Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

От любопитсво - колко е водата на нашето столично летище? Питам, за да сравня с румънците. Там последно беше 10 леи от автомат - 3.91 лв. по курса на Револют.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, Костов каза:

Аз да питам нещо по-обикновено - На Терминал 1 има ли откъде да си напълним вода?

Да, но не си заслужава вниманието. Поради малкия дебит водата е застояла и ужасна на вкус. Твърде вероятно в тоалетните да е по-свежа. Иначе произходът е един и същ.

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 26 минути , ДиянаВ каза:

От любопитсво - колко е водата на нашето столично летище? Питам, за да сравня с румънците. Там последно беше 10 леи от автомат - 3.91 лв. по курса на Револют.

Мисля, че последно платих 4 лева на Т1. Рядко летим от Т1, а на Т2 винаги влизаме в лаунджа и не се налага да купувам вода. Дори не знаех, че има диспансер за безплатна вода...

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 5 часа, funny каза:

Летище „София“ ще бъде затворено за всички полети с изключение на военни на 23 февруари от 01:15 до 02:50 часа и отново на 24-ти февруари от 01:05 до 03:35 часа

IMG_6590.jpeg

Времената в нотамите са в зулу време, т.е. е 03:15-04:50. 

Иначе пътниците от Лутън  на Уиз ще трябва да ги стоварят я във Варна, я в Солун.

Предвид, че Бургас е затворено до 1 май, а Пловдив в работи, в не по това време.

преди 5 часа, Zaro каза:

И в крайна сметка, "затварянето" на летището се оказа общо 4 часа през нощта за два дни поред.

Те започнат ли да го затварят за повече от два часа или по време на активното време за гражданските полети през  деня ще имаме качествено различен проблем.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 часа, ДиянаВ каза:

Голямата бутилка беше около 6,50 лв. Малката 4 лв.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 8 часа, adreno каза:

Те започнат ли да го затварят за повече от два часа или по време на активното време за гражданските полети през  деня ще имаме качествено различен проблем.

Е, това казах де - за едно подготвително авиошоу преди години затвориха летището за почти 2 часа между 10 и 12 часа. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 13 часа, Ilian359 каза:

Да, но не си заслужава вниманието. Поради малкия дебит водата е застояла и ужасна на вкус. Твърде вероятно в тоалетните да е по-свежа. Иначе произходът е един и същ.

Не съм пътувал от Терминал 1 от 2024 г, но на Т2 преди 3 седмици "ремонтираните освежени" тоалетни ми се видяха ужасно миризливи и мръсни... Беше събота сутринта около 10-10:15 часа. Не бих пълнил вода от чешмата в тях

Публикувано:

Зависи кога е минал чистач , последния път беше нормално чисто.За водата - все пак не наливаш от казанчето , нали мивките са извън тоалетните.Иначе е 2-2.5€ и при нискотарифните , дали ще си купиш от летището или в самолета е все тая.

• Харесвам 4
Публикувано:
На 20.02.2026 г. в 21:23, ДиянаВ каза:

От моя опит в европа , летище Анри Коанда - Отопени , е основен претендет за топ 3 най скъпо летище за ядене и пиене.  Последно на 29 януари ме изненадаха с 20 леи за кафе в pvc чаша . От бар , кафе еспресо италианско, но 20 леи...

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 7 минути , yavorfly каза:

От моя опит в европа , летище Анри Коанда - Отопени , е основен претендет за топ 3 най скъпо летище за ядене и пиене.  Последно на 29 януари ме изненадаха с 20 леи за кафе в pvc чаша . От бар , кафе еспресо италианско, но 20 леи...

За кафето там и аз от опит знам. Даже веднъж ми пробутаха някакво двойно за 24 леи. 20 леи са към 4€. В София дали не е толкова също?

Публикувано:

Не разбирам защо се оплаквате от водата - в София водата е супер и е мека (което е добре за миене на коса, бойлери и бани). Пробвайте чешмяна вода в Пловдив и околия (или правете основно чистене на бойлер през две години) и друго ще кажете. 😃 
За да не си причинявам ненужни размисли къде и колко струва водата и да не оставям след себе купища пластмаса, от години ползвам бутилки със сменяем филтър. Моята е такава, вероятно има и други марки.

Спойлер

Screenshot.png.a457c74040e020120a52571e891cb4df.png

С нея софийската вода ми се струва чудесна. :smile:
Има места, където водата не става за пиене (гръцки острови, Истанбул, Третия свят), там си купувам или наливам от диспенсър, ако има. Също така по-рядко мъкна тежки бутилки от магазина.
Летище IST според мен имат едни от най-високите цени за бутилка вода - 5-6€ (както и всичко друго е безумно скъпо там), а водата е непитейна, но тук-там има за наливане.

На SAW има вендинг машини, където идва по 0,8-1€ с плащане с карта.
Но най се натъжих скоро на KLIA1, където секюрити проверките са пред всеки отделен гейт и не можеш да влезеш с вода на гейта, ако не е запечатана в плик от магазина. Казвайте ги тия работи! 😃

• Харесвам 4
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 3 часа, Argentique каза:

Не разбирам защо се оплаквате от водата - в София водата е супер и е мека (което е добре за миене на коса, бойлери и бани). Пробвайте чешмяна вода в Пловдив и околия (или правете основно чистене на бойлер през две години) и друго ще кажете. 😃 
За да не си причинявам ненужни размисли къде и колко струва водата и да не оставям след себе купища пластмаса, от години ползвам бутилки със сменяем филтър. Моята е такава, вероятно има и други марки.

Скрий

Screenshot.png.a457c74040e020120a52571e891cb4df.png

С нея софийската вода ми се струва чудесна. :smile:
Има места, където водата не става за пиене (гръцки острови, Истанбул, Третия свят), там си купувам или наливам от диспенсър, ако има. Също така по-рядко мъкна тежки бутилки от магазина.
Летище IST според мен имат едни от най-високите цени за бутилка вода - 5-6€ (както и всичко друго е безумно скъпо там), а водата е непитейна, но тук-там има за наливане.

На SAW има вендинг машини, където идва по 0,8-1€ с плащане с карта.
Но най се натъжих скоро на KLIA1, където секюрити проверките са пред всеки отделен гейт и не можеш да влезеш с вода на гейта, ако не е запечатана в плик от магазина. Казвайте ги тия работи! 😃

Помниш ли къде има филтрирана вода на летището в Истанбул? Ама то е толкова голямо, че въобще не се знае в кой край ще е гейта за полета ни. 

Публикувано:
преди 7 минути , Madonna каза:

филтрирана вода на летището в Истанбул

Обикновено са две едно до друго - за наливане в бутилка и за пиене от фонтанка.

По спомен в единият край, като се слезе от ескалаторите в ляво по коридора след около 15/20 метра пак в ляво до стената.

Още на две/три места ги има към гейтовете...

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 13 минути , Madonna каза:

Помниш ли къде има филтрирана вода на летището в Истанбул? Ама то е толкова голямо, че въобще не се знае в кой край ще е гейта за полета ни. 

Обикновено са пред тоалетните. Със сигурност има на много места, просто се оглеждайте.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
29 minutes ago, Madonna said:

Мисля че има питейна вода за наливане пред всяка (или айде да е почти всяка) тоалетна.Със сигурност са десетки.Ако не летите с нискотарифни няма смисъл да мъкнете бутилка за вода.По време на полет авиокомпаниите предоставят колкото искате 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Няма чак пред всяка тоалетна, но ще ги видите. Дори да не летят с нискотарифни, имат поне два часа на летището преди полета, в които няма кой да им даде вода без пари, ако не си носят. Пет почти възрастни човека са. 

Отделно 250 души в самолет х 2-3 малки пластмасови бутилки = огромни количества пластмаса
Ама на повечето не им пука, затова сме заринати в боклук.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
  • Браво 2
Публикувано:
преди 2 часа, Madonna каза:

До магазин Waikiki при ескалатора за лаунджа има вода - студена и топла. И на много други места, които не съм запомнила. 

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано: (редактирано)
преди 27 минути , Mary каза:

До магазин Waikiki при ескалатора за лаунджа има вода - студена и топла. И на много други места, които не съм запомнила. 

Благодаря! Нали нямаме такава тема във форума?

Редактирано от Madonna
Публикувано:

Абе темата за водата се появява периодично, ама нарочна тема за това във форума няма.

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, Argentique каза:

Няма чак пред всяка тоалетна, но ще ги видите. Дори да не летят с нискотарифни, имат поне два часа на летището преди полета, в които няма кой да им даде вода без пари, ако не си носят. Пет почти възрастни човека са. 

Отделно 250 души в самолет х 2-3 малки пластмасови бутилки = огромни количества пластмаса
Ама на повечето не им пука, затова сме заринати в боклук.

И на мен ми е драма боклука от бутилките...ние пием много вода и винаги купуваме веднага като минем секюрити на летищата. И всеки път, когато видя на летището филтрирана вода си казвам, че следващия път ще взема бутилка и пак пропускам.  За това от сега си го планирам.  Благодаря!

Публикувано:
преди 9 минути , neuromancer каза:

Абе темата за водата се появява периодично, ама нарочна тема за това във форума няма.

Може да е по-лесно да си проверяваме в отделна тема? Докато ИИ стигне да дава достоверна информация 🙂

Публикувано:

Над 95% от пластмасата се рециклира и използва многократно 😉 Нали не си представяме , че Търкиш, Катар или пък Луфтханза изхвърлят или изгарят отпадък на полето.Добре и че тая глупост с хартиените сламки и дървени прибори за хранене е на път да приключи.Вече са по-скоро изключение.

• Харесвам 3
Публикувано:
На 20.02.2026 г. в 18:37, Фил каза:

Само при мен ли е проблемът - тая вода от машината на Т1 ми е ужасно противна на вкус. Замислям се дали не започна пак да си наливам от чешмите в тоалетната. 

Отврат е тази вода, онзи ден си налях от Т1.

Имам питане, ако някой може да ползва флайт радар, може ли да види къде е сега машината на Уизеър, която трябва да лети PRG-SOF днес в 19.25? За момента дава час и половина закъснение. Ама от София ли идва, с колко закъснение е излетял оттам? Може и от друго летище да идва.

Дано кацнем до 01.30 в София, че нали после затварят, хаха. Да не ни пренасочат към Скопие или Варна 😉

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 22 минути , Hakkâri Spor каза:

къде е сега машината на Уизеър, която трябва да лети PRG-SOF днес в 19.25?

От София идва, излетял е с около час и половина закъснение. По пътя е, след около 30 мин ще кацне в Прага. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.