Прескочи до съдържание

Тема за рок/блус музика и производни - класически рок, арт, прог, хард, хеви, метъл, ню-уейв, алтърнатив...

Препоръчани мнения

преди 6 минути , Duke каза:

Предварителната продажба започна още вчера. Следя отстрани, защото на този етап отказвам да повярвам, че Дейв е решил по време на последното си турне да изпълнява единствено композиции от соловите си албуми и както такива от последните два албума на Пинк Флойд и евентуално нещо от най-ранните неща. Малко странна и вече досадна ми се струва тази безсмислена война на "сърдите старчета", подклаждани от съвременната Йоко Оно. Иначе сме гледали Гилмор в РАХ и ако трябва някъде да се гледа той, точно това е най-подходящото място. Стискам палци да успеете, гледам цените са нормални на фона на последните години...

Абсолютно поддържам мнението ти.

Аз също съм пас за него.

Съчетах концерта на Боса със концерт на Клептън на следващия ден🙂

Връзка към коментар
В момента, Георги каза:

Иначе вчерашната продажба беше само за UK жители, аз успях да се вредя днес, но май ще пробвам и за Рим с детето.

Само първоначално изглеждаше така. Всеки с приордър на новия албум от официалния магазин, получаваше код за достъп независимо от своята националност...

Сега ще погледна за Рим какво е положението, но с този сетлист може и да пропусна това турне...

преди 1 минута , Branko каза:

Съчетах концерта на Боса със концерт на Клептън на следващия ден🙂

Боса живот и здраве на 01/06, Клептън все не успявам да го уцеля като тайминг, а именно в РАХ искам да го гледам...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , Duke каза:

Боса живот и здраве на 01/06, Клептън все не успявам да го уцеля като тайминг, а именно в РАХ искам да го гледам...

На следващия ден на 350км в Лука на площада😉

Връзка към коментар
В момента, Duke каза:

А, не, Клептън само в "неговата" резиденция... 😉 

Е да, но е удобен компромис и с един куршум два заека 😃

За мен ще е за четвърти път да посещавам негов концерт.

Знам, че не си фен на фестивалните участия, но предполагам ще е по различно изживяването на това място.

А и това е единствената дата и място в Италия на, което ще свири, което предполага да се раздаде повече🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Duke каза:

Е, честито, макар, че е трябвало да вдигнеш леко мизата.

Хич не е леко вдигането, следващите билети бяха х2. Аз съм доволен, в крайна сметка огромното количество хора не успяха въобще да се вредят, на присейлса също е имало страшно малко места. Да придирям за места в случая си беше лукс в пряк и преносен смисъл.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 1 минута , Branko каза:

Знам, че не си фен на фестивалните участия, но предполагам ще е по различно изживяването на това място.

Да, не съм фен на фестивалите с изключение на един, който посещаваме всяка година, на за жалост тази ще бъде последното му издание... 😞 

Иначе, ако трябва да бъда съвсем конкретен, за мен развитието на Клептън приключи с феноменалния "Just One Night" от 1980 г. Въпреки, че Филката успя да възроди кариерата му през 80-те, а в началото на 90-те издаде онзи безсмъртен "Unplugged" и особено "24 Nights" (впрочем, новият бокс сет е страхотен и наистина си струва), поне за мен правилото "Clapton is God" важи най-вече по време на концертните му изяви........................в онзи период, който едва не го погубва...

преди 6 минути , Георги каза:

Да придирям за места в случая си беше лукс в пряк и преносен смисъл.

Абсолютно те разбирам и подкрепям! Просто от много ходения по концерти разбрах, че инвестицията в скъпи билети принципно е по-доброто правило защото формално е част от цената на самото пътуване, а както споменах - веднъж отиваш да видиш Дейв в РАХ. Но, това е мнението на малоумен меломан, който основно си дава парите за музика от различни физически носители до посещения на какви ли не концерти. В заключение, нещо като непоискан съвет - отидете по-рано в РАХ, обиколете по външните коридори и се насладете на интериора - това не е концертна зала, а музей на рок музиката и мястото омагьосва и заслужава допълнително време...

• Харесвам 2
Връзка към коментар
2 hours ago, Георги said:

Ticket T&C’s                  

The name of the lead booker will be printed on each ticket.
    The lead booker must attend the concert and photo ID in its original format (no photocopies) will be required to gain entry to the venue.

Тия май нещо много са се взели на сериозно. 'Бати малоумниците - то по-лесно да влезеш в ЮК, бе. ДГД, да не са по £10 тия смотани билети.

Връзка към коментар

Тази неделя ако някой има път към Братислава (или Виена) - ще има безплатен концерт на Жан-Мишел Жар, с учаситето на Брайън Мей
(жалко, че много късно разбрах :mellow: ) 

STARMUS Opening Concert, 12.05.2024, Bratislava, Incheba Open Airt

• Харесвам 2
  • Шок 1
Връзка към коментар
On 4/22/2024 at 12:11 PM, Duke said:

Създаде цял стил в музиката, питай Мат Белами... 😛

Иначе, по-скоро чуй това:

А след това и:

На тоя на концертите е било задължително да си носиш polsilver. Иначе нема ефект.

Връзка към коментар
преди 15 минути , era123 каза:

Тия май нещо много са се взели на сериозно. 'Бати малоумниците - то по-лесно да влезеш в ЮК, бе. ДГД, да не са по £10 тия смотани билети.

Това се прави в опит да се прекъсне веригата на спекулативни препродажби. За съжаление не работи особено добре. Иначе от години повечето билети за големи събития са поименни, но никой никъде не е сверявал билет с ID и практически добрата инициатива губи по точки...

преди 1 минута , era123 каза:

На тоя на концертите е било задължително да си носиш polsilver. Иначе нема ефект.

Това не го разбрах, но от доста години MUSE са най-добрата група на живо от новата генерация, че дори задминаха U2 в това отношение... 

Връзка към коментар
Just now, Duke said:

Това се прави в опит да се прекъсне веригата на спекулативни препродажби. За съжаление не работи особено добре. Иначе от години повечето билети за големи събития са поименни, но никой никъде не е сверявал билет с ID и практически добрата инициатива губи по точки...

Не знам от къде го измисли това. Поне последните 5г и 20на концерта, такова нещо не съм виждал. Със сигурност никой никъде не ми е искал ЛК.

Връзка към коментар
В момента, era123 каза:

Не знам от къде го измисли това. Поне последните 5г и 20на концерта, такова нещо не съм виждал. Със сигурност никой никъде не ми е искал ЛК.

Ами, измислих го от опит...

Връзка към коментар
Just now, Duke said:

Ами, измислих го от опит...

Ми и аз от опит, ама не успях да го измисля 🙂

Иначе извън темата:

-Тате, дай 40лв за такси, че ще ходя на концерт на Фики.

-На ти 20.

-А за връщане?!

-Ич и не се връщай!

• Смея се 1
Връзка към коментар

Чета, че точно RAH са пословични с проверките на ID, спазвали са се стриктно и при предишните концерти на Гилмор. В случая дори няма пдф билети, само напечатани, които се взимат от място на касата и пак само срещу представяне на личен документ от купуващия. Така че не навсякъде това изискване е проформа. Естествено е само частично решение на проблема, защото масово черноборсаджиите купуват по максимума билети, от които един е за тях, а останалите се продават с 1000% отгоре.

На мен като идея twickets ми харесва, не знам дали има някакви греди там.

Редактирано от Георги
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
On 3/21/2024 at 9:17 AM, Duke said:

през октомври ще изпратим Fish в заслужена пенсия с два концерта

На 4 Март 2025г Fish в Абърдийн на £50.

Т.е. схемата е бира с ера123 и бонус Фиш и красивата СИ Шотландия.

😉

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 36 минути , Георги каза:

Чета, че точно RAH са пословични с проверките на ID, спазвали са се стриктно и при предишните концерти на Гилмор. В случая дори няма пдф билети, само напечатани, които се взимат от място на касата и пак само срещу представяне на личен документ от купуващия. Така че не навсякъде това изискване е проформа. Естествено е само частично решение на проблема, защото масово черноборсаджиите купуват по максимума билети, от които един е за тях, а останалите се продават с 1000% отгоре.

На мен като идея twickets ми харесва, не знам дали има някакви греди там.

Да, на теория е точно така! Както казах, предишното турне на Гилмор посетихме именно в РАХ и също бях закупил билети директно от тях на присейл с код получен от един негов форум. На практика, за да получиш билетите на каса в РАХ естествено представяш ID и няма как да ги получиш с друг документ. В същото време поименната система стана почти повсеместна. Мога да сканирам и да покажа билетите за предстоящия концерт на Боса на Сан Сиро, които са поименни. Само преди няколко месеца гледахме пак там MUSE с поименни билети, Arcade Fire пак в Милано, да не изброявам, че при мен концертите са през месец-два... На нито едно място не ми се е наложило да показвам ID на входа, а директно сме влизали с електронните билети...

За мен най-съвършена, но и леко изнервяща е системата използвана за фестивала BST в Лондон. Там билетите не се разпечатват, нито получават физически от каса. Получаваш ги в специално приложение, но не можеш да ги даунлоъднеш в телефона, а ти трябва интернет (осигурен е безплатен wi-fi около входовете), за да отвориш билета, който от своя страна генерира динамичен QR код, който се сменя през някакви секунди. Супер система е това, но леко изнервящо при първо ползване! Иначе и английския тикетмастър използва системата за билети в приложението, които не могат да се даунлоъдват и пак трябва да ги покажеш на вход през интернет, но там няма динамичен код...

П.П.: И да не забравя, ако някой мисли за Рим, ето вариант за присейл:

https://www.virginradio.it/news/rock-news/1368517/david-gilmour-ufficiale-sei-concerti-a-settembre-e-ottobre-al-circo-massimo-di-roma-prevendita-esclusiva-con-virgin-radio.html

Връзка към коментар
На 10.05.2024 г. в 16:08, Duke каза:

П.П.: И да не забравя, ако някой мисли за Рим, ето вариант за присейл:

https://www.virginradio.it/news/rock-news/1368517/david-gilmour-ufficiale-sei-concerti-a-settembre-e-ottobre-al-circo-massimo-di-roma-prevendita-esclusiva-con-virgin-radio.html

https://www.ticketone.it/en/artist/david-gilmour/?affiliate=PVR

Pre-sale code: 788px

Цени от 115 до 230 евро

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 7 часа, era123 каза:

е велик. И от както почна с крайните политичски демонстрации е просто дърта пръдня.

Предполагам, че имаш предвид онази песньовка с украинеца. Чух я веднъж, но трудно издържах до края. Проблемът на песньовката не е политическата окраска, а безумието да бъде издадена на сингъл под името Pink Floyd. Това е обида към институцията Pink Floyd, но от рода "преднамерени обиди" и част от дълъг процес на доказване в стил "кой е по- по- най-". Реалните политически демонстрации открай време са дело на Roger Waters, а не на Dave Gilmour. Там обаче става дума за коренно различни неща свързани с личния живот на RW за които е ставало дума и преди. Той е утопист-идеалист с много силно развито чувство за справедливост и изкривено чувство за равенство. Това, съчетано и с възрастовите изменения, направиха така що то днес, Roger Waters да бъде атакуван от куцо и сакато и сатанизиран като антисемит, социалист, путинов апологет и останалите сто смъртни гряха. А, всъщност той е човек с ясно изразена политическа позиция, която спекулира с гласността...

Но, да се върнем към Dave. От години проблемът на Gilmour се крие в неговото собствено легло. След като преди двадесетина години Nick Mason издаде знаменитата биографична книга за Pink Floyd и нарече всеки един от тях с истинските им имена, за всички които все още не бяха си направили труда да прибягнат към проста математика, за да достигнат до съотношение 75:25 (композиторски дял на RW спрямо всеки един от останалите членове на групата в периода 1967-1983), стана очевидно, че Roger Waters е гениален творец, а Dave Gilmour е гениален изпълнител. Разбира се, едното не пречи на другото, но разликата е съществена. Някъде по същото време и "врагът в моето легло" започна да надига глас и вместо конфликта между DG и RW от 80-те да затихне край огъня в сладки приказки и пенсионерски спомени се разпали до необратими размери. От което страдат всички, най-вече Dave Gilmour, защото той може и да не е чак толкова сензитивен (щом е оставил жена си да ръководи изцяло парада), но е наясно с фактите. А, фактите са прости и водят до непринудената реакция на публиката по време на неговите самостоятелни концерти. Защото за всички е ясно, че 100% от тези хора са дошли, най-вече, за да се докоснат до магията Pink Floyd, а не за да чуят посредствените за стандартите поставени от DG песньовки от 'Rattle That Lock', а боя се и от предстоящия 'Luck and Strange'...

Една от неосъществените ми мечти е да събера David Gilmour и Roger Waters в салона на произволно кино и да им пусна да изгледат последователно двете части на "Сърдитите старчета", но в светлината на скорошната ескалация на напрежение между тях ми се струва, че и това няма да помогне...

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Изглежда западните ни съседи са се светнали на далаверата какво значи голям концерт в относително малък град, пък макар и да не е чак толкова малък като Белград. Покрай концерта на Рамщайн цените са до небето, за момента има само 9 хотела с някакъв рейтинг с цена под 500лв на вечер за другия петък в цялата широка зона около Белград. В същото време масово се отменят съществуващи резервации, особено в по-малки хотелчета и ербнб-та с основната идея да се продадат на доста по-добра цена.

Та, ако имате някаква резервация за концерта проверете си какъв и е статусът.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
29 minutes ago, Георги said:

Изглежда западните ни съседи са се светнали на далаверата какво значи голям концерт в относително малък град, пък макар и да не е чак толкова малък като Белград. Покрай концерта на Рамщайн цените са до небето, за момента има само 9 хотела с някакъв рейтинг с цена под 500лв на вечер за другия петък в цялата широка зона около Белград. В същото време масово се отменят съществуващи резервации, особено в по-малки хотелчета и ербнб-та с основната идея да се продадат на доста по-добра цена.

Та, ако имате някаква резервация за концерта проверете си какъв и е статусът.

Да, положението е

https://youtu.be/S5fn1DfqPfA?feature=shared

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.