Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 19 минути , Lindt каза:

Тоест трябва да попитам тези, които ще изработят кухнята? 

Да, много е възможно те да могат да ти изработят и монтират такава стена, като им дадеш размерите. Преди време, като си харесах нещо, което не можех да го намеря готово, минавах през Стройко, харесвах си няколко фирми , на които им давах размерите, избирах материала, а те ми изготвяха оферта. Избирахме тази, която най ни устройваше. А и даваха допълнително отстъпка по време на изложението. Но гледам, че следващото Стройко е чак март догодина.

Предполагам, че всяка една фирма изработващи преградни стени, плъзгащи се врати/пана, ламперии ще могат да направят това, което искаш. Пращаш снимка, пращаш размерите, те ще ти предложат материала и съответната цена.

• Харесвам 1
Публикувано:

Това, което си показала на снимките не е точно обшивка, ламперия, както обикновено се разбира от повечето хора, а нещо съвсем ефирно. Та затова не знам доколко форестмените могат да ти свършат работа. Но може и да греша, само по диагонал ги погледнах.

преди 35 минути , Lindt каза:

Тоест трябва да попитам тези, които ще изработят кухнята? 

С питане до Цариград се стига 🙂 По принцип би трябвало да могат. 

• Смея се 1
Публикувано:
преди 9 минути , Светославов каза:

С питане до Цариград се стига 🙂

И аз така питах мебелистите, с които работих и накрая направиха всичко в апартамента - легло, закачалка, фотьойли, маси, ...

Аз само отидох в един магазин да си поръчам диван.

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 13 часа, Lindt каза:

Има едни декоративни дървени елементи, сериозно застъпени в проектите на интериорните дизайнери.  Приличат на летвички, понякога са и като пано от пънчета, ползват се за разделяне на помещение като преградни стени, прикриване на кабели около телевизори,  декорация, плъзгащи се врати и тн. 

Стоплете интериора у дома с дървени преградни стениСтоплете интериора у дома с дървени преградни стени

прегради за стаи

Wooden-wall-panels-design-4.jpg

Намирам обаче само статии с идеи как да ги ползвам, със снимки от pinterest, без информация откъде да ги взема тези неща 🙂 От кого обаче се правят или поръчват? 

При нас ги прави valiyan.com. Доволен съм от качеството. Само му мисли как ще бършеш праха 😄

Ето ти вертикални и хоризонтални опции:

10394220-2D38-42FB-94A3-72934DA8E781.jpeg.c986d0d0cd6f2886d550147d8d49c84e.jpeg416B9BFF-441F-4D90-B5E7-2430862706EE.jpeg.f7416a561987a0360505ffb1def178b0.jpeg

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 54 минути , Oldkozel каза:

При нас ги прави valiyan.com. Доволен съм от качеството. Само му мисли как ще бършеш праха 😄

Ето ти вертикални и хоризонтални опции:

10394220-2D38-42FB-94A3-72934DA8E781.jpeg.c986d0d0cd6f2886d550147d8d49c84e.jpeg416B9BFF-441F-4D90-B5E7-2430862706EE.jpeg.f7416a561987a0360505ffb1def178b0.jpeg

Благодаря 🙂 За прах не се бях сетила, по-скоро през нощта ме връхлетя прозрението, че котаракът ще си точи ноктите там. Сега си има една дървена стълба, но при ново дърво, няма да устои. Освен да взема една табла от ikea  и да проверим ефекта. 

Сега си имаме например нова табуретка - легло за котка, за да видим дали дамаските издържат на напъните му. Ако не успеят, няма диван за нас 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 30 минути , Lindt каза:

за да видим дали дамаските издържат на напъните му

Мога да споделя опит( цветно 🙂 ) от домашен любимец заек.  Няма прошка! Кабели, первази, столове, маса. 😩

• Смея се 2
Публикувано:
преди 2 минути , Lindt каза:

Сега си имаме например нова табуретка - легло за котка, за да видим дали дамаските издържат на напъните му. Ако не успеят, няма диван за нас 🙂

Я, това е много готино! 😍😍😍Освен да взема една и за нашето пухкаво диване!

То от котка до котка разликата е голяма, но нашата не спира опитите да съсипе дивана. Монтирахме и специална драскалка на едното му рамо, която хем да пасва цветово, хем да имитира дамаската, но от по-здрав материал. Познай! Всичко около драскалката е одрано, само тя стои непокътната 😂

Все още изследвам предпочитанията и относно дървеният материал. В една от стаите имахме малка масичка от някакво меко дърво, която и без това исках да махна. Котката много и се кефеше, яростно си точеше ноктите в една от страните и. За да не ми загрозява интериора в стаята и за да огранича набезите на дивана, реших да сложа масичката на терасата към всекидневната. Не я погледна, проклетото животно! 😃 Върнах я на старото и място - отново започна да я съсипва. Мисълта ми е, че котките са непредвидими създания 🙂 Моите наблюдения са, че налитат по скоро на естествени материали, но и това не е общовалидно.

• Харесвам 2
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 5 минути , Мари Николова каза:

Я, това е много готино! 😍😍😍Освен да взема една и за нашето пухкаво диване!

То от котка до котка разликата е голяма, но нашата не спира опитите да съсипе дивана. Монтирахме и специална драскалка на едното му рамо, която хем да пасва цветово, хем да имитира дамаската, но от по-здрав материал. Познай! Всичко около драскалката е одрано, само тя стои непокътната 😂

Все още изследвам предпочитанията и относно дървеният материал. В една от стаите имахме малка масичка от някакво меко дърво, която и без това исках да махна. Котката много и се кефеше, яростно си точеше ноктите в една от страните и. За да не ми загрозява интериора в стаята и за да огранича набезите на дивана, реших да сложа масичката на терасата към всекидневната. Не я погледна, проклетото животно! 😃 Върнах я на старото и място - отново започна да я съсипва. Мисълта ми е, че котките са непредвидими създания 🙂 Моите наблюдения са, че налитат по скоро на естествени материали, но и това не е общовалидно.

Изчакай още седмица - две за препоръка след краштеста. Бен от самото начало си позна тази мебел и сега си дели времето между лежане и къпане на покрива и търкаляне вътре. Но и аз хитро я бях оставила в стреч фолио, за да спечеля душата му на клошар. Но ние нямахме търпение и взехме мострата от магазина, а сигурно с поръчката може да помолиш да сложат повече от материите, които са коткоиздръжливи. На тези материи, които не ни препоръчваха от магазина, вече се извадиха нишки и ще трябва сигурно да правим и наши си кръпки, ако искаме.

В общи линии feydom са единствените, които поддържат тезата, че клиентите с котка са доволни и ми дават някаква спецификация на материите. Други производители уж имат сходни характеристики, но не вярват, че продуктите им издържат и със сигурност не ми вдъхват желание да купя от тях.  

А нашата стълба е издълбана поне с 1 см от всички страни и наистина като се замисля, същото очаква и тези летвички, ако са от меко дърво. Така че ще сложа наистина една табла в коридора и ще видим дали е за нас или за котарака. 

• Харесвам 1
Публикувано:

за котките да кажа - нещо чудесно за драскане в комбинация със супер ергономични "диванчета" за тях, от няколко години си купуваме средно веднъж годишно по едно от тази марка - https://www.cat-on.com/en/

най-често от този вид - kratzpappe-kratzbaum-kratzmoebel-wellpap

има супер много разцветки, както и различни размери и видове

хем си драска, хем си лежи елегантно, сега вече е оборудвана в две стаи с такова, но тя нашата като цяло почти не си е упражнявала ноктите върху нищо друго през целия си живот

понякога като се засили и метне върху него, го ползва и като скейт :smile:

• Харесвам 4
  • Благодаря 2
Публикувано:
преди 58 минути , antea каза:

за котките да кажа - нещо чудесно за драскане в комбинация със супер ергономични "диванчета" за тях, от няколко години си купуваме средно веднъж годишно по едно от тази марка - https://www.cat-on.com/en/

хем си драска, хем си лежи елегантно, сега вече е оборудвана в две стаи с такова, но тя нашата като цяло почти не си е упражнявала ноктите върху нищо друго през целия си живот

То твоето коте дори пердета не съсипва, сигурно имаш и френско легло също 🥰 

Но е интересно,  ще разгледам за играчки в този сайт. 

• Харесвам 1
Публикувано:
1 hour ago, antea said:

И аз ги ги препоръчвам този тип чесалки за нокти. Купувам от зоомагазини в София различни модели (между 10-20 лв според модела), а ако не намирам и ми писне да търся, от време на време поръчвам от АлиЕкспрес (пример с модели https://www.aliexpress.com/item/1005001627823997.html - на цена излиза същото като от зоомагазин в София). Не траят по една година тези, които съм купувала обаче...

Тези на Кат Он изглеждат по-скъпи, но явно са по-държеливи и са по-"дизайнерски", като ми свършат сегашните ще взема да поръчам да пробвам ❤️ 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 16 минути , Coo каза:

но явно са по-държеливи

понеже току-що се разтъпка и начегърта отгоре му, слагам снимки за степента на изхабяване, мисля, че през месец Май го взехме последното, значи горе-долу 6 месеца употреба, струва си 40-те лева :smile:

Спойлер

20201117_125036.jpg.579e1b326b65428cdf7328239b8cfb39.jpg

20201117_125245.jpg.fe7683e309044bfe3705de201366786c.jpg

20201117_124916.jpg.553766a4d161e74e21e0be723199c47f.jpg

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 14 часа, Lindt каза:

В общи линии feydom са единствените, които поддържат тезата, че клиентите с котка са доволни и ми дават някаква спецификация на материите.

За котки не знам, но ние изтеглихме късата клечка с най-скъпата дамаска на Feydom

WP_20200711_12_35_52_Pro.jpg.9bc5180fdd611b5aedc0dd6d7ba4f03c.jpg

това е след едномесечна употреба на дивана, последва рекламация, смениха ни тази част, но след още 1 месец положението е подобно, 

WP_20201118_00_46_38_Pro.jpg.04bd36de047dbe41021b37d978050a50.jpg

а на мен вече ми е неудобно да правя рекламации.

• Шок 2
Публикувано:
На 16.11.2020 г. в 19:39, miroslava каза:

Тия летвички ми приличат на фурнирован мдф.  Такъв продават в салекс.

Иначе на търсене в Гугъл за ламперия, открих и това https://foresttrade.bg/bg/продукти/дъбови-обшивки/вътрешна-обшивка-от-дъб/

На тези им сърбам попарата не знам колко време! Категорично не ги препоръчвам. Много закъсняват със сроковете, все нещо са объркали или недоставили, все включили някакви консумативи в офертата, които после не трябват и се разправяме за - 100-200 лева, а за монтажниците-паркетаджии да не отварям приказка... идват, работят 3-4 часа, а после имаха претенции да им плащам горивото, че много се разкарвали ... Платих им го, ама друг път.

Публикувано:
преди 9 часа, Миланка каза:

За котки не знам, но ние изтеглихме късата клечка с най-скъпата дамаска на Feydom

imageproxy.php?img=&key=44c9c277a0e57062

WP_20200711_12_35_52_Pro.jpg.9bc5180fdd611b5aedc0dd6d7ba4f03c.jpg

това е след едномесечна употреба на дивана, последва рекламация, смениха ни тази част, но след още 1 месец положението е подобно, 

WP_20201118_00_46_38_Pro.jpg.04bd36de047dbe41021b37d978050a50.jpg

а на мен вече ми е неудобно да правя рекламации.

Коя дамаска е това? На нас ни вършат работа само Mollia с по-висока плътност и една нова с вид на кадифе. Защото не могат лесно да се вадят нишки и защото са жълти 🙂 Ще ми е неудобно да си върна кухнята например за рекламация, защото няма да имам кухня. Ама за диван на твое място няма и да се замисля преди да поискам да ми го оправят или подменят. 

Публикувано:

Има ли някой с акаунт за Netflix? Искам да гледам Friends , но с френско аудио, за да си упражнявам френския. Но се чудя дали това е възможно. Не знам дали при регистрация в българската версия, може да се достъпви френската. 

Публикувано:

Може да има избор на аудио, другия вариант е да минеш през VPN като TunelBear напр. и да се престориш, че си във Франция. По принцип акаунта ти важи и в други държави и има съответния език.

Ако нямаш акаунт може да погледна

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, Граф Вронски каза:

Има ли някой с акаунт за Netflix? Искам да гледам Friends , но с френско аудио, за да си упражнявам френския. Но се чудя дали това е възможно. Не знам дали при регистрация в българската версия, може да се достъпви френската. 

Да, има френско аудио и френски субтитри. 
183824E4-B783-4460-AC4A-75865BFC651D.png.f53e0439d27668fd7598fe21a034e400.png

• Благодаря 1
Публикувано: (редактирано)

Разбрах, че на магеланци-патиланци🙂мога да разчитам и затова питам:Някой има ли подобен навес или може ли за ми каже къде мога да го поръчам?

20201120_152436.jpg

Редактирано от ива валя
грешка
Публикувано:
преди 11 часа, ива валя каза:

Разбрах, че на магеланци-патиланци🙂мога да разчитам и затова питам:Някой има ли подобен навес или може ли за ми каже къде мога да го поръчам?

20201120_152436.jpg

Като гледам-поликарбонат... 

Би трябвало почти всяка фирма за производство на дограма да може да го изпълни! 

Ако не-с малко търсене на материали в интернет, би трябвало всеки, що-годе дееспособен мъж да го направи... 

• Благодаря 1
Публикувано:

Ползвам phyre и преди няколко дни ми излезе реклама, че вече мога да добавя Google Pay към phyre Mastercard в приложението. Добавих го( от интерес), но нещо ми убягва смисъла. С какво е по-различно от phyre при безконтактни плащания?  Като вляза през акаунта си в гугъл, там няма прикачена карта към Google Pay-очаквах автоматично да се налеят данните от картата във phyre. Трябва ли да сваля приложение Google Pay (останах с впечатлението ,че не трябва). И накрая-ако правилно съм разбрала, плащанията би трябвало да стават само с доближаване на телефон до устройството-това не ми вдъхва много доверие, ако съм на опашка в магазин и говоря по телефона, идва ми реда, телефона е отключен-няма ли просто да си го прихване и да платя, дори и да искам да платя по друг начин-само защото телефона е отключен в момента и близо до пос терминал?

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.