Прескочи до съдържание

Актуално София-Ниш

Препоръчани мнения

Публикувано:
1 hour ago, bibi said:

Шефът ми ми го пусна, а той е "горд притежател" на около 20-на служебни коли и пътува доста. Може би трябва да се звъни на тел. и да се пита, преди да тръгнеш на път с кола. 

Аз на баща ми бях проверявала- имаше един фиш за неправилно паркиране, който беше платен и стоеше. И като отиде да занесе платежното и докаже, че е платен, се оказа, че има и още нещо (не помня какво), което не беше качено. На брат ми бяха наизлезли някакви платени неща отпреди години... 

Та искам да кажа, че не е много надеждна проверката тук. И наистина най- добре проверка по телефон.

• Харесвам 1
Публикувано:

Успокойте се, като ви го връчат (каквото и да е от видовете наказателни док.-фиш или НП), плащането има срок, не малък, така че не виждам нуждата от киснене на някакви гранични гишета "да си платим".

• Харесвам 1
Публикувано:
1 minute ago, JazzMaster said:

Успокойте се, като ви го връчат (каквото и да е от видовете наказателни док.-фиш или НП), плащането има срок, не малък, така че не виждам нуждата от киснене на някакви гранични гишета "да си платим".

Е като не те пуснат, обяснявай им, че има срок...

• Харесвам 1
Публикувано:

Някой да е прескачал до Пирот/Ниш след отваряне на границата? Че се чудя дали на практика вече е наистина отворено и дали да не отскочим този уикенд.

• Харесвам 3
Публикувано:
22 minutes ago, Oshko said:

Някой да е прескачал до Пирот/Ниш след отваряне на границата? Че се чудя дали на практика вече е наистина отворено и дали да не отскочим този уикенд.

@mbuch - нали от там тръгна дискусията с проверката. 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 34 минути , Oshko каза:

Да ,вчера минах!Като изключим проблемите с проверката на фишове и актове/ виж по-горе/, няма никакви други допълнителни условия.

Междудругото тази проверка се прави на всички гранични пунктове, така че това ще важи в пълна сила и за евентуални посещения в Гърция,Румъния и т.н

• Харесвам 4
Публикувано:

https://nova.bg/news/view/2020/06/08/290266/спират-на-границите-всички-с-неплатени-фишове-и-актове/

Изглежда това с неплатените фишове и актове ще е за постоянно и се планира да бъде въведено за всички граници, но казват, че на Калотина е пилотен проект в действие от трети юни. Според НОВА е възможно глобата да бъде платена на ПОС терминал.

• Браво 3
Публикувано:

Не разбирам как се очаква да мине това - все си мисля, че противоречи на правото на свободно придвижване, което е основополагащо за ЕС.

Публикувано:

Сърбия не е в ЕС- това едното. Другото- то нямат събиране иначе- всеки трети чака да му изтече май давността. Защо не си ги плащат? А и в ЕС, ако не си платиш глобата, после и съд може да чакаш.

Все правата си търсим ние. Ами задълженията?!

• Харесвам 6
  • Браво 2
Публикувано:

Сърбия може и да не е, все още, но България е - и ако имам неплатено задължение, ще ме спрат българските гранични власти, не сръбските.

Публикувано:
6 minutes ago, Hadzhitodorovi said:

Сърбия може и да не е, все още, но България е - и ако имам неплатено задължение, ще ме спрат българските гранични власти, не сръбските.

Значи го приемаме за вътрешно държавно решение. 🙂 

• Браво 1
Публикувано:

Смятат да го направят и за другите граници, доколкото разбрах, така че ЕС или не, няма значение.

Но все пак никой не те спира да минеш... Ако си платиш дължимото. Съмнява ме да има законова пречка за това, но не съм твърде в час.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 16 минути , Victoria каза:

Смятат да го направят и за другите граници, доколкото разбрах, така че ЕС или не, няма значение.

Но все пак никой не те спира да минеш... Ако си платиш дължимото. Съмнява ме да има законова пречка за това, но не съм твърде в час.

А защо трябва да стигна до границата за да разбера, че трябва да плащам, и то точно там да се редя? Няма ли друг ред за тази работа?

Публикувано:
преди 1 минута , slujitel каза:

А защо трябва да стигна до границата за да разбера, че трябва да плащам, и то точно там да се редя? Няма ли друг ред за тази работа?

Карат да си платиш на момента, ако си се правил на луд и не си си платил до сега вече връчен фиш/акт. Ако на границата тепърва ти връчат фиш, за който до сега не са те уведомили, тогаава имаш право да преминеш границата и да си платиш в законовия срок.

Крайно време да има висока събираемост на тези глоби, а не да сме с най-висока смъртност от ПТП в целия ЕС.

• Харесвам 14
  • Браво 1
Публикувано:
35 minutes ago, tch said:

Крайно време да има висока събираемост на тези глоби, а не да сме с най-висока смъртност от ПТП в целия ЕС.

На място бе обсъдена и възможността в кратки срокове да заработи изнесен терминал за проверка на неплатени санкции по фишове и наказателни постановления за нарушения на ЗДвП. Такъв вече е инсталиран пилотно на ГКПП-Калотина и от 3 юни до момента са засечени 1722 неплатени фиша на стойност ‪205 290 лв. От тук.

Публикувано:
преди 44 минути , tch каза:

С това съм съгласна,  но първо колко хора напускат страната с автомобили,  и второ, ако ми връчат фиша при напускане на страната,  може да пропусна срока от 14 дни. Не е това начина, ама кой ме пита де. Ще се проверявам преди тръгване. 

• Харесвам 1
Публикувано:
2 minutes ago, slujitel said:

С това съм съгласна,  но първо колко хора напускат страната с автомобили,  и второ, ако ми връчат фиша при напускане на страната,  може да пропусна срока от 14 дни. Не е това начина, ама кой ме пита де.

14 дни е с отстъпка, а не краен срок за плащане. А и почти всеки има банкиране и може онлайн да плати. Варианти има, стига да се потърсят. Другото са оправдания. 

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:
преди 14 минути , slujitel каза:

С това съм съгласна,  но първо колко хора напускат страната с автомобили,  и второ, ако ми връчат фиша при напускане на страната,  може да пропусна срока от 14 дни. Не е това начина, ама кой ме пита де.

отвсякъде  можеш да наредиш превод по банковата сметка. И неплатените данъци трябва да се заложат в тази система..... Очакваме  и включване на летищата.

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 2 часа, aleksandrina каза:

14 дни е с отстъпка, а не краен срок за плащане. А и почти всеки има банкиране и може онлайн да плати. Варианти има, стига да се потърсят. Другото са оправдания. 

Е да де, за отстъпката говоря.  И можеби не всеки плаща онлайн. Интересно ми е тези, които не напускат страната кога и как ще платят, по тази логика?

Публикувано:
58 minutes ago, slujitel said:

Е да де, за отстъпката говоря.  И можеби не всеки плаща онлайн. Интересно ми е тези, които не напускат страната кога и как ще платят, по тази логика?

Както досега са си плащали, как?! Пишат ти фиш/акт, знаеш, че трябва да го платиш- а дали е он или офлайн- това е проблем на глобения (ако въобще може да се нарече проблем). Глобите да не са от 3 юни 2020 ?!

Много странна логика търсите в неща, които са отрегулирани от мнооооого години. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 10 минути , aleksandrina каза:

Както досега са си плащали, как?! Пишат ти фиш/акт, знаеш, че трябва да го платиш- а дали е он или офлайн- това е проблем на глобения (ако въобще може да се нарече проблем). Глобите да не са от 3 юни 2020 ?!

Много странна логика търсите в неща, които са отрегулирани от мнооооого години. 

Точно, че не са отрегулирани.

Публикувано:

Нека не разводняваме темата. Факт е за момента, че на границата проверяват и връчват. Кой как ще си ги плаща... 

• Харесвам 2
Публикувано:

Участъка от Драгоман до Сливница едното платно е готово, правят второто.

От Драгоман нататък си е по стария път.

Движението е двупосочно, но на 3 места се сменя движението ту в ляво ту в дясно.

Ако хванете момента в който тир групата тръгва към Калотина - е, ще падне чакане.

IMG_20200609_180722.jpg

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.