Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 7 часа, adreno каза:

В мобилното приложение транзакцията излиза ли с категория Ресторант?

Не намирам къде в мобилното може да се види категорията на трансакцията.

преди 5 часа, Duke каза:

Прави впечатление, че сумите са кръгли. По-горе някой писа 25 евро, аз получих 23 евро. Кешбек покрай кампанията на МастерКард, който всеки месец получавам за транзакции във вторник е съвсем точно 10% от заплатената сума...

При мен не са кръгли сумите. За картата на вайбър е точно 10% от плащанията, а за ТБИ не мога да разбера кое плащане влиза и кое не в изчислението на кешбека, но също не е кръгла сумата. 25 евро е максимумът, който може да се получи и вероятно заради това е кръгло. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 минути , bobbyfm каза:

Не намирам къде в мобилното може да се види категорията на трансакцията.

При мен не са кръгли сумите. За картата на вайбър е точно 10% от плащанията, а за ТБИ не мога да разбера кое плащане влиза и кое не в изчислението на кешбека, но също не е кръгла сумата. 25 евро е максимумът, който може да се получи и вероятно заради това е кръгло. 

Меню Карти, избираш картата и показва списъка с последните транзакции.

Като избереш някоя ти показа категорията.

То и по самата икона може да се ориентираш.

Публикувано:

Като цъкна на самия превод има нещо като сграда и пише името на пицарията, но същата иконка я има при който и превод да видя - електрохолд, била и т.н. Не виждам никакви категоризации. Да не би пощенска да има различни апликации? Аз гледам в one wallet.

Публикувано:
преди 1 час, bobbyfm каза:

Като цъкна на самия превод има нещо като сграда и пише името на пицарията, но същата иконка я има при който и превод да видя - електрохолд, била и т.н. Не виждам никакви категоризации. Да не би пощенска да има различни апликации? Аз гледам в one wallet.

В Уан колета не излизат.

Само през мобилното приложение (Postbank) се вижда това.

• Шок 1
Публикувано:

Егати, не знаех, че имат толкова много апликации в тази банка. Ще им звънна в понеделник да ми обяснят как да я активирам. Благодаря за информацията. 

Публикувано:

Аз понеже все ги хваля ПИБ тук, днес ще ги оплюя. Наср@х@  се! 

Мъж ми има корпоративна здравна застраховка при застраховател, ситуиран в UK. 

Днес го одрали с 10 евро за превод, получен от застрахователя (0.1% от сумата, но не повече от 150 Е 🙂 )

Той по принцип е много над нещата и все ми се подиграва за всички магелански врътки (не, че не се възползва 😉 ), но днес беше искрено възмутен. Може би ще трябва да им даде револютската си сметка следващия път.

Публикувано:
преди 9 минути , bibi каза:

Днес го одрали с 10 евро за превод, получен от застрахователя (0.1% от сумата, но не повече от 150 Е 🙂 )

Той по принцип е много над нещата и все ми се подиграва за всички магелански врътки (не, че не се възползва 😉 ), но днес беше искрено възмутен. Може би ще трябва да им даде револютската си сметка следващия път.

Не разбрах в какво се изразява оплакването - високи такси за входящи преводи, неправилно изчислена такса или нещо друго?

Публикувано:
преди 5 минути , bibi каза:

Високи такси за входящи преводи от наредител извън ЕС.

Тоест, останалите банки имат значително по-ниски такси за подобни преводи?

• Харесвам 1
Публикувано:

Много от българските банки (ако не всички) имат такива такси, а 0.1% всъщност е много малко, аз като гледах бяха поне 0.5%.

Публикувано:

Около 20 Март с жена ми подадохме за нови кредитни карти - аз ПИБ МК Платинена, а тя ДСК Уизз.

ПИБ - получих картата на 27 Март - подаване онлайн, получаване в клон, подписи 1 онлайн, лимит 7500Е

ДСК - днес 5 Май е станала картата на жена ми - подаване в клон, ходения до момента 4 пъти, подписани документи на хартия на всяко ходене по няколко, общо грубо 10, лимит 1000Е

*И двамата сме на максималния осигурителен, заплатите ни се получават в други банки, нямаме болнични, имаме малък остатък от ипотечен кредит и само аз съм си сменял работата скоро, тя е около 20г. на същата.

Та, чудя се, тия от ДСК как съществуват още, ясно че примера е каръшки и не представителен, но все пак.

Едната банка е собственост знаете на какви хора, които се очаква да нямат капацитет да се организират добре, другата е собственост на голяма международна банкова група...🤔

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
18 minutes ago, Oshko said:

Едната банка е собственост знаете на какви хора, които се очаква да нямат капацитет да се организират добре, другата е собственост на голяма международна банкова група...🤔

Ами то зависи какви хора са си назначили за прякото управление на банката.

Знаем какви хора са собственици и на ЦКБ , но е топ избор за много магеланци.

• Харесвам 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 3 часа, bibi каза:

И на мен ДСК ми взеха 20 лв. за входящ превод от АК за повреден куфар през 2019 г.

Публикувано:

@Oshko, примерът не е каръшки, а много представителен. Ужасно обслужване.
 Аз имам само Wizz КК там, но успяха да ме изнервят. И на мен ми е интересно как са най- голямата банка в БГ.

• Харесвам 4
Публикувано:
Преди 1 час, Miladina каза:

@Oshko, примерът не е каръшки, а много представителен. Ужасно обслужване.
 Аз имам само Wizz КК там, но успяха да ме изнервят. И на мен ми е интересно как са най- голямата банка в БГ.

Точно така, много зле и новото приложение не работи както старото. Ползвам ДСК като втора банка с КК, основната е Прокредит, но се замислям да закрия картата и да приключа.

Публикувано:

ДСК пак нещо са омазали - входящите преводи не влизат.

"Колегите работят по въпроса но не може да се ангажираме кога ще бъде отстранен проблема"

Публикувано:
6 hours ago, Дани Магелани said:

И на мен ДСК ми взеха 20 лв. за входящ превод от АК за повреден куфар през 2019 г.

Колко струваше този куфар ? 

П.П. Чудите се как била най-голямата банка , а всички работите с нея ?!! Ами ето така е най-голямата , много други хора изглежда също си намират една или друга причина да работят с ДСК.В дните за пенсия виждам опашки единствено пред банкоматите на ДСК и Пощенска.Тези хора не ги интересува кеш-бек или знайни и незнайни такси , а един път в месеца отиват и изтеглят цялата пенсия или заплата в кеш.

• Харесвам 4
Дани Магелани
Публикувано:
преди 7 часа, stanimir каза:

Колко струваше този куфар ? 

П.П. Чудите се как била най-голямата банка , а всички работите с нея ?!! Ами ето така е най-голямата , много други хора изглежда също си намират една или друга причина да работят с ДСК.В дните за пенсия виждам опашки единствено пред банкоматите на ДСК и Пощенска.Тези хора не ги интересува кеш-бек или знайни и незнайни такси , а един път в месеца отиват и изтеглят цялата пенсия или заплата в кеш.

60$

Има държавни институции, които превеждат заплати, пенсии в ДСК. Не, че не може да се промени, но не всеки иска да се занимава.

• Харесвам 1
Публикувано:

Питам , защото 20 лв звучи като чудовищна такса на 60$ , но предполагам имат някаква минимална такса независимо от сумата и затова.Дали ще е 60$ или 260$ все 20 лева.

В ПИБ за входящи извън ЕС / ВИП до 100€ е без такса , над 100€ таксата е  0.1% , но не по-малко от 10€ и не повече от 150€.Тоест  за превод между 100€ и 10 000 € ще си таксуват все 10€ независимо от конкретната сума.

Същото като по-горе е дори за входящи от ЕС/ВИП , ако са във валута различна от €.

• Харесвам 3
Публикувано:
На 1.05.2026 г. в 22:37, adreno каза:

В Уан колета не излизат.

Само през мобилното приложение (Postbank) се вижда това.

Като follow up - реших директно да пиша на банката - пуснах запитване през формата в сайта им и вчера са ми превели кешбека. Получих и отговор по имейл "Във връзка с Вашето писмо, Ви уведомяваме, че на дата 07.05.2026 г. има данни за получен кеш бек по Вашата дебитна карта". Не ми стана ясно на какво се дължи това забавяне, но се надявам да не се налага да им пиша всеки месец, за да ми превеждат кешбека занапред 😄

• Харесвам 1
Публикувано:

Извадих си платинена карта от ПИБ и мислех да закрия стандартната, която имах, обаче ми казаха, че ако я закрия в рамките на 1 година от издаването на платинената, ще си загубя промоционалните условия по нея (не съм сигурен кои, вероятно първа година без такса, възможно е и други).

Знаете ли подробности около това правило? Какво точно бих загубил, ако е само първа година без такса, аз не би трябвало да имам такса и по линия на направен оборот, това важи ли? Салоните губят ли се? Ако някой е минавал по този път, моля да даде съвет.

П.С.

Не е голям проблем и да закрия стандартната чак след 1 година, просто ще ми струва още 21Е годишна такса.

Публикувано:
преди 5 часа, Oshko каза:

Извадих си платинена карта от ПИБ и мислех да закрия стандартната, която имах, обаче ми казаха, че ако я закрия в рамките на 1 година от издаването на платинената, ще си загубя промоционалните условия по нея (не съм сигурен кои, вероятно първа година без такса, възможно е и други).

Знаете ли подробности около това правило? Какво точно бих загубил, ако е само първа година без такса, аз не би трябвало да имам такса и по линия на направен оборот, това важи ли? Салоните губят ли се? Ако някой е минавал по този път, моля да даде съвет.

П.С.

Не е голям проблем и да закрия стандартната чак след 1 година, просто ще ми струва още 21Е годишна такса.

Аз съм минал по този път. Да, така е, няма как да закриеш стандартната през първата година. Гледай обаче да я закриеш поне месец преди изтичане на годишния отчетен период, за да не ти начислят още една годишна такса...

• Харесвам 5
Публикувано:

Аз закрих миналата година две КК, които бяха в лева, една класика МК и една златна Виза. Като отидох в клон да пусна заявлението за закриване ме изненадаха с това условие, че за да закрия тези две карти и да ми останат промоционалните условия по КК която оставям, трябва да е минала една година от издаването на последната карта. В моя случай стандартната беше издадена от повече време, но златната не беше минала пълна година, та трябваше да изчакам преди да пусна заявлението.  Така, че ако стандартната ти карта е издадена преди година би трябвало да можеш да я закриеш без да загубиш промоционалните условия по платинената.

• Харесвам 3
Публикувано:

Имате ли забавяне с изплащането на кешбека от Мастъркард?

До преди 2-3 седмици го превеждаха до събота, но за миналия вторник още нямам нищо.

• Харесвам 1
Публикувано:
4 minutes ago, adreno said:

Имате ли забавяне с изплащането на кешбека от Мастъркард?

До преди 2-3 седмици го превеждаха до събота, но за миналия вторник още нямам нищо.

И при мен е така.

Две дебитни на цкб и една дебитна на инвест.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.