Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
13 minutes ago, jorocontrola said:

Не се бях замислил над това. Благодаря за разяснението.

И все пак говорим за "липса на далновидност по нашенски", защото много преди да се построи Т2, се знае, че се каним и ние все някога ще влезем в ЕС (даже мисля, че влизането е в сходен времеви интервал с отварянено на терминала), а Шенген е една от поредните стъпки след това 😞

Jorocontrola , събуди се ! Мислиш , че някой мисли в перспектива от 20 години ли ? Къде , в какво ?

Иначе е факт , че много нови летища "остаряват" много преди предвиденото и се оказват с недостатъчен капацитет за сегашните нужди.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 46 минути , stanimir каза:

Jorocontrola , събуди се ! Мислиш , че някой мисли в перспектива от 20 години ли ? Къде , в какво ?

Да ти кажа честно, аз мисля. Не мога да кажа къде ще съм след 20 години, но мога да ти кажа къде искам да съм и се опитвам да задавам посоката.

А особено ако ще строя къща, определено искам да ми върши работи и след 20г и ще помисля доста, докато я проектирам 😉

Публикувано:
3 hours ago, Alexander said:

Обяснения и недоволни винаги ще има. Явно ще си останем за смях с невероятната комбинация ръкав + автобус по някакви причини.

Как беше - В България е така!

Оптимално ли е - не. Само в България ли е така - не. Пример: на CDG 2B/D, със easyJet от не-шенген сме пристигали на ръкав, оттам по спираловидни стълби надолу и в автобуса. Задните редове директно на автобус. Причината е същата като в София - еднопосочен граничен контрол на крайните не-шенгенски изходи.

BA в София спряха да правят това с ръкава и директно при пристигане - в автобуса. Отчасти мисля, че е най-доброто решение, дори чисто логистично, защото не се блокира частично използването на B11/B14 и изцяло използването на B12/B13, докато не слязат всички пътници от B10/B9.

Този въпрос се появява отвреме-навреме и колкото и тази организация да не е най-добрата, моля ви, не е само в България, не сме невероятни, някъде другаде е вината за 20-те стъпала и 5-10 мин неудобство.

• Харесвам 8
Публикувано:

Като казахте в България е така...вчера явно имаше няколко полета на Терминал 1 на обяд, много трафик, не особено добре организиран и тълпа пред шатъла за Терминал 2...и двама немци, които също чакаха шатъла, си говорят: едва сме кацнали, а вече е екстремно тук...ама явно това минава за екстремно в техните представи. 

Иначе шофьорът каза, че шатълите са чести през деня, не на 30 мин както пише в сайта на летището - където има разминаване с написаното и разписанието...

Публикувано:

Е, онзи ден кацнах на Schiphol, с полет на австрийците. Уж трябваше да сме на ръкав (ако беше Бг Ер директно на автобус) , но нещо не работеше. Свалиха ни по стълба, заобиколихме предната част на ръкава и после по друга стълба- пак в ръкава. 

Да, това е извънредна ситуация,  но ето че навсякъде се случват необичайни начини да излезеш от самолета.

• Харесвам 1
Публикувано:

Т2 е проектиран 90те години, не вярвам някой да е мислел такива неща. Отделно, че знаем колко са ни далновидни проектите, тук по скоро се гледа как да се усвоят парите, а не каква работа ще върши. Предполагам, че с разширението, наречено Т3, ще се оправят нещата.

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

И при мен миналата седмица с България Ер – автобус и айде… 🙂
Аз си мислех, че ще сме на ръкав, ама ей ги… изненада 😄

• Браво 1
Публикувано:

Летище София Т2 е лошо проектиран. На запад по университетите са го давали за пример, как не трябва да се прави. CDG в Париж е безумно летище също. Иначе преди време се опъваха едни пана в терминала и се изграждаше коридор за да не се смесват пътниците, естествено имаше случаи на смесване. 

• Харесвам 5
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 2 часа, horus92 каза:

Т2 е проектиран 90те години, не вярвам някой да е мислел такива неща. Отделно, че знаем колко са ни далновидни проектите, тук по скоро се гледа как да се усвоят парите, а не каква работа ще върши. Предполагам, че с разширението, наречено Т3, ще се оправят нещата.

Даже и по-рано - първоначалният проект за Т2  е от соц време (края на 80те) с идеята да е международен терминал, а Т1 да остане само за вътрешни полети.

• Харесвам 3
Публикувано:

Има ли данни от днес дали Aspire е затворен? И в Primeclass освен платено и с Visa премиум карти кой има достъп вече - програми, авиокомпании?

Публикувано:
На 25.03.2026 г. в 14:34, randi каза:

Летище София Т2 е лошо проектиран. На запад по университетите са го давали за пример, как не трябва да се прави. CDG в Париж е безумно летище също. Иначе преди време се опъваха едни пана в терминала и се изграждаше коридор за да не се смесват пътниците, естествено имаше случаи на смесване. 

летището на Мюнхен е проектирано толкова глупаво и лишено от елемнтарна логика,та се чудя всеки пък дали са били пияни като са го проектирали

летището в Нюрнберг е също тотално лишено от логика когато слезеш от самолета,нагоре и надолу по стълбите на летщето, понеже не са се сетили директно да има изход на багажното

та,западните "умни" глави изобщо не са за пример,напротив:)

• Харесвам 2
  • Шок 1
Публикувано:
преди 4 минути , Moin_26 каза:

летището на Мюнхен е проектирано толкова глупаво и лишено от елемнтарна логика,та се чудя всеки пък дали са били пияни като са го проектирали

Може ли примери в тази посока, защото лично за мен, MUC е едно от най-добре организираните летища в Европа...

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 2 часа, Asenster каза:

Има ли данни от днес дали Aspire е затворен? И в Primeclass освен платено и с Visa премиум карти кой има достъп вече - програми, авиокомпании?

Има - затворен е завинаги.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, Moin_26 каза:

летището на Мюнхен е проектирано толкова глупаво

Мюнхен е едно най - добрите летища в Европа с бързи и лесни трансфери. И аз ще се радвам да споделите примери относно лошото проектиране.

• Харесвам 3
Публикувано:

Германия приютява едно от най-добрите (Мюнхен) и едно от най-лошите летища в Европа (Франкфурт).

И на мен ми е интересно да науча кое летище от подобен машаб в Европа според теб е добре проектирано ? 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 8 минути , randi каза:

Мюнхен е едно най - добрите летища в Европа с бързи и лесни трансфери.

Колко пък да са бързи и лесни. Мюнхен е едно от двете (другото е Франкфурт) хъбови летища в световен мащаб, в което за един трансфер са ме прекарвали два пъти през рентген. Не - всеки път, но повече от един път. Вярно - от нешенген към нешенген и то преди много години за последен път. Може и да са го оправили, но още ми държи и по възможност го избягвам.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 45 минути , домосед каза:

Колко пък да са бързи и лесни. Мюнхен е едно от двете (другото е Франкфурт) хъбови летища в световен мащаб, в което за един трансфер са ме прекарвали два пъти през рентген. Не - всеки път, но повече от един път. Вярно - от нешенген към нешенген и то преди много години за последен път. Може и да са го оправили, но още ми държи и по възможност го избягвам.

Бъди по - конкретен. Два пъти проверка на Мюнхен или? Като цяло си има правила, които се спазват. Няма как да дойдеш от летище, което не е признато от ЕС, като безопасно(относно проверката) и да искаш да минеш без проверка на Мюнхен. Всичко се прави с причина, която много често не знаете. На други летища при трансфер никога ли не ти се е случвало да минеш секюрити проверка?

Публикувано:
преди 17 минути , randi каза:

Бъди по - конкретен. Два пъти проверка на Мюнхен или?

Прочете ли мнението ми? Да, на Мюнхен. Да, два пъти. На различни места по обозначения маршрут на трансфера.

Стандартният брой очаквани проверки с рентген за едно излитане от едно летище варира между нула и една.

Всяка следваща влиза в директно противоречие с оценката "най-добро летище".

• Харесвам 5
Публикувано:
Преди 1 час, домосед каза:

Може би два пъти е било преди България да е в Шенген.

Публикувано:
преди 3 минути , Alexander каза:

Това някакво специално немско правило ли ще да е било?

Беше специална немска летищна недомислица на трансферния маршрут.

Не твърдя, че още е така. Тегне ми спомен отпреди поне 15 години.

• Харесвам 3
Публикувано:
В момента, домосед каза:

Беше специална немска летищна недомислица на трансферния маршрут..

Не твърдя, че още е така. Тегне ми спомен отпреди поне 15 години

Според мен, това е било по времето в което трансферите между терминалите се извършваше с автобус. Ползвал съм подобен трансфер, защото беше удобен при ползване на салона. Спомените ми са от 2019 г. През последните години обаче, всички трансфери между терминалите сме извършвали с влакчето - последно миналата седмица. Освен това и след влизането в Шенген нещата се промениха...

Иначе, за FRA или добро или нищо. Добре, че вече му свикнах и ни приеха в Шенген, че онзи безкраен коридор още го сънувам - за безумно бавните и педантични проверки дори не отварям дума...

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:

FRA и MUC са двете летища, които редовно ме държат в леко напрежение 😄

MUC си имат освен влак и доста дълъг коридор с гейтове и като си сменят гейта, разбира се с по-отдалечен, си тичаш.

FRA  между терминалите е доста неприятен, там се тича по лента 😅

Секюрити проверката на FRA и MUC при кацане от извън Шенген винаги ми светкат разни зони, които трябва да ги проверят ръчно. На няколко пъти ми се е случвало да попадам на една и съща служителка, която винаги как да се изразя, много старателно ми проверява спортния сутиен 😶. Сигурна съм, че нарочно го прави. Последният път докато ме проверяваше, не се сдържах и започнах да се хиля. Тя се усети, че попрекалява. 

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Смея се 4
Публикувано:

FRA между терминалите ще стане още по-неприятен за трансфер до 2 месеца като затворят завинаги Терминал 2.

Въпреки, че новото SkyLine влакче, което са направили е изживяване в стил влакче на ужасите - движи се с 60-65км/ч в правите участъци 😃

• Замислям се 1
Георги Матеев
Публикувано:

Не харесвам MUC най-малкото защото не съществува бюджетен вариант за стигане от/до града и е голямо дране с транспорта. За мен не е нормално 30-те км до Мюнхен да струват четворно повече отколкото после Фликсбъс таксува за 250 км маршрут. Та дори на LHR има всякакви опции... Отделно още ги мразя задето преди няколко години на кацане от Мексико сити (и на път за София) съвсем безмилостно ми изхвърлиха една сувенирна бутилка текила, която чинно беше запечатана в дюти фрий торбичка, с касова бележка и на теория отговаряше на всички транзитни правила.

В чест на истината въобще не мога да се сетя за истински приятно или удобно летище в Германия. От години по възможност избягвам не само Луфтханза, но и като цяло Германия за транзит.

• Харесвам 7
  • Замислям се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.