Прескочи до съдържание

Дисниленд Париж


neuromancer

Препоръчани мнения

Май не е имало такава тема, а аз вече не издържам без да планирам нещо, та засега сме се насочили натам, през април.

Като гледах из официалния сайт, продават пакети от хотел + вход за парка. И доколкото разбирам, ако взема хотел за една нощувка, входа е за двата дни (за чекина и напускането на хотела), така ли е? Ако е така, и ако искаме два дни в Дисниленд няма много смисъл да се взима хотел отделно от билетите, освен ако хотела е почти безплатен... (Като казах безплатен, има един много хубав Мариот наблизо, а аз имам точки. За съжаление няма никакви места с точки за моите дати, от март до декември има само за 6-7 дати. Има и Радисън, ама аз нямам техни точки и ще трябва някаква схема да се прави, а трябва да смятам има ли смисъл...)

Освен официалния сайт, има ли някакви други места, където да се вземат билети по-евтино?

Освен това там са два парка + някакво Disney Village, каква е разликата между тях, има ли смисъл да гледаме всичко?

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Да,хотела от официалния сайт е плюс безплатни билети от деня на пристигането до деня на напускане включително.

Според мен така излиза по изгодно,отколкото хотел в Париж ,отделно билети за Дисни,билети за метро и т.н.

В края на работния ден,към 21ч  имало шоу парад и фойерверки,което било уникално.Ако цял ден си там и останеш за него,ще си толкова скапан,че хотела в близост е голям плюс

Връзка към мнение

Disney Village са основно магазини, кина и ресторанти, така че не е кой знае колко интересно, особено спрямо парковете. В самите паркове зависи дали сте любители на силни усещания, или по-малко :). На някои атракции аз лично втори път няма да се кача, защото ме е шубе :).

 

Ако искаш, опитай като влезеш в основния сайт на Дисниленд, да зададеш страна "Франция", може да ти излезнат по-изгодни тарифи. Но, личното ми мнение (на човек, посещавал Дисни само като "приходящ", но не и като нощуващ), е, че може би все пак ще ви излезе най-изгодно паркове + хотел на място. Защото ако вземете хотел извън компелкса, ще трябва да включите време за придвижване, плюс цена на транспорт и т.н. По принцип, резервацията за хотела би трябвало да ти включи входа за двата дни.

 

П.П. Докато се натуткам, Бранко е казал почти същото :)

Връзка към мнение

Също така в официалните хотели има закуска с дисни герои и ти дават безплатни пасове с които не чакаш на опашките,както и това,че можеш да влезнеш 1 час преди да отвори,което ти спестява голямо чакане.Официалните хотели имат и безплатен паркинг за гостите,ако ще си с кола това е ок.иначе се плаща

Връзка към мнение

Ние навремето имахме вход за толкова дни колкото бяха нощувките.Съмняваме да има за два дни с една нощувка ,но не съм сигурен.Ти ще си направиш сметка как ти е по-изгодно.Отчети като предимство на билет с нощувка,че влизаш два часа по-рано от тези с нормални билети и съответно преди да стане блъсканица.

Disney Village е мястото със заведенията и магазините за сувенири.За него не ти трябва да имаш билет.

Билета дава достъп до Disneylend Park и Disney Studio.Едното е разделено на четири тематични сектора и главна улица.Във всеки си има по нещо за всеки- и по-екстремни и за малки деца,сувенири,тоалетни  :) и т.н.По главната улица са основно парадите,магазини и заведения.

В Studio също има от всичко.Там нещата малко повече са свързани със кино.Примерно на едно място пресъздаваха ефекти от армагедон.Там е и шоуто с моторите и колите,което препоръчвам.Има едно влакче ,с което обикаляте и наблюдавате също филмови ефекти-дъжд,буря,пожар и гърмежи.В стодиото също има и екстремни забавления. :)

Като цяло трябва да се отдели време и за Парка и за Студиото.Аз лично не мога да кажа къде ми беше по-забавно.

 

П.С.Сега като се замисля всъщност имахме вход за три дни с две нощувки.Така че със сигурност ще ви е по-добре така.Има и безплатни автобуси за по-далечните хотели.Закуската на мен ми допадна много и е добра.

Ако светлинното шоу в 21.00 е същото като това ,което бяха направили за 20 годишнината им смятам,че ще ви хареса много.

post-1670-0-34434500-1451313072_thumb.png

 

post-1670-0-73751900-1451313086_thumb.png

 

 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

За България Дисниленд имат официална туроператорска агенция,която прави резервации и дори ползва отстъпка и може и малко по евтино да излезе от крайната цена от официалния сайт.От тях знам,че билетите са всички дни,включително и деня на напускане.Не знам дали е редно да и казвам името,мога да ти го пратя на лични и да им се обадиш

Връзка към мнение

Още един глас за хотел от Дисни.Всички плюсове са посочени преди мен.Добавям само,че може да си оставите багажа/настаните рано сутринта и да имате  на практика два пълноценни дни в Дисниленд.Един ден лично считам,че е недостатъчен,колкото и да не са натоварени парковете,има атракции,за които доста се чака.Има осигурен автобусен превоз до всички хотели на интервал от 15 мин,така че ще може да се приберете,да отдъхнете и после пак да отидете до парковете.Вечерните паради и фойерверките са много впечатляващи.Ние бяхме в хотел Санта Фе, от който въпреки че беше най-бюджетното предложение,останахме много доволни.Само да допълня,че често има промоции плащаш 2 дни,получаваш 4.

Връзка към мнение

Значи в пакет една нощувка с 2 дена излиза 535 евро в Санта Фе или 426 в партньорски хотел (Кириад). Само билети за 2 дена са 530 евро. Няма смисъл да се взимат отделно, освен ако седим само един ден и ползвам безплатен хотел.

Промоцията сега е деца под 7г безплатно ако се вземе пакет, а ако се вземе само билет от 3 до 7 г плащат.

Връзка към мнение

В сайта на Дисни имаше някъде една страница с таблица,на която има по силни и слаби сезони цени на билети.Също така са по евтини и когато са през седмицата,някъде към 45 евро за възрастен и 38 или 40 за дете.Но пак излиза по добре в хотел на Дисни да си,поне според мен

Връзка към мнение

Значи в пакет една нощувка с 2 дена излиза 535 евро в Санта Фе или 426 в партньорски хотел (Кириад). Само билети за 2 дена са 530 евро. Няма смисъл да се взимат отделно, освен ако седим само един ден и ползвам безплатен хотел.

Промоцията сега е деца под 7г безплатно ако се вземе пакет, а ако се вземе само билет от 3 до 7 г плащат.

Може периодично да преглеждате френската страница,цените се сменят динамично.Не е лошо и да поискате оферта от официалния представител за България/фирмата е румънска/,точно те ни дадоха доста по-изгодна цена и от френската страница и си взехме пакета от тях.Да допълня,че Дисни си имат шатъл и от двете летища,ако не искате да губите време да ходите първо в Париж,но не знам дали сега разписанието е удобно.Ние пътувахме през ноември 2014 и смея да твърдя,че това беше едно от най-зареждащите ми преживявания.Друго,което се сещам,е че билетите ни при 4 нощувки,важеха 7 дни.

Връзка към мнение

Е аз не живея в България и не мисля да ползвам българската агенция, освен ако е по-изгодно.

Остава да измисля логистиката, че ако идваме от Бразилия кацаме рано сутрин и ще имаме цял ден на Дисни + умората от дългия полет, а ако идваме от България ще пристигнем доста по-късно. Иначе април се пада ниския сезон, освен ако изберем уикенда, което няма да стане, предвид, че е и по-натоварено.

Връзка към мнение

И според мен е по добре през седмицата.Много туроператори,които са представители предлагат добри оферти.Може на местна почва да имате също.То ако ти е по изгодно,какво значение има къде е агенцията,всичко става онлайн

Връзка към мнение

:) Нямат,даже ако сте 4 или 5 човека излиза по евтино рентакар да се наеме,като се има в предвид,че паркинга на Дисни хотелите е безплатен за гости

Връзка към мнение

Neuromancer, сега се сетих и погледнах - през април са тукашните ученически ваканции (11 април - 11 май в зависимост от зоната). Парижкият регион са във ваканция от 18 април до 04 май, така че през този период е сравнително по-натоварено. Също така, началните класове не учат в сряда, затова също в този ден може да има повече навалица в Дисни.

Имай го предвид като гледаш за датите...

Редактирано от Роца
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Благодаря, те датите ми ще зависят от полетите, та няма пълно щастие. 

Иначе това е календара за 2016

schedule-tickets.jpg

Аз нали си гледам на повече места и забелязвам, че Дисни хотелите ги има и в Hotels.com (т.е. евентуално може да се намерят купони за отстъпки и кешбек)

davycrocket.JPG

Явно в цената може да влязат и билетите, остава да съм сигурен, че важат за два дена...

Интересно, в booking.com Дисни хотелите ги няма...

Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

И мен ме вълнува тази тема :)  Първото предстоящо /семейно / пътуване ще е за там през Март., живот и здраве. Много се чудя дали има смисъл от тези хотели в Дисни, ама всичко клони че да. Това е  в случай, че 2 дни прекараме там. Детето е на 11 г. и в момента има промоция във френския сайт - деца до 12 г. са безплатно. http://idf-parc.disneylandparis.fr/offres/promotion-sejour-disneyland.html

Ако правилно разбирам 3дни, 2 нощи вкл. нощувка, билети за парковете и закуска. Ако се ползва 1 ден само, тогава май не си струва, но пък щом 1 ден е недостатъчен...Тези фаст пасове от къде се купуват или те са вкл. в цената на билета? Ще съм благодарна за всякъкво полезно инфо споделено за там :smile3:

Връзка към мнение

Ами аз сметката я направих, че за два дни и повече само в Дисни хотел има смисъл.

Ама пък изскочи Мариота с точки, та се чудя за един ден в Дисни + малко разходка с кола към замъците на Лоара. Ама много път ще е...

Връзка към мнение

...Тези фаст пасове от къде се купуват или те са вкл. в цената на билета? Ще съм благодарна за всякъкво полезно инфо споделено за там...

FASTPASS е услуга, която позволява да избегнеш чакането за ползване на някое от най-популярните съоръжения за забавление.

Услугата е включена в цената на билета за вход в парковете.

Използва се когато пред съоръжението има голяма опашка.

Пъхаш билета за вход в парка (картонче с магнитна лента) в машина, която се намира до входа на желаното съоръжение, и получаваш едно билетче, на което пише името на съоръжението и времевия интервал, в който може да влезнеш без да чакаш на опашка. Разбира се, машината ти връща и билета за вход в парка :)

В посочения на билетчето времеви интервал отиваш и влизаш в съоръжението без да чакаш.

Повече информация има на http://www.disneylandparis.com/en/guest-services/fast-pass/

Връзка към мнение
Георги Василев

FASTPASS е услуга, която позволява да избегнеш чакането за ползване на някое от най-популярните съоръжения за забавление.

 

Използва се когато пред съоръжението има голяма опашка.

 

 Сега на 01.01.2016 бях там. Мислех, че опашките ще са километрични и се бях предал психически, НО...повече от 15-20 минути не съм чакал за нищо нито в Дисни Студио, нито в Дисни парк. Като фен на увеселителните паркове и адреналини най-отговорно заявявам, че за опашка до 20-25 минути си е напълно нормално. Предвид, че реално повечето съоражения извозват около 1200 - 1500 човека на час, въпросните 20 минути минават за около 15. Моето мнение е, че ако FASTPASS не е включен в някаква цена или промоция, няма смисъл да се дават още пари. Не винаги можете да се качите веднага, въпросния часови интервал? Като бях там 2 пъти се качих на едно и също влакче в рамките на 20 минути, а опашката с този билет чакаше да им пуснат часовия интервал, за да влязат. След като ги пуснаха ги наредиха все по задните седалки, което е интересна практика, защото в Испания например FASTPASS билета ти дава и някаква гаранция за FRONT SEAT, но както и да е. Та, FASTPASS аз лично не препоръчвам, но това е мое мнение. Март не е пиков сезон, а ако е в делничен ден посещението, няма да има никакъв проблем с опашките. Минуса е, че всички огладняват по едно и също време и става гърч :D :D :D 

Редактирано от Георги Василев
Връзка към мнение

Ами аз сметката я направих, че за два дни и повече само в Дисни хотел има смисъл.

Ама пък изскочи Мариота с точки, та се чудя за един ден в Дисни + малко разходка с кола към замъците на Лоара. Ама много път ще е...

Neuromancer, за един ден с кола може да стигнеш до някои от по-близките замъци. Аз съм го правила за Шенонсо + Амбоаз в рамките на деня. Тръгнахме към 8 сутринта и се върнахме към 18ч

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Е, един ден ми се вижда много юркане. Мисля нещо като Бове - Юсе, нощувка някъде там, после Шенонсо и шофиране до Дисниленд, на следващия ден Дисниленд и към 23:00 отлитане към Бразилия от Шарл де Гол. (Това последното става ли като време?) Юсе заради децата, да не им е прекалено скучно два дни.

Или само два дни Дисниленд.

Лошото е, че единия ден се пада събота, ама тогава е полета. Ако обърна и карам Бове -Дисни - замъците - Шарл де Гол ми се вижда доста разкарване, но като че ли е по-добре да спестим тълпата и по-високите цени в Дисни.

Връзка към мнение

2 даже 3 дневен пас за Disneyland е супер. Ние спахме на Nation в Париж при мой приятел и от там всеки ден си цъкахме с RER до Marne La Valee. По 1 ден на парк и още 1 да се повторят нещата при нас стана ОК. Хванахме някакви мега яките пасове на 3 дни намалени на цената на 2. И на средата на 3тия ден продадохме пасовете на някви хора, които влизаха за 1 ден, и за нас оферта, и за тях оферта. Само да кажа, че видях колко масова практика е няколко човека да влизат в парка с 1 билет.

Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...

Мога да споделя пресни впечатления вече.

Ако си гост на хотелите на Дисни,билетите важат от деня на пристигане до деня на напускане включително.Последния ден ако имате време за Дисни може да си оставите багажа в хотела докато се забавлявате.Рейс има на 10 мин./ безплатен / от хотела до Дисни.За парка ....уникално е,възрастните се превръщат в деца :):)

Мисля , че 3 дни е минимума за да обиколиш всички атракции и то ако ползваш пас за ранно влизане от 8 ч,който го имаш ако си гост на хотел на Дисни само.Парка отваря в 10ч и така с този пас влизаш преди голямата лудница.Всяка вечер има много красиво шоу с анимация прожектирана директно върху замъка и уникални фойерверки :)

За атракциите само ще кажа,че където не ти дават да си сложиш камера и да снимаш,значи нещата са сериозни,с краката нагоре с главата надолу и .....км.в час :):) много яко.За някои от атракциите можеш да вземеш фаст пас, билет за определен час в който да отидеш и да не чакаш поне час на опашка,много е удобно това,особенно ако си по малко дни там .Храната в самия Дисни е скъпа,въобще не познават цените там ,един хот дог 12.50€ примерно и то супер малък,хот дог тук в София е 3XL спрямо там.

Пътувах с Уиз,кацнах на Бове, аз лично предпочетох предвижване с рента кар.По удобно и по сигурно,поне за мен де.За 1:20 мин.нормално каране се стига до Дисни.

Редактирано от Branko
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.