Роца Публикувано: 21 май Автор Публикувано: 21 май Аз се надявам да ги направят целогодишни след някоя и друга година. Много ще им се зарадвам 😂 Между другото Трансавиа, от миналата година имат сезонни и до Варна (всеки петък), но цените са високи. 1
bad kid Публикувано: 21 май Публикувано: 21 май Раян имат една заблудена дата за 70 лв до Солун, която върши работа на кантар. 2
master_of_germs Публикувано: 24 юни Публикувано: 24 юни В Париж над Тюйлери цяло лято до 14-ти септември по залез отново ще се издига "балонът с олимпийския огън". https://www.facebook.com/share/v/16g8PruCmZ/ 3
Роца Публикувано: 28 юни Автор Публикувано: 28 юни Ако идвате насам другата седмица, да знаете, че отново ще има гореща вълна, с температури, достигащи 38-39 градуса във вторник в Париж и околностите и до 40+ надолу на юг. Затова - слънцезащита, шапка, чадър и много вода! Напомням разположението на чешмите в Париж: https://fontaine.eaudeparis.fr/ в тъмносиньо са действащите чешми, които са общодостъпни и безплатни; в светлосиньо са заведения/магазини, където би трябвало да можете да си напълните вода при поискване (но не съм го пробвала). 3 2
Роца Публикувано: преди 19 часа Автор Публикувано: преди 19 часа Жак Ширак го обещаваше през 80тте години, в крайна сметка се случи през 2025та. За пръв път от над 100 години насам, от днес (5 юли) до 31ви август, може да се къпете в Сена. Водата днес е била 25 градуса (според медиите). https://www.leparisien.fr/paris-75/sites-horaires-temperature-de-leau-pollution-tout-ce-que-quil-faut-savoir-sur-la-baignade-dans-la-seine-a-paris-05-07-2025-3KHXMLLTIJH37O3RPQHCJLC3ZQ.php Има отворени 3 къпални, като мястото за къпане е ограничено от общия поток на реката с въжета и дървени мостчета. Къпането е безплатно, но трябва да сте над 14 години, над 140 см на ръст и да можете да плувате. Задължително е и ползването на надуваема възглавничка. Достъпът е ограничен до определен брой хора и в определени часове: 8 1
Jenbel Публикувано: преди 4 часа Публикувано: преди 4 часа @Роца полезна информация както винаги, благодаря! Не си представям да се къпя в Сена, но знае ли човек! 😀 Пристигаме в Париж във вторник за 6 дни и гледам прогнозата за другата седмица, че във втората половина пак ще се надигат температурите. Подскажи ми климатизирани места като музея Орсе и Галери Лафайет, където ще е приятно да прекараме най-топлата част от деня. Знам, че климатизирани музеи са рядкост. Също така си мислех дали да не се разходим с влак извън Париж на разстояние до час-два някъде сред природа или градини, където ще е зелено и по-свежо от града. Например замъка Фонтебло, където не сме ходили. Тази идея ми се върти за края на следващата седмица, петък/събота/неделя когато дневните температури ще бъдат над 30 градуса. Вечерите са приятни за вечеря и активности навън, нали? Поне нощните температури в Париж имат добра амплитуда спрямо дневните, което ни липсва в момента в Южна Франция /в Антиб сме, яка жега в последните 9 дни/.
Роца Публикувано: преди 1 час Автор Публикувано: преди 1 час @Jenbel, аз със сигурност няма да вляза в Сена 😂 Другата седмица ще пристигнете направо на хладно. Дори и да се позатопли в сравнение с днес (20 градуса и дъжд от сутринта), пак няма да стигнат 37-39тте градуса от началото на тази седмица. Доста музеи са климатизирани... нищо, че по принцип климатизацията в региона е рядкост 😂. Освен Лувъра и Орсе, примерно може да отидете и в Musée du Quai Branly, ако си падате по този тип експонати. Или така любимият ми Marmottan (ако не сте ходили). Друга идея за разходка извън Париж до замък с гора, освен Фонтенбло, може да е и Шантий . Имай предвид, обаче, че другата събота започва голямото преселение на народите - французите започват масово да излизат в отпуска, та твърде вероятно ще има доста народ по транспорта. Другият понеделник е почивен ден (14ти юли), та също го имай предвид, ако ще ползвате транспорт. Вечер е приятно за разходка, или просто за сядане някъде по брега на Сена, ама без да влизате в нея 😂
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега