Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

Публикувано:
Преди 1 час, stanimir каза:

С тия все по-затягащи се нива на сигурност , двустранни - тристранни и какви ли не верификации, вместо живота да става по-лесен вече сме вързани и все по-зависими от технологиите.

И аз често се замислям за същото. 
Сетих се и аз една стара смешка - тя е отпреди доста време, когато все още имаше стационарни телефони, факсове и пейджъри, но по същество смисълът се зепазва:

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Публикувано:

Преди 15 -тина години ми блокираха карта от ПИБ по тяхна инициатива ,за щастие след като се бях прибрал. Преиздадоха за тяхна сметка.

Публикувано:

Малко акъл трябва. Моята банка праща СМС и нотификация в приложението, и можеш да кажеш, че транзакцията е редовна и не блокира картата...

Револют не се сещам какво прави, но поне можеш да си разблокираш картата от приложението.

Публикувано:

Имам 10 транзакции от кредитна на ПИБ която винаги стои замразена, но случайно забравена за около 12 часа размразена. В 6,59 сутринта минават 10 транзакции по 1,02 евро /2 лв с основание Извлечение по пощата. Та като се прибера, ще се отбия през клон, за да видя какво се е случило. 

Публикувано:
5 hours ago, neuromancer said:

Малко акъл трябва. Моята банка праща СМС и нотификация в приложението, и можеш да кажеш, че транзакцията е редовна и не блокира картата...

Револют не се сещам какво прави, но поне можеш да си разблокираш картата от приложението.

ПИБ също праща нотификация в приложението и едва като натиснеш "потвърди" транзакцията минава. За проблемната транзакция съм дал потвърждение.Като сме почнали ,не знам дали проблема е в банката , но плащанията към Търкиш много често не изобщо минават и тогава плащам безпроблемно със същата карта но през Google Pay.Нещо се чупи с верификацията при турците без значение дали плащам от България или съм в чужбина (  Visa Credit на ПИБ , обикновена)  

Дани Магелани
Публикувано:
преди 20 часа, stanimir каза:

За 24 години за пръв път ПИБ ми блокират кредитна карта по тяхно усмотрение, при това след транзакция към достатъчно бяла държава.С тия все по-затягащи се нива на сигурност , двустранни - тристранни и какви ли не верификации, вместо живота да става по-лесен вече сме вързани и все по-зависими от технологиите.За малко да ми прецакат важни резервации , защото понякога вместо да питат за нова карта направо ти ги отменят, в случай че не могат да си дръпнат сумите навреме.Имах ги за единствените безотказни на пазара , но вече ще внимавам и с тях.

На мен Револют ми направи такъв номер.

• Харесвам 1
Публикувано:

Револют блокира и веднага след  това, през апликацията отблокирваш и всичко е наред.
Хайде че няма нищо общо с другия вариант, който в 90% от случаите е елате в офиса..

• Харесвам 4
Публикувано:
10 minutes ago, Alexander said:

Револют блокира и веднага след  това, през апликацията отблокирваш и всичко е наред.
Хайде че няма нищо общо с другия вариант, който в 90% от случаите е елате в офиса..

В случая се разминах с обаждане по телефона в неделя вечер и я отблокираха на момента.И аз мислех че направо ще я преиздадат , но реших да пробвам.

• Харесвам 2
Публикувано:
На 20.07.2025 г. в 23:10, Otnesen каза:

Имам 10 транзакции от кредитна на ПИБ която винаги стои замразена, но случайно забравена за около 12 часа размразена. В 6,59 сутринта минават 10 транзакции по 1,02 евро /2 лв с основание Извлечение по пощата. Та като се прибера, ще се отбия през клон, за да видя какво се е случило. 

Ако изрично не си им казал, че не искаш извлечени по пощата , ти е избрано по дефолт при издаване на карта. Но мисля, че си дърпат тази сума от сметката, с не от картата. Та ме учудва това което е станало при теб.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Captain45 каза:

Ако изрично не си им казал, че не искаш извлечени по пощата , ти е избрано по дефолт при издаване на карта. Но мисля, че си дърпат тази сума от сметката, с не от картата. Та ме учудва това което е станало при теб.

Не е искано подобно извлечение и се случва за пръв път. Картата е от година и три месеца. Днес ще мина през банката да провереря какво се е случило. Ще пиша как се е развил казусът.

Публикувано:

Не че нещо , ама ... :

Гърция ще наложи строг контрол на таксите при използване на банкомати

Гръцкият министър на националната икономика и финансите Кириакос Пиеракакис обяви пакет от мерки, които ще регламентират и ограничат силно таксите, които се начисляват от банките и другите доставчици на финансови услуги при ползване на бакномати в страната, съобщи гръцката държавна телевизия ЕРТ.

Таксата за теглене на пари в брой ще бъде нулева при теглене от банкомат на същата банка, както и от устройство на друга банка, която участва в системата ДИАС.

Горната граница за таксите при банков превод ще бъде 50 евроцента за суми до 5 хиляди евро.

Най-високата такса за ползване на банкомат ще бъде 1,5 евро при употреба на устройство на доставчици, които не участват в системата ДИАС (например чужди банки). 

„Услугите са да служат, не да поставят капани (…). Намесваме се незабавно, поставяме граници, установяваме правила, възстановяваме баланса между пазара и обществото“, заяви Пиеракакис вчера.

Измененията, които се очаква да влязат в сила през август, предвиждат тегленето на пари в брой да бъде безплатно и в случаите, когато има акционерна свързаност между кредитната институция и доставчика на услугата чрез банкомат.

В мерките се предвижда още тегленето на пари в зони, в които има само един банкомат, също да бъде безплатно.

Няма да се таксува и справката за баланс по сметка.

Предложението за регулациите беше внесено от парламентарната партия Нова левица с аргумента, че доставчиците злоупотребяват и налагат необосновани такси за основни услуги като теглене, справка, смяна на ПИН код. Това според вносителите става, като банки продават банкоматите си на трети компании, което води до начисляване на двойни такси за клиентите – веднъж от банката и веднъж от собственика на банкомата. По тази схема голяма гръцка банка е продала 850 банкомата на друга компания, след което на клиентите са начислявани по 60 евроцента за банката и 1,5 евро за доставчика на услугата при всяко теглене и дори за проверка на баланса на сметката.

Линк :

• Харесвам 5
  • Браво 3
  • Замислям се 1
Публикувано:

Забравих да споделя, че след като им писах на Мастер кард, след малко забавяне от тяхна страна ми изпариха кешбека от началото на юни месец.

• Браво 1
Публикувано:

Изглежда като кампания на Виза, не само на Пощенска, така че проверете и евентуално харчете смело 🙂

image.png.f42c9c9fcee5df92dd16c62429229aab.png

ПП: Дори и с гадният курс на Пощенска може да се избие някой лев...

Публикувано:
преди 7 минути , jorocontrola каза:

Изглежда като кампания на Виза, не само на Пощенска, така че проверете и евентуално харчете смело 🙂

image.png.f42c9c9fcee5df92dd16c62429229aab.png

Проверено с ДСК. Работи.

• Браво 1
Публикувано:
преди 24 минути , Ilian359 каза:

Подновили са безумната промоция. 200 лева в кафене?! Това да не е абитуриентски бал?

Кафето може да е копи лавак.:smile::wink:

• Смея се 3
Публикувано:
Преди 1 час, Ilian359 каза:

Подновили са безумната промоция. 200 лева в кафене?! Това да не е абитуриентски бал?

Нека се придържаме към пълният текст все пак - "в ресторант, кафене или заведение в чужбина" 😉

Някои дори са се възползвали:

преди 3 часа, Eagleman каза:

Проверено с ДСК. Работи.

• Харесвам 2
Публикувано:

Снощи депозирах пари в КК на ПИБ на новият им банкомат до нас  , но не получих абсолютно никаква нотификация и нищо не е отразено в приложението./със сигурност парите постъпиха в сметката , защото бях запомнила наличността/

Мислех днес да ги попитам , но забравих . Някой знае ли причината?

Публикувано:
На 25.07.2025 г. в 12:36, bibi каза:

На мъжа ми му върнаха 2 пъти по 20 лв. с Visa gold на ПИБ за 2 сметки в 2 поредни вторника в гръцки таверни.

И това ли е само вторник, както при Мастъркард?

Публикувано:
На 25.07.2025 г. в 8:32, jorocontrola каза:

Къде са го обявили този курс, че нещо са решили да ми обменят 5 евро за 10лв

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.