Прескочи до съдържание

Тема за рок/блус музика и производни - класически рок, арт, прог, хард, хеви, метъл, ню-уейв, алтърнатив...

Препоръчани мнения

И аз се съмнявам да са били толкова близо до целта, пазарът е жив зян в момента. В България посвикнахме с високите цени за билети, но има пазар за максимум 2 големи концерта годишно, а спонсори и за толкова няма.

На стадионен концерт на "Ю Ту" преди доста година май на 60-70 евро на билет възлязохме.

Иначе съм била на концертен туризъм в Будапеща, Виена, Любляна, Катовице (именно U2), Сърбия (Exit Нови Сад) и Чехия (фестивал Creamfields). Отчетливи спомени (лоши) имам само от сръбската публика - високи и нахални. Другите по-скоро бяха леко инертни.

След раждането на дъщеря ми не съм ходила много, но концертът, на който не съжалявам, че отидох, беше на Ленард Коен в Любляна преди 3 г. Обожавам музиката и стиховете му и леко ме побиват тръпки при мисълта, че вероятно съм била на последното му турне.  

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Ааа, Duke,  така точно си хванал главните особености на различната публика! (за румънската се смях от сърце, все едно сме били един до друг).

Само 2015 имам повече от 20 концерта (броя продължилите повече от час и половина), 2 от тях в България, останалите в Чехия (Masters of Rock), Германия ( Wacken) и Холандия.
Допълвам за публиката. Във Вакен идват големи групи латиноси – различими са и без знамената – пеят, танцуват, доста прилично се държат за метъли и е удоволствие да ги наблюдаваш.
Другата голяма група е на скандинавците. Под 180 см няма, а и тези под 190 са рядкост. Те знаят защо са там, пеят вдъхновено, участват активно и отдадено и ... са ми любимци – като ме видят с моите 158 см тутакси ми правят място пред тях, та чак до оградата ме `избутаха` веднъж, от 10 реда по-назад :)

Тази година бях на 2 уникални за музикалния свят събития.

Savatage се събраха след 12 години и заедно с Trans-Siberian Orchestra направиха съвместно шоу едновременно на двете големи сцени във Вакен. Такова чудо се случва за първи път в 25 годишната история на феста и повече няма да се случи никъде. Почти 3 часа, триизмерна мултимедия, лазари, чудеса... все още не ми достигат думи да го разкажа както трябва. И най-важната част - Jon Oliva, Zak Stevens, Andrew Ross, Jeff Scott Soto и Russell Allen (SYMPHONY X), голяма група класни беквокали, перфектни инструменталисти.

post-88-0-72054400-1453584843_thumb.jpg

Нещото, което слагам на първо място не е точно концерт. И също е еднократно събитие. „The Theater Equation” в Ротердам.
Това е спектакъл-прогресив метъл опера-рок концерт-театрална постановка (накуп) по издадения през 2004 концептуален прогресив-рок албум "The Human Equation" на Ayreon (зад която стои гениалният холандец Arjen Anthony Lucassen). Имаше маркиращи декори, сцена на 2 нива и половина, жесток хор, имаше прекрасни актьори с невероятно сценично поведение, които за капак са с брутално яки вокални качества – James LaBrie (Dream Theater), Marcela Bovio, Irene Jansen, Magnus Ekwall, Devon Graves, Anneke van Giersbergen, Eric Clayton, Heather Findlay, Jermain van der Bogt, Mike Mills. Да видя тези хора, тези страхотевични музиканти в Това амплоа, беше зашеметяваща изненада, въпреки високите очаквания, с които заминах.
Та така, до септември си мислех, че "The Wall" на Pink Floyd е най-великият рок-спектакъл на всички времена. Вече не мисля така.

post-88-0-98140400-1453584927_thumb.jpg

* снимките са от официалните ФБ страници на събитията

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Нещо не му вярвам. I+E нямаше как да го до направят в БГ, просто защото цените са непосилни за нашия стандарт. Практически почти целите трибуни бяха на цени от 100-180 евра.

Ако U2 направят стадионнен тур може и да ни огрее.

Точно Фънки в едно интервю преди време беше казал,че няма как да ни огрее концерт на  U2,колкото и да му се иска.Поради изискванията им за стадиона и да може тировете да влезнат вътре на терена,което на националния ни стадион няма как да стане,а друг за такъв концерт нямаме.И това да е бил на три дни от подписването на договор за I+E хич не ми се вярва.В коя зала щеше да го направи в Арена Армеец ли :) :)

Връзка към коментар

Това за камионите си го спомням, беше по времето на 360.

За I+E единственият ни вариант беше Армеец, но както казах няма кой да плати тези скъпи билети. А и честно казано съмнявам се, че изобщо e имало вариант да се случи концерт в тази част на Европа, като се има предвид графика на турнето.

Връзка към коментар

Армеец не е зала за такъв концерт,а и по брой места няма как да отговори на изискванията.Естествено, че не е имало такъв вариант да има концерт тук.Но ако някога стане това чудо,билетите ще свършат няма да е проблем скъпата цена

Връзка към коментар

Нещото, което слагам на първо място не е точно концерт. И също е еднократно събитие. „The Theater Equation” в Ротердам.

Това е спектакъл-прогресив метъл опера-рок концерт-театрална постановка (накуп) по издадения през 2004 концептуален прогресив-рок албум "The Human Equation" на Ayreon (зад която стои гениалният холандец Arjen Anthony Lucassen). Имаше маркиращи декори, сцена на 2 нива и половина, жесток хор, имаше прекрасни актьори с невероятно сценично поведение, които за капак са с брутално яки вокални качества – James LaBrie (Dream Theater), Marcela Bovio, Irene Jansen, Magnus Ekwall, Devon Graves, Anneke van Giersbergen, Eric Clayton, Heather Findlay, Jermain van der Bogt, Mike Mills. Да видя тези хора, тези страхотевични музиканти в Това амплоа, беше зашеметяваща изненада, въпреки високите очаквания, с които заминах.
Та така, до септември си мислех, че "The Wall" на Pink Floyd е най-великият рок-спектакъл на всички времена. Вече не мисля така.

* снимките са от официалните ФБ страници на събитията

Малко любопитен факт. В хора има и българско момиче, една приятелка, която живее в Холандия в момента :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

По-горе виждам, че се коментира изказване на Фънки. Първо, става дума за предишното турне, когато Истанбул ни взе концерта под носа, а после от мениджмънта на групата признаха, че са допуснали грешка с избора на локация при вида на полупразния олимпийски стадион в града на Босфора. Второ, когато се обсъждат преговори не Фънки, а друг човек трябва да се слуша. Осъзнавам, че голяма част от хората асоциират СМЕ с Фънки, но не той води преговорите. В заключение, нищо все още не е ясно...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Малко любопитен факт. В хора има и българско момиче, една приятелка, която живее в Холандия в момента :)

Да, Радина Димчева - избрана е с нечовешко прецизен кастинг. Не успяхме да се запознаем обаче.

Присъствахме 6 българи само, с нея 7 :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

По-горе виждам, че се коментира изказване на Фънки. Първо, става дума за предишното турне, когато Истанбул ни взе концерта под носа, а после от мениджмънта на групата признаха, че са допуснали грешка с избора на локация при вида на полупразния олимпийски стадион в града на Босфора. Второ, когато се обсъждат преговори не Фънки, а друг човек трябва да се слуша. Осъзнавам, че голяма част от хората асоциират СМЕ с Фънки, но не той води преговорите. В заключение, нищо все още не е ясно...

Фънки не води преговорите,но е лице на СМЕ в интервюто и говори от тяхно име,защо не може да отговорим на условията,едно от които е че няма как да влезнат тировете с техниката вътре.За разлика от други групи U2 си работят с техни екипи и не наемат други.Та въобще не са ни взимали концерта под носа,по простата причина,че дори не се е стигало до преговори заради това,че не могат да им предоставят условията които искат.

Връзка към коментар

Да повторя отново. Става дума за предишното турне. Не държа да ми вярваш, но имам информация от кухнята... ;)

Разбираш ме погрешно.Да интервюто е за миналото турне така е.Но ставаше въпрос,защо не може да ни огрее стадионен тур.Не за предишно само но и за настоящо,няма как да стане.

bad kid, на 23 Ян. 2016 - 20:21, написа:snapback.png

Нещо не му вярвам. I+E нямаше как да го до направят в БГ, просто защото цените са непосилни за нашия стандарт. Практически почти целите трибуни бяха на цени от 100-180 евра.

Ако U2 направят стадионнен тур може и да ни огрее.

Защото на националния ни стадион не могат да влизат тировете с техниката,това им е  условието.А това и аз го знам от кухнята .. ;)

Връзка към коментар

Защото на националния ни стадион не могат да влизат тировете с техниката,това им е  условието.А това и аз го знам от кухнята .. ;)

Защото го повтаряш за трети път. Бъркаш стадиона. Ставаше дума за "Армията", където не може да влезе ТИР. На националния нямаме подобни проблеми. Сцената на U2 не е по-голяма или по-сложна от сцената на RW, например. Не искам да навлизам в подробности. Не вярвай на всяко нещо написано по медиите. Понякога думи се вядат от контекста на интервюто и се появяват странни твърдения, като това свързано с националния стадион, например... ;)

Редактирано от Duke
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Защото го повтаряш за трети път. Бъркаш стадиона. Ставаше дума за "Армията", където не може да влезе ТИР. На националния нямаме подобни проблеми. Сцената на U2 не е по-малка от сцената RW. Не искам да навлизам в подробности. Не вярвай на всяко нещо написано по медиите. Понякога думи се вядат от контекста на интервюто и се появяват странни твърдения, като това свързано с националния стадион, например... ;)

Не не,не е за Армията,на националния не могат да влезнат тирове,входа е нисък.Провери добре .Всичко се разтоварва с мотокари от вън и с тях се внася вътре.Не вадя от контекста,казвам ти го от опит и присъствие с работа по такива събития точно там.Ти виждал ли си тир там вътре?

Редактирано от Branko
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.