Прескочи до съдържание

Япония - бързи въпроси

Mary
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси. свързани с Япония. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Денонощно ли е метрото в Токио?

- Може ли да шофираме в Япония с нашите шофьорски книжки?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Кое да изберем - Токио или Осака?

- Заслужава ли си JR Pass?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 🙂

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 5 часа, tougherty каза:

Здравейте, магеланци! Вчера се върнахме от японското си пътешествие и естествено сме възхитени от тази изумителна страна. Останаха ни 3 IC карти (Icoca - не че това има някакво значение), които мога да подаря на някой, който тепърва ще ходи към страната на изгряващото слънце.

Есента мисля да ходя, да. Ще бъда благодарен на всичко полезно за там 🙂

Публикувано:
5 hours ago, tougherty said:

Здравейте, магеланци! Вчера се върнахме от японското си пътешествие и естествено сме възхитени от тази изумителна страна. Останаха ни 3 IC карти (Icoca - не че това има някакво значение), които мога да подаря на някой, който тепърва ще ходи към страната на изгряващото слънце.

Здравейте .. аз заминавам на 20-ти този месец, може ли да ми предоставите картите .. ако имате останал кредит ще Ви го платя! Благодаря Ви предварително!

Публикувано:

Вече се уговорих да дам картите на магеланци, които ми писаха. Разбира се, в случай че желаят, след като се завърнат те биха могли да ги дадат на други пътуващи към Япония след тях.

Публикувано:
преди 14 часа, nrjize каза:

Здравейте .. аз заминавам на 20-ти този месец, може ли да ми предоставите картите .. ако имате останал кредит ще Ви го платя! Благодаря Ви предварително!

Ако имате Iphone си свалете директно Suica. Много е удобно с телефона, зареждаш си я, следиш си къде какво плащаш.

• Харесвам 1
Публикувано:
4 minutes ago, Моника said:

Ако имате Iphone си свалете директно Suica. Много е удобно с телефона, зареждаш си я, следиш си къде какво плащаш.

Благодаря Ви за отговора. Знам го това с Iphone, но не съм част от сектата 🙂

Публикувано:
На 10.04.2025 г. в 16:42, Zdravko Nestorov каза:

Здравейте и от мен. Виждам, че има доста изписано по темата относно ходенето в Япония през есента и ми се искаше да попитам какво е вашето мнение за периода от 23.10 до към 12.11. На доста места е обяснено надълго и нашироко, че Ноември е може би по-добре като период, но пък като цени тези дати засега са за предпочитане 😄 Засега само опипваме почвата и се чудим, но... реших да подпитам въпреки това.

Какво е вашето мнение за Япония през есента, заслужава ли си (особено от личен опит) и ако да - кога е най-добрият период.

Много благодаря предварително 🙂

Ние ходихме на точно тези дати преди 2г и беше страхотно. 15-22С всеки ден, без вятър, слънчево, абе направо си беше супер! 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, Pifun каза:

Защо са ви тези карти? Ние пътувахме преди две години и нямахме проблем с плащанията… 

Защо им е суика ли? Ами за да не се редят да си купуват билети за всяко пътуване, да не мислят да имат пари в тях за билетите. Сканираш, возиш се, сканираш. Не смяташ отсечки, не гледаш до коя спирка колко е.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 14 часа, ivailo_radev каза:

Защо им е суика ли? Ами за да не се редят да си купуват билети за всяко пътуване, да не мислят да имат пари в тях за билетите. Сканираш, возиш се, сканираш. Не смяташ отсечки, не гледаш до коя спирка колко е.

Да знам каква е функцията на суика и пасмо…но не е края на света ако ги нямат, пак могат да си прекарат чудесно и да стигнат от точка А до точка Б. 

• Браво 1
Публикувано:
преди 2 часа, Pifun каза:

Да знам каква е функцията на суика и пасмо…но не е края на света ако ги нямат, пак могат да си прекарат чудесно и да стигнат от точка А до точка Б. 

Еми въпросът беше "Защо са ви тези карти?" и аз отговорих просто на него. Няма как да знам, че някой, който знае за какво са тези карти, ще пита за какво са тези карти.

• Харесвам 3
  • Смея се 2
Публикувано:
На 13.04.2025 г. в 10:15, the7endless каза:

Минавам с бърз доклад от Дайкоку за @TaniaG и евентуални други автомобилни маниаци :)) абсолютно си струва разходката - нагледахме се на най-извънземни тунинги! За феновете беше максимален кеф, за не-съвсем-феновете също супер любопитно. Всички шофьори са много мили и с удоволствие отговарят на въпроси. Ние бяхме там в 6 часа, когато тъкмо започваха да пристигат коли. Половин час след това се събраха едни черни облаци и се изсипа абсолютен потоп, но много малко коли си тръгнаха, всички просто се прибраха на сухо под козирките на магазина и на food court-a в двата края на паркинга и когато дъждът спря, купонът продължи 🙂 И така докъм 8 и нещо, когато една полицейска кола мина много мило и любезно да помоли всички да се прибират 🙂 Моите хора бяха и в събота (вече без дъжд) и казаха, че е било още по-яко. 
Откъм практически детайли: има тоалетни и храна (няколко варианта във food court-а, отделно има и един Lawson). От нашия район на Токио (Sumida) отне около 40 минути да стигнем дотам с кола под наем при изключително спокойно движение като за петък вечер. Имаше и хора от турове, и такива като нас с разнообразни наети kei cars. Снобария няма, всички се забавляват (кротко, възпитано и културно :))

И ние снощи се прибрахме - с пълни сърца. Страхотна страна! Бяхме в Дайкоку в сряда и петък, нагледахме се на уникални коли. Имахе късмет да видим Ламборгини с над 600,000 Сваровски кристали, видяхме го и през деня на улицата до шоурума на Порше. В срядата бяхме на тур с един състезател с Тойота 86, взе ни тийнеджъра за едно бързо кръгче из токийските магистрали - моят юнак се върна ухилен до ушите. Ще си пазим Суика картите, че май ще планираме ново ходене. 

E1.jpg

E2.jpg

L1.jpg

L2.jpg

• Харесвам 12
  • Браво 2
Боян Димитров
Публикувано:

И на мене ми влиза в плановете Япония ноември месец тази година. За начало би ми било любопитно как се проецедира със самолетните билети. Кои копании да следя, кои градове наооколо. Засега от София не ми излиза нищо прилично, но предполагам, че е още рано. 

Публикувано:

Пътувахме с Етихад от Истанбул миналия месец за 490евро.

Истанбул - Абу Даби - Осака

Токио - Абу Даби -  Истанбул

• Харесвам 2
  • Браво 1
Публикувано:
преди 27 минути , maiche каза:

Пътувахме с Етихад от Истанбул миналия месец за 490евро.

Истанбул - Абу Даби - Осака

Токио - Абу Даби -  Истанбул

Здравейте, колко преди полета взехте билети?

Публикувано:
преди 58 минути , Боян Димитров каза:

И на мене ми влиза в плановете Япония ноември месец тази година. За начало би ми било любопитно как се проецедира със самолетните билети. Кои копании да следя, кои градове наооколо. Засега от София не ми излиза нищо прилично, но предполагам, че е още рано. 

Грешно предполагаш. Хубаво е, ако ще ходиш, да почнеш да се ориентираш за полети и хотели. Полет може и да излезе (ама не ми се вярва) някой на промоция, ама хотелите по-евтини и повече няма да стават по-нататък. А и не гледай само от София, от Истанбул примерно има ей такива цени:

image.png.05a6f93f61ea04adb8c9ea6d4094815a.png

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, Боян Димитров каза:

Няма "още е рано" тука, това не са Уиз и Райън.

Виж промоцията на турците, която тече в момента, също китайски авиокомпании (от Истанбул или Европа).

А по принцип се процедира както с целия свят, не се сещам какво специфично за Япония да се е дискутирало 

• Харесвам 5
Публикувано:

Между другото, тъй като се коментират само цените на самолетните билети до Япония, искам да засегна един друг казус. Бяхме там по това време миналата година и хотелите бяха много евтини, особено на фона на Европа тогава. Сега обаче случайно разцъках произволни дати и забелязах, че цените са средно с 50-100% отгоре. Не знам дали се дължи изключително на туристическия бум в страната, но разликата е осезаема.

• Харесвам 4
Публикувано:
На 26.04.2025 г. в 13:58, Боян Димитров каза:

Нашите билети бяха с Scoot от Атина.

Атина-Сингапур-Токио

Токио-Тайпе-Сингапур-Атина

Цена 600 евро двупосочно, по време на Сакурата.

• Харесвам 2
Публикувано:

Съвсем между другото прочетох, че планират да въведат електронна авторизация по подобие на UK, ЕС, Нова Зеландия, наречена JESTA. Освен това щели да вдигат туристическата такса в хотелите.

Публикувано:
преди 23 часа, Suunto каза:

Между другото, тъй като се коментират само цените на самолетните билети до Япония, искам да засегна един друг казус. Бяхме там по това време миналата година и хотелите бяха много евтини, особено на фона на Европа тогава. Сега обаче случайно разцъках произволни дати и забелязах, че цените са средно с 50-100% отгоре. Не знам дали се дължи изключително на туристическия бум в страната, но разликата е осезаема.

Хотелите наистина са скъпи! Ние бяхме в Hyatt House Tokyo Shibuya за 8 дни, имах достатъчно мили на кредитна карта на Чейс и ги прехвърлих на Hyatt, та престоят ни беше безплатен (резервация 13 месеца предварително). Обаче цената иначе гледам към $600-700 на вечер, за нормален хотел! Не знам кой луд би платил! 

• Шок 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 4 минути , TaniaG каза:

Хотелите наистина са скъпи! Ние бяхме в Hyatt House Tokyo Shibuya за 8 дни, имах достатъчно мили на кредитна карта на Чейс и ги прехвърлих на Hyatt, та престоят ни беше безплатен (резервация 13 месеца предварително). Обаче цената иначе гледам към $600-700 на вечер, за нормален хотел! Не знам кой луд би платил! 

То вярно, че всеки има различни разбирания за нормален хотел, ама за мен поне нормален хотел за Япония е нещо от рода на Sotetsu Fresa и в момента още има за по около 100 евро на вечер за ноември в Шимбаши примерно. Е, няма да е в Гинза, ама 600-700 долара на вечер трябва да е доста "нормален" хотел.

• Харесвам 7

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.