The Silent Traveller Публикувано: 29 юли, 2025 Публикувано: 29 юли, 2025 Представлява ми интерес Търговска банка Д D bank. Някой да има мнения, наблюдения, банкиране , разплащателна сметка, близки или познати клиенти на банката ... Всяка информация би ми била от полза, благодаря! 1
bibi Публикувано: 29 юли, 2025 Публикувано: 29 юли, 2025 преди 16 часа, Zaro каза: И това ли е само вторник, както при Мастъркард? Не знам, просто при нас се паднаха и двете сметки, които са над 200 лв. да са във вторник.
Victoria Публикувано: 29 юли, 2025 Публикувано: 29 юли, 2025 преди 35 минути , The Silent Traveller каза: Представлява ми интерес Търговска банка Д D bank. Някой да има мнения, наблюдения, банкиране , разплащателна сметка, близки или познати клиенти на банката ... Всяка информация би ми била от полза, благодаря! Приятелят ми им стана клиент преди половин година и е доволен. Не са им лоши условията, в клона се чувства катто вип клиент. Банкирането май им е леко дървено, имат малко клонове и май са една идея по-аналогови (някакви неща ме ставаши с електронен подпис, искли на хартия) 1
Ilian359 Публикувано: 29 юли, 2025 Публикувано: 29 юли, 2025 Подкрепям! Прилични условия, отлично обслужване, малко офиси. 1
Gisp Публикувано: 29 юли, 2025 Публикувано: 29 юли, 2025 1 hour ago, The Silent Traveller said: Представлява ми интерес Търговска банка Д D bank. Някой да има мнения, наблюдения, банкиране , разплащателна сметка, близки или познати клиенти на банката ... Всяка информация би ми била от полза, благодаря! Някой има ли обяснение защо при наличие на ТБИ банк има хора все още по другите банки в България? Все пак всичко безплатно, за нормално ползване е ок за 99.9% от хората. Ипотеки, заеми и тн са отделни въпроси. 4
The Silent Traveller Публикувано: 29 юли, 2025 Публикувано: 29 юли, 2025 Преди 1 час, Gisp каза: Някой има ли обяснение защо при наличие на ТБИ банк има хора все още по другите банки в България? Все пак всичко безплатно, за нормално ползване е ок за 99.9% от хората. Ипотеки, заеми и тн са отделни въпроси. Темата "банка" ТБИ за мен е закрита. Имам свое мнение, което не смятам да натрапвам на никого, както и да споря. Тъй като виждам, че по темата банки, във форума има достатъчно сведущи хора, реших да попитам за някакво мнение или по-скоро опит с Д банка от първа ръка. Благодаря все пак за фокусирането към ТБИ. 2
Ilian359 Публикувано: 29 юли, 2025 Публикувано: 29 юли, 2025 Защото TBI е меко казано несериозна. Ако имаш късмет всичко да работи и да им станеш клиент, вероятно ще си доволен. Но малко да кривнеш от процедурата по регистрация по независещи от теб причини, ще осъзнаеш, че се сблъскваш с безхаберна тъпота, никаква гъвкавост и на практика несъществуващо обслужване. 5
swimmer Публикувано: 29 юли, 2025 Публикувано: 29 юли, 2025 6 hours ago, Gisp said: Някой има ли обяснение защо при наличие на ТБИ банк има хора все още по другите банки в България? Все пак всичко безплатно, за нормално ползване е ок за 99.9% от хората. Ипотеки, заеми и тн са отделни въпроси. Ами аз имам.Март бяхме в Бразилия и Аржентина и на баджанака никъде не му приемаха visa на tbi.Като ходи да пита защо така му казали,че е само за България.Иначе и аз се чудех навремето защо хората си държат парите в други банки а не в КТБ с 7.5% лихва. 2
Gisp Публикувано: 29 юли, 2025 Публикувано: 29 юли, 2025 3 hours ago, Ilian359 said: Защото TBI е меко казано несериозна. Ако имаш късмет всичко да работи и да им станеш клиент, вероятно ще си доволен. Но малко да кривнеш от процедурата по регистрация по независещи от теб причини, ще осъзнаеш, че се сблъскваш с безхаберна тъпота, никаква гъвкавост и на практика несъществуващо обслужване. Може би е точно така. Но това е същото и за другите банки. Едва ли има БГ банка без проблеми, ама са и платени и много по-аналогови от ТБИ. 3 hours ago, swimmer said: Ами аз имам.Март бяхме в Бразилия и Аржентина и на баджанака никъде не му приемаха visa на tbi.Като ходи да пита защо така му казали,че е само за България.Иначе и аз се чудех навремето защо хората си държат парите в други банки а не в КТБ с 7.5% лихва. Никога не съм ползвал ТБИ извън БГ, още по-малко в Аржентина. Ама ТБИ <> revolut в евро е безплатно превеждане. Затова казах 99.9%. Колкото повече хора в ТБИ, толкова по има шанс другите банки за станат безплатни и после кой която банка иска. Ама явно българина от такси не се страхува 🙂 2
Victoria Публикувано: 30 юли, 2025 Публикувано: 30 юли, 2025 Аз лично ненавиждам бързите кредити, та просто тази банка не ми харесва и я избягвам. Може би ако ми се налагаше превалутиране на голяма сума между лев и евро щях да си открия сметка там, но като гледам скоро няма да ме интересува дори това. 1 2
КОКО22 Публикувано: 30 юли, 2025 Публикувано: 30 юли, 2025 Решението за мен е ясно - парите в 3-4 банки, карти поне от 2, а с Революта стават и 3. Така че според случая ползвам тази която ми е изгодно. Спорът коя е най-добра е излишен. ТБИ ползвам по отношение на кеш, превалутиране и преводи без такси и съм много доволен. Картата не ползвам, защото имам кредитна с кешбек от друга. 7
Romana Публикувано: 30 юли, 2025 Публикувано: 30 юли, 2025 преди 11 часа, swimmer каза: Ами аз имам.Март бяхме в Бразилия и Аржентина и на баджанака никъде не му приемаха visa на tbi.Като ходи да пита защо така му казали,че е само за България.Иначе и аз се чудех навремето защо хората си държат парите в други банки а не в КТБ с 7.5% лихва. Не съм, съгласна че е само за България. Ползвам я в ЕС, не е имало проблеми, сигурна съм че и много други хора ще потвърдят. 4
Ilian359 Публикувано: 30 юли, 2025 Публикувано: 30 юли, 2025 преди 7 часа, Gisp каза: Може би е точно така. Но това е същото и за другите банки. Едва ли има БГ банка без проблеми, ама са и платени и много по-аналогови от ТБИ. Ами не, не е чак така. Разбира се, че и другите имат проблеми, но никоя няма да те остави полуклиент заради прекъсване на интернет в процеса на регистриране и упорито неколкодневно ръчкане от твоя страна по всички канали за комуникация.
swimmer Публикувано: 30 юли, 2025 Публикувано: 30 юли, 2025 2 hours ago, Romana said: Не съм, съгласна че е само за България. Ползвам я в ЕС, не е имало проблеми, сигурна съм че и много други хора ще потвърдят. Ами мръдни извън ЕС и пробвай.Ама си носи и резервна.
Георги Матеев Публикувано: 30 юли, 2025 Публикувано: 30 юли, 2025 Няма какво да се лъжем - TBI е под всякаква критика, а служителите (особено в лайв чата) се конкурират по тъпота само с тези на ДСК. Когато всичко работи си късметлия, но ако нещо кривне леко встрани - жална ти майка. Много неща са абсурдно недообмислени, неудобни или откровено бъгави. Влезна ли в клон дори за елементарна операция (примерно внасяне на кеш) - чакане от поне 30 минути е гарантирано. Апп-ът въобще не работи извън ЕС и се налага VPN за да се отвори. Не ползвам картата, но мога да предположа, че би имало проблем с плащания извън ЕС. Банката обаче си има и предимства и е ок при комбинация с други. Ползвам я основно за касичка (имат най-висока лихва за депозити), за превалутиране на евро по фиксинга и понякога за безплатни трансфери към България и ЕС. Нулевите такси са голям плюс. А дебитната карта я държа като резерва, макар че досега не съм прибягвал до нея. За всичко останало - Револют и някоя кредитна/дебитна карта с кешбек. 9
Gisp Публикувано: 30 юли, 2025 Публикувано: 30 юли, 2025 53 minutes ago, Георги Матеев said: Няма какво да се лъжем - TBI е под всякаква критика, а служителите (особено в лайв чата) се конкурират по тъпота само с тези на ДСК. Когато всичко работи си късметлия, но ако нещо кривне леко встрани - жална ти майка. Много неща са абсурдно недообмислени, неудобни или откровено бъгави. Влезна ли в клон дори за елементарна операция (примерно внасяне на кеш) - чакане от поне 30 минути е гарантирано. Апп-ът въобще не работи извън ЕС и се налага VPN за да се отвори. Не ползвам картата, но мога да предположа, че би имало проблем с плащания извън ЕС. Банката обаче си има и предимства и е ок при комбинация с други. Ползвам я основно за касичка (имат най-висока лихва за депозити), за превалутиране на евро по фиксинга и понякога за безплатни трансфери към България и ЕС. Нулевите такси са голям плюс. А дебитната карта я държа като резерва, макар че досега не съм прибягвал до нея. За всичко останало - Револют и някоя кредитна/дебитна карта с кешбек. Мисля, на това е много добро описание на ТБИ. Издънки, но поне безплатно. Само за сравнение отваряне на 2 сметки на един човек в пощенска отне..... 1 час и 45 мин и към 20 листа хартия. ДСК са послвични - писано е тук. За мен ТБИ+револют е оптималното безплатно решение в България. 4
Alexander Публикувано: 30 юли, 2025 Публикувано: 30 юли, 2025 преди 16 часа, Ilian359 каза: Защото TBI е меко казано несериозна. Ако имаш късмет всичко да работи и да им станеш клиент, вероятно ще си доволен. Но малко да кривнеш от процедурата по регистрация по независещи от теб причини, ще осъзнаеш, че се сблъскваш с безхаберна тъпота, никаква гъвкавост и на практика несъществуващо обслужване. Писал съм за тях, в продължение на 2 или повече МЕСЕЦА, имах десетки разговори, чатове и ходения на живо в офис и така и не успяха да ми създадат сметка.. За сметка на това, два пъти ми изпращаха дебитна карта, ама нямаше какво да я правя, защото не можех да вляза в апликацията.. Каквото и да се каже, ще е малко за тях, просто нямат конкуренция по идиотизъм 4
Ivan Ivanich Публикувано: 3 август, 2025 Публикувано: 3 август, 2025 В периода от 1 август до 30 ноември 2025 г., клиентите на Банка ДСК могат да внасят пари в левови банкноти по личните си сметки без такса – както в офисите на банката, така и през банкомати с депозитна функция. Период на кампанията: от 01.08.2025 год. до 30.11.2025 год. Няма ограничения за внесената сума, за банкоматите с депозитна функция важи максималният дневен лимит от 9775 лв. План За Заплата или план За Пенсия без такса - до 30 ноември 2025 г., всички нови и настоящи клиенти на Банка ДСК могат да вземат план За Заплата или За Пенсия - без месечна такса за плана до 30 юни 2026г., считано от месеца на закупуването му. Период на кампанията: от 01.08.2025 год. до 30.11.2025 год. 4
sasho_n2 Публикувано: 4 август, 2025 Публикувано: 4 август, 2025 На 30.07.2025 г. в 8:30, КОКО22 каза: Решението за мен е ясно - парите в 3-4 банки, карти поне от 2, а с Революта стават и 3. Така че според случая ползвам тази която ми е изгодно. Спорът коя е най-добра е излишен. ТБИ ползвам по отношение на кеш, превалутиране и преводи без такси и съм много доволен. Картата не ползвам, защото имам кредитна с кешбек от друга. Да, и аз съм на същото мнение. И да споделя инфо от което останах изнендан онзи ден при опит да обменя кеш BGN>EUR, почти всички банки са въвели такса за превалутиране на каса ( до скоро нямаше такава или само някои банки я имаха). Явно, с очакваната обмяна на кеш и завишените курсове на обмен по чейдждовете, са решили да прибират такси. Та, ОББ - такса за обмяна на валута 6 лв., ДСК - такса за обмяна на валута до 2000 лв - 6 лв, над 2000 лв. без такса. ПИБ - такса 6 лв. ЦКБ, без такса за клиенти на банката. 3 1 3
Shlosera Публикувано: 4 август, 2025 Публикувано: 4 август, 2025 На 30.07.2025 г. в 12:52, Георги Матеев каза: Няма какво да се лъжем - TBI е под всякаква критика, а служителите (особено в лайв чата) се конкурират по тъпота само с тези на ДСК. Когато всичко работи си късметлия, но ако нещо кривне леко встрани - жална ти майка. Много неща са абсурдно недообмислени, неудобни или откровено бъгави. Влезна ли в клон дори за елементарна операция (примерно внасяне на кеш) - чакане от поне 30 минути е гарантирано. Апп-ът въобще не работи извън ЕС и се налага VPN за да се отвори. Не ползвам картата, но мога да предположа, че би имало проблем с плащания извън ЕС. Банката обаче си има и предимства и е ок при комбинация с други. Ползвам я основно за касичка (имат най-висока лихва за депозити), за превалутиране на евро по фиксинга и понякога за безплатни трансфери към България и ЕС. Нулевите такси са голям плюс. А дебитната карта я държа като резерва, макар че досега не съм прибягвал до нея. За всичко останало - Револют и някоя кредитна/дебитна карта с кешбек. Преди година и нещо минах на ТБИ, като основна банка и съм доволен с някои уговорки. Тъй като съм им клиент от 2-3 години съм се сблъсквал с какви ли не простотии и чудовищна некомпетентност в чата и по телефона. Положителното, е че нещата се оправиха много и от доста време няма нужда от контакт с каквато и да е поддръжка. Споменавам един минус, който не се преглъща лесно и това е, когато се наложи да ти блокират сума, от бензиностанция на самообслужване например. Сумата в ТБИ не се блокира, а се тегли, да речем 150€, а ти зареждаш за 50. Когато финално се коригира, което става от няколко часа до няколко дни, изобщо не виждаш какво се е коригирало... много тъпо, което води до недоверие към услугата. Няма и яснота относно таксите за теглене в страни извън ЕС, като в Турция са ми вземали от 5 до 20 лири, а в Гибралтар за 20 паунда по спомен се разделих с няколко паунда такса. Изобщо не разбирам как се формира тази такса, за това избягвам да използвам картата за теглене извън ЕИП. Таксуват също за входящи преводи от страни извън ЕИП на стойност над 100€, но поне това е добре описано в таксите и комисинните. Забелязах, че нито приложението, нито уеб банкирането на ДСК работи в Мароко, с или без ВПН, а за ТБИ е ясно, че не работи извън ЕС, като причината за мен е загадка. По телефона, поддръжката от ДСК се затвърдиха мнението ми, че са феноменално некомпетентни, като изказаха няколко предположения защо не работи в Мароко, но нито едно от които не се оказа вярно. Та по некомпетентност ТБИ = ДСК, доказано, тъй като съм клиент и на двете. Револют имат от известно време програма за лоялност, но е много много тънко на безплатния план и ти трябват цели 2500 точки за да ги използваш, което ги прави не особено атрактивни. За мен лично комбинацията между трите - ТБИ, ДСК Уиз и Револют и отчасти Кърв работи добре. За съжаление няма банка, която да даде прекрасни условия за всички изисквания, които имам особено при пътуване по далечни земи. 6
Duke Публикувано: 5 август, 2025 Публикувано: 5 август, 2025 преди 22 часа, Shlosera каза: Споменавам един минус, който не се преглъща лесно и това е, когато се наложи да ти блокират сума, от бензиностанция на самообслужване например. Сумата в ТБИ не се блокира, а се тегли, да речем 150€, а ти зареждаш за 50. Това звучи абсурдно! Излиза, че директно теглят и суми за депозити, например при наемане на кола. Тогава няма да възстановят за няколко дни, а след няколко седмици, според условията на ренталката. През този период от време банката оперира с тези пари, а ти евентуално дължиш лихва (ако е от кредитна сметка) или такса за превалутиране (ако сумата е в различна валута от тази на сметката). Направо не е за вярване, но банките вече не могат да ме изненадат с нищо... 1
Джимбо Публикувано: 6 август, 2025 Публикувано: 6 август, 2025 Догодина ще се разбере дали е + или - , но сигурно ще има промени: TBI Bank ще бъде придобита от Advent International - tbi bank" 4finance Holding S.A. подписа окончателно споразумение за продажбата на TBI Bank чрез дъщерното ѝ дружество TBI Financial Services B.V. на Advent International, водещ глобален инвеститор в рисковия капитал. Сделката подлежи на обичайните регулаторни одобрения, като се очаква да приключи през последното тримесечие на 2025 г. 1 1
Ilian359 Публикувано: 6 август, 2025 Публикувано: 6 август, 2025 Това не означава, че начинът на работа ще се промени.
Plamsi Публикувано: 7 август, 2025 Публикувано: 7 август, 2025 Здравейте, Опитвам се да платя онлайн с кредитна карта на ДСК и ми иска одобрение от DSK Mobile, което нито ми изпраща съобщение, нито в приложението мога да одобря. Случайно някой да се е сблъсквал със същият проблем и ако да, как го е отстранил? Не знам откога са я вкарали тази глупост, но последно плащах преди около една седмица и си работеше само с 3D парола.
Romana Публикувано: 8 август, 2025 Публикувано: 8 август, 2025 На 5.8 плащах онлайн с ДСК Уиз и изпратиха само динамична парола, не са искали нищо друго, а и аз не съм си инсталирала новото приложение.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега