Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 8 часа, bobbyfm каза:

Аз все още нямам от пощенска, ама така или иначе оттам чакам най-малката сума. Но би било странно да не получа точно от тази банка, защото там поръчките са от голяма верига пицарии.

Прегледай си транзакциите по картата. При мен са платили на 22ри. Нотификация мисля, че не е имало…

Публикувано:

Прегледах ги, нищо не съм получил. Явно или пица Виктория не са регистрирани като заведение, или нещо се е объркало при регистрацията на картата в сайта на виза. 

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 3 часа, bobbyfm каза:

Прегледах ги, нищо не съм получил. Явно или пица Виктория не са регистрирани като заведение, или нещо се е объркало при регистрацията на картата в сайта на виза. 

Имаш ли потвърдителен мейл? На мъжа ми картата я регистрирах аз и помня, че получи мейл.

Публикувано:

Аз също получих 23 евро от ПИБ. Не ми е ясно как и откъде са начислили кешбек в този размер, но не ме и интересува особено...

• Харесвам 2
Публикувано:
На 26.04.2026 г. в 17:46, bibi каза:

Имаш ли потвърдителен мейл? На мъжа ми картата я регистрирах аз и помня, че получи мейл.

Имам, но в имейла не пише номер на картата. Съответно имам 3 имейла за 3 регистрирани карти, като съм сигурен, че едната от тях е на пощенска банка. 

Публикувано:

Може ли някой да сподели как се представят КК от пощенска банка в чужбина ? Дървен ли е курсът им и все още ли блокират карти ако не си ги предупредил къде ще бъдеш? А когато се използва зад Curve , начислява ли се кешбек? 

Публикувано:
преди 5 минути , Dora Popova каза:

Дървен ли е курсът им и 

Където се ползва евро, вече сме ОК

Но иначе си е направо е на-дървен и поради тази причини не мога да отговоря на другите въпроси, че ползвам други карти.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 8 часа, Dora Popova каза:

Може ли някой да сподели как се представят КК от пощенска банка в чужбина ? Дървен ли е курсът им и все още ли блокират карти ако не си ги предупредил къде ще бъдеш? А когато се използва зад Curve , начислява ли се кешбек? 

Да, дървен е, само Кърв. Позитивното е, че при връщане на суми по карта не взимат 1% както други банки тип Уникредит. 

и да, искат да им се обадиш и да кажеш къде ще пътуваш, иначе блокират. Ако в дестинация извън Европа, Турция и близките, де. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Вчера са ми изплатили от ПИБ кешбека за заведение от миналия вторник. Картата е кредитна Mastercard 🙂 

За TBI Visa обаче се бавят, ще мога да кажа до края на  другия месец - явно не съм единствена 😁

• Харесвам 2
Публикувано:
На 23.04.2026 г. в 9:51, Oshko каза:

Чудя се и аз за допълнитена карта на ПИБ за жена ми към моята.

Ти каза, че на нея дават още 6 посещения, а лимита е общ.

Това означава ли, че ако на едната карта има оборот 10000, а на другата 2000, ще платят кешбек и на двете защото общо е над 10000? т.е. кешбека ще е 120

И също лимита на кешбека от 130Е на 6м предполагам е отново общ за двете?

Не се наядвам много да могат да ми отговорят подробно в банката, иначе разбира се, като отидем ще ги попитаме.

Не, всяка карта си има отделен оборот. Този месец ми изплатиха по моята 130 евро кешбек и като минат 6 месеца от както са издали допълнителната карта на жена ми ще ти кажа колко кешбек са изплатили и по нея. По принцип до колкото разбрах и по нея ще се изплати същият кешбек както по основната карта. Иначе си важат 6-те безплатни посещения на салони. Даже миналата седмица е тествана и е ползван салон дори и без регистрация в ЛаунджКии.

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте,

Пиша за да разкажа за малко горчив опит с Пощенска банка. Кандидатствах онлайн за кредитна карта Mastercard World Premium предвид факта, че следващите месеци очаквам да правя сравнително голям оборот, който ще мога да минавам с карта, а кешбека на World Premium изглежда доста добре. Минути по-късно с мен се свърза техен оператор и веднага ме информира, че ще ми трябва поръчител за картата, защото съм на 23 години, а изискванията им са за поне 25 навършени + трудов договор. Аз имам трудов договор от близо 4 години, с (реални) осигуровки на МОД и това тяхно условие за възраст ми прозвуча абсурдно, но все пак им дадох контактите на мой приятел, отговарящ на двете им условия. Те се свързали с него, той е съдействал, и днес (12 дни след кандидатстването) ми се обадиха да ми кажат, че всъщност нямало да се получи с поръчител-приятел, както ми казаха първоначално, а сега трябвало да е директен роднина или брачен партньор. При въпроса как така в клон ми предлагат ипотечен кредит за 200,000€ без съкредитоискател, но не ми дават кредитна карта за 5,000€ не успяха да ми дадат адекватен отговор и ме насочиха да пиша през сайта им. Та, явно кешбека им може да е конкурентен, но системата за одобрения е още в XX век, защото реже потенциални клиенти още на база на възраст.

На база на последните няколко страници в темата разбирам, че ПИБ също предлагат Premium карта с нелош кешбек - има ли някой в темата, който използва алтернативни карти с добри условия, извън Postbank явно? Очаквам трансакции за поне ~20,000€ през близката година. 

• Харесвам 4
Публикувано:
Преди 1 час, Martin Bodurov каза:

Здравейте,

Пиша за да разкажа за малко горчив опит с Пощенска банка. Кандидатствах онлайн за кредитна карта Mastercard World Premium предвид факта, че следващите месеци очаквам да правя сравнително голям оборот, който ще мога да минавам с карта, а кешбека на World Premium изглежда доста добре. Минути по-късно с мен се свърза техен оператор и веднага ме информира, че ще ми трябва поръчител за картата, защото съм на 23 години, а изискванията им са за поне 25 навършени + трудов договор. Аз имам трудов договор от близо 4 години, с (реални) осигуровки на МОД и това тяхно условие за възраст ми прозвуча абсурдно, но все пак им дадох контактите на мой приятел, отговарящ на двете им условия. Те се свързали с него, той е съдействал, и днес (12 дни след кандидатстването) ми се обадиха да ми кажат, че всъщност нямало да се получи с поръчител-приятел, както ми казаха първоначално, а сега трябвало да е директен роднина или брачен партньор. При въпроса как така в клон ми предлагат ипотечен кредит за 200,000€ без съкредитоискател, но не ми дават кредитна карта за 5,000€ не успяха да ми дадат адекватен отговор и ме насочиха да пиша през сайта им. Та, явно кешбека им може да е конкурентен, но системата за одобрения е още в XX век, защото реже потенциални клиенти още на база на възраст.

На база на последните няколко страници в темата разбирам, че ПИБ също предлагат Premium карта с нелош кешбек - има ли някой в темата, който използва алтернативни карти с добри условия, извън Postbank явно? Очаквам трансакции за поне ~20,000€ през близката година. 

Trading 212 предлагат 1.5% кешбек, но е предплатена карта. Предлагат междубанков курс без такса и 2.2% лихва върху свободните средстава.

Публикувано:
преди 54 минути , WanderlustME каза:

Trading 212 предлагат 1.5% кешбек, но е предплатена карта. Предлагат междубанков курс без такса и 2.2% лихва върху свободните средстава.

Имат малка такса при превалутиране. Кешбека трябва да се инвестира в акции за да 1.5% засега промоцията до края на май стандартно е 0.5%

Публикувано:

@Martin Bodurov КК на Пощенска я зарязах преди 2 г. макар че още ми пращат информация за наличност🤔.

Аз лично съм доволен от КК на ПИБ. Имат 3 варианта и може да се избере според необходимостите... Получавам се КЕШбека всеки месец, като вече трета година не плащам годишна такса, защото си правя нужния оборот...

Публикувано:
преди 7 часа, Martin Bodurov каза:

Здравейте,

200к ще ти ги дадат с обезпечение имота, кредитната карта е без.

После дали те съдят за 2к или 200к няма особена разлика като разходи за банката.

Клиенти под 25 години са високорискови за всяка банка, защото нямат кредитна история и финансова култура.

ПИБ може да са една идея по-гъвкави за кредитна карта все пак, дори и да не е с лимит ти, какъвто искаш.

При всички положения е най-добре да се стартира с банката, в която ти влиза заплатата. Кешбек смислен предлагат Пощенска, ПИБ и ДСК.

Останалото е пунта мара.

Публикувано:

Ако идеята е само за кешбек - може да се хвърли око и на някой crypto wallet. Аз ползвам Zeal, в момента съм на 3% кешбек на почти всичко до €10 седмично.

• Харесвам 1
Публикувано:

Получих от Виза кешбека за ресторанти и подобни за плащанията, направени през картата неон на TBI. 10€ за “закуските” на дъщерята през март - доволна съм 🙂

Жалко, че не може да се види по-детайлно откъде идва кешбек. Опитах се да сметна, защото по-голяма от очакваното ми се видя сумата.

Плащанията за ресторанти и бърза храна в България излизат 50.42€. Отделно имам и едно плащане за разходка с лодка близо до Билбао, Гастелугаче, през лятото - 42€. Явно и неговия код попада в условията, като туристически атракцион, защото така по излиза сметката. Не знам, ще видя другия месец колко ще е само за храна.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 часа, ДиянаВ каза:

Получих от Виза кешбека за ресторанти и подобни за плащанията, направени през картата неон на TBI. 10€ за “закуските” на дъщерята през март - доволна съм 🙂

Жалко, че не може да се види по-детайлно откъде идва кешбек. Опитах се да сметна, защото по-голяма от очакваното ми се видя сумата.

Плащанията за ресторанти и бърза храна в България излизат 50.42€. Отделно имам и едно плащане за разходка с лодка близо до Билбао, Гастелугаче, през лятото - 42€. Явно и неговия код попада в условията, като туристически атракцион, защото така по излиза сметката. Не знам, ще видя другия месец колко ще е само за храна.

Мислех, че може и да съм в грешка и да са сборували сумата от лихвата по касичката, но не, дойде си и тя отделно, както и в предходните месеци - 10€ си е кешбекът от Виза, а първо нямам такъв такъв оборот от храна по заведения през март и второ - картата е активирана за кешбек на 13 март, и трето - дъщерята в първите няколко дни, докато свикне, я забравяше в раницата си и плащаше по стария начин с Револют от телефон. Т.е. като обобщение имам над очакванията 5€+ кешбек, от което не се оплаквам 🙂

Като платих онази разходка с лодка толкова рано си казах: имам една възможна дата, нищо не губя, отменима е резервацията; ако сработи като плащане за туристическа атракция с кешбек, още по-добре, ако не - положението ще е същото. 
Съмнява ме дали няма да се изчерпи по-рано от септември (или там, докогато беше упоменат) фондът на Виза за всеки ден …😉

Публикувано:

Аз пък имам под очакваното 3,60 евро от ТБИ. Явно няколко от местата за хранене в Краков не са били с правилния код. Но най-учудващо ми е липсата на кешбек от пицария Виктория по картата ми от Пощенска банка. От Мастъркард в подобен случай като съм пращал снимки на касовите бележки и бележките от ПОС терминала, са ми превеждали кешбек, но при Виза не виждам в общите условия имейл на съпорт, за да пробвам дали и при тях ще стане. 

Публикувано:
преди 2 часа, bobbyfm каза:

Аз пък имам под очакваното 3,60 евро от ТБИ. Явно няколко от местата за хранене в Краков не са били с правилния код. Но най-учудващо ми е липсата на кешбек от пицария Виктория по картата ми от Пощенска банка. От Мастъркард в подобен случай като съм пращал снимки на касовите бележки и бележките от ПОС терминала, са ми превеждали кешбек, но при Виза не виждам в общите условия имейл на съпорт, за да пробвам дали и при тях ще стане. 

В мобилното приложение транзакцията излиза ли с категория Ресторант?

Публикувано:
преди 17 часа, ДиянаВ каза:

Съмнява ме дали няма да се изчерпи по-рано от септември (или там, докогато беше упоменат) фондът на Виза за всеки ден …😉

Аз също мисля така. Прави впечатление, че сумите са кръгли. По-горе някой писа 25 евро, аз получих 23 евро. Кешбек покрай кампанията на МастерКард, който всеки месец получавам за транзакции във вторник е съвсем точно 10% от заплатената сума...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• horus92
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.