Прескочи до съдържание

Лондон - бързи въпроси

Препоръчани мнения

Преди 1 час, Argentique каза:

Днес уж ме чака една прибежка между Хийтроу и Лутън през Ст. Панкрас.

Имам купен билет за определен влак. 

Съществува вероятност да не успея, та мога ли да си купя на гарата билет по най-бързия начин, без каси, автомати и опашки. Да цъкна с картата и да бягам.

Не съм била на тази гара и нямам представа. 

Трябва ти билет, не може с безконтактна карта. С нея може да хванеш Елизабет лайн от Хийтроу за да спестиш малко време в пътуването до Лондон сравнено с метрото. На Сейнт панкрас ако си с темзалинк платформите са на подземното ниво няма как да го пропуснеш има голям портал с надпис темзалинк от където се влиза преди да слезеш по ескалатора до перона. Ако си с EMR платформите са в левия ъгъл на второто ниво като си с лещице към гарата. Ще видиш на екраните перона и ще се ориентираш. Има много машини и рядко има големи опашки. Все пак онлайн ще ти е най-бързо и удобно.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Jorro каза:

Трябва ти билет, не може с безконтактна карта. С нея може да хванеш Елизабет лайн от Хийтроу за да спестиш малко време в пътуването до Лондон сравнено с метрото. На Сейнт панкрас ако си с темзалинк платформите са на подземното ниво няма как да го пропуснеш има голям портал с надпис темзалинк от където се влиза преди да слезеш по ескалатора до перона. Ако си с EMR платформите са в левия ъгъл на второто ниво като си с лещице към гарата. Ще видиш на екраните перона и ще се ориентираш. Има много машини и рядко има големи опашки. Все пак онлайн ще ти е най-бързо и удобно.

С Lizzy е най-бързо, но Thameslink влака се хваща от Farringdon, а не от St. Pancras защото линията въобще не минава през Kings Cross / St. Pancras комплекса.
Билети могат да се купят директно от  тук.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Djgeorgie каза:

С Lizzy е най-бързо, но Thameslink влака се хваща от Farringdon, а не от St. Pancras защото линията въобще не минава през Kings Cross / St. Pancras комплекса.
Билети могат да се купят директно от  тук.

Има Thameslink и от St. Pancras.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 37 минути , searus каза:

Има Thameslink и от St. Pancras.

Ох, имах предвид Lizzy, а не Thameslink, естествено.

Идеята ми беше, че от LHR е адски по-бързо с Lizzy до Farringdon, а не с Piccadilly до St. Pancras и освен ако не се гони най-ниска цена, няма никакъв друг смисъл да се пътува по този начин.

Връзка към коментар

Благодаря на всички, май трябваше да питам по-рано, сега нямах никакво време да чета, особено пък да обмислям маршрути и смени.

В крайна сметка побързах, хванах метрото и съм във влака, за който имам билет.

Даже дойдох по-рано.

Сега пък влакът закъснява 😄, но има време.

• Харесвам 10
Връзка към коментар
преди 29 минути , Argentique каза:

Сега пък влакът закъснява 😄, но има време

И тук - така! Влакът през планината (скалистата) закъснява вече пет часа, а време има. Дъждовно!

IMG_20240528_085855.jpg.f4681c0d5aca00ec1e369d142bdfa6b5.jpg

• Харесвам 5
Връзка към коментар
  • 5 месеца по-късно ...

Някой да са го оvercharge-вали в метрото? Ще пробвам да звъня на TFL, като търсих в гугъл не се случва рядко напоследък. Доколкото разбрах е имало някаква хакерска атака по-рано през годината и пострадалите го отдават на това проблема.

Връзка към коментар
преди 18 минути , bobbyfm каза:

Някой да са го оvercharge-вали в метрото? Ще пробвам да звъня на TFL, като търсих в гугъл не се случва рядко напоследък. Доколкото разбрах е имало някаква хакерска атака по-рано през годината и пострадалите го отдават на това проблема.

Не бях чувала, но аз не си гледам изобщо картата, пък в момента е и невъзможно, заради тази хакерска атака. То вече месеци минаха, аз не мога да си вляза в профила и да проверя какво се случва... Малко повече подробности да дадеш? Откъде-докъде, в колко часа, колко са ти взели? Ще трябва и аз добре да си огледам извлечението от кредитната карта, обаче там не ми пише нищо друго освен TfL и изобщо ходи ги гони после...

Връзка към коментар

Luton airport parkway до St Pancras и после с метрото 1-2 зона. Willesden green не съм сигурен всъщност дали не е в 3та. На всички други им бяха взели по около 18 паунда, а на мен 28,90. Току-що ми излезе в револют, че за вчера са ми взели 9,55, което ми се струва ок.

Връзка към коментар

Щом на другите са взели 18, няма логика на теб да вземат повече, освен ако не си пропуснал да я маркираш на изхода (или нещо не я е маркирал четецът), в такъв случай ще ти вземат максимума за деня (нямам идея колко е за Лутън Паркуей)... Така или иначе се пробвай за рефънд, но в момента са толкова претоварени заради хакерския проблем, че не вярвам да има бързо решение на въпроса...

Връзка към коментар

Маркирахме навсякъде, даже много внимавахме дали ще мигне зелената светлинка. На няколко пъти се случваше да не мига на излизане и маркирахме повторно, както ни посъветва една служителка на метрото при първото неуспешно маркиране.

• Замислям се 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.