Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Не съм преглеждала предните страници, да попитам Aspire lounge на Т2 ще е отворен до към февруари, нали?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Яничка каза:

Не съм преглеждала предните страници, да попитам Aspire lounge на Т2 ще е отворен до към февруари, нали?

Нещо явно съм изпуснал? А после? Няма да има лаундж ли?

Публикувано:
25 minutes ago, boogy83 said:

Нещо явно съм изпуснал? А после? Няма да има лаундж ли?

Вече няма да е Aspire и засега не са обявени условията за достъп до салона / салоните на новия оператор - турските TAV.Предполагам ще се влиза все така с Lounge Key / Priority  Pass (поне за базовите 6 посещения по Мастъркард програмата)

https://www.sofiaairport.bg/bg/blog/novini/novi-biznes-saloni-letishte-sofiya-ot-2026

• Харесвам 3
Публикувано:

И на мен ми прави впечатление, че напоследък има изключително много полети до Тел Авив — както от София, така и от други градове, включително Солун.
Не знам каква е причината, просто се чудя защо има толкова много пътници за там.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 53 минути , Иван Попов каза:

И на мен ми прави впечатление, че напоследък има изключително много полети до Тел Авив — както от София, така и от други градове, включително Солун.
Не знам каква е причината, просто се чудя защо има толкова много пътници за там.

Пътниците не са за там, от Тел Авив са.

• Харесвам 6
Публикувано:

Помня, че се коментираше кои летища премахват ограниченията за течности, но не помня в коя тема. Извинявам се, че спамя тази.😏

п.п.Всъщност що ли да не питам - стават ли опашки на Т2 събота сутрин?🙂

Публикувано:
преди 13 минути , iMari каза:

Помня, че се коментираше кои летища премахват ограниченията за течности, но не помня в коя тема. Извинявам се, че спамя тази.😏

По втория въпрос зависи дали и колко бързаш 😉

Публикувано:
преди 21 минути , Jorro каза:

По втория въпрос зависи дали и колко бързаш 😉

Опитвам се да разбера има ли смисъл да нарушавам традицията да съм на летището час и 20 мин. преди полет. 🙂

Публикувано:
преди 7 минути , iMari каза:

Опитвам се да разбера има ли смисъл да нарушавам традицията да съм на летището час и 20 мин. преди полет. 🙂

Не

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 13 часа, iMari каза:

Имах предвид, че по закона на Мърфи все ще е наобратно- когато си рано ще е празно, когато не ще има опашка.От месеци не съм засичал голяма опашка на Т2 и точно в понеделник за следобедния полет до Варна за който пристигнах на летището 5 мин преди започване на бординга на секюрити се бяха изсипали 100 човека не знам от къде и си вдигнах адреналина сериозно да стигна на време преди да затворят гейта ... Средно чакам по 5-10 Мин на секюрити иначе.

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Публикувано:

„Дни на отворени врати“ в BULATSA

Академия BULATSA обявява началото на пролетната си кампания за набиране на кандидати за професията ръководител на полети. Както всяка година, Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение“ (ДП РВД) кани всички желаещи да се обучават за тази висококвалифицирана и отговорна професия, да подадат документите си онлайн, чрез сайта на предприятието до 31 март включително. След тази дата кандидатстването продължава, но допуснатите до подбор ще бъдат насочвани към есенната сесия в края на годината.

Обучението в Академия BULATSA е с продължителност две години, като за целия период е осигурена месечна стипендия. Академията е единствената сертифицирана в България организация за обучение на ръководители на полети, в съответствие с изискванията на Европейския съюз и приложимото национално законодателство.

В рамките на кампанията ДП РВД организира и традиционните „Дни на отворени врати“, които ще се проведат на 6 февруари, 19 февруари и 13 март. Посетителите ще имат възможност да присъстват на презентация на експерти от Академия BULATSA, да наблюдават в реално време работата на Районния център за обслужване на въздушното движение, да разгледат тренажорите за обучение и да зададат своите въпроси, свързани с професията и дейността на предприятието.

За първи път ще бъдат представени и възможностите за професионално развитие в областта на техническата дейност. Посетителите ще се запознаят с ролята на инженерните екипи, които поддържат и развиват високотехнологичните системи за управление и безопасност на въздушното движение и позициите за които могат да кандидатстват.

Поради специалния режим на достъп до сградата на BULATSA, всички регистрирани участници трябва да носят документ за самоличност и да бъдат на място не по-късно от 8:45 часа.

За инфо тук.

• Харесвам 2
Публикувано:

Днес сутринта на Т2 беше рехаво. Работеха 4 скенера и преминаването ми отне 5 мин. 
В Aspire не знаят дали ще затварят на 31.03, защото за това се говорело от 1 г, правел се новият салон, ама кога ще стане - не е ясно. Инфото е от служителките, които бяха на смяна. Питаха ме откъде знам, та им показах какво пише в приложението на Lounge key.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 3 минути , bibi каза:

Днес сутринта на Т2 беше рехаво. Работеха 4 скенера и преминаването ми отне 5 мин. 
В Aspire не знаят дали ще затварят на 31.03, защото за това се говорело от 1 г, правел се новият салон, ама кога ще стане - не е ясно. Инфото е от служителките, които бяха на смяна. Питаха ме откъде знам, та им показах какво пише в приложението на Lounge key.

И те нищо не знаят и даже се дразнят като ги питаш, защото може би ще останат без работа... Поне така си го обяснявам. 

• Харесвам 5
Публикувано:
На 22.01.2026 г. в 18:53, iMari каза:

Не. Мъртвило е. 

Публикувано:
На 26.01.2026 г. в 11:19, bibi каза:

Дамите знаят по-малко и от нас. Но договорите им са до края на март, когато се сменят работодателите. Завчера по обяд обаче имали проверка, за поддържане на тонуса, та негодуваха. Сприятелих се с повечето от тях и се въздържам да им споделя, че Там винаги нещо няма и едната кафе машина не работи поне за половин ден. Все пак не е Валета, Бергамо или Дубай и Абу Даби..

Публикувано:
преди 18 минути , Anna Kalinovska каза:

Все пак не е Валета, Бергамо или Дубай и Абу Даби..

И там трябва да е по-добре или по-зле? 🙂

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

В момента съм в самолета за Истанбул с Pegasus – на летището беше спокойно, за около 30 минути минахме проверката и сме на gate B13.

• Харесвам 7
  • Браво 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Не знам дали сте забелязали (може би няма пушачи във форума 😉),но на Т2 вече има място за пушене. Днес подраних и случайно видях надпис. При гейтове B1-B4.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.