Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:

преди 34 минути , bobole4e каза:

Специално съм се интересувала дали се чува при тях- да ,чува се и никой досега не е отговорил че му е станало неприятно или да се е отнесъл с присмех към пътниците( не познавам лично пилоти, въпроса съм задавала в разни дискусии или чрез трети лица) .

@дядо Пепи е пилот.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 минути , stanimir каза:

Новите може да обичат да им ръкопляскат , то вече нищо не е същото 😂

Предпочитам старите ... макар, че Марио Бакалов е готин де 🙂

Публикувано:
преди 12 часа, jungfraujoch каза:

селско или просташко,както се изразяват някои вечно летящи и мрънкащи сърдитковци

Далеч съм от мисълта за селско и просташко!!! Звучи ми леко наивно. Излизам от тази дискусия, за да оставя на пътниците да изразят себе си.   

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте, предстои ми да започна шофьорски курсове, но малко се затруднявам с избора на школа. Ще съм благодарен, ако ми препоръчате някоя. В Google излизат хиляди фирми, а коментарите винаги са от не ходете там до много съм благодарен за проявенето внимание и търпение 😁😄😃. Един страничен въпрос - нормално ли е да няма полигон в началото на курса?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 15 минути , Марин каза:

Здравейте, предстои ми да започна шофьорски курсове, но малко се затруднявам с избора на школа. Ще съм благодарен, ако ми препоръчате някоя. В Google излизат хиляди фирми, а коментарите винаги са от не ходете там до много съм благодарен за проявенето внимание и търпение 😁😄😃. Един страничен въпрос - нормално ли е да няма полигон в началото на курса?

Полигон изобщо няма от доста години. Ако искаш може с договорка с инструктора. Иначе за фирма не мога да съм полезна.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 21 минути , Марин каза:

Не съм ги пробвал от първа ръка, но от познати съм чувал страшно добри мнения за Школа Василеви. От разкази на приятели преди години (1-2-3), най-много ми хареса, че обучаващите наистина са се опитвали да те научат как да караш, а не просто да вземеш книжка. Надявам се и до ден днешен да е така.

П.С. Става дума за София.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 14 минути , Zdravko Nestorov каза:

за Школа Василеви.

Точно от тях - бивша приятелка на сина беше тотално разочарована, като той е ходил да наблюдава и го потвърди, но това е преди 8 години. И според мен всъщност не зависи толкова от школата, а от инструктора. Така, че според мен трябва да се търси конкретен инструктор.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 15 часа, bobole4e каза:

Няма как физически да благодаря на пилота, просто защото изключително рядко е да го видя.

Напротив. По протокол пилотите изпращат на изхода пътниците заедно с кабинния екипаж. Очевидно не си забелязала или пък летиш основно с нискотарифни при които не слизаш на ръкав, а по стълба в задната част на самолета. Аз не ръкопляскам, намирам го за наивно и излишно, но винаги благодаря на пилота и кабинния екипаж при слизане от самолета, както впрочем и винаги поздравявам кабинния екипаж при качване... 

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 9 минути , Duke каза:

но винаги благодаря на пилота и кабинния екипаж при слизане от самолета

И аз така веднъж, по придобит навик в други държави, взех, че благодарих на шофьора на рейс 213, като слязох на Плиска.

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 14
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 16 часа, bobole4e каза:

Не виждам нищо смешно в това и не разбирам защо непрекъснато се цели да се осмива , едва ли не колко сме прости ,че ръкопляскаме

Честно казано никога не се бях замисляла как се възприемат от пилотите аплаузите при кацане. Аз също го приемам като акт на благодарност и някакъв вид израз на позитивна емоция. Не ми е нито комично, нито го смятам за излишно, нито ме дразни.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 27 минути , домосед каза:

И аз така веднъж, по придобит навик в други държави, взех, че благодарих на шофьора на рейс 213, като слязох на Плиска.

Това за София малко ненормално ли е? :) Че там на автобус не съм се качвала отдавна. На мен ми се вижда съвсем в реда на нещата, поне на извънградския Пловдив-София го практикувам. А преди година-две имаше шофьор по линията, който в края на пътуването обявяваше спирките по микрофон, благодареше, че сме избрали неговия автобус, и пожелаваше на всички всичко най. 
Аз пък много харесвам как при Aegean и малките ATR-и на Олимпик винаги посреща капитанът с широка усмивка. 

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 13 минути , Argentique каза:

Това за София малко ненормално ли е? 🙂 Че там на автобус не съм се качвала отдавна.

Абсолютно, то на една спирка само на предната врата слизат десет души.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 1 час, Argentique каза:

Това за София малко ненормално ли е? 🙂

Безмайтапчийският отговор е - да, много е ненормално 😎

Първо, защото както казва @neuromancer качващите се и слизащите са много, особено на ключови спирки като Плиска.

И второ, защото ... абе има един много подходящ английски идиом за случая: няма загубена любов между пътниците и шофьорите на градския транспорт в София. 

• Харесвам 1
  • Смея се 3
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 7 часа, домосед каза:

Напълно те разбирам. На Запад от Калотина, особено в по-малките населени места, е задължително при слизане да благодариш на шофьора на градския автобус, че е уважил желанието ти да спре на определена спирка...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 часа, Argentique каза:

На мен ми се вижда съвсем в реда на нещата, поне на извънградския Пловдив-София го практикувам.

При извънградските маршрути нещата са малко по-различни, пътниците и шофьора някак стават по-близки, докато в София най-много да отнесеш някоя псувня от самия шофьор, че се налага да се обръща към теб, за да чуе какво му казваш или пък от някой друг пътник, че му пречиш да слезе/качи в автобуса...

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 15 минути , Duke каза:

На Запад от Калотина, особено в по-малките населени места, е задължително при слизане да благодариш на шофьора на градския автобус

И на югоизток от Капитан Андреево...

Сега се сетих, преди някъде три години хванах градски автобус от Т1 до Т2, че все бързам в посока прибиране, и шофьорът по своя инициатива ми обясни подробно как сега, като се кача в метрото, няма платя втори билет, ако пак си ползвам банковата карта. Не ми се е налагало да го знам дотогава, но вече го знам от шофьор на градски автобус. 😄
Може би към центъра озверяват? 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 8 минути , Argentique каза:

обясни подробно как сега, като се кача в метрото, няма платя втори билет, ако пак си ползвам банковата карта

Не е вярно

Публикувано:
преди 38 минути , Argentique каза:

ако пак си ползвам банковата карта

Цитираното е за карти на градския транспорт, предварително избрани, закупени и в някои от случаите - заредени.

С банкова карта е съвсем друго. Плащаш си всички билети по 1.60 лв до таван от 4 лв на ден.

• Харесвам 1
Публикувано:
17 minutes ago, домосед said:

Цитираното е за карти на градския транспорт, предварително избрани, закупени и в някои от случаите - заредени.

С банкова карта е съвсем друго. Плащаш си всички билети по 1.60 лв до таван от 4 лв на ден.

Не , Argentique е права. Аз плащам с карта откакто го въведоха. Първоначално се таксуваше всяко качване, но от тази година вече имаш безплатно прекачване в посочения времеви период.Не знам, кога точно са променили условията , но със сигурност поне от февруари насам е както на картинката по-горе.

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 12 часа, дядо Пепи каза:

Далеч съм от мисълта за селско и просташко!!! Звучи ми леко наивно. Излизам от тази дискусия, за да оставя на пътниците да изразят себе си.   

Защо реши,че цитирам теб?

Уважавам всяко едно мнение в този форум,всеки има право на собствено мислене.

Просто смятам,че когато пътувам във самолет,влак,автобус или кола,най-важният човек е този,който управлява превозното средство.И със сигурност заслужава да му се благодари-всеки сам решава как.

Изключвам градския транспорт,там просто няма как.

Аз самата от няколко години не пътувам със самолет,поради лични причини.

Но силно се надявам това да се случи скоро,когато трябва.И наистина ми е много странно, как едно ръкопляскане може да предизвика раздразнение,при положение,че пътуването е лична емоция.Но хората сме различни.

Пожелавам на всички магеланци много здраве и сбъднати мечтани пътешествия, без излишни дребни и ненужни негативни ситуации.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 23 минути , stanimir каза:

Не , Argentique е права. Аз плащам с карта откакто го въведоха. Първоначално се таксуваше всяко качване, но от тази година вече имаш безплатно прекачване в посочения времеви период.Не знам, кога точно са променили условията , но със сигурност поне от февруари насам е както на картинката по-горе.

Хмм, аз също ползвам градския транспорт редовно с банкова карта и досега нямам спомен за случай таксуванията по сметката да са по-малко, отколкото допирания на картата, независимо колко време е била разликата между тях. Разбира се, това би било видимо чак в края на деня и то само в дни, когато съм ползвал транспорт точно 2 или 3 пъти и когато ми е хрумнало да погледна. Налага се да направя следствен експеримент 🤔

Освен това @Argentique разправя спомен отпреди 3 години 😎

• Харесвам 1
Публикувано:

Сега проверих в електронното банкиране за дните в които знам със сигурност , че съм правил прекачване и е таксувано само по веднъж.

Погледнах и да не би неволно да съм плащал с друга карта за второто пътуване , но не  - една и съща е.

И със сигурност преди 3 години таксуваше всяко качване , случайно тази година забелязах , че вече позволява безплатно прекачване.

• Харесвам 4
Публикувано:

Чудя се , дали да благодаря на Тръмп ? Нали всеки си умира да му благодари по сто пъти за щяло и нещяло , нововъведението подозрително съвпада с встъпването му в длъжност 😁 

• Смея се 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   3 магеланци

• traveler
    • nadia
    • Ирина
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.