Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 36 минути , Lindt каза:

Някой може ли да ни препоръча магазин с налични офис столове, от които е доволен? В момента единствено Markus на икеа съм сигурна, че ми е удобен, но се надявам да може да проверим какво се предлага на поне още едно място, преди да купим 2 стола.

Благодаря предварително 😉

Преди години бяхме си купили Carmen 6013, който ни беше изключително удобен - висока облегалка, за да не ти провисва врата, а седалката беше с много мек силиликонов пълнеж, но с времето кожата се протри и се обели, та решихме да го сменим с нов. Решихме да заложим "на сигурно" и поръчахме същия стол... Да ама не, както казваше Петко Бочаров! Новият се оказа голям боклук! Възглавничките са пълни с нещо като слама - изключително твърд и неудобен! Амортисьорът му също се прецака - мъжът ми е висок и пуска стола на най-ниската степен, но веднага щом стане, столът започва да се вдига. В начлото му трябваха минути, за да се вдигне, сега за 10 секунди е до горе... Кожата все още е идеална и няма следи от употреба, но сме решили, че "трябва да си ходи"... На черния петък купихме един "геймърски" от еМаг, намален от 400 на 200... Не ми допада особено визуално и не се връзва с обзавеждането, но се надявм поне да е удобен, че нашият е изключително неудобен и цял ден на него е направо кошмар. Ако новият не е удобен, сме решили, че ще го върнем. Днес трябваше от Еконт да го донесат, но явно са претоварени... дано утре да дойде.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 минути , chandni каза:

Преди години бяхме си купили Carmen 6013, който ни беше изключително удобен - висока облегалка, за да не ти провисва врата, а седалката беше с много мек силиликонов пълнеж, но с времето кожата се протри и се обели, та решихме да го сменим с нов. Решихме да заложим "на сигурно" и поръчахме същия стол... Да ама не, както казваше Петко Бочаров! Новият се оказа голям боклук! Възглавничките са пълни с нещо като слама - изключително твърд и неудобен! Амортисьорът му също се прецака - мъжът ми е висок и пуска стола на най-ниската степен, но веднага щом стане, столът започва да се вдига. В начлото му трябваха минути, за да се вдигне, сега за 10 секунди е до горе... Кожата все още е идеална и няма следи от употреба, но сме решили, че "трябва да си ходи"... На черния петък купихме един "геймърски" от еМаг, намален от 400 на 200... Не ми допада особено визуално и не се връзва с обзавеждането, но се надявм поне да е удобен, че нашият е изключително неудобен и цял ден на него е направо кошмар. Ако новият не е удобен, сме решили, че ще го върнем. Днес трябваше от Еконт да го донесат, но явно са претоварени... дано утре да дойде.

Ако не стане с новия, пробвай икейските. Мен ме смущават тъмния цвят и това, че котаракът ще направи плата на нищо, но ти вече си се примирила, че не си отиват с нищо и може да ти е ок 🙂 

Всъщност съм сигурна, че тези неща трябва да се тестват, при това не само за 10 минути в магазина. Малко е като с матрак и възглавница. Може би трябва клуб за взаимопомощ и пращане напред-назад, но то и разходите за куриер ще са поне 10 лв в посока.  

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 14 минути , Lindt каза:

Всъщност съм сигурна, че тези неща трябва да се тестват, при това не само за 10 минути в магазина.

Именно затова решихме, че еМаг е добър вариант, тъй като имат 30 дни политика за връщане. В магазина дори да го пробваш и да ти е удобен, няма как да го тестваш 30 дни, а за толкова време вкъщи по цял ден ще стане ясно става ли или не става.

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, Lindt каза:

Ох, нямах нищо против да ми предложиш по-евтина алтернатива, а не по-скъпа 🙂 , но ти благодаря! 

А какво друго научи последните дни? 

Ами с тия столове е, че веднъж като те разглези някой, трудно минаваш на по-ниско ниво, респективно по-евтино. И мен така в по-предишната ми работа ме разглезиха на един стол, от тогава нищо не ми е толкова удобно и все въздишам по него. А оня гони 2000... и така, седя си само с проучванията и плановете. Засега съм вкъщи с ей този: https://antares-bg.net/ofis-stolove-ceni/menidzharski/menidzhrski-stol-enjoy Взел съм го временно от офиса, докато трае пандемията, после като почнем да се връщаме ще трябва да го върна и него и тогва вече ще съм по на зор и ще го мисля. По-евтините столове няма да имат всичките контроли като по-скъпите, няма да имат и същата издръжливост на тапицерията. От там нататък...sky is the limit. Обикновено си личи, когато допълнителната цена идва от ергономия и кога от изчанчен дизайн, тия вторите аз бих ги избягвал.

По-следващото ти мнение е много точно, като матраците и възглавниците е и трябва да видиш кое и как ще ти е най-удобно и не винаги цената е равносилна на комфорт. Този отгоре е горе-долу ок, но не може да се сравни с оня от 2000, а в предишната ми работа пък имаше такъв за 1200лв, който беше супер по-неудобен и от двата.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 8 минути , Георги каза:

Ами с тия столове е, че веднъж като те разглези някой, трудно минаваш на по-ниско ниво, респективно по-евтино. И мен така в по-предишната ми работа ме разглезиха на един стол, от тогава нищо не ми е толкова удобно и все въздишам по него. А оня гони 2000... и така, седя си само с проучванията и плановете. Засега съм вкъщи с ей този: https://antares-bg.net/ofis-stolove-ceni/menidzharski/menidzhrski-stol-enjoy Взел съм го временно от офиса, докато трае пандемията, после като почнем да се връщаме ще трябва да го върна и него и тогва вече ще съм по на зор и ще го мисля. По-евтините столове няма да имат всичките контроли като по-скъпите, няма да имат и същата издръжливост на тапицерията. От там нататък...sky is the limit. Обикновено си личи, когато допълнителната цена идва от ергономия и кога от изчанчен дизайн, тия вторите аз бих ги избягвал.

По-следващото ти мнение е много точно, като матраците и възглавниците е и трябва да видиш кое и как ще ти е най-удобно и не винаги цената е равносилна на комфорт. Този отгоре е горе-долу ок, но не може да се сравни с оня от 2000, а в предишната ми работа пък имаше такъв за 1200лв, който беше супер по-неудобен и от двата.

Знаех, че все някога ще открия предимство на малка местна фирма - не те разглезва със скъпи столове 🤣

• Смея се 1
Публикувано:

Да дам и моите 5ст. Наложи ми се да вляза в магазина на Офис 1 на бул."Дж. Баучер", срещу Кинтекс. Имаше доста офис столове. Та се сещам сега и за другия им голям магазин до ИЕЦ на Цариградско шосе. Може да имат и електронен каталог. Успех в избора!

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 26 минути , ivan69 каза:

Защо (почти) винаги когато спя следобед , сънувам , а когато спя нощем (почти) никога не сънувам? Само при мен ли е така?

Изсънувал си си сънищата в аванс и са ти се свършили:)))

Особено, ако спиш всеки следобед.:)))

А иначе, общообразователно, че иначе е дъъъълго и  сложно:

Психиатрите казват, че сънят е преподреждане и преработка на мислите и възприятията ни, които сме имали през деня.Мозъкът класифицира и подрежда, цялата информация, която сме получили. Като книги в библиотека.  Като спиш следобед, твоят мозък я е свършил тази работа и после, на следващия сън, си почива:))))

• Харесвам 3
Публикувано:

Не спя всеки следобед , ама с този хоум офис като и няма много работа си придремвам час-два следобед . Особено като  трябва да ставам в 7 да будя детето за училище...

Публикувано:

Човек сънува винаги, но ако се събуди, докато сънува, тогава помни. Явно през нощта спиш добре и не се будиш по никое време, затова

• Харесвам 5
Публикувано:

Трябва да добавя едно дългосрочно наблюдение над сънищата.

Когато обкръжението се промени, сънищата се променят със забавяне от към 3 месеца.

Тръгвайки да се прибирам от Индонезия за България към септември - всичко сънувано се заслучва на оризища и в богата екваториална джунгла към примерно декември и така до края. 

Публикувано:
преди 2 часа, AlexandraKo каза:

Психиатрите казват, че сънят е преподреждане и преработка на мислите и възприятията ни, които сме имали през деня.Мозъкът класифицира и подрежда, цялата информация, която сме получили. Като книги в библиотека.  Като спиш следобед, твоят мозък я е свършил тази работа и после, на следващия сън, си почива:))))

Дефрагментираш харда, демек 😉

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:

Да се намеся малко за офис столовете - www.bittel.bg - това е вносителят на много от предлаганите на българския пазар столове. Има голям шоурум в София, точно преди Терминал 1 и по-малки шоуруми в Пловдив и Варна. Изложени са над 100 модела, а има и богат избор от цветове. Ако си харесате нещо - за отстъпки може на лично :).

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 14 минути , Eleonora каза:

Да се намеся малко за офис столовете - www.bittel.bg - това е вносителят на много от предлаганите на българския пазар столове. Има голям шоурум в София, точно преди Терминал 1 и по-малки шоуруми в Пловдив и Варна. Изложени са над 100 модела, а има и богат избор от цветове. Ако си харесате нещо - за отстъпки може на лично :).

Ох, трябва ни отпуск за посещението. Иначе е много хубава идея да отидем 🙂 

Публикувано:
преди 9 минути , Lindt каза:

Ох, трябва ни отпуск за посещението. Иначе е много хубава идея да отидем 🙂 

Специално за столовете е силно препоръчително да се пробват. Много е индивидуално и е добре човек да може да направи сам избора си. Иначе мога да препоръчам модели, но опитът ме е научил да не го правя :). Цената определя качеството, но само донякъде 🙂. А на място може да се направят сравнения и да се тестват спокойно. Отделно - ако не ви се занимава със сглобяване - могат да ви ги сглобят и доставят готови.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 30.11.2020 г. в 21:31, Lindt каза:

Някой може ли да ни препоръча магазин с налични офис столове, от които е доволен? В момента единствено Markus на икеа съм сигурна, че ми е удобен, но се надявам да може да проверим какво се предлага на поне още едно място, преди да купим 2 стола.

Благодаря предварително 😉

Между другото, твоят Markus и Klaus изглеждат като разнояйчни близнаци... 🙂 Единствената (визуална) разлика, която откривам, е във формата на подлакътниците, и на основата с колелцата, а цената е с 80 лв надолу, та ако решиш да вземаш Markus, може да пробваш и брат му 😉 

Публикувано:
преди 9 часа, chandni каза:

Между другото, твоят Markus и Klaus изглеждат като разнояйчни близнаци... 🙂 Единствената (визуална) разлика, която откривам, е във формата на подлакътниците, и на основата с колелцата, а цената е с 80 лв надолу, та ако решиш да вземаш Markus, може да пробваш и брат му 😉 

Благодаря 🙂 Но гледайки какво прави косматата ни топка с този тип тапицерия, почваме да си мислим, че само коженият вариант има шанс вкъщи. 

IMG_20201202_092520.jpg

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 13 часа, Lindt каза:

Благодаря 🙂 Но гледайки какво прави косматата ни топка с този тип тапицерия, почваме да си мислим, че само коженият вариант има шанс вкъщи. 

IMG_20201202_092520.jpg

Трябва да снимам кожения ми стол колко е надупчен от котешките нокти. Котката е добричка, но обича да прави акробатика и вади ноктите за да не падне.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 10 часа, miroslava каза:

Трябва да снимам кожения ми стол колко е надупчен от котешките нокти. Котката е добричка, но обича да прави акробатика и вади ноктите за да не падне.

А да, така правеше като малък с кухненските столове, но иначе не си точи ноктите за удоволствие. Иначе при платовете ходи да се радва поне веднъж дневно, както е тази табуретка или столовете за терасата.

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:

Искам да попитам. Някой летял ли е с нискотарифната турска Pegasus? Искам да си купя билет, но попълвам всякакви мои данни, стигам чак до бутончето ПЛАТИ , а ми прави впечатление, че освен имената и рождена дата никъде във формуляра не се иска номер на документа с който се пътува. Така ли трябва да е?

Публикувано:

@Lindt, зависи от самата тапицерия. Сменяхме скоро тапицерията на трапезните столове (заради цвета) и като казах, че имат досег с ноктенца, ми извадиха да си избирам от някакви, дето не са на нишки (като показаните от теб), защото се вадят.

Единствените жертви и при нас са кожените и то по същата причина, както е писала miroslava - пробиват се на случаен принцип, не че се точи там.

В стаята на децата има 2 офис стола (от Юск) с най-простата тапицерия - еми не се къса и вади, хем дъщеря ми му разрешава чат-пат да се пробва.

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

Ама Lindt не си ли търсеше офис стол? На тези столове тапицерията е каквото сложи производителя. Иначе да, има коткоустойчиви тапицерии. Изглеждат леко като плюш. На снимката е дивана ми.

IMG_20201204_094352281~2.jpg

Редактирано от miroslava
автокоректора...
  • Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.