Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

Публикувано:
Преди 1 час, Ilian359 каза:

На непълнолетни не се издава КК, дори допълнителна.

Кой е писал за непълнолетни ?

Публикувано:
На 3.04.2026 г. в 9:37, Alexander каза:

Когато имаше Дайнърс от ПИБ, имаше възможност се отцепи някаква сума от моята КК и да се издаде още една  кредитна карта на името на  жена, дъщеря, майка и т.н.

В момента има ли някоя наша банка, която може да предостави тази услуга?

Всяка банка може да ти издаде допълнителна кредитна карта към основната, но кредитният лимит е един за двете карти. Поне в ПИБ е така. Не съм си играл с приложението им, но евентуално от там можеш да ограничиш лимита на втората карта. По принцип има готови лимити които можеш да използваш, но така или иначе имаш общ лимит за двете карти. Освен това май можеш да издадеш допълнителна карта само на членове от семейството ти.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 7 минути , Oshko каза:

Някой знае ли ПИБ дават ли кешбек при плащане за битови сметки от приложението?

Дават.

• Харесвам 4
Публикувано:

Сега видях в извлечението ,че ПИБ вече имат такса и за подновяване на дебитна карта (2.50€).

Ново е за мен , отдавна не бях гледал тарифата за такси и комисионни.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
На 3.04.2026 г. в 13:28, Alexander каза:

Целта е да дам на някой, който няма как да си вземе сам КК

ако е отделен значи, че ще кандидатствам за нова КК

Oтделен може да е просто част от твоя да се прехвърли на него, а не отгоре.

Публикувано:
преди 2 часа, stanimir каза:

Сега видях в извлечението ,че ПИБ вече имат такса и за подновяване на дебитна карта (2.50€).

Ново е за мен , отдавна не бях гледал тарифата за такси и комисионни.

От много години имат такава такса. За кредитни карти също я има и е по-висока.

• Харесвам 1
Публикувано:
26 minutes ago, jorrro said:

От много години имат такава такса. За кредитни карти също я има и е по-висока.

Изглежда не съм се вглеждал никога досега , а и нали вече ги преиздават на 5 години.Забравя се.Мислех ,че има такса само ако е пожелание , не поради изтичане на срок на картата.

• Харесвам 3
Публикувано:

Проверих за втора КК, както бях правил преди с Дайнърс от ПИБ

Минах през ЦКБ, директно ме отсвириха, като чуха за втора карта, не можело, дори не ме проверява егн и какво имам.

После чатих с ДСК, стигнах до човек, проверява и накрая каза, че Уиз КК, каквато имам при тях не можело, дори да е някаква обикновена другата, не знам дали другите им КК могат.

За сега 2 от 2 не може, аз нямам други кредитни в България или въпроса приключва. Явно някои дават, ама кои и как не е ясно.

Има ли някаква дебитна карта из нашите банки, която да се вижда като кредитна при взимане на кола под наем?

Публикувано:
преди 3 часа, Alexander каза:

Има ли някаква дебитна карта из нашите банки, която да се вижда като кредитна при взимане на кола под наем?

Мисля Curve го правеше този номер, но нали се махнах от тях и не мога да потвърдя. 
Редакция: май не е баш това което ти търсиш, а по-скоро обратното. Сори ама не мога да изтрия поста. 

Публикувано:
На 6.04.2026 г. в 15:52, Alexander каза:

Проверих за втора КК, както бях правил преди с Дайнърс от ПИБ

Минах през ЦКБ, директно ме отсвириха, като чуха за втора карта, не можело, дори не ме проверява егн и какво имам.

После чатих с ДСК, стигнах до човек, проверява и накрая каза, че Уиз КК, каквато имам при тях не можело, дори да е някаква обикновена другата, не знам дали другите им КК могат.

За сега 2 от 2 не може, аз нямам други кредитни в България или въпроса приключва. Явно някои дават, ама кои и как не е ясно.

Питай ги тогава в ЦКБ защо в тарифата им за КК имат допълнителна карта.

Screenshot_2026-04-08-13-01-32-110_com.android.chrome-edit.jpg.f3e62765939576bb4676f400529ec91b.jpg

Не знам с кого си говорил в ЦКБ, но и там със сигурност би трябвало да издават допълнителни карти към основната. Обади им се по телефона на картовият им център и ги питай.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Captain45 каза:

Питай ги тогава в ЦКБ защо в тарифата им за КК имат допълнителна карта.

Screenshot_2026-04-08-13-01-32-110_com.android.chrome-edit.jpg.f3e62765939576bb4676f400529ec91b.jpg

Не знам с кого си говорил в ЦКБ, но и там със сигурност би трябвало да издават допълнителни карти към основната. Обади им се по телефона на картовият им център и ги питай.

Питай в офис...Пак ще питам

edit

Звънях в ЦКБ, говорих, чаках да проверят, пак говорих.

Последно можело, но реално не дубликат или допълнителна карта, а трябва да кандидатствам за нова КК и ако ми дадат да напиша дъщеря ми като картодържател. Та за сега не знам, дали ще стане да ми дадат още една КК

Ходих и до ДСК, там потвърдиха същото като в чата, можело да се направи втора карта към моята на друг човек, като ще разполага с целия лимит, но точно на КК дск уиз не може! Можело с другите им КК галакси и т.н.

• Харесвам 1
Публикувано:

Някой знае ли кога би трябвало да изплащат 10% кешбек от промоцията на виза за ресторантите ? Не съм чел много детайлно условията по пеограмата.

ЕДИТ: Би трябвало да е всеки месец, но нещо не си виждам кешбека от платформите за поръчка на храна за вкъщи - Bolt food например

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 17 минути , П.Кръстев каза:

Някой знае ли кога би трябвало да изплащат 10% кешбек от промоцията на виза за ресторантите ? Не съм чел много детайлно условията по пеограмата.

ЕДИТ: Би трябвало да е всеки месец, но нещо не си виждам кешбека от платформите за поръчка на храна за вкъщи - Bolt food например

До 30 число на следващия месец еднократно като мисля че е обща сума за всички транзакции.

• Харесвам 2
Публикувано:

Намерих спасение с ПИБ относно сагата с  втора КК за дъщеря ми.

Отворих стандартна класик  КК , одобриха ме след 10 мин и следващата стъпка е да отида да искам издаване на втора КК на името на дъщеря ми. Двете карти разполагат с общ лимит. 

Моята е безплатна за първата година, а втората е с такса 10 евро на година

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:
На 9.04.2026 г. в 17:42, П.Кръстев каза:

А аз няколко пъти плащах с Виза в Хепи и така и не получих кешбек 😉.

Публикувано:
преди 8 минути , DGTG каза:

А аз няколко пъти плащах с Виза в Хепи и така и не получих кешбек 😉.

На 9.04.2026 г. в 18:01, adreno каза:

До 30 число на следващия месец еднократно като мисля че е обща сума за всички транзакции.

😉

• Харесвам 1
Публикувано:

Прясно от ДСК:

Уведомяваме Ви, че считано от 01.09.2026 г. отпада освобождаването от годишната такса за обслужване на основната и допълнителната кредитна карта при извършени минимум 24 трансакции.

Дотук с обещанието, че новоиздадените Виза ще са промоционални..

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 3 часа, macf1an каза:

Прясно от ДСК:

Уведомяваме Ви, че считано от 01.09.2026 г. отпада освобождаването от годишната такса за обслужване на основната и допълнителната кредитна карта при извършени минимум 24 трансакции.

Дотук с обещанието, че новоиздадените Виза ще са промоционални..

Освен това - Платинени карти вече само с план:

72.3. Платинените кредитни карти се издават единствено на картодържатели с план Премиум или план Частно банкиране. Чрез нея се ползват допълнителни услуги: а) Застраховка „Помощ при пътуване”; б) Експресна подмяна на картата при изгубване/открадване в чужбина; в) Получаване на пари в брой при изгубване/открадване на картата в чужбина. За допълнителните услуги по б. „а“ и „б“ Клиентът дължи такса съгласно действащата Тарифа на Банката към датата на предоставяне на услугата. Картите предоставят достъп до lounge зоните по летищата посредством услугата Lounge Key.

73.1. При преиздаване на Платинена карта поради изтичане на срока на валидност, изгубване или открадване, в случай че към датата на преиздаване клиентът не ползва план Премиум или план Частно банкиране, картата се издава като стандартна и се преустановява ползването на допълнителните услуги по предходната точка.

73.2. В случай че клиент с издадена Кредитна карта (стандартна). сключи договор за ползване на план Премиум или план Частно банкиране, при преиздаване поради изтичане на срока на валидност, изгубване или открадване или по искане на клиента, картата се преиздава в Платинена.

Публикувано:

Здравейте, някой проучвал ли е при получаване на пари в друга валута (2 превода в паунди месечно ) по фирмена сметка коя банка има най-адекватни валутни курсове и условия? 

Публикувано:
На 4.04.2026 г. в 16:28, Captain45 каза:

Всяка банка може да ти издаде допълнителна кредитна карта към основната, но кредитният лимит е един за двете карти. Поне в ПИБ е така. Не съм си играл с приложението им, но евентуално от там можеш да ограничиш лимита на втората карта. По принцип има готови лимити които можеш да използваш, но така или иначе имаш общ лимит за двете карти. Освен това май можеш да издадеш допълнителна карта само на членове от семейството ти.

Чудя се и аз за допълнитена карта на ПИБ за жена ми към моята.

Ти каза, че на нея дават още 6 посещения, а лимита е общ.

Това означава ли, че ако на едната карта има оборот 10000, а на другата 2000, ще платят кешбек и на двете защото общо е над 10000? т.е. кешбека ще е 120

И също лимита на кешбека от 130Е на 6м предполагам е отново общ за двете?

Не се наядвам много да могат да ми отговорят подробно в банката, иначе разбира се, като отидем ще ги попитаме.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.