Прескочи до съдържание

Извънредни събития по света - земетресения, атентати, климатични проблеми

Препоръчани мнения

Публикувано:

Ами не знам, пробвах с vpn, не работи. Много други хора питах да опитат и при тях не работи. Явно има приблем, който засяга повече от двама души 🙂

Публикувано:

Апа работи при мен. Скрииншота е от преди секунди.

Screenshot_2026-02-28-13-52-09-783_com.flightradar24free.jpg

• Харесвам 4
Публикувано:

Здравейте!

Не зная къде да си задам въпроса. Имам приятели в Дубай в момента. Трябва да се приберат в Лондон на 4-ти с Върджин Атлантик. Родителите са българи, живеещи в ОК със статут, синът на 18 им е британски гражданин. Към кого да се обърнат за помощ, ако настоящото положение продължи до тогава? Доколкото разбирам всички летища са затворени за момента.

Почти нямат интернет никъде, с платен роуминг са на английски оператор. 

Публикувано:

Не знам дали ще може да се прибере. Уиз отмениха всички полети до 9-ти март. Приятел, който живее в Абу Даби днес трябваше да кацне в Дубай от Хюстън и кацнали в Прага и не знае, кога ще се прибере.

• Харесвам 3
Публикувано:

За Дубай предполагам скоро ще паднат забраните, това не е Иран или Израел...

Ако не паднат, просто няма как да стане, само ако съответната държава организира евакуация. Най-добре да гледат Великобритания.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Планирахме да летим до Шанхай през Истанбул на 9 март. Някой друг в близките дни за Азия? Полетът ни не е анулиран още, но се притеснявам как ще се развие обстановката... 

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

@Bellaero каква точно помощ им е необходима, че не знаят към кого да се обърнат, помощ за какво?

За полета им на 4-ти да си го следят при превозвача и летището, до тогава има много време. По подразбиране да си следят официалните UK източници за информация.  

@bonboneva  с коя АК ще летиш? сега видях, че Turkish са публикували официално информация за техните полети във връзка с извънредната ситуация в Иран: https://www.turkishairlines.com/en-tr/announcements/index.html, така че виж твоята АК какво казва.   

Редактирано от Jenbel
  • Харесвам 3
Публикувано:

@Jenbel, В момента никаква. Написала съм АКО положението продължи до датата на полета им.

Те са там с купен пакет от агенция, но са самостоятелни туристи, не с група. Предстои утре да се свържат с агенцията. В сайта на авиокомпанията им няма и дума по въпроса, поне последно като проверих. Те самите са почти без интернет, английските им карти имат някакъв проблем, дубайските, които са им дали на летището също не работят, просто няма нет. В хотела им има слаб, и в Дубай мол днес са хванали няколко пъти, колкото да разберат за събитията. Свързаха се тази вечер по телефон от хотела с консулството, никой не знае какво предстои. Аз звънях във Външно, и там ми отговориха, че още не знаят как ще се действа. Опитах се да ги регистрирам в секцията " пътувам за", но не получиха мейл за потвърждение. Също така не знам как биха се свързали с тях, като нямат телефония и нет. Тъй като не се знае как ще се развият събитията, въпросът ми беше те двамата родители с българско гражданство и син с британско къде да търсят помощ, ако се стигне до евакуация.

От Външно ми казаха, че стоят на самоиздръжка след изтичането на платения им престой и след това евентуално щяло да има някакви компенсации. Всъщност господинът не знаеше нищо. Каза, че има един самолет и не се знае как ще прибират хората от толкова държави. 

Надявам се да не се стига до там, дано отворят скоро летищата и всеки да се прибере. И естествено най-вече да не ескалира напрежението в района и да приключат всякакви военни действия. 

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 45 минути , bonboneva каза:

Планирахме да летим до Шанхай през Истанбул на 9 март. Някой друг в близките дни за Азия? Полетът ни не е анулиран още, но се притеснявам как ще се развие обстановката... 

По-добре отидете до замъка в Равадиново. С кола от София е към 4 часа ...

Публикувано: (редактирано)

@Bellaero Според мен могат да търсят помощ, АКО се стигне до там, както от България, респективно ЕС, така и от UK, а вероятно всички европейски държави ще действат заедно както е било преди в такива ситуации. 

@Bellaero има информация в сайта на Virgin Atlantic (Help center - Travel news), анулирани са полетите между Лондон и Дубай, и Рияд за днес и утре: https://www.virginatlantic.com/en-EU/travel-news/middle-east-airspace

Редактирано от Jenbel
  • Харесвам 5
Публикувано:
преди 3 часа, bonboneva каза:

ще заобикалят

няма да спрат полетите поне ако не тръгне широкомащабна война

преди 3 часа, Bellaero каза:

Е как може да се знае със сигурност? От къде е тази информация?

Ако Флай Дубай лети, ще летят всички.

принципно като тръгнат полетите тяхната авиокомпания ще ги вземе

тия скъпи билети са мародерски за съвсем отчаяни хора, и като нищо може и да не изпълнят полета ако остане забраната дотогава

ако трябва да спекулирам, Иран нямат толкова боеприпаси да покрият целия Близък изток, ще оставят Залива на мира и ще се концентрират върху Израел, няма друг начин

и тогава ще тръгнат полетите и всички ще се приберат

Ако се организира евакуация ще е предимно за Израел, че там е най-сериозно положението...

• Харесвам 11
Публикувано:
преди 10 часа, bonboneva каза:

Аз също имам притеснения, защото края на март летим от Истанбул за Куала Лумпур. Добре е , че пътуваме с Air asia и засега  яма отмяна на полетите. Лошото е , че не се знае как ще се развият събитията и какви ще са последиците, дали Air asia ще бъдат засегнати. Дано ескалацията да  приключи по- скоро и най- вече всички да се приберат  безаварийно вкъщи.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 5 минути , liliya каза:

Аз също имам притеснения, защото края на март летим от Истанбул за Куала Лумпур. Добре е , че пътуваме с Air asia и засега  яма отмяна на полетите. Лошото е , че не се знае как ще се развият събитията и какви ще са последиците, дали Air asia ще бъдат засегнати. Дано ескалацията да  приключи по- скоро и най- вече всички да се приберат  безаварийно вкъщи.

За далечните дестинации засега проблем няма. Ето това е рутът на Търкиш в момента:

IMG_1867.png

Така ще летят и за Шанхай предполагам. И друг път в региона на БИ е имало ситуации и са затваряни въздушни пространства, но са летели.

Вижда се, че другият поток е през Саудитска арабия.

Проблемът в момента за самия регион.

• Харесвам 6
Публикувано:

Моя приятелка тръгва днес от Оукланд със Сингапур еър и Търкиш през Сингапур и Истанбул за София. Полетите към момента са им наред и не са отменени. Явно за далечните дестинции действително няма проблем. Дано се приберат безаварийно.

• Харесвам 5
Публикувано:

Няколко пъти сме летели с Търкиш по горния маршрут, заради същите причини, които са в момента, просто полетът се удължава. Нормално летят над Иран или Дубай и полетът Истанбул - КЛ е около 9 часа и половина. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 10 часа, Bellaero каза:

Е как може да се знае със сигурност? От къде е тази информация?

Ако Флай Дубай лети, ще летят всички.

Е не се знае просто е насрочен да има иначе е от сайта им информацията, но това е цена за бизнес класа явно икономи е изчерпана.

GullivAir днес е насрочил в 16:00 часа тайландско време полет от Пукет за София за извизване на блокирани там пътници.

Публикувано:
преди 6 минути , liliya каза:

Помагайте, приятели са заклещени във Филипини. Не намирам никакви билети за прибиране.

С катарците ли летят? Нещо към КЛ, Виетнам, Тайланд с някой лоу кост и после Търкиш? 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.