Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 5 минути , dimitrov6 каза:

Аз искам да закрия MyFin,но имам 0.18 лв,а трябвало да е празна сметката.Как да ги изтегля като нямам пластика,освен да вкарам 10 лв и после обратно да превалутирам и изтегля към Wise.

Значи ще си оставя Revolut,Wise,Monese,Paysera,а ще трябва да закрия Easypay,TBI.

И Уникредит сметката преди да отворя безплатна.

изпрати малка сума от Tbi с банков превод, след това захрани Tbi с цялата сума чрез виртуалната карта в MyFin

п.п. само изчакай да мине профилактиката в Tbi, че от вчера са много зле...

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

И за новата безплатна сметка не ми е ясно,ако имаш 700 лв пенсия и в сметката спестиш 2 хиляди от пенсии,но в даден  месец си купиш пътуване за 1000 лв дали ще сложат такса. Ето какво чета:

Тоест тази банкова сметка разрешава всякакви операции на титуляра си, но без такса са тези до размера на получените заплата, помощи, пенсия и пр.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 51 минути , dimitrov6 каза:

И аз не намирам, че е без такса за 1 година.

2023_09_01_14.04.34.jpg

Сега проверих в банката- за картата с промоция няма такса за 1 година от датата на издаване. Това е единствената разлика с обикновената им кредитна карта.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 10 часа, dimitrov6 каза:

Аз искам да закрия MyFin,но имам 0.18 лв,а трябвало да е празна сметката.Как да ги изтегля като нямам пластика,освен да вкарам 10 лв и после обратно да превалутирам и изтегля към Wise.

Значи ще си оставя Revolut,Wise,Monese,Paysera,а ще трябва да закрия Easypay,TBI.

И Уникредит сметката преди да отворя безплатна.Но какво ще правя с парите от закритата сметка в Уникредит.В буркани ли да ги държа.

Защо си усложняваш живота да закриваш сметки, заради някакво безплатно теглене? Безсмислено начинание.

От TBI Bank имаш 2 безплатни тегления до 800лв. всяко, Revolut 5 тегления на месец общо 450лв., Едва ли имаш нужда от повече от 2000лв. кеш на месец. Аз лично дали харча 40-50лв. кеш на месец. Всичко друго електронно плащам(дали с картата, с телефона, онлайн и т.н.).

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 часа, Patrick K каза:

Защо си усложняваш живота да закриваш сметки, заради някакво безплатно теглене?

Искам да ги закрия,заради изискванията за новите безплатни сметки от 1.9 за пенсии и заплати. Но сега прочетох,че банката искали да имаш 750 лв регулярни постъпления на месец за такава сметка,а аз нямам толкова. А и изтеглените пари от закритата няма къде да ги държа,така че се отказвам от безплатната сметка.  В момента плащам по 2,55 на месец. 30 лв на година, не е много.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 часа, dimitrov6 каза:

Искам да ги закрия,заради изискванията за новите безплатни сметки от 1.9 за пенсии и заплати. Но сега прочетох,че банката искали да имаш 750 лв регулярни постъпления на месец за такава сметка,а аз нямам толкова. А и изтеглените пари от закритата няма къде да ги държа,така че се отказвам от безплатната сметка.  В момента плащам по 2,55 на месец. 30 лв на година, не е много.

Аз това попитах, но ти повтори същото. Защо ти е? И защо плащаш 2.55лв/месец като имаш сметка в TBI Bank и Revolut???

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 16 минути , Patrick K каза:

Аз това попитах, но ти повтори същото. Защо ти е? И защо плащаш 2.55лв/месец като имаш сметка в TBI Bank и Revolut???

TBI имат доста неща в приложението,които са под критика.А Revolut са чужда банка и  им нямам вяра,да не ме блокират. Тези 2 лв на месец са бял кахър.Сега съм решил да се откажа от 3 пътувания есента,защото  ги накупих 9 до края на годината,и ще загубя 350 лв.

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Има промоция на УниКредит Булбанк за нови и настоящи клиенти до 31.10.2023г.. 12 месеца безплатно план „Плюс“.

За да се възползвате от предложението, трябва да активирате план „Плюс“ през Булбанк Мобайл със специален промокод, който можете да получите от вашия обслужващ банкер или като се свържете с Центъра за контакт с клиенти на 0700 1 84 84.

Излишно сложно са го направили.

https://www.unicreditbulbank.bg/bg/individualni-klienti/bankirane/12-mesetsa-bez-taksa/

• Харесвам 3
Публикувано:
На 15.09.2023 г. в 14:37, Patrick K каза:

Има промоция на УниКредит Булбанк за нови и настоящи клиенти до 31.10.2023г.. 12 месеца безплатно план „Плюс“.

За да се възползвате от предложението, трябва да активирате план „Плюс“ през Булбанк Мобайл със специален промокод, който можете да получите от вашия обслужващ банкер или като се свържете с Центъра за контакт с клиенти на 0700 1 84 84.

https://www.unicreditbulbank.bg/bg/individualni-klienti/bankirane/12-mesetsa-bez-taksa/

Сега се обадих на  номер 029337333,който стои зад горния телефон 0700.Там ми дадоха промокод   free12  . Но мобилното банкиране май не работи,защото такова съобщение имаше по телефона и не можах да довърша заявката за безплатния план.

преди 8 часа, dimitrov6 каза:

Но мобилното банкиране май не работи,защото такова съобщение имаше по телефона и не можах да довърша заявката за безплатния план.

Оправи се и сключих новия план. Отказването  след година незнам как ще е и дали ще има такси . Направо може в друга  банка  да ида на по-ниска месечна такса.

• Харесвам 3
Публикувано:

Гледах го този план "Плюс" ама чесно казано не видях нищо смислено в него, поне според мен. 
*Битовите сметки и сега ги плащам безплатно

*вътрешни банкови преводи няма на кой да правя

*теглене на пари от банкомат - еми имам си Рево и лимита там ми е предостатъчен. На месец кеш не ми трябват повече от 200-250лв.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 часа, dafigg каза:

Гледах го този план "Плюс" ама чесно казано не видях нищо смислено в него, поне според мен. 
*Битовите сметки и сега ги плащам безплатно

*вътрешни банкови преводи няма на кой да правя

*теглене на пари от банкомат - еми имам си Рево и лимита там ми е предостатъчен. На месец кеш не ми трябват повече от 200-250лв.

В случая се спестяват 12 месечни такси за обслужване на сметката. Иначе наистина не е оферта и не знам кой би плащал тази цена.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

За отказване,това пише в договора.Нищо не пише,ако се откажеш в края на безплатната година.

18. Клиентът има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от Договора в срок 14 календарни дни, считано от: а) датата на сключване на Договора, или 6 / 9 б) деня, в който Клиентът получи условията на Договора и информацията по чл. 10, ал. 1 и 2 от Закона за предоставяне на финансови услуги от разстояние, когато това става след сключване на Договора. 18.1. Правото на отказ от Договора се смята за упражнено при условие, че Клиентът изпрати уведомление до Банката преди изтичане на крайния срок по т. 18. 18.2. При упражняването на правото си на отказ Клиентът следва да уведоми Банката, преди изтичането на горепосочения срок, на телефона на Центъра за контакт с клиенти на Банката, посочен на интернет страницата на Банката, или на хартиен носител в удобен за Клиента филиал на Банката. 18.3. Отказът от Договора влиза в сила и Договорът се прекратява, ако уведомлението е направено в срока и по реда на т. 18.1 и т. 18.2.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 16.09.2023 г. в 11:12, dimitrov6 каза:

Сега се обадих на  номер 029337333,който стои зад горния телефон 0700.

Първо чаках 6 минути да ме свържат на 0700 и затворих.Сега имам сметка 1.98 лв.Уж искам да спестя 2-3 лв месечно от банкова такса,а не знаех и дали в моя телефонен план е безплатно към 0700.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, dimitrov6 каза:

Първо чаках 6 минути да ме свържат на 0700 и затворих.Сега имам сметка 1.98 лв.Уж искам да спестя 2-3 лв месечно от банкова такса,а не знаех и дали в моя телефонен план е безплатно към 0700.

Свали си приложението - 0700 от Google Store или Apple Store и няма повече в бъдеще да имаш сметки като звъниш към 0700, защото там има телефоните нормалните, които се крият зад този префикс.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 9 минути , stanimir каза:

0700 не се покриват от безплатните минути в стандартните планове.

Имам план на мое име към Виваком, който го ползва брат ми и там пише,че има 200 минути към 0700. Но аз се обадих от моя ,който е на А1.

20230710_132208.jpg

преди 3 минути , agenta каза:

Свали си приложението - 0700 от Google Store или Apple Store и няма повече в бъдеще да имаш сметки като звъниш към 0700, защото там има телефоните нормалните, които се крият зад този префикс.

Точно това се сетих след като чаках 6 минути на 0700,и погледнах в сайта 

https://0700bezplatnite.com/

• Харесвам 1
Публикувано:
На 12.07.2023 г. в 14:42, Фил каза:

Не изглежда да е така, според тарифата, само ако не се ползва картата няма такса :

image.png.581f1d0b94f3ee0596779226cf7c69e0.png

Тази карта от БНП париба, ако се ползва (транзакция) има 6лв такса, инъче нищо, въпроса е ако използваш лаундж пак ли начислява 6лв? Идеята е да се ползва само за това 😀

Публикувано:
На 15.09.2023 г. в 14:37, Patrick K каза:

Подобна на тази оферта, но от ДСК Банк. Разликата е, че е ви трябва задължително и дете.

От 01.09. до 30.11.2023 г. можеш да вземеш без такси ДСК Флекси 3 и детска дебитна карта, с които да участваш в томбола за 10 семейни награди.

Безплатен пакет Флекси 3 до края на 2024г.(спестяват се такси за обслужване + това в таблицата), но трябва да имате ежемесечен приход от поне 300лв.(може сами да си ги превеждате от друга ваша сметка, примерно от Revolut) и да се открие сметка на дете под 18г.(без такси за обслужване). Има и игра с награди.

https://dskbank.bg/family

1737263075_Screenshot2023-09-19at20-16-56.png.8147ef79a7b4cca01f5dc1202844e17d.png

• Харесвам 3
Публикувано:

Може би мнението ми не е за тази тема, и ако решат "властите", че е полезно, да го преместят където трябва.

Най-вероятно не откривам топлата вода, но сега се сетих да спомена нещо от моят скромен опит. Преди две години открих съвсем случайно моята травел карта - КК на БНП Париба( вече са към Пощенска). На Черен петък открих най добрата цена на S21 в сайта на Емаг, на всичкото отгоре и без лихва за 12 м. Кредита бе през Бнп Париба, посредством КК. Верификацията и т.н. мина онлайн за 15-20 мин, и на следващият ден бях горд собственик на телефона. Самата пластика пристигна безплатно чрез Еконт след 10-на дни. Картата има гратисен период като всички други и ако си погасиш задълженията в него, няма месечна и год. такса. При плащане във валута, няма превалутиране и курсът е ненадминат за мен. Вече 2 години при пътуване, а и при плащане онлайн във всякаква валута, ползвам само нея. Няма кешбек, но...  задълженията по нея се погасяват директно на сайта на Бнп, а след това се отчита като покупка на терминал, и в зависимост от КК, получавате съответният кеш бек - в моят случай 2% на Уиз кк.

Не знам дали условията са същите след преминаването към Пощенска, но може да проверите.

• Харесвам 6
  • 2 седмици по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.