Прескочи до съдържание

Най-голямата ми далавера :)

Препоръчани мнения

Вадя нагоре тази тема от прашасалите лавици на форума, за да подсетя по-новите магеланци да се разпишат, ако имат желание и добри попадения, разбира се. :wink3:

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Тамън тия дни в една FB група имаше пост с подобна тема. Разписахме се няколко магеланеца, после @Георги Матеев се включи и както винаги, изби рибата :)

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Смея се 8
Връзка към коментар

За хотели не помня много, но преди шест години бяхме в Радисън в Шарм ел Шейх за 60$/вечер на база AI, което дори за тогава си беше много, много топ цена.
Там по някое време имах РД и от хотела по този повод ми намалиха сумата с една нощувка. :biggrin: А на самия РД донесоха в стаята огромна торта, пак безплатна. Но пяха песен за бакшиш. :biggrin:
Разбира се, по закона за баланса тогава се скапаха разни други неща и оттогава много внимавам с кого, къде и как си празнувам РД, ако изобщо. :wink:

Миналата година покрай майското промо се сдобих с разни билети до близките страни. Летяхме с Aegean Атина-София за 1.17€ за двама, пак с тях София-Атина-Ханя за по 9€, а най-голямата отстъпка излезе за двупосочните Солун-Лесбос с Olympic – минус 2,80€ за двама, но понеже още чакам да ми преведат 2,80€, ще ги отчета като нула. :wink:
После летях София-Прага четири отсечки с Air Serbia за 9€, но най-добре се подредиха двупосочните билети София-Лисабон с wizz през август, за които платих 22€, но по-натам се оказа, че няма как да ги летя.
Обаче wizz смениха разписанието и ме попитаха какво искам - заявих връщане на парите в кредити, което и получих, но в реалния размер - към 500 лв. :biggrin:

Тази година летяхме MXP - JED - DAR - JED - LHR за 170€ със Саудиа, което пак не е зле на сегашната суша.
Kenya Airways пък наскоро ми платиха 600€ за 11-часовото закъснение на полета NBO-MRU.

Софийски таксиметров шофьор ни посрещна и закара безплатно :shok: в три през нощта от летището до района около автогарата, където майка му отдава за кратки нощувки уютно къще (с три ходения станах редовен клиент). Бяха ни оставили и една тава топла домашна баница и червено вино. :biggrin:

Но, разбира се, най-големите ми „далавери“ са в съвсем други области, които са неизмерими с цифри и прочие скучнотии. 

• Харесвам 21
  • Браво 4
Връзка към коментар
преди 1 час, Фил каза:

Вадя нагоре тази тема от прашасалите лавици на форума, за да подсетя по-новите магеланци да се разпишат, ако имат желание и добри попадения, разбира се. :wink3:

Чудех се как не съм я забелязал темата и се оказа, че имам един лайк. Тя е била активна една седмица август 2015  и малко януари 2016.

Моите далавери са малко - то и пъттуванията не са толкова много. :wink:

За една нощувка в Париж и 3 във Флоренция не ми дръпнаха пари, така и не разбрах как и защо. Писал съм в темите Booking. За Флоренция може би защото ми бяха объркали ключа (B&B) , беше петък и нямаше никой от персонала и 2 часа си писахме. А за Париж не знам защо, а нощувката беше около 145 евро . Случайно и едни 4 нощувки в Загреб в Шератън(Мариот) за 200евро.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Сега като видях какво съм писал, то не е далавера, защото всичко си бях платил по тарифата, макар и с мили.

Далавера се оказа друго нещо - като резервирах по две стаи едновременно в хотел от веригата IHG (примерно Холидей Ин) с точки, в Бразилия ми връщаха точките за едната стая. Това стана три пъти в Бразилия, а за същото нещо в Турция не ми ги върнаха, така че явно държавата има значение.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Освен да сложа линк към темата с бонусите за Expedia тук.. 😄

Видях, че командировки влизат в "далаверите", така че мога да се похваля с една такава до Торонто за 5 нощувки - денем работихме с един колега, следобед и вечер обикаляхме града, а най-голямата ни болка беше, че не стигнахме до Ниагарския водопад, та сега ще се налага да се връщаме през Щатите да го гледаме 😄 

А 5 години по-късно жената, която ме прати на тази командировка, вече бе на същата позиция във фирмата, в която работи жена ми, та нея я прати за 5 дни в малтийския Хилтън, където терасата с джакузито изглеждаше по-голяма от хола ми (че и с гледка към яхтичките, шампанско, welcome drink и всичко както си му е реда) 😄 Но тази далавера аз лично я пропуснах, че нямах повече отпуск, а работата ми извън България е ограничена за Малта, незнайно защо..

А на първият ми полет изобщо - към Берлин през 2013-та с България Еър засякох колега от университета, който работеше там като стюард. Та той ми даде вместо полагащата ми се една биричка Heineken - 2. Та, това също си беше доволна далавера, полета мина неусетно 😄

Най-голямата ми изпусната далавера пък, отново поради липса на отпуск през 2016-та, е когато вуйчо ми се беше записал за екскурзия до Чернобил, човекът с който трябваше да е в стая (непознат) се бил отказал буквално на предния ден и от агенцията му казали, че понеже всичко е платено може да вземе човек със себе си, но аз нямаше как да отсъствам от работа, та отказах.. а сега пътуванията до Украйна изглеждат за съжаление доста далечни като опция. 

Откъм самолетни билети най-голямото ми постижение са 5-евровите билети към Рим - за 20 евро двупосочно двама човека януари 2022-ра. А то като взе, че изпече едно слънце, обикалях си по тениска през деня 🙂

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Резервирах с мили пролетна ваканция в Токио за април догодина, $5 на човек в едната посока с United, седем нощувки и те покрити 😁. Мили от Чейс и прехвърлени към United и Hyatt. 

• Харесвам 3
  • Браво 7
Връзка към коментар

Аз рядко имам късмет, но веднъж и на мен ми се случи. Една АК, която вече е фалирала, Скай юръп, обявява викторина с печалба 2 билета София-Виена и 2 нощувки в 4 звезден хотел, по мой избор, във Виена. Отговарям. Получавам имейл, че печеля. Два безименни самолетни билети, аз да подам имената, и също да подам име на избран хотел от даден сайт, за който след това получих потвърдени и платени резервации.

Всичко беше реално, макар, че си мислех до последно, че е измама или скрита камера.

Веднъж, но ефектна далавера!

• Харесвам 11
  • Браво 6
  • Смея се 1
Връзка към коментар

2016та някое от румбо-тата даваше супер отстъпка за двупосочен на Раян. Атина например беше към 3 лева, та така сглобих с прекачвания Крит и Майорка на смешна цена. Следващата година пък беше промоцията за Черен петък май? н любимите сайтове, дето имаше отрицателни цени, но само едно Милано успяхме да ползваме.

И индийците дето даваха стаи на цени около 50 % под Букинг също беше голяма далавера.

• Харесвам 8
Връзка към коментар
36 minutes ago, Дани Магелани said:

Аз рядко имам късмет, но веднъж и на мен ми се случи. Една АК, която вече е фалирала, Скай юръп, обявява викторина с печалба 2 билета София-Виена и 2 нощувки в 4 звезден хотел, по мой избор, във Виена. Отговарям. Получавам имейл, че печеля. Два безименни самолетни билети, аз да подам имената, и също да подам име на избран хотел от даден сайт, за който след това получих потвърдени и платени резервации.

Всичко беше реално, макар, че си мислех до последно, че е измама или скрита камера.

Веднъж, но ефектна далавера!

Ха , същото печелих и аз.Дир.бг се пробваха да лансират техен портал за пътуване и мисля пуснах някакъв пътепис - наградата беше полети за двама на Скай Юръп до Виена и 4* хотел ...някъде може би в 2009-а беше.Не го оцених чак толкова , защото Sky Europe имаха полети по 1€ и за 4€ съм летял София - Амстердам и София - Брюксел , както и 4-5 пъти до Виена за 2€ двупосочен.

От по-новите , Бостън - Ню Йорк за 8€ c United и Ню Йорк - Барселона еднопосочен с TAP за 32€. Дори имах полет за връщане през Бостън , но го зарязах и се прибрах направо от Ню Йорк.

Напоследък май нищо , но имам дестинации на които държа и не ги сменям заради топ оферта към места на които не ми се ходи чак толкова. Като свършат един ден може би ще следвам единствено "пътя на далаверата"  , за пенсионер човек ще е идеално пък и практично 😄

• Харесвам 8
Връзка към коментар
преди 20 минути , stanimir каза:

Ха , същото печелих и аз.Дир.бг се пробваха да лансират техен портал за пътуване и мисля пуснах някакъв пътепис - наградата беше полети за двама на Скай Юръп до Виена и 4* хотел ...някъде може би в 2009-а беше.Не го оцених чак толкова , защото Sky Europe имаха полети по 1€ и за 4€ съм летял София - Амстердам и София - Брюксел , както и 4-5 пъти до Виена за 2€ двупосочен.

От по-новите , Бостън - Ню Йорк за 8€ c United и Ню Йорк - Барселона еднопосочен с TAP за 32€. Дори имах полет за връщане през Бостън , но го зарязах и се прибрах направо от Ню Йорк.

Напоследък май нищо , но имам дестинации на които държа и не ги сменям заради топ оферта към места на които не ми се ходи чак толкова. Като свършат един ден може би ще следвам единствено "пътя на далаверата"  , за пенсионер човек ще е идеално пък и практично 😄

Нямам съмнение, че си добър в схемите. Желая ти още нови попадения!

Аз се радвам и на малкото, което ми идва от горе като 45$ от Експидиа! Не слагай катран в радостта ми, моля!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Хм, дал съм заявка преди 9 години да споделя някоя друга далавера, пък те вече са с изтекла давност 10+ години.. Да не си кривя думата:

1 000 000 мили към Star Alliance срещу няколко стотин долара.

Почти безплатни престои в 10+ 5 звездни Хилтъна по целия свят.

Перманентен бан от цялата Експедия груп, заради "спечелени" всички топ промо кодове (70-90%), които пускаха едно време на големите празници.

• Харесвам 11
  • Шок 1
  • Браво 10
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 6 минути , macf1an каза:

Перманентен бан от цялата Експедия груп, заради "спечелени" всички топ промо кодове (70-90%), които пускаха едно време на големите празници.

Хаха, стана ми интересно. Тези кодове не се ли печелеха с бързина? Или си използвал друг хак?😃

Връзка към коментар

Някога си съм казал, че искам някави алткойни, които са се раздавали безплатно. Като се присетих за тях, те станали крупна сума. Обърнах ги в биткойни, който също се вдигна и намерих читав сайт с огромен брой хотели по целия свят, през който можеш да резервираш с биткойни. Реално следващия трип в Азия хотелите ги черпи Сатоши. 

• Харесвам 8
Връзка към коментар
преди 2 часа, iMari каза:

Хаха, стана ми интересно. Тези кодове не се ли печелеха с бързина? Или си използвал друг хак?😃

Те се използваха с бързина, в рамките на около  0.5-1 секунда след началото, но трябаше да си ги разбрал предварително, по друг начин 😉

• Харесвам 2
Връзка към коментар
8 hours ago, macf1an said:

...но трябаше да си ги разбрал предварително, по друг начин 😉

Моментът в който хората осъзнават че са будували пред компютъра само за спорта 😄

• Смея се 4
Връзка към коментар

Никой не го спомена, ама лека подсказка 🙂

To say thanks for booking with us, we want to make sure your ....................... trip is one to remember. We're giving you and your travel group free entrance to top attractions including museums, tours and activities.

This QR code is all you need to take with you. Each attraction will scan it to give you and your group free entrance.

Just show QR code to staff at the attractions (or location listed) to get your free tickets!
Връзка към коментар
преди 10 часа, macf1an каза:

Те се използваха с бързина, в рамките на около  0.5-1 секунда след началото, но трябаше да си ги разбрал предварително, по друг начин 😉

Няма да питам повече, явно е голяма тайна щом след толкова време не искаш да я разкриеш. 🙂 

Не знам коя е най-голямата ми далавера, но винаги ми е било-по важно забавлението и масовата екзалтация да разкостваме разни промоции. Не се чувствам предадена, че дебнах кодовете на Експедия въобще.  😂 Помните ли, че в един момент пуснаха -90% за около час, мисля преди Коледа беше? А и как иначе  щях да се науча да  проверявам за цени в цялата Експидия Груп, за да стигна до настоящата промоция с бонусите. 😚 

Много съм благодарила през годините и продължавам, че някой си прави труда да споделя и обяснява.

Не знам дали е най-големият ми удар, но определено печалбата с Travala дойде неочаквано. От инвестирани 100-200$ и разни врътки за бонуси след това, по едно време имах към 2000$ долара в профила, продължавах да правя резервации за мен, приятели и роднини и не само че не намаляваха , но се и увеличаваха. Чудесата на крипто пазара! 😂 Още имам нещо останало от койните им, но си ги пазя за следващия бичи пазар. 🙂

За сайта и първоначалните инструкции сподели Koliob, а Матеев много ми помогна да се ориентирам в крипто океана, че и да ми стане интересно. Ей това имам предвид! 🙂

• Харесвам 11
Връзка към коментар
Най-голямата ми далавера, със специални благодарности на @Dian

На 2.02.2016 г. в 15:02, Dian каза:

Игра на KLM за билети за двама до дестинация по избор:

https://dreamtrip.klm.com/

Току-що разбрах, че жена ми е победител за България  :O   :)

Имаме 2 билета до Занзибар!

• Харесвам 6
  • Браво 18
Връзка към коментар

Най-голямата ми далавера е, че живея на 2000 км от тъщата.

Иначе имаме едни полети до Занзибар за по 220 евро някъде, които послв бяха и ъпгрейднати безплатно в едната посока, ама това е несравнимо с първото. 

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Браво 2
  • Смея се 25
Връзка към коментар
преди 19 часа, bad kid каза:

И индийците дето даваха стаи на цени около 50 % под Букинг също беше голяма далавера.

Ееее,  това с индийците си беше чудно -  случваше се и повече от 50% да свалят! 

преди 16 часа, macf1an каза:

Почти съм сигурен, че си намерил начин  как да си изтриеш името от този черен списък :biggrin:

Аз от тези промо кодове успях да се докопам единствено до 50%-ния и направихме един готин уикенд в Атина в хубаво хотелче с изглед към Партенона, а също и няколко нощувки в Бразилия успяхме да запазим за нищо пари. 

преди 4 часа, Georgi_G каза:

Никой не го спомена, ама лека подсказка 🙂

To say thanks for booking with us, we want to make sure your ....................... trip is one to remember. We're giving you and your travel group free entrance to top attractions including museums, tours and activities.

This QR code is all you need to take with you. Each attraction will scan it to give you and your group free entrance.

Just show QR code to staff at the attractions (or location listed) to get your free tickets!

Тук ако става дума дума за промоцията на букинг с безплатните атракции - готино беше, даже направих две пътувания почти само заради тях :grin:  - едното до Дубай, където овършах какво ли не -  сафарита, скоростни катери, вечеря на дървен кораб в марината ... само полет с хеликтопер не успях, че бяха свършили часовете просто. И другото беше уикенд в Лондон, откъдето направих дневен трип до Дувър и Кентърбъри, а в автобуса се засякохме с една магеланка и дъщеря ѝ :smile3:, които ползваха същата промоция. 

• Харесвам 9
Връзка към коментар
преди 1 час, Фил каза:

Ееее,  това с индийците си беше чудно -  случваше се и повече от 50% да свалят! 

По схемата 2+2+1 бях достигнал цена 150 евро за 5 нощувки НВ за двама в топ сезон тук:

image.png.dc5366c88dbf25c153eb2b9325d1330c.png

Gran Canaria Apartamentos Bahia Feliz, Playa del Aquila. 

/Не се хваля - споделям хубав спомен! 🙂 /

• Харесвам 10
Връзка към коментар
преди 14 часа, iMari каза:

Няма да питам повече, явно е голяма тайна щом след толкова време не искаш да я разкриеш. 🙂 

Кодовете се достъпваха през тяхно апи, заявките към което бяха публични и некриптирани, и се виждаха в страницата за информация за промоцията. Номерата на промоциите бяха поредни и като разпитваш апито за тях - връщаше до няколко седмици напред какво са планирали и в коя версия (публикуваха кодовете за цялата експедия група). В един момент се усетиха и го промениха така, че за големите промоции да го показва чак в секундата на начало на играта, но автоматизацията беше отдавна налице и го извличаше и използваше за същото време, все едно се знае предварително.

• Харесвам 7
  • Шок 2
  • Благодаря 1
  • Браво 5
Връзка към коментар
преди 6 часа, macf1an каза:

Кодовете се достъпваха през тяхно апи, заявките към което бяха публични и некриптирани, и се виждаха в страницата за информация за промоцията. Номерата на промоциите бяха поредни и като разпитваш апито за тях - връщаше до няколко седмици напред какво са планирали и в коя версия (публикуваха кодовете за цялата експедия група). В един момент се усетиха и го промениха така, че за големите промоции да го показва чак в секундата на начало на играта, но автоматизацията беше отдавна налице и го извличаше и използваше за същото време, все едно се знае предварително.

Висш пилотаж! Респект. 

Мисля, че

@koliob правеше нещо подобно за кодовете на ММТ и ги публикуваше тук преди те да ги обяват на страницата си, а имаше такива, които даже не публикуваха, но работеха дълго време. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.