Прескочи до съдържание

Лондон - бързи въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 5 часа, luba_rizova каза:

Хора, дайте идея за заместващ вариант, ако изпусна автобус Станстед-Лутън. Такси? Или юбер, някой ползвал ли е там? Дали мога да си купя билета за рейса на място , че се притеснявам хем да го купя, хем да го изпусна и да плащам и таксита. Уффф. А някой скоро слизал ли е на Станстед, има ли калабалък? Трябваше да имам 2 часа дупка, ама ми смениха часовете на полета и вече е 45 минути, не знам дали ще успея да мина толкова бързо при този Брекзит. Без багаж сме.

Може да си купиш билет за автобуса на място. А като алтернатива може да използваш влака. Гарата е на самия терминал, няма шатъли и трасфери. За такси, Юбер и подобните работят, но винаги добавят и такса за влизане в паркинга на летището (pick-up fee), която сюрпризира неприятно неподготвените.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 7 часа, luba_rizova каза:

Хора, дайте идея за заместващ вариант, ако изпусна автобус Станстед-Лутън. Такси? Или юбер, някой ползвал ли е там? Дали мога да си купя билета за рейса на място , че се притеснявам хем да го купя, хем да го изпусна и да плащам и таксита. Уффф. А някой скоро слизал ли е на Станстед, има ли калабалък? Трябваше да имам 2 часа дупка, ама ми смениха часовете на полета и вече е 45 минути, не знам дали ще успея да мина толкова бързо при този Брекзит. Без багаж сме.

Преди месец изгубихме 42 Мин. само да минем паспортната проверка на Станстед. Една много дълга опашка, а кацнахме от Осло! НО има fast track за пристигащи, т.е. по специален коридор минаваш набързо през паспортната проверка ( само проверка с паспорта). Не зная как се плаща, но предполагам, че на сайта на летището има инфо.

• Благодаря 1
Публикувано:

@luba_rizova Ако сте с децата, вероятно като ви видят, ще ви пуснат на гише без да чакате другите опашки. Ние така доста бързо, но опашките действително са дълги

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 50 минути , Coo каза:

@luba_rizova Ако сте с децата, вероятно като ви видят, ще ви пуснат на гише без да чакате другите опашки. Ние така доста бързо, но опашките действително са дълги

Опашките за хора с деца са си отделно от другите, не е до това, някой да ги "пусне". Там обикновено също се чака, дори повече, но всичко зависи от това колко служителя има и колко полета...

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 23 часа, searus каза:

Опашките за хора с деца са си отделно от другите, не е до това, някой да ги "пусне". Там обикновено също се чака, дори повече, но всичко зависи от това колко служителя има и колко полета...

На британските летища опашките за семейства са за деца до навършени 11 години. Т.е. ако сте с дете на 12 или повече навършени години, може да минете през елетрнонната проверка с биометричните паспорти. Тествано и бързо!

Публикувано:
преди 8 часа, vorbis каза:

На британските летища опашките за семейства са за деца до навършени 11 години. Т.е. ако сте с дете на 12 или повече навършени години, може да минете през елетрнонната проверка с биометричните паспорти. Тествано и бързо!

Това мислех, че е ясно, детето на Соо е малко, затова пояснявах, че не са ги пуснали на опашката за деца, а всъщност са ги задължили. Естествено, че на електронната проверка е по-бързо.

• Харесвам 1
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

@neuromancer, @Duke, @vorbis благодаря за напътствията за Кеймбридж 🙂 Всичко мина перфектно - кацнахме на време, взехме си билети за влака, придвижихме се, прекарахме чисто време 3 ч. в града. Помотахме се в центъра, пихме кафе, качихме се на кулата на църквата Great St Mary's, хапнахме фиш и чипс, след това отидохме и до Bridge of Sighs. Чудно уплътнихме времето между полетите 🙂 

• Харесвам 7
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Някой ползвал ли е national express a1 за трансвер до Лондон ? По-точно ме интерсува Paddington.
Продават билети с точен час , но пище че промяната е безплатна. Ако закъснее полета трябва ли да правя промяна онлайн или ще ни качат ?

Публикувано:
преди 7 часа, Климент каза:

Някой ползвал ли е national express a1 за трансвер до Лондон ? По-точно ме интерсува Paddington.
Продават билети с точен час , но пище че промяната е безплатна. Ако закъснее полета трябва ли да правя промяна онлайн или ще ни качат ?

Не, не гледат час. Това лято всичко закъсняваше с часове. Като кацнеш отиваш на National Express и се качваш.

Публикувано:
На 10.08.2022 г. в 17:00, Coo каза:

Не, не гледат час. Това лято всичко закъсняваше с часове. Като кацнеш отиваш на National Express и се качваш.

Благодаря за информацията.

На отиване бяхме час по-рано от резервирания и ни натовариха на рейса без проблем.

На връщане ( рейса ни взе от абсолютно същата спирка на която ни остави) Шофьора гледа внимателно билета и го сканира с негово устройство. Ние бяхме в точния час. Пътуването на идване бе около час и 10, към летището си бе колкото е по разписание час и 40 минути (тръгване 17:13)

Трансфера ни излезе по 9 лири на посока на човек при закупени ретурн билети. Не видях да има разлика в зависимост от часа

• Харесвам 1
Публикувано:

Прочетох в друга стара тема за  "Оферти 2 в 1 на National Express   - офертите важат за дните, в които имате закупен от тях билет. При купуване на двупосочен билет – важи и в дните между двете дати. За да се възползвате от офертите, трябва и двамата възползващи се да имат валиден билет/карта за пътуване."

Аз закупих двупосочни билети от летище Лутън до Виктория за 19.9. и обратно на 24.09.2022г. Тази оферта валидна ли е още? Това значи ли, че ще мога да пътувам безплатно в града с автобусите на градския транспорт на тези дати, евентуално какво би ми било нужно за такова безплатно пътуване?

Публикувано:
Преди 1 час, Nade Pishtacheva каза:

Прочетох в друга стара тема за  "Оферти 2 в 1 на National Express   - офертите важат за дните, в които имате закупен от тях билет. При купуване на двупосочен билет – важи и в дните между двете дати. За да се възползвате от офертите, трябва и двамата възползващи се да имат валиден билет/карта за пътуване."

Аз закупих двупосочни билети от летище Лутън до Виктория за 19.9. и обратно на 24.09.2022г. Тази оферта валидна ли е още? Това значи ли, че ще мога да пътувам безплатно в града с автобусите на градския транспорт на тези дати, евентуално какво би ми било нужно за такова безплатно пътуване?

Офератата е за входове за музеи - за тези дни за които сте купили билети за Нешънъл Експрес и между тях, ако вземете 2 билета за музеи и атракции, включени в офертата плащате само един. На страницата трябва да има за кои атракции важи. Всичкия градски транспорт, освен закупените билети, си се плаща нормално. Не съм чувал да има оферти за безплатен транспорт досега.

• Харесвам 1
  • Благодаря 2
Публикувано:

Здравейте,  имаме няколко въпросчета относно придвижването в Лондон🙂

Декември живот и здраве ще посетим Лондон, като една от основните цели е студиото на Хари Потър, та чета в техния сайт как да се стигне до там най - бързо е с влак от гара  London Euston  до гара Watford Junction, дали са и линк към сайта за влаковете https://ojp.nationalrail.co.uk/service/planjourney/search . Виждам колко струват билетите и в какви часове има. Та имам два въпроса дали е по - удачно да закупя билетите предварително или на място(ако е на място от машини или от къде точно се закупуват?) и другия ми въпрос е виждам цената е 13 паунда на човек което ми се струва достаа скъпичко, сръвнение с предвиждването ни от Лутан до централен Лондон, има ли някакви тънкости да намалим тази цена 🙂 Благодаря предварително!

Публикувано:

може да се пътува само с кредитна/дебитна карта, като на входа на перона има турникети за таксуване, които за разлика от метрото бяха отворени.
Ние пътувахме с метро до гарата и оттам с влак и цената за отиване и връщане бе 11.90 паунда, включая метрото. като бе неделя ( мисля че цената има значение дали е час пик делничните дни ). При таксуване с карта има особенност при първито таксуване блокира 1 паунд и на следващия ден по някое време таксува цялата сума. ( Ползвах револют през ApplePay)

Подготви се прсихически че коловоза на влака го обявяват по-малко от 10 минути преди тръгване и като го обяват цяла тълпа тръгва към коловоза 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 11 минути , Климент каза:

може да се пътува само с кредитна/дебитна карта, като на входа на перона има турникети за таксуване, които за разлика от метрото бяха отворени.
Ние пътувахме с метро до гарата и оттам с влак и цената за отиване и връщане бе 11.90 паунда, включая метрото. като бе неделя ( мисля че цената има значение дали е час пик делничните дни ). При таксуване с карта има особенност при първито таксуване блокира 1 паунд и на следващия ден по някое време таксува цялата сума. ( Ползвах револют през ApplePay)

Подготви се прсихически че коловоза на влака го обявяват по-малко от 10 минути преди тръгване и като го обяват цяла тълпа тръгва към коловоза 

Преди коловоза ли е този турникет за таксуване? Разписанието на посочения от мен сайт ли го гледа? Значи няма нужда да закупувам предварително билети нали така? Интересно защо такава цена ми дава на сайта...

Публикувано:

ако е в рамките на града няма да излезе повече от дневния таван (cap) отиване и връщане

просто си плащате с ойстъра или безконтактно

ако купите билети предварително и поотделно отиване и връщане, може да е повече

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 19 минути , zvezda9001 каза:

еднопосочен

Не знам за кои дати и часове гледаш, но ако отидеш на сайта на westmidlandsrailway , например за 14.09 , се намира двупосочен за £13:

image.png.581981abe2b98e2902702432db17bebf.png

• Харесвам 1
Публикувано:

Не е извън града , последната спирка до която може да се пътува с безконтакни карти или Ouster.
Турникетите са точно преди коловоза. Да, няма нужда от предварителни билети.

Разписанието го гледахме през google maps и  moveIt

PS Ако се плаща с карта всеки пътуващ трябва да има собствена, не може с една да се плаща за няколко човека.

• Харесвам 1
Публикувано:

Малко новини за Лондон

Ойстъра вече не струва 5 паунда, а 7 и става nonrefundable. Освен това всички пътувания до и от Хийтроу ако минават през Зона 1 ще са на пикови цени, без значение от часа. Тавана (daily cap) си остава валиден.

• Харесвам 5
  • Замислям се 2
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Току-що получих мейл за стачки от 1 до 9 октомври на влаковете. Ние на 8ми летим за Лутън, така че спешно се наложи да търся придвижване...

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.