Duke Публикувано: 24 януари Публикувано: 24 януари Много силно препоръчвам "Гениалната приятелка" по HBO MAX Много красиво заснета история за едно противоречиво приятелство през годините. Страхотно и реалистично пресъздадена атмосфера на следвоенен Неапол от 50-те и 60-те години с акцент върху бурните социално-икономически процеси в Италия през този период. Много любопитна е лингвистичната линия свързана с неаполитанския диалект. Присъствието на Паоло Сорентино в надписите не е случайно. Няма да кажа повече, но обърнете внимание на този сериал... 4
Rumiana Публикувано: 24 януари Публикувано: 24 януари преди 22 минути , Duke каза: обърнете внимание на този сериал... ...ама по-добре преди това прочетете книгите 😉 1
Duke Публикувано: 24 януари Публикувано: 24 януари преди 3 часа, Rumiana каза: ...ама по-добре преди това прочетете книгите 😉 Аз книгите няма да прочета, но сериала ме заинтригува със своята визия. Според мен именно визията е завладяваща, а не толкова повествованието... 1
bad kid Публикувано: 24 януари Публикувано: 24 януари Аз изгледах първия сезон след като излезе, но не ми хареса толкова. За сега отлагам продълженията.
Duke Публикувано: 24 януари Публикувано: 24 януари преди 10 минути , bad kid каза: Аз изгледах първия сезон след като излезе, но не ми хареса толкова. За сега отлагам продълженията. Във втори и трети сезон става доста по-интересно, а и смяната на актрисите оказва по-силно въздействие защото и двете момичета са много характерни. Пак да кажа, лично мен този сериал ме впечатли не толкова с повествование, а по-скоро с визия и атмосфера от любимата Италия, която уви вече няма как да видя по същия начин...
Брани Публикувано: 24 януари Публикувано: 24 януари преди 5 часа, Rumiana каза: ...ама по-добре преди това прочетете книгите 😉 Защо винаги има и книги 😞
antea Публикувано: 24 януари Публикувано: 24 януари аз съм ги чела книгите /по два пъти/ и сериала също началните сезони по два пъти, и с чиста съвест мога да кажа, че рядко съм виждала такова пълно съвпадение между сериал и книги, за съжаление последният сезон е изключение от това, беше ми дори малко досаден и нямаше припокриване с оригиналните образи от последната книга
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега