liliya Публикувано: 6 юли Публикувано: 6 юли В Италия обикновено рентвамe от avis , budget или goldcar, в зависимост от това, коя дава най - ниската цена, като винаги правя външна зазастраховка. Вярно блокират сума за депозит, но тези фирми са коректни и до сега никога с тях не сме имали проблеми. На голдкар цената за наем може да падне значително с разни кодове за отстъпки. Не плащам предварително и гледам да има 24ч опция за канселация и възможности за безплатни промени. П.С. Извади си КК, все пак си магеланец. Винаги съм се чудила като някой каже, че няма КК и плаща с дебитни, където се превеждат заплати и държат хиляди пари в разплащателни сметки. Точно в Италия, най - често се злоупотребява с данните от банкови карти, особено рент а кар компаниите. Казвам от личен опит, за съжаление. Колега, беше преди известно време на екскурзия с круиз с БГ фирма и ми обясняваше, че не са й приели дебитната карта, съответно е имало драма.... На 26.02.2026 г. в 11:06, Иван Попов каза: ... почти всички рент-а-кар компании искат кредитна карта за депозит. Та сега се чудя каква карта да си извадя? Имам сметки в ДСК и Фибанк 😊 И двете имат преимущества, виж коя ще ти е в най- голяма полза. Не пречи и от двете да имаш. Просто искай по- голям лимит, като за начало. Винаги е от полза. На ПИБ с КК имаш и международна застраховка при пътуване от Дженерали и безплатни летищни салони, с другата трупаш точки в Уиз. Годишните такси се избиват от оборот. Успех! 2 1
Иван Попов Публикувано: 6 юли Публикувано: 6 юли преди 8 часа, liliya каза: И двете имат преимущества, виж коя ще ти е в най- голяма полза. Не пречи и от двете да имаш. Просто искай по- голям лимит, като за начало. Винаги е от полза. На ПИБ с КК имаш и международна застраховка при пътуване от Дженерали и безплатни летищни салони, с другата трупаш точки в Уиз. Годишните такси се избиват от оборот. Успех! Благодаря ти за съвета! 😊 В крайна сметка си взех кредитна карта от Fibank и засега съм доволен. Все още не съм ползвал бизнес салоните с нея, но скоро ще ги пробвам при пътуване. Иначе наистина има логика — всяка карта си има предимства, важното е човек да си прецени коя ще му е най-полезна. 🙂 1
liliya Публикувано: 27 юли Публикувано: 27 юли Искам да споделя положителен опит за EcoVia в Сардиния. Букнах колата през Дискавъри и цената им беше най - ниска за периода (през този сайт даде най- добри параметри), като отделно си направих външна застраховка. Обслужването на гишето беше много бързо и дори ни ъпгрейднаха с по - висок клас кола безплатно. Попитаха дали искаме застраховка, обясних че съм си направила вече и изрично дори ме предупредиха да си снимам колата отвсякъде и при връщането, ако се наложи да покажа снимките. Връщането също беше толкова лесно и бързо... мацката погледна само набързо отвън дали има щети по ламарините и отвътре, дали резервоара е пълен, като изобщо не направи детайлен оглед за драскотини и пр. Изрично имаше табела на гишето, при връщането колата да е почистена от птичи изпражнения и да е в приличен вид. 1
Ilian359 Публикувано: 27 юли Публикувано: 27 юли преди 19 минути , liliya каза: дори ни ъпгрейднаха с по - висок клас кола безплатно Това е защото полетът ви е пристигнал навреме. Аз резервирах в друга фирма, не й помня името, но и няма значение, защото са един дол дренки. Те нямат малки коли, но ги предлагат, за да се класират по цена в търсачките без да правят явен дъмпинг. Та, нашият полет закъсня с около час и се оказа, че резервациите за коли се пазят само 50 минути и вече сме без резервация. Малката кола я били дали на друг. Ама да не се безпокоя, имали по-голяма за само 40 евро повече. И понеже ми беше ясно, че околните лешояди няма да ми дадат по-ниска цена на място, си платих 40-те евро и взех колата. Върнах я наакана от чайка. Ако ме бяха накарали да я чистя, щях да побеснея. 2
jorocontrola Публикувано: 27 юли Публикувано: 27 юли Селски номера. В повечето случаи при резервация има и поле да се попълни номер на полет и може да се види дали има закъснение. Ти какво да направиш, ако полета закъснява… А че често дават по-голяма кола и без да се доплаща си е почти нормално 😉 1
Alexander Публикувано: 27 юли Публикувано: 27 юли По принцип се пише полета, ама ако закъснееш с часове или дори 24 часа, няма фирма, която да ти пази колата. Но 50 минути е смехотворно малко време също.. 1
jorocontrola Публикувано: 27 юли Публикувано: 27 юли Ама какво значи да ми пази колата? Ако съм дал кредитна карта за гаранция най-вероятно и е минало времето за безплатна отмяна, то ще си вземат парите. Дали ще отида си е моя работа. Номерът на полета може да се ползва, ако имаме голямо закъснение и евентуално им се мака и след работно време. Срещу нужната такса де…
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега