Lindt Публикувано: 2 септември, 2022 Публикувано: 2 септември, 2022 преди 9 минути , Zdravko Nestorov каза: За жалост и ние също сме на Калотина сега. Колоната е около 11 километра и вече чакаме около 1 час и ни остават още 5 километра... Аз малко по-горе в тази тема предупредих за това, че едната митническа смяна предава на другата между 7 и 8, а от 8 до 9 сърбите се сменят. 2
Duke Публикувано: 5 септември, 2022 Публикувано: 5 септември, 2022 На 2.09.2022 г. в 20:40, Lindt каза: Аз малко по-горе в тази тема предупредих за това, че едната митническа смяна предава на другата между 7 и 8, а от 8 до 9 сърбите се сменят. Най-малкият проблем са смените, периодът е такъв. Бях предупредил да се мине през Стрезимировци, ама карай...
П.Кръстев Публикувано: 5 септември, 2022 Публикувано: 5 септември, 2022 Преди 2 седмици на отиване към Швейцария минахме през Стрезимировци и не сме чакали повече от 30 минути. При връщането си минахме през Калотина, т.к. няма почти никакъв трафик и гледката от Българската страна с чакащи за влизане в Сърбия беше ужасяваща.
Lindt Публикувано: 5 септември, 2022 Публикувано: 5 септември, 2022 преди 6 часа, Duke каза: Най-малкият проблем са смените, периодът е такъв. Бях предупредил да се мине през Стрезимировци, ама карай... Ами за празниците, на натоварена граница, на час от София да отидеш навреме за смените е малко като сам да си просиш боя и да внимаваш да не изпуснеш част от него. Здраве да е, сигурно са стигнали и вече забравили. След 10-ти предполагам ще се успокоят вече нещата.
Veselin Petkov Публикувано: 8 септември, 2022 Публикувано: 8 септември, 2022 Здравейте! Някой да има актуална информация дали на границата при Калотина в посока Сърбия е все още затруднено преминаването или вече е по-нормално положението?
EliNik Публикувано: 11 септември, 2022 Публикувано: 11 септември, 2022 На 8.09.2022 г. в 15:32, Veselin Petkov каза: Здравейте! Някой да има актуална информация дали на границата при Калотина в посока Сърбия е все още затруднено преминаването или вече е по-нормално положението? Днес минахме границата в посока България, няма задръстване и в двете посоки. 5
Zdravko Nestorov Публикувано: 9 октомври, 2022 Публикувано: 9 октомври, 2022 Здравейте. С малко закъснение, но все пак исках да дам и моите 50 ст. по темата. Надявам се информацията да бъде полезна за пътуващите занапред 🙂 Описанието по-долу е свързано с нашето изживяване в началото на Септември (2-3 и 10-11). Най-важната информация е, че митническата смяна предава на другата между 19:00 и 20:00 (от Българска страна) и 20:00 и 21:00 (от Сръбска страна). Часовете са в БЪЛГРАСКАТА часова зона. Тази информация е изключително важна, тъй като стигнете ли около 19:00 часа на границата, ще хванете почти сигурно смяната и от Българска и от Сръбска страна, което си е допълнително чакане. За жалост, никъде не бях успял да намеря точно тази информация преди пътуването, а просто че има смяна от 19:00 до 20:00, без повече подробности. Съветът ми е - опитайте се да сте там около 18:00 (17:30 за предпочитане) или след 21:00 (21:30 за предпочитане) - със сигурност ще спесите някакво време. Второто най-важно нещо е, че трафикът в началото на Септември е винаги доста натоварен и все още хората пътуват интензивно в двете посоки. За сравнение при връщането ни към България на 10-ти Септември, нещата бяха в пъти по-спокойни. Третият още по-важен фактор е пътят до това КПП - той е просто отвратителен, като голяма част от последния участък (около 15-20 км) е най-новата част от строящата се магистрала, който обаче не е отворен. Поради тази причина коли и камиони са в една и съща лента в продължение на над 15 км, което създава още по-неприятни задръствания. Чак в последните 1-2 км колоната се разделя на коли и камиони и нещата стават доста по-приятни. Тъй като нашата програма за преминаване на границата не можеше да претърпи много промени (наложи се да работим до по-късно, отколкото бяхме планували), ние стигнахме на границата около 19:00 часа на 02.09.2022 и ни бяха нужни около 4 часа (3:30 часа да минем от Българска страна и още 0:30 часа от Сръбска). От там нататък, всичко беше песен, използвайки приложението BorderWatcher - благодарим ти @ivan69 (приближавайки съответната граница, преглеждахме какви варианти имаме и избирахме най-спокойния). Преминаването на останалите граници беше много лесно и не отне повече от 20 минути, в зависимост от проверките. Разбира се на границата Сърбия-България отново чакахме, въпреки че коли почти нямаше (около 22:00 часа на 10.09.2022). От Сръбска страна ни отне точно 10 минути, а от Бълграска - 50, а бяхме 10-та кола... На нашата граница винаги е доста тегаво, особено ако уцелиш от по-бавните гишета или по-нахалните хора 😄 Колкото и да се опиташ да спазиш всички препоръки винаги има нещо неясно, или нещо, изникващо в последния момент. Важното е, че се завърнахме живи и здрави, пътуването беше невероятно и всичко се забравя бързо. Надявам се да съм бил полезен на пътуващите занапред 🙂 Специални благодарности на всички за страхотните съвети и мнения - @Lindt, @Duke, @П.Кръстев - бяха изключително полезни. 3
Victoria Публикувано: 5 август, 2023 Публикувано: 5 август, 2023 Как е пътят от Калотина към София в момента?
Coo Публикувано: 5 август, 2023 Публикувано: 5 август, 2023 преди 12 часа, Victoria каза: Как е пътят от Калотина към София в момента? Преди няколко дни слушах с половин ухо разговор, че бил много зле. Имаше една ФБ група за Калотина-Градина, потърси я за най-актуална информация в реално време. 1
lyube Публикувано: 5 август, 2023 Публикувано: 5 август, 2023 Във форума за стройтелство също може да се търси актуално информация за състоянието https://www.skyscrapercity.com/threads/a6-europe-highway-Магистрала-Европа-38-km-com-25-km-u-c-of-63-km-ttl.1517032/page-527 1
Яничка Публикувано: 6 август, 2023 Публикувано: 6 август, 2023 Днес се прибрахме от Сърбия и ползвахме арр-а Border watch, който показва на различните граници колко чакат хората. Шофьорите пускат инфо в реално време колко са чакали и колко коли е имало пред тях: Явно още е ново приложение, защото няма много коментари, но на нас ни свърши работа. Прибрахме се през Стрезимировци и минахме само за 20 мин., но пътят преди Сръбската граница е черен и с много дупки. 10
VladislavD Публикувано: 17 април Публикувано: 17 април Здравейте, някой има ли актуална информация за Калотина?
JazzMaster Публикувано: 17 април Публикувано: 17 април От 23-март устройва ли те? Снимката е на посоката Срб-НРБ. 4 гишета работеха на нашия пункт, чакане "час и 30" по спомен. Ама беше в седмицата с настъпващия католически великден. Сега би трябвало да е спокойно, поне според някои уеб-камери. 1
bibi Публикувано: 17 април Публикувано: 17 април Колегата от Македония дойде в понеделник. Каза, че от Скопие до София (Дървеница) 4,5 ч. На границата 45 ми и после яко задръстване в София. 😞
Георги Публикувано: 24 май Публикувано: 24 май За по-опитните в пресичането на границата, в какъв момент решавате че си заслужава да се мине през Стрезимировци, вместо през Калотина? На отиване нямахме проблем, защото пътувахме вчера вечерта, едва ли не към Ниш можех на зиг-заг да си карам по магистралата, буквално нямаше никой. Ама връщането в неделя при дълъг уикенд и два концерта на Рамщайн сигурно ще е тегаво и обмислям алтернативния пункт. Има ли някакъв определен момент, в другия пункт става за предпочитане в посока Сърбия - България, при сегашните условия например или само когато е лятното преселение на народите?
bibi Публикувано: 24 май Публикувано: 24 май Днес в 9.30 ок. два часа Бг-Сърбия. Лудница беше. Всички гишета работеха. В неделя ще е мазеляк след двата концерта. Мъжът ми гледа камерите, пътува често до Сърбия и каза, че в неделя сутринта ще решаваме. По Скадарлия е лудница в момента.
Георги Публикувано: 24 май Публикувано: 24 май преди 17 минути , bibi каза: Днес в 9.30 ок. два часа Бг-Сърбия. Лудница беше. Всички гишета работеха. В неделя ще е мазеляк след двата концерта. Мъжът ми гледа камерите, пътува често до Сърбия и каза, че в неделя сутринта ще решаваме. По Скадарлия е лудница в момента. Драсни един ред тук какво сте решили, ще се доверя на вашия опит 🙂 1
mbuch Публикувано: 24 май Публикувано: 24 май Можеш да се ориентираш по Google Maps или Waze.Преди малко минах Калотина към БГ и отчитането на опашката в посока Сърбия беше коректно отразено и в двете приложения. От Ниш няма много алтернативи , но за тези които се връщат от Белград в неделя, определено препоръчвам Парачин-Зайчар-Връшка Чука. Аз лично предпочитам да карам отколкото да чакам.Днес в Белград наистина беше кошмарно!
bibi Публикувано: 25 май Публикувано: 25 май Последният вариант според нас не е ок. Мъж ми е от Видин и сме го правили 2-3 пъти, но за София…не знам.
cck Публикувано: 25 май Публикувано: 25 май На 24.05.2024 г. в 17:32, Георги каза: Има ли някакъв определен момент, в другия пункт става за предпочитане в посока Сърбия - България, при сегашните условия например или само когато е лятното преселение на народите? Решаваш го преди Ниш - както и други са писали - погледни wase/maps за ориентир. Аз също предпочитам да шофирам повече вместо да стоя на място. Съботно на Калотина беше лесно - ок. 20тина мин., но за неделята не знам.
bibi Публикувано: 26 май Публикувано: 26 май @Георги, ние тръгваме към Калотина. Преди Ниш ще решим последно.
bibi Публикувано: 26 май Публикувано: 26 май В момента на границата е ок. Около 20-30 мин чакахме, но отзад се трупа опашка.
Георги Публикувано: 26 май Публикувано: 26 май Мерси, в крайна сметка и ние минахме през Калотина след като тръгнахме сравнително рано (около 10ч) от Белград. Отне ни час на границата и проверките и на двете граници бяха доста проформа. 1
kakadu Публикувано: 26 май Публикувано: 26 май Абе час, два, три, не е важно. Рамщайн направиха брилятно шоу! Струва си всяка минута чакане! 1
JazzMaster Публикувано: 30 май Публикувано: 30 май Друго актуално по отсечката София-Ниш по сръбския аутобан е онова измерване за "средна скорост между пунктове за тол-такси". То не работи. Дали изобщо е работело ефективно е съмнително, самите сърби са го писали преди години.... Та сега (всъщност от ок. 4 години вече) пак се прави такова измерване, но се ползват тол-камерите за наблюдение. Регистрират всяко превозно средство и понеже са разположени на относително еднакви отстояния помежду си, в конкретна отсечка се получава превишението. Следва полицейски пост тип хайка за глоби след някой пункт за такси и плащаш "картица или денари". Но по отсечката София-Ниш няма такива камери за сега. Това е най-прясната статия която намерих. То леко стана извън темата "София-Ниш"....
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега