Прескочи до съдържание

Извънредни събития по света - земетресения, атентати, климатични проблеми

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 56 минути , polyglota80 каза:

Работя с резервации на самолетни билети и процедурата е следната: когато има отложение полети авиокомпанията ти предлага други варианти. Ако не те устройват ти връщат парите. Но полетът трябва да е анулиран, иначе не става.

Ок, а как се води комуникацията с АК?  А ако АК предложи полети след 3 дни примерно на цена 3 пъти по-висока, разликата в цената за чия сметка е? А разходите за акомодейшън и храна кой ги покрива?

Споменахте връзка с посолтства за евакуация...предполагам контакти се намират в нета и се пращат мейли.

Какво друго?

Публикувано:
преди 1 минута , Madonna каза:

Ок, а как се води комуникацията с АК?  А ако АК предложи полети след 3 дни примерно на цена 3 пъти по-висока, разликата в цената за чия сметка е? А разходите за акомодейшън и храна кой ги покрива?

Споменахте връзка с посолтства за евакуация...предполагам контакти се намират в нета и се пращат мейли.

Какво друго?

Предложените полети са безплатни, хората не плащат нищо, стига да приемат новите полети. Комуникацията зависи: ако си купил билета директно от авиокомпанията е твоя отговорност. Но то реално няма нужда от комуникация: или приемаш полета или отказваш и ти анулират целия билет. Иначе предполагам се обаждаш по телефона. Иначе ако е с агенция тя се свързва с авиолиниите.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 12 минути , Marisha каза:

И ние след 3 седмици трябва да летим през Оман за Джакарта и съм оптимист. Иначе при нас е съвсем зле положението, ще загубим вътрешни полети, а те са на цената на полети до Джакарта.

Това е гадното, че ако имаш различни билети с различни авиолинии... малшанс, защото билетите, които не са засегнати няма как да ти върнат парите реално.

Публикувано:
преди 1 минута , polyglota80 каза:

Това е гадното, че ако имаш различни билети с различни авиолинии... малшанс, защото билетите, които не са засегнати няма как да ти върнат парите реално.

Знам и затова съм оптимист🙂

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 1 минута , polyglota80 каза:

Предложените полети са безплатни

Как ги предлагат новите полети? Защото на нас Оман Еър ни прати нови билети, без да ни пита съгласни ли сме, и след като ги отказахме, още спорим какви пари трябва да ни върнат.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 минути , stotan каза:

Как ги предлагат новите полети? Защото на нас Оман Еър ни прати нови билети, без да ни пита съгласни ли сме, и след като ги отказахме, още спорим какви пари трябва да ни върнат.

Да, някои компании си позволяват тези своеволия. Но имате право да ги откажете, как точно са ви ги пратили? Не се отакзвайте!

Публикувано:
преди 7 минути , polyglota80 каза:

как точно са ви ги пратили

Ами след като ни отмениха полета Muscat- Khasab поради 2 часа дъжд, взехме кола под наем и вечерта бяхме вече в Khasab. Докато пътувахме, нямахме интернет в ОАЕ. В хотела вечерта видях, че са ми пратили имейл с нови билети за следващия ден и то в по- късен час. Отказах ги и искам пълен refund. Да видим какво ще стане.

• Харесвам 1
  • Шок 1
Публикувано:
56 minutes ago, Madonna said:

Какво друго?

Авиокомпанията ще ви прати уведомителен мейл с опциите и може да променяте или през профила ви в сайта или през кол център.

Ето че имаме ситуация в която е много по-добре да се купят билети без посредник.Представям си какво мазало е точно в момента с повечето агенции.

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Публикувано:

ако си удължил ваканцията на децата, защото уж са били болни и изведнъж трябва да признаеш, че сте в Дубай е малко кофти

иначе ако не си в Израел или Иран още 2-3 дена извънредна ваканция

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 9 минути , neuromancer каза:

иначе ако не си в Израел или Иран още 2-3 дена извънредна ваканция

Това е доста подвеждащо. Според мен в момента и Тръмп не може даже да го потвтрди.

А излизат информации че ОАЕ изтеглят дипломатите си от Иран.

Публикувано:
преди 2 часа, Madonna каза:

А какво се прави в подобна ситуация? Ние след 4 седмици летим през Аман за Банкок и не съм притеснена все още, но започвам да чета какво се прави. 

Как се търсят полетив такъв момент? Застраховка покрива ли стойност на билети от по 4 К евра? Въобще какво се прави в такава ситуация - надявам се @Георги Матеев  да се включи след като се прибере жив и здрав на сигурно място и се наспи.

ако вече сте на дестинацията

авиокомпанията отменя полетите, когато ги възстанови ще ви качат (евентуално може да има забавяне, защото са много хора)

няма да доплащате за смяната, дори да са скъпи билетите

застраховките не покриват война и т.н., така че не се втурвайте да купувате други билети на космически цени

може да се подготвиш предварително, да видиш какви полети имат (със свободни места) и въобще цялата обстановка, така че да можеш да им предложиш нещо, което те устройва теб

няколко пъти писах как ме хвана земетресение в Патагония, ама ще потърся къде съм писал, че на другите сигурно им е омръзнало да го четат

ако още не сте тръгнали вече може да отмените с връщане на парите и тн

ако няма война и авиокомпанията лети но просто вас ви е страх и не искате е по-сложно и трябва някак да сте се подсигурили с гъвкав билет

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 минути , boogy83 каза:

Това е доста подвеждащо. Според мен в момента и Тръмп не може даже да го потвтрди.

А излизат информации че ОАЕ изтеглят дипломатите си от Иран.

ами лично мнение, а признавам широко ми е около врата, защото не съм там...

• Харесвам 3
Публикувано:

Когато останах в Лондон заради вулкана в Исландия сама си купих билет за първия възможен полет за прибиране. Гадното беше, че трябваше на всеки 6 часа в продължение на седмица да следя информацията от няколко сайта и да дебна кога ще отворят въздушното пространство. Първите дни бяха за сметка на тези, които ме изпратиха там, после се оправях сама. И едновременно търсех алтернативни начини за пътуване-автобус, влак, и почти бях се качила на автобуса, когато България Ер обявиха полет за същия ден)

Да, месец по-късно ми възстановиха разходите, но ако нямах кредитна карта си бях жива загинала. (Добре че бяха две, че едната банка решила, че няма как по това време да съм в Лондон и ми блокира картата). 

Знам че ситуацията е коренно различна в момента,  само споделям непредвидени обстоятелства. 

• Харесвам 8
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 8 часа, stanimir каза:

Авиокомпанията ще ви прати уведомителен мейл с опциите и може да променяте или през профила ви в сайта или през кол център.

Ето че имаме ситуация в която е много по-добре да се купят билети без посредник.Представям си какво мазало е точно в момента с повечето агенции.

Правилно ли разбирам, че е необходимо ние да се свържем с АК или посредник и да приемем/отхвърлим техните предложения.  Ако откажем какво се случва?

В друга тема някой писа, че ще клеймва към КК. В този случай това вариант ли е , ако билетите са купени с КК?

Ние напоследък си говорим у дома за хипотетична ситуация, в която "се случва" 3та  Световна война и какво може да се направи - сякаш най-разумно е изтегляне по суша (каквото Жоро Матеев прави) и от там полет до някъде по-сигурно. 

Публикувано:

Вчера четох някъде, че Иран ще удря точно по икономическите обекти на Щатите в района.

Моите приятели в Дубай си стоят все в същото положение. Платен хотел до 4-ти. А Върджин Атлантик ще се яви най-малоумната авиокомпания явно, продължава да няма и ред от тях нито в сайта, нито в приложението им. 
Мъжът се е засилил да дебне и да купува билети каквито намери, вероятно на космически цени, когато пуснат полетите. Казах му да не бърза. Според мен пуснат ли, ще си излетят всички с билети.

От вчера Абу Даби официално ще настаняват и изхранват закъсали туристи. Вероятно и Дубай ще ги последва, нали си мерят п…те шейховете там.

• Харесвам 4
Публикувано:

По групите във фейса се събират българи на Малдивите, които са с прекачвания в засегнатите летища. Щели да си организират чартър. Че и смятат, че държавата ще им го плати. Не знам каква икона да сложа.

• Шок 2
  • Смея се 11
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 4 часа, Madonna каза:

Правилно ли разбирам, че е необходимо ние да се свържем с АК или посредник и да приемем/отхвърлим техните предложения.  Ако откажем какво се случва?

В друга тема някой писа, че ще клеймва към КК. В този случай това вариант ли е , ако билетите са купени с КК?

Ние напоследък си говорим у дома за хипотетична ситуация, в която "се случва" 3та  Световна война и какво може да се направи - сякаш най-разумно е изтегляне по суша (каквото Жоро Матеев прави) и от там полет до някъде по-сигурно. 

Ами действаш според обстоятелствата 

Аз не обичам да вися в неизвестност и ако не ми се обадят, аз ще ги търся.

Имаш варианти на избор, възможно дати, маршрути, може да предложиш ти примерно с друга авиокомпания...

Ако нищо не те устройва, отказ и връщане на парите, и се оправяш сама нататък, но имаш предвид че билет в последния момент в разгара на криза струва майка си и баща си.

Клейм към кредитната карта се прави, ако не получиш каквото си платила и нямаш комуникация с компанията. Примерно са ти отказали полет и не можеш да се свържеш с тях. Ако са ти предоставили няколко варианта, а ти не си харесала никой, мисля нямаш основание пък и най-много да ти върнат парите за проваления полет, а не безумно скъпия, който си купила вместо него.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, Bellaero каза:

По групите във фейса се събират българи на Малдивите, които са с прекачвания в засегнатите летища. Щели да си организират чартър. Че и смятат, че държавата ще им го плати. Не знам каква икона да сложа.

Не можеш да се сърдиш на хората, че искат да се приберат вкъщи ...

Публикувано:
преди 15 часа, Madonna каза:

От мой случай: Получавам мейл от Уиз, че полетът ми е отменен- стрес, пиша тук и най-добрият съвет е на @iMari- да си удължа престоя. Цялото ми колебание беше една бира време и смених билета за първия възможен полет с тях за след 3 дни. Без доплащане. Не съм се обаждала, не съм ходила на летището, защото беше събота следобед, на другия ден- 1-ви май, всичко, всичко беше заето и с много мъка и врътки и ходене на място си осигурих хотел със закуска и фактура. След 9- месеца борба историята имаше щастлив край благодарение на испанското ГВА.

• Харесвам 7
  • Браво 1
Публикувано:

@Брани, абсурд! Страшен стрес е за хората тази ситуация, всеки има нещо у дома, финансовият въпрос също не е маловажен. Но някак ми прозвуча абсурдно организирането на чартър, пък и платен от държавата.

• Харесвам 4
Публикувано:

По-скоро е изключение, но днес са излетяли няколко полета на Етихад от Абу Даби - към Амстердам, Париж, Москва, и към Индия имаше някакви.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 54 минути , ivailo_radev каза:

По-скоро е изключение, но днес са излетяли няколко полета на Етихад от Абу Даби - към Амстердам, Париж, Москва, и към Индия имаше някакви.

Четох за един А380, ама празен - бил за ремонти и се връщал.

Публикувано:
преди 3 минути , Брани каза:

Четох за един А380, ама празен - бил за ремонти и се връщал.

Той е на Луфтханза. Тези, за които говоря, са на Етихад с пътници. Емирейтс също планират днес да направят няколко полета с пътници.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.