 2 месеца,ако платят.

Screenshot 2023-02-18 at 11-51-08 Account - Earnings By Member.png

• Харесвам 2
  • Шок 3
Връзка към коментар
преди 2 часа, dimitrov6 каза:

Вчера спечелих 0.10 паунда.Играта в топкешбек днес.Отговора е

Green chef

Днес спечелих 0.20 през друг профил

/cdn-cgi/mirage/f1f3f8d82bda90bbb3afeb4c62101d0b88f2ee121eac334c78ef52c10d0ce9dd/1280/https://magelanci.com/uploads/monthly_2023_02/105856816_Screenshot2023-02-18at11-46-55GreenChefDiscountsOffersCashbackDealsTopCashback.png.4dd00397520cace5f48e58923b689f1b.png

А в американския при търсене само на полети в Skyscanner преди ми платиха.Сега ако платят,имате право на 5 търсения по 0.31 долара или общо 1.55 на месец.Аз участвам с 27 профила,значи около 40 долара.Но немога да ги тегля с Пейпал,защото ще ме усетят,а ги тегля с Амазон.Харесал съм си един дрон за 68 долара и 12 доставка.Това за 2 месеца,ако платят.

/cdn-cgi/mirage/f1f3f8d82bda90bbb3afeb4c62101d0b88f2ee121eac334c78ef52c10d0ce9dd/1280/https://magelanci.com/uploads/monthly_2023_02/815258606_Screenshot2023-02-18at11-51-08Account-EarningsByMember.png.b8ef57b01bafaa4087902d591dbc7f84.png

А този дрон при китайците в Алиекспрес колко струва? Забелязала съм, че много от стоките в Амазон се предлагат от същите търговци, респективно същите китайци, като в Алиекспрес, но на двойна-тройна цена. От американския Амазон до България ще има и ДДС на стоката.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 21 минути , ДиянаВ каза:

А този дрон при китайците в Алиекспрес колко струва? Забелязала съм, че много от стоките в Амазон се предлагат от същите търговци, респективно същите китайци, като в Алиекспрес, но на двойна-тройна цена. От американския Амазон до България ще има и ДДС на стоката.

Тази марка не я виждам в Алиекспрес. Този е 60$ и 13,5 доставка. За ДДС не се сетих, досега съм поръчвал от Амазон Германия.

Screenshot_2023-02-18-14-32-22-658_com.amazon.mShop.android.shopping.jpg

Връзка към коментар
преди 8 минути , dimitrov6 каза:

Тази марка не я виждам в Алиекспрес. Този е 60$ и 13,5 доставка. За ДДС не се сетих, досега съм поръчвал от Амазон Германия.

/cdn-cgi/mirage/f1f3f8d82bda90bbb3afeb4c62101d0b88f2ee121eac334c78ef52c10d0ce9dd/1280/https://magelanci.com/uploads/monthly_2023_02/Screenshot_2023-02-18-14-32-22-658_com.amazon.mShop.android.shopping.jpg.69a19a01fd8c363073a873cd31e9e707.jpg

Симулирай покупка, когато вече си влязъл в профила си и ще ти покаже какво ще дължиш общо.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, dimitrov6 каза:

Screenshot_2023-02-18-14-32-22-658_com.amazon.mShop.android.shopping.jpg

Там има за VAT таксата... и ще видиш.

Както и @ДиянаВ ти е описала

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.