Прескочи до съдържание

Актуално София-Ниш

Препоръчани мнения

Публикувано:

Вчера влязох в България през Калотина. При сърбите имаше 2-3 коли, а на българското КПП се чакаше около 20 минути. На излизане от България обаче се чакаше около 2,5 часа и според граничаря положението ще се влошава до края на месеца. Краят на опашката беше доста след бензиностанцията.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Събота сутринта един приятел е минал през Калотина за Сърбия и е чакал само 15 минути. Явно турците идват все още на вълни и все още има моменти, когато може да се мине бързо... На границата с Унгария през уикенда са се образували отново опашки от 4-5 часа...

Публикувано:

В момента как са цените на бензина в Сърбия и пи новата магистрала има ли бензиностанции? Предстои ми пътуване на 5ти септември до Ниш и искам да проуча маршрута предварително, т.к. съм пътувал преди много време пи стария път. 

Публикувано:
преди 9 часа, Jorro каза:

В момента как са цените на бензина в Сърбия и пи новата магистрала има ли бензиностанции? Предстои ми пътуване на 5ти септември до Ниш и искам да проуча маршрута предварително, т.к. съм пътувал преди много време пи стария път. 

А защо ти е да зареждаш в Сърбия? Пълна зарядка от тук, малко преди границата. И ако си само до Ниш и обратно ще има гориво дори за обиколки там. 

Публикувано:
1 hour ago, SK79 said:

А защо ти е да зареждаш в Сърбия? Пълна зарядка от тук, малко преди границата. И ако си само до Ниш и обратно ще има гориво дори за обиколки там. 

Ами, ако е по-евтино там защо да пълня резервоара в Бг? Иначе със сигурност ще ми стигне да отида и да се върна. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 32 минути , Jorro каза:

Ами, ако е по-евтино там защо да пълня резервоара в Бг? Иначе със сигурност ще ми стигне да отида и да се върна. 

Ако може да се вярва на това инфо: 

https://www.globalpetrolprices.com/Serbia/gasoline_prices/

Публикувано:
На 16.08.2019 г. в 23:50, Topfly каза:

По-малки опашки на ГКПП Калотина обмислят България и Сърбия

https://www.flashnews.bg/po-malki-opashki-na-gkpp-kalotina-obmislyat-balgariya-i-sarbiya/

След няколко дни  тръгват  да се прибират гастарбайтерите и това разширение няма да помогне. 😄 Кисненето е с часове.

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 2 часа, Jorro каза:

Ако разликата е незначителна ( май е ), пълни до горе от тук и си бръмчи без да го мислиш. 

• Харесвам 1
Публикувано:
1 hour ago, SK79 said:

Ако разликата е незначителна ( май е ), пълни до горе от тук и си бръмчи без да го мислиш. 

Точно това искам да разбера. Май май така ще направя накрая и без това кой знае колко ще се чака на границата. 

Публикувано:
преди 6 часа, Jorro каза:

Е ако целта си е да спестиш, просто не ходи до Ниш. Ще ти излезе още по-евтино.

Не ги разбирам тия сметки, в които спестяването е минимален процент от похарчените пари. 

• Харесвам 2
Публикувано:
49 minutes ago, Zaro said:

Не ги разбирам тия сметки, в които спестяването е минимален процент от похарчените пари. 

Аз разбирам, че @Jorro така или иначе ще ходи натам. Не специално, за да зареди бензин, който ще гори в България. Подобно е и с цигарите например. Ако ще пътувам към държава, където са по-евтини няма да си купя от тук x брой кутии за престоя.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ако това са актуалните цени, са доста завишени.  https://rs.fuelo.net/gasstation/id/38887?lang=en

Набухай тунджата у нас. При  Марешки дизел/бензин са на 2.02 лв. С касова бележка от някоя негова аптека след 00:00 часа сваля още 5 стинки = 1,97 лв. 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
5 hours ago, Zaro said:

Целта ми на пътуването не е да си сипя бензин в Сърбия, а че ми се налага ходене до там. Всеки сам си прави сметка на парите и преценява как да си ги харчи. Ако горивото ми е по-евтино в Сърбия не виждам причина да зареждам до горе в София, вместо да си направя почивка за зареждане по-нататък по пътя в Сърбия, а не 30 мин след като съм тръгнал от София.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 17.08.2019 г. в 12:02, Jorro каза:

И кво излиза, че при нас е по-евтин бензина ли? 😮😮😮

Да, бензинът в Сърбия е по-скъп от този в България, понякога дори и от този в Унгария. Аз проверявам цените от този сайт http://www.fuel-prices-europe.info и са общо взето точни. Както може да се види, в момента литър бензин 95 в Сърбия е около 2.60 лв 😲 А с границата успех, въпреки, че след като минах украинско-полската граница за 5 часа и половина (и това не е заради пиковия сезон, просто там си е така), Калотина не може да ме притесни 😀

• Харесвам 2
Публикувано:
12 hours ago, TheLawyer90 said:

Да, бензинът в Сърбия е по-скъп от този в България, понякога дори и от този в Унгария. Аз проверявам цените от този сайт http://www.fuel-prices-europe.info и са общо взето точни. Както може да се види, в момента литър бензин 95 в Сърбия е около 2.60 лв 😲 А с границата успех, въпреки, че след като минах украинско-полската граница за 5 часа и половина (и това не е заради пиковия сезон, просто там си е така), Калотина не може да ме притесни 😀

Благодаря. Аз ще пътувам на 5ти. Септември вечерта и ще се връщам на 8ми вечерта така, че се подготвям психически от сега. 

Публикувано:

Вчера на сръбско унгарската гранцица е било ужас. На абсолютно всички КПП-та се е чакало поне 3-4 часа. Турците вече са тръгнали в посока Западна Европа, а през уикендите има и допълнителен местен трафик. Аз минах вчера към Унгария през Румъния. На магистралната граница на Nadlac се чакаше над 1-2 часа, но на старата граница, която е на няколко километра от магистралата минахме за 5 минути...

По това време проблем в Сърбия има и с плащането на пътните такси. Аз съм имал случай в минали години да чакам над 1 час на путарините...

Ако на някой все пак му се налага да пътува по това време през Сърбия аз му препоръчвам да пътува през седмицата, като през сръбско унгарската граница да мине през деня, когато са отворени някои от малките ГКПП-та.

Препоръчвам и да се ползва приложението за Андроид BorderWatcher

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Topfly каза:

Турците вече са тръгнали в посока Западна Европа

Нормално е след 15ти август трафикът да се обърне. Като прибавим, че 17-18 август беше първият уикенд след 15ти, картината става доста тежка.

• Харесвам 1
Публикувано:

Пътуването през Румъния в сезона на гастербайтерите е вариант. Лошото е, че от 400 километра между Калафат и унгарската граница, последните 130 само са магистрала. Пътят от София до Дунав мост 2 също е доста натоварен и неподходящ за всичкия тежкотоварен трафик, който минава през него, но все пак се пътува, а не се стои на едно място. Румънско-унгарската граница може да се мине на доста места. Естествено, има вариант и да се влезе в Сърбия и оттам в Румъния (през Вршац или Кикинда), след което в Унгария.

Публикувано:
3 hours ago, TheLawyer90 said:

Пътуването през Румъния в сезона на гастербайтерите е вариант. Лошото е, че от 400 километра между Калафат и унгарската граница, последните 130 само са магистрала. Пътят от София до Дунав мост 2 също е доста натоварен и неподходящ за всичкия тежкотоварен трафик, който минава през него, но все пак се пътува, а не се стои на едно място. Румънско-унгарската граница може да се мине на доста места. Естествено, има вариант и да се влезе в Сърбия и оттам в Румъния (през Вршац или Кикинда), след което в Унгария.

От Бургас или Варна пътят през Румъния си е реален вариант. Може значителна част да не е магистрала, но като километри е малко по малко, а като време максиму 1-1,5 часа повече. От София е по сложно, но по дългото каране е за препочитане пред чакането на опашка. Чакането особено на Калотина е ужасно. ГКПП-то е в котловина и лятото, когато колите не спират моторите и надуват климатиците направо можеш да се удушиш...От такава гледна точка нощното премибаване на Калотина е за предпочитане...

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.