Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

Публикувано:
On 4/9/2026 at 6:58 PM, Alexander said:

Намерих спасение с ПИБ относно сагата с  втора КК за дъщеря ми.

Отворих стандартна класик  КК , одобриха ме след 10 мин и следващата стъпка е да отида да искам издаване на втора КК на името на дъщеря ми. Двете карти разполагат с общ лимит. 

Моята е безплатна за първата година, а втората е с такса 10 евро на година

Имаш ли инфо ако решиш да я закриеш след безплатната година ще има ли такса за закриването?

Публикувано:
преди 9 минути , Antigona каза:

Имаш ли инфо ако решиш да я закриеш след безплатната година ще има ли такса за закриването?

Нямам

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 19 часа, Antigona каза:

Няма такса , преди 2 месеца си закрих една от кредитните карти при тях.

преди 20 часа, Oshko каза:

Чудя се и аз за допълнитена карта на ПИБ за жена ми към моята.

Ти каза, че на нея дават още 6 посещения, а лимита е общ.

Това означава ли, че ако на едната карта има оборот 10000, а на другата 2000, ще платят кешбек и на двете защото общо е над 10000? т.е. кешбека ще е 120

И също лимита на кешбека от 130Е на 6м предполагам е отново общ за двете?

Не се наядвам много да могат да ми отговорят подробно в банката, иначе разбира се, като отидем ще ги попитаме.

И за имам същата чуденка , отдавна го мисля , но още не съм питала , а офисът им е под нас.

• Благодаря 1
Публикувано:

Днес получих кешбек от Visa по Infinite картата. За другите карти ще проверя, когато се прибера.

И само да попитам може ли някъде да се види по кои плащания са изплатени сумите?

Публикувано:
преди 22 часа, timobg каза:

Тук е описано - https://www.fibank.bg/bg/chastni-lica/karti/bonus-programi/programa-cashback - допълнителните карти трупат отделен оборот и отделен кешбек, който се появява в сметката на основния картодържател.

Подробно е описано:  

обаче Ми липсва ‘и имат собствен/отделен максимален размер на кешбека’ т.е. дали можеш да получиш по 130Е кешбек и по двете карти.

• клиентите с допълнителни кредитни карти натрупват собствени cashback точки и трябва да направят отделен оборот съобразно картата, която използват – стандартна, Gold или Platinum, като заверените cashback точки се появяват в сметката на основния картодържател.

Публикувано:

Аз съм - от обб, но е някаква смешна сума, неясно зашо толкова малка и не отговаряща на нищо от моите плащания като сумарни разходи 

• Харесвам 1
Публикувано:
16 minutes ago, new one said:

Аз съм - от обб, но е някаква смешна сума, неясно зашо толкова малка и не отговаряща на нищо от моите плащания като сумарни разходи 

Аз точно по тази причина попитах някой знае ли къде могат да се видят плащанията, за които са изплатени тези 10% кешбек.

Очаквах максимален кешбек, но получих около 23 евро по едната карта. За другите още не съм проверила.

Публикувано:
преди 6 часа, Miladina каза:

Аз точно по тази причина попитах някой знае ли къде могат да се видят плащанията, за които са изплатени тези 10% кешбек.

Очаквах максимален кешбек, но получих около 23 евро по едната карта. За другите още не съм проверила.

Би трябвало всички банки вече са са изплатили кешбека за март.

Не могат да се видят отделните транзакции.

Сумата, която се изплаща е обща за всички.

Според получената сума може да се сметнат и може и да успееш да идентифицираш, за кои не се полага.

Не всички ресторанти прилагат коректния MCC код на плащанията, за които се полага кешбек, съответно такъв не се начислява. Например - някой са регистрирани като пекарни, кетъринг, магазини, бирарии доставки или нещо друго.

В България няма банка, която да показва директно кода на плащането. 

ЦКБ, Пощенска и ПИБ горе-долу дават информация за категорията на плащането, ДСК и Булбанк - не.

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

Благодаря!

преди 1 час, adreno каза:

Би трябвало всички банки вече са са изплатили кешбека за март.

Не бях забелязал, но като написа проверих и Пощенска са се отчели на 22ри. Чудна кампания…

Публикувано:

По карта Неон на TBI Bank не съм получил кешбек за март. За плащания към един и същ търговец в БАКБ и iCard вчера получих кешбек. От съпорта на TBI казват да чакам. Някой с карта Неон получил ли е кешбек?

• Харесвам 1
Публикувано:

Не знам дали ПИБ изплащат всички кешбеци на еднa дата, но на 21.04 имам 3 изплатени кешбека по вторнишката промоция на MC. Мъжът ми няма още нищо по Visa, а през март бяхме в Нидерландия и Белгия и се спукахме да я ползваме по кръчми и музеи. Не вярвам нито един ПОС да не е бил регистриран по правилата на промото. Моля, някой с ПИБ-ска Visa да каже получил ли е нещо за март. Мерси!

Публикувано:

@bibi, и аз имам плащания по заведения и музеи при три пътувания в този период. По тази причина ми е странно, че не съм получила максимума от 25 евро. Определено имам оборот надвишаващ сумата от 250 евро платени по заведения, галерии и музеи.

От промоцията на мастеркард получавам сумите макс до 10 дни /картите ми са Mastercard World debit, ако има значение/.

Сега проверих, че по Visa Wizz на дск нямам изплатен кешбек. Все още не е ясно дали ще получа някаква сума или направените плащания не отговарят на условията на промоцията.

Публикувано:

ПИБ -ска ли е картата?

Иначе за срока на изплащане, в промото на Виза пише, че кешбека ще се превежда до края на следващия месец.

Публикувано:
50 minutes ago, bibi said:

ПИБ -ска ли е картата?

Иначе за срока на изплащане, в промото на Виза пише, че кешбека ще се превежда до края на следващия месец.

Не. Visa Infinite на цкб и мастеркард също са на цкб.

Да, знам, че е до края на месеца. Ще почакам за дск картата явно. При мен няма нищо до днес.

• Харесвам 2
Публикувано:

ДСК платиха.

От ПИБ не съм получил нищо още, имам плащане само към dostavka.happy.bg. Не знам с какъв MCC код са.

P.S.: 5812 е, значи се полага, но не е изплатен. Оказа се, че в my.finank.bg може да се види MCC кода от Карти - > Авторизации -> XML Export. В .xml файла последното поле е MCC.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:

преди 8 часа, adreno каза:

ЦКБ и Пощенска платиха

Аз все още нямам от пощенска, ама така или иначе оттам чакам най-малката сума. Но би било странно да не получа точно от тази банка, защото там поръчките са от голяма верига пицарии.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• Павел*
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.