zon Публикувано: 22 юли Публикувано: 22 юли Salmon Arm Wharf, Shuswap Lake & Three Valley Gap Ghost Town Canada 🇨🇦 Селфито на деня :)) И най-добрата снимка на деня 😻 the best view 40 2
stanydim Публикувано: 22 юли Публикувано: 22 юли На 17.07.2026 г. в 19:36, Asya Assenova каза: В Кавала и плажовете наоколо. Реших да уважа и Северна Гърция. Морето е по-топло в сравнение с Родос и Халки, а цените са доста по-добри. Може ли да ми кажете как се казват плажовете от снимките ви
Популярно мнение Георги Матеев Публикувано: 22 юли Популярно мнение Публикувано: 22 юли Привет от прекрасния остров Елба! Вчера кацнах тук с 9-местния Tecnam P2012 STOL на SmallFly Airlines, а полетът беше изключително панорамен. Днес правя обиколка, а гледките ме оставят без дъх. 58 12
Популярно мнение домосед Публикувано: 22 юли Популярно мнение Публикувано: 22 юли Чакам си полета на авиокомпания LOT на летище Лион и се опитвам да си подредя впечатленията от 1700 км каране през 11 френски департамента (вкл. Lot) , за които не ми оставаше енергия да споделям ден по ден (общо 6). А сега де. Кое къде беше? Изгасанали вулкани (около 80) Градска среда (с тролей) Селска среда (със сребриста кола) Затънтена селска среда (със замък) Ждрела Нивя Лозя Катарски замъци за катерене Римски водопроводи Айфелови ЖП-проводи Поклоннически светилища (религиозни) Поклоннически светилища (спортни) Живописни разположения Залези с вятърни мелници Амортизирали абатства Миланско зеле Охлюви (по каталонски!) Селски събори (с наденица) Градски събори (с рокендрол) Кучето от Трима мъже в една лодка Игра със светлини и цветове Средновековни стенописи Велики испански майстори Праисторически пещерописи Начални етапи на славни пешеходни преходи Хипарски уклони Музикални фестивали на подобаващи арени Класически баничарки Академично гребане Академично озеленяване Кулинарни стандарти Забележка! Всъщност знам много добре кое къде беше. Това, например, е връх Бугараш. За другите места си има нарочни теми. 52 1 25
Аzia Публикувано: 22 юли Публикувано: 22 юли Днес в Берат, Албания. Подухва вятър и се живее, че снощи в Тирана едва оживях от нечовешкия мор. Хареса ми музеят на Онуфрий и църквата Света София. Далавера е автобусчето от центъра на старата махала до замъка. За едно евро ми спести пазенето по корем до върха. Хареса ми и първият клекшоп в града. 47
Популярно мнение jorocontrola Публикувано: 22 юли Популярно мнение Публикувано: 22 юли Вечерна разходка… 60 3
Популярно мнение Mary Публикувано: 23 юли Популярно мнение Публикувано: 23 юли Лофотен, Норвегия 49 10
Популярно мнение zon Публикувано: 23 юли Популярно мнение Публикувано: 23 юли По пътя & Lake Louise Canada 🇨🇦 50 3
Популярно мнение Тони Публикувано: 23 юли Популярно мнение Публикувано: 23 юли След няколко дни в Сиан, Китай в момента в Самарканд. 55 3
Asya Assenova Публикувано: 23 юли Публикувано: 23 юли На 22.07.2026 г. в 10:28, stanydim каза: Може ли да ми кажете как се казват плажовете от снимките ви Първите две снимки на плаж са от градския плаж на Кавала, намира се веднага след парка и се казва Рапсани. Останалите плажни снимки са от Амалофи, до бийч бар Парадайс. 3
Популярно мнение jorocontrola Публикувано: 23 юли Популярно мнение Публикувано: 23 юли Днес облачна Юрмала: На слънце е много по-фотогенична, но и така добре си изкарахме. 50
ДиянаВ Публикувано: 23 юли Публикувано: 23 юли На 21.07.2026 г. в 8:47, ДиянаВ каза: Който иска хлад през лятото, да внимава какво си пожелава😉 Днес ще се борим с дъжд и вятър, но поне в понеделник и вторник най-известните им музеи са безплатни. За да не създавам заблуждения, нека споделя и що-годе реални възприятия от Гданск, разбира се мои и чрез снимки, когато ми харесва да снимам 😉 Първата забележка е, че градът е неочаквано туристически. Горните снимки с пустеещи улици са правени между 6:30 и 8:00 часа, след 9-10 туристи и поток от хора не липсва, но все пак азиатците са незначителна капка, т.е. не е толкова популярен град. Популярната улица Мариацка през деня изглежда така, с уговорката, че все пак съм гледала да има по-малко хора в кадър😉 Същото се отнася и за съседните улици - Длуга и Пивна Второ - времето е много променливо, не само днес и утре, но и в рамките на деня. Например вторник сутрин и привечер При морето - Сопот, облачността е още по-драматична с приближаването към водата. Там си е морски курорт и хора не липсват дори във висините 😃 Най-дългият дървен понтон е с платен достъп в сезон - около 2€ такса Някак си не можах да си се представя зиме, че и есен, пролет на такова място 😃 * дъжд не прокапа от тези облаци, а преди това 🙈 *ентусиасти за плаж не липсват - на море са си хората 🤪 За Гданск и музеите - дават възможност за бягство от дъжд според прогнозата и на място, каквото се случи. В понеделник със свободен достъп посетихме Музея на кехлибара - интересен. Чакахме опашка към половин час и после още толкова до тайм слот, но се влиза в магазина и там също има какво да се гледа. След това се насочихме към Музея на Гданск в сградата на Общината, не толкова интересен, наподобява музей на градския бит. Чакахме към 40-50 мин. Във вторник с безплатен вход е Музеят на Втората световна война. Е тук си почакахме доста - 2 часа при отиване в часа, когато отваря (10:00). Това е опашката от последните 15-20 мин.😉, бая вятър ни подуха, че и със студен дъждец. Съвсем тематично и в унисон с предстоящото изживяване, докато чакахме на опашката завиха тестово сирени, за което бяхме предупредени (Alert RCB: Warning! Tomorrow (21 July), between 7:00 and 19:00, sirens will sound nationwide as part of an alarm system exercise. Stay calm.) За музея нямам ентусиазирани впечатления и отзиви, просто защото не обичам да се натоварвам по време на пътуване. Ужасите на времето и войната могат да повлияят дълбоко, колкото им позволиш… Все пак съм обнадеждена за бъдеще без войни през призмата на моите старини и управление на сегашните ни деца, за които глад, студ, окупация, смърт са непонятни, извън човешката природа … Да се върна към слънцето в Гданск. Атракция, която неглижирах и отхвърлях поради незадоволителни впечатления от други места е виенското колело - AmberSky Koło Widokowе. Цената е към 10€, но не те спират след няколко минути, а след цели 20 мин. 👍Приятно беше и съм доволна, макар залезът да не беше като русенските 😄 Закуските в Гданск, а и в Полша си заслужават 😋, даже повече от неаполските 😂 Последна сводка - сега в събота започва голям панаир на занаятите и градът усилено се готви, множество къщички вече са разположени, обикаля полиция. 45 1 3
Седем Два Публикувано: 24 юли Публикувано: 24 юли On 7/22/2026 at 7:29 AM, zon said: 🇨🇦 Селфито на деня :)) Ти сигурна ли си, че това на снимката не е Джулия Робъртс 😀 4 1 1
Популярно мнение zon Публикувано: 24 юли Популярно мнение Публикувано: 24 юли Lake Louise, Mirror Lake, Lake Agnes, Plain of Six Glaciers & Sulphur Mountain, Canada 🇨🇦 Днес си направих много хубав трекинг&хайкинг с много красиви гледки. Имаше аларма за мечки но за щастие не ги срещнах :)) хората бяха поне по двама и повече, само още три сами жени срещнах като мен. На връщане заваля и дъжд и ме понамокри 😃 39 1 15
ven62 Публикувано: 24 юли Публикувано: 24 юли преди 3 часа, zon каза: Lake Louise, Mirror Lake, Lake Agnes, Plain of Six Glaciers & Sulphur Mountain, Canada 🇨🇦 Днес си направих много хубав трекинг&хайкинг с много красиви гледки. Имаше аларма за мечки но за щастие не ги срещнах :)) хората бяха поне по двама и повече, само още три сами жени срещнах като мен. На връщане заваля и дъжд и ме понамокри 😃 Еха, третата снимка е страхотна. 7 1
Роми Публикувано: 24 юли Публикувано: 24 юли В прекрасното Анси (Annecy) и околности. Красиви алпийски върхове, езера, замъци. Вкусни регионални храни и пивки вина. Добър избор за дълъг уикенд се оказа :))) 42 1
Популярно мнение Фил Публикувано: 24 юли Популярно мнение Публикувано: 24 юли Днес едно магеланско знаме се качи на връх Pic Blanc (3330м) във френските алпи 34 1 16
zon Публикувано: 25 юли Публикувано: 25 юли Bow Lake, Peyto Lake, Athabasca Glacier & Icefield Skywalk , Sunwapta Falls , Canada 🇨🇦 37 5
Бръмбар Публикувано: 25 юли Публикувано: 25 юли Сантандер не беше предвиден за днес, но понеже подцених трафика към Овиедо и най-ранните билети,които успях да купя от Сантандер за Овиедо бяха чак от 16ч, се наложи да оползотворим няколко часа в Сантандер. Центърът Ботим, проектиран от Ренцо Пиано с тераси надвиснали над залива Заливът Меркадо Дел Есте - закрит пазар с заведения с тапас и пинчос Днес се оказа, че е празникът на Сантандер, имаше някакви процесии, както и разни шатри с храни и напитки, но дъждът, който периодично се изливаше, не благоприятстваше празнествата на открито Най накрая дойде време за автобуса до Овиедо. Заплющя доста силен дъжд, но облаците и дъждът сякаш още повече подсилваха драматичния пейзаж по пътя. От Овиедо само една снимка от прозореца на хотелска стая , че вече умората почна да надделява след ставане посреднощ 42
Популярно мнение Mary Публикувано: 26 юли Популярно мнение Публикувано: 26 юли О, Рейне и Трьомсо, Норвегия. 45 8
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега