Lindt Публикувано: 27 юни Публикувано: 27 юни преди 26 минути , Asya Assenova каза: Транзитно в Родос на път за обичайната ми лятна почивка в Халки. Май при мен е най-приятно, температурата не надвишава 30 г, а водата е прекрасна. Приятно изкарване! На Халки има ли някой плитък плаж, около който има настанявания? Търся си нещо подходящо за почивка с малко дете, което можем да направим с билетите до Родос. 1
Asya Assenova Публикувано: 27 юни Публикувано: 27 юни преди 21 минути , Lindt каза: Приятно изкарване! На Халки има ли някой плитък плаж, около който има настанявания? Търся си нещо подходящо за почивка с малко дете, което можем да направим с билетите до Родос. Здравей, има един плитък пясъчен плаж на Халки, казва се Пондамос и преди няколко години направиха бунгала, ще ги снимам и ще ги изпратя снимки. Точно до таверната на плажа са. Единственият проблем е, че всички дей трип туристи се изсипват на този плаж и за няколко часа става пренаселен. Ще видя какво е положението това лято и ще дам подробно инфо. 1 1
marycap Публикувано: 27 юни Публикувано: 27 юни преди 8 часа, домосед каза: Защото са в Краков! Аааа, вече не! Половиният Краков се изнася на море в Бургас.😊 (Ryanair ни прекара през ситната цедка преди половин час. Масови глоби за багаж.) По- късно- и другата половина към Варна.😊 6 1
Asya Assenova Публикувано: 27 юни Публикувано: 27 юни преди 44 минути , marycap каза: Аааа, вече не! Половиният Краков се изнася на море в Бургас.😊 (Ryanair ни прекара през ситната цедка преди половин час. Масови глоби за багаж.) По- късно- и другата половина към Варна.😊 И на полета за Родос вчера беше същата работа, половината самолет беше с глоби, предимно пътници с приорити. Имаше и минали между капките с големи куфари, но си е късмет. Основно глобите бяха за дебелина на куфарите повече от 20 см. Мен не ме караха да си меря куфара, но другарчето, уж със същия куфар като моя, го отнесе. После си сравнявахме куфарите кой е по-дебел, моя се вместваше в тези 20 см, нейния-не. Явно мацката на проверката има набито око и размерът има значение:) 7
Бръмбар Публикувано: 27 юни Публикувано: 27 юни преди 1 час, Asya Assenova каза: Здравей, има един плитък пясъчен плаж на Халки, казва се Пондамос и преди няколко години направиха бунгала, ще ги снимам и ще ги изпратя снимки. Точно до таверната на плажа са. Единственият проблем е, че всички дей трип туристи се изсипват на този плаж и за няколко часа става пренаселен. Ще видя какво е положението това лято и ще дам подробно инфо. На мен точно настаняването около Пондамос, което съм виждала не ми харесва. Според мен по удачно е в центъра вилите на първа/втора линия и да се ходи на Пондамос, късно следобед , а сутрин пред вилите и на някой от другите плажове. Така или иначе Пондамос е на 15 Мин пеш от центъра. Макар, че за @Lindt, това може би не е опция, понеже за много от вилите на първа линия с директен излаз към морето имаше ограничения за много малки деца, предполагам с цел безопасност. 1
Asya Assenova Публикувано: 27 юни Публикувано: 27 юни преди 20 минути , Бръмбар каза: На мен точно настаняването около Пондамос, което съм виждала не ми харесва. Според мен по удачно е в центъра вилите на първа/втора линия и да се ходи на Пондамос, късно следобед , а сутрин пред вилите и на някой от другите плажове. Така или иначе Пондамос е на 15 Мин пеш от центъра. Макар, че за @Lindt, това може би не е опция, понеже за много от вилите на първа линия с директен излаз към морето имаше ограничения за много малки деца, предполагам с цел безопасност. Евентуално къщата с двора до Пондамос е опция. Могат да ходят на плаж преди тълпите и след като си тръгнат. Плажът се пълни около 11 и към 15-16 ч. остават само местните и тези, които нощуват на Халки. Къщата е с хубав двор и гледка към морето, но не помня името. 2
Miladina Публикувано: 27 юни Публикувано: 27 юни @bibi, честита радост и гордост на цялото семейство! 1
zon Публикувано: 27 юни Публикувано: 27 юни преди 4 часа, Asya Assenova каза: И на полета за Родос вчера беше същата работа, половината самолет беше с глоби, предимно пътници с приорити. Имаше и минали между капките с големи куфари, но си е късмет. Основно глобите бяха за дебелина на куфарите повече от 20 см. Мен не ме караха да си меря куфара, но другарчето, уж със същия куфар като моя, го отнесе. После си сравнявахме куфарите кой е по-дебел, моя се вместваше в тези 20 см, нейния-не. Явно мацката на проверката има набито око и размерът има значение:) Измерих си сега куфара и e 20 см дебел. Samsonite да не са в комбина с Ryanair 😅 1
muchachote Публикувано: 27 юни Публикувано: 27 юни Привет от Вюрцбург, сауната на Бавария. При 39 градуса ти се отщява да правиш градски разходки и единственото, за което мислиш, е колко бутилки вода да вземеш от първия срещнат магазин или дали в първото заведение бирата е студена 😱 Иначе, градът е разкошен♥️ 44
Популярно мнение Svetulche Публикувано: 27 юни Популярно мнение Публикувано: 27 юни преди 14 часа, Asya Assenova каза: Май при мен е най-приятно, температурата не надвишава 30 г, а водата е прекрасна. И при мен не беше зле, само водата малко не ставаше 🙂 Пролет е сега в Пирин 41 1 11
Бръмбар Публикувано: 27 юни Публикувано: 27 юни В Ахтопол, любимото ми време в края на деня, когато слънцето е ниско и водата е като разтопено сребро 45 3
Популярно мнение desislavna Публикувано: 28 юни Популярно мнение Публикувано: 28 юни Отскочихме за уикенда до Базел и Мулюз. Нощувката ни беше във Франция, защото щвейцарските не са хич симпатични откъм цени. Заради екстремните температури хората се къпят из фонтаните, а в Базел и се носеха плавно из реката, за което искрено им завиждах. Има и някакво масово обличане на традиционни облекла и пеене на алпийски песни. Базел Мулюз 49 3
muchachote Публикувано: 28 юни Публикувано: 28 юни Африканската жега не престава да мори Германия. Днес за последно я изпитвам и аз, този път в Регенсбург. Добре че градът е разположен от двата бряга на тихия син Дунав, та местните намират прохлада и освежаване във водите му . 42
Популярно мнение cck Публикувано: 28 юни Популярно мнение Публикувано: 28 юни преди 56 минути , muchachote каза: Африканската жега не престава да мори Германия. Норвежката се понася. При мен е малко над 0. И няма стъмване 😉 Паздрави от Свалбард 🙂 48 4
ven62 Публикувано: 28 юни Публикувано: 28 юни С два дни закъснение. Riquewihr: Ribeauvillé: Който си има камбоджанска шапка, може да снима и по-дълго на слънце Strasbourg: Европарламента: По повод цените в барчето на евродепутатите ще кажа само: Нашите депутатски кюфтета пасти да ядат. (Еспресо, капучино и някаква тортичка - 7 евро.)🤯 Ресторанта Maison Kammerzell, сам по себе си забележителност в Strasbourg. На един от ъглите срещу катедралата. 42 градуса - всеки се охлажда както може: 49
Популярно мнение Argentique Публикувано: 29 юни Популярно мнение Публикувано: 29 юни @Argentique три дни бавно обикаля из вилает Нин Бин. Жега е, но вкъщи са по-високи градусите. 😀 От нощния автобус хвърлих багажа в хотела и още преди осем бях на баирите над пещерата Муа. Наблюдения - млади и слаби виетнамци едвам пъплят по 500-те стълби с почивки през метър. Хайде, на Фансипан е по-трудно дишането, но тук е странно. Може би защото никой изобщо не ходи пеша. 🤔 (Друго наблюдение - абсолютно географско невежество цари сред виетнамците - девети ден съм тук, кой ли не ме пита откъде съм, никой не е чувал за България, някои даже и за Европа, а Истанбул било държава... Но всеки може да прави снимки с добро кадриране 🙂). Самата пещера Муа е мъничка и се намира под двата хълма. Охранява я луд тигър. Отвън има и луди коне. Лудите гъби ще ви ги спестя. И езеро с лотоси, където още от сутринта се почва с фотосесиите. Рокли, цветя, аксесоари - всичко е в тон. Но пък е красиво. Обектът на Юнеско - Чанг Ан. Три часа на лодка с виетнамски девойки. С лодка в 1 км в пещера Лодките спират на няколко места да видиш някой храм, дали и 1 процент ги гледат, масово се тича да се снима народо. Моите симпатяги, че и английски говореха. Древната столица Хоа Лу Пагодата Бич Донг Непременно да се пие кафе/кокосов орех на шезлонг с гледка към езеро с лотоси. Много им се получават атмосферните романтични кафенета тук. 🙂 Имаше и пешеходен ливадинг из оризища и патешки ферми. Тук не било валяло месец и местните много искаха дъжд. За втори път след Сапа заваля сериозно в деня на тръгването ми. 🙂 39 2 13
Asya Assenova Публикувано: 29 юни Публикувано: 29 юни На любимия ми остров Халки за обичайната ми гръцка лятна почивка. Времето е повече от прекрасно, температурите не надвишават 30 г, водата е топла и чиста с прекрасен цвят, храната на острова е все така вкусна, а хората -сърдечни. Единственото ми разочарование е, че на пясъчни плаж Пондамос реално вече няма пясък, дори плаж е силно казано. Морето си е прибрало обратно това, което щедро е дало на хората, но те не са го оценили и са го преексплоатирали. Зад каменната ограда, която са вдигнали, са наредени безброй чадъри и шезлонги, прекалено много за това малко заливче. Добре, че хотелът, в който отсядам всяко лято, както и каменните къщи, нагазили във водата, няма как да се пренаселят и се радвам на спокойствие и красота. Бугенвилии и жасмин са превзели къщите, покатерили са се по покривите и са обвили стените с ярка прегръдка. И колкото е красиво моето островче денем, два пъти е по-красиво нощем, когато блестящите отражения на каменните сгради затанцуват в морето. 45 3
Hakkâri Spor Публикувано: 30 юни Публикувано: 30 юни Марина ди Дзамброне е супер. Благодаря за снимките. Идната късна пролет: там 🙂 Малко Сан Марино 🇸🇲 10
Bellaero Публикувано: 30 юни Публикувано: 30 юни На любимия Крит От вчера е доста горещо, преди това не се усещаше, защото ни отвя традиционният за тук вятър. 35
Популярно мнение Argentique Публикувано: 30 юни Популярно мнение Публикувано: 30 юни Халонг Поне осемчасова нощна буря с порой и яки гръмотевици, от които се тресеше целият хич немалък хотел, а прогнозите за деня бяха валежни. Сутрин от стаята с гледка Обаче не познаха! Ако се стои само на кораб и не се правят опити за спиране на сушата, не е зле. Обаче при най-малък опит при корабите стават задръствания. При хората - също. Или супа топчета. Тук е не само целият китайски народ, а и виетнамският, и индийският. За бледоликите не е сезон сега, те обичат да идват, когато при тях е студено. Засега най-поносими са градусите в Халонг, дори спах на отворена врата с порой за фон. Поздрави от Мис Туризъм! 😉 От халонгския плаж вчера 44 5 2
cck Публикувано: 30 юни Публикувано: 30 юни Да охладя отново жежките ви постове с Хьониксваг (в съседство с Норд Кап): 46 3
Иван Попов Публикувано: 30 юни Публикувано: 30 юни преди 20 минути , cck каза: Да охладя отново жежките ви постове с Хьониксваг (в съседство с Норд Кап): Като гледам снимките, само ти завиждам — благородно, разбира се! 😊 При нас днес е над 40 градуса, а при вас с тези облаци изглежда направо като друг свят! 😉 5
ven62 Публикувано: 30 юни Публикувано: 30 юни Пак с леко закъснение. Преместихме се от Елзас в Германия, от другата страна на Рейн, в Шварцвалд. Gengenbach Schiltach Истинския извор на Дунав (Source of the Breg) Фалшивия извор на Дунав. В миналото някакви си владетели на областта решили, че този извор, защото им е по-близо щял да е изворът на Дунав. Сливането на реките Brigach и Breg - Donauursprung. От тук на картите се пише р. Дунав. Freiburg im Breisgau Тези вади с вода минават по някои улици в стария град. Било забележителност. В България доста от селата си имат същата забележителност. Е, топнахме крачета докато ближехме сладолед. Пак си беше 40-42 градуса. Staufen im Breisgau Градчето на Фауст. На мястото на червената къща са му махнали главата.🤯 Не мога да се сдържа, въпреки че ми се затварят очите - Fronalpstock 42 1 6
Популярно мнение bronco Публикувано: 1 юли Популярно мнение Публикувано: 1 юли Честит Джулай Морнинг от плаж Иракли! 38 7 6
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега