Прескочи до съдържание

БДЖ - общи въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

Със сигурност ще станат. Драскането по релсови превозни средства е издигнато в култ.

Иначе ето и един Алстом на излизане от завода в Бауцен:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=1649021430563871&set=a.225573536242008

Публикувано:

В петък пътувах до Своге с "Околчица". Без да искам хванах новия влак. Аууу- супер беше. Като малко дете се радвах. И май само аз. Може и други да е имало по вагоните, но около мен сякаш нямаше впечатлени. Вечерта гледах снимки как вече са ги омазали отвътре- храна и боклуци по седалките...

Видео от Своге.

Skoda new.jpg

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 46 минути , aleksandrina каза:

Вечерта гледах снимки как вече са ги омазали отвътре- храна и боклуци по седалките...

Може би трябва да има забрана за хранене по време на пътуване, а може и да има и не се спазва. Не знам къде пътувах с автобус, и реших да хапна Фафла или бисквита, не помня, но беше нещо с което не можеше да изцапам, най-много една троха да падне. Не бях видял, че има забрана. Шофьора дойде при мен, взе ми нещото което ядях (буквално) и каза да си го взема в края на пътуването. Умряь от срам.

Но така трябва да бъде, и няма да се чудя как да седна на лекьосани седалки като в нашите влакове. И рядко (сигурно се броят на пръстите на едната ръка)  съм виждал служителите на БДЖ да правят забележки. Аз съм правил повече забележки. И то не за ядене на бисквити.

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 2 часа, traveler каза:

И рядко (сигурно се броят на пръстите на едната ръка)  съм виждал служителите на БДЖ да правят забележки.

В повечето превозни средства има забрана за храна,но кой да чете.

Аз вече не правя забележки,защото ме е страх какъв човек има срещу мен.

Преди години в автобуса една жена ме заля с кафе,бях с бяла рокля,която естествено даде фира.

Но пък съвсем скоро станах свидетел как водачът на метрото свали една жена с чаша кафе.

Много е гнусно да се яде по превозните средства,келешите си оставят мазните хартии и пликчета където им падне.

За новите влакове много се радвам,но за съжаление на някои хора им харесва да разрушават и замърсяват.Строг контрол и солени глоби за мърлячите!!!

• Харесвам 11
Публикувано:

Забрана за хранене във влак? Не бях чувал за такова нещо. Във влаковете има масички, кошчета и т.н. Предполага се, че който пътува дълго, трябва да може да похапне. Във влаковете на по-дълги разстояния се продава храна. Дори и тук имаме такива.

Въпросът не е дали нещо може да се направи по помиярски начин и то да се забрани, а дали ще го направиш по помиярски начин. Опира до мат'ряла, но и до стопанина, който десетилетия наред не се грижи за интериора на превозните си средства.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 11 часа, Ilian359 каза:

Забрана за хранене във влак?

Не,няма.

Става въпрос за консумиране на храна в градския транспорт.И в някои автобуси на междуградски транспорт,където отпред има надпис,че е забранено храненето по време на път.

Да,нормално е на дълъг път във влак или автобус да се хапне нещо,което да не смърди и да притеснява хората.И да,съвсем спокойно отпадъците да се сложат в пликче и в раничката/чантата,ако няма кошче.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 11 часа, Ilian359 каза:

Въпросът не е дали нещо може да се направи по помиярски начин и то да се забрани, а дали ще го направиш по помиярски начин. Опира до мат'ряла, но и до стопанина, който десетилетия наред не се грижи за интериора на превозните си средства.

Думата "материал" не я обичам, щото излезе от най-типичния представител на същия материал. 

Но водещото трябва да е поддръжката - колкото и да е изнервящо да оправяш едно и също нещо няколко пъти, няма друг начин да се превъзпитат хората да пазят.

Теорията за счупения прозорец...

• Харесвам 8
Публикувано:
На 15.08.2026 г. в 22:06, Ilian359 каза:

Със сигурност ще станат. Драскането по релсови превозни средства е издигнато в култ.

Иначе ето и един Алстом на излизане от завода в Бауцен:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=1649021430563871&set=a.225573536242008

Няма и седмица и вече има тагвания:

FB_IMG_1787197430078.jpg

На някои от подрастващите им прави кеф да мажат и рушат.

• Шок 5
Публикувано:

За съжаление тази драсканица доби такава популярност, че драскачът се ревърна в звезда. Тези мацаници трябва бързо и дискретно да се мият, не да се показват по новините.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ами той утре и останалите влакове ще надраска, защото нищо лошо няма да му се случи.
Ако го хванат, глобят, осъдят и накарат да почисти влака за назидание, като излъчат репортажи по тв, дали ще цапа пак?
Това е хуманното правосъдие.
В някои страни и бой с пръчки щеше да отнесе. Те затова и не смеят там. :wink:

• Харесвам 11
Публикувано:

Вчера ми попадна тази статия по повода:

"...Случаят е от 18 срещу 19 август. Влакът е пристигнал на гара Благоевград около 21:50 ч. В 5:00 часа сутринта е трябвало да замине за София. Около 4:45 ч. при преглед е установено надраскването на първия вагон на мотрисния влак“...

Новите мотриси разполагат с видеонаблюдение, което се използва и от машиниста при отварянето и затварянето на вратите... 

Боята може да бъде почистена, без да бъде увредено фабричното покритие. „Съгласно указанията и технологията, които имат от „Шкода“, е описано, че след това няма да има никакви последствия върху боята и външния вид на мотрисите“.

Очаква се графитите да бъдат напълно отстранени в рамките на едно денонощие, а мотрисата да се върне в движение в събота (22.08)."

• Харесвам 7
Публикувано:

И аз четох,че новите модели влакове имат специално покритие срещу графити – можело да се измият с обикновена вода. Минава през автомивка или влакомивка е по-точно – и готово. А и самите спрейове ги пълнят с лесно почистваща се боя. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Днес докато пътувах безкрайно и се зачудих какво стана с влаковете, които (отново) щяха да пускат към Солун? Някакви статии за пускане през 2027, а то е след 3 месеца. Не намирам пресни новини. Някой попадал ли е на информация?

Публикувано:
преди 11 часа, traveler каза:

Градския транспорт само за София ли е?

Да, ползват същите отворени данни като livetransport.eu

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.