Прескочи до съдържание

Извънредни събития по света - земетресения, атентати, климатични проблеми

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 13 минути , DaBo каза:

С катарците ли летят? Нещо към КЛ, Виетнам, Тайланд с някой лоу кост и после Търкиш? 

На Търкиш чак на 6.03 и цените са във висините

• Шок 1
  • Замислям се 2
Публикувано:
Преди 1 час, liliya каза:

Моя приятелка тръгва днес от Оукланд със Сингапур еър и Търкиш през Сингапур и Истанбул за София. Полетите към момента са им наред и не са отменени. Явно за далечните дестинции действително няма проблем. Дано се приберат безаварийно.

Вчера летях от Амстердам за Делхи и полета мина над, крайбрежието с Черно море на Турция, Грузия, Ирак, Афганистан и Пакистан. Така, че маршрути има. 
Аз бях с КЛМ и минах, но приятелите ми летяха през Дубай и тях ги върнаха в Рим. Реално Емирейтс са разхвърляли хора за залива в Рим, Мюнхен, че даже и Малта.

Лошото е, че връщането ни е от Дубай и силно се надявам до 6-7 да спре това нещо и нещата да се възстановят.

• Харесвам 14
Публикувано:
преди 21 минути , mililia каза:

Вчера летях от Амстердам за Делхи и полета мина над, крайбрежието с Черно море на Турция, Грузия, Ирак, Афганистан и Пакистан. Така, че маршрути има. 
Аз бях с КЛМ и минах, но приятелите ми летяха през Дубай и тях ги върнаха в Рим. Реално Емирейтс са разхвърляли хора за залива в Рим, Мюнхен, че даже и Малта.

Лошото е, че връщането ни е от Дубай и силно се надявам до 6-7 да спре това нещо и нещата да се възстановят.

Тези, които са закъсали в Манила летят с Катарците и полета им е на пауза без дата. Единствената връзка за сега  е през КЛ или Сингапур с Търкиш, но и там възможностите  са много ограничени, тъй като полетите за близките дати с пълни. 

Дано е безпроблемно пътуването ти!

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 2 часа, liliya каза:

Тези, които са закъсали в Манила летят с Катарците и полета им е на пауза без дата. Единствената връзка за сега  е през КЛ или Сингапур с Търкиш, но и там възможностите  са много ограничени, тъй като полетите за близките дати с пълни. 

Дано е безпроблемно пътуването ти!

Взели са билети с корейските линии за 1100 евро на човек.

А междувременно Гъливер прибира българи от Тайланд.

IMG-eaaed9e0d65b9e7ca075d311fc485235-V.jpg

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 2 минути , liliya каза:

Взели са билети с корейските линии за 1100 евро на човек.

А междувременно Гъливер прибира българи от Тайланд.

IMG-eaaed9e0d65b9e7ca075d311fc485235-V.jpg

Те не са имали никакви билети или са имали с катарците и не могат да чакат? Че аз все си мисля, че до 2 дена полетите през Дубай и Катар ще тръгнат.

• Харесвам 4
Публикувано:

И аз съм оптимист, че без Израел, другите полети ще тръгнат в следващите дни. Иран няма ресурс да обстрелва целия залив. Реално без първия ден, следващите им атаки са само към Израел. 

• Харесвам 7
  • Замислям се 1
Публикувано:

Прочете ли абсурдната новина. Нищо смислено не каза този. В тази посока били, ама може би... 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 59 минути , Lyubina каза:

Твърди се, че са опитали да ударят британска база на Кипър, което никак не е ок. Това си е ЕС.

Не е точно така, защото британската база е част от Обединеното Кралство. Което всъщност не е ЕС!

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 20 минути , Lyubina каза:

Но Кипър е.

Е и, базите не се водят част от Кипър, това е идеята 🙂

The British military bases in Cyprus (Akrotiri and Dhekelia) are sovereign British territory and legally part of the UK's jurisdiction, not the Republic of Cyprus.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 3 часа, neuromancer каза:

Те не са имали никакви билети или са имали с катарците и не могат да чакат? Че аз все си мисля, че до 2 дена полетите през Дубай и Катар ще тръгнат.

Трябваше да се приберат, не могат да останат там още 1седмица.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 18 часа, bonboneva каза:

Планирахме да летим до Шанхай през Истанбул на 9 март. Някой друг в близките дни за Азия? Полетът ни не е анулиран още, но се притеснявам как ще се развие обстановката... 

Ние летим за Банкок на 15 март с AirAsia през Истанбул. За сега няма никакви промени и информация в сайта им. Връщането ни е със същата авиокомпания пак през Истанбул. Като си помисля ,че на косъм бях да купя полет през Бахрейн на Gulfair.....

• Харесвам 5
Публикувано:

Това ми излезе в новините 

Обединените арабски емирства ще платят разходите за настаняване на блокирани пътници Обединените арабски емирства ще покрият разходите за настаняване на пътници, блокирани в страната поради ескалацията между Израел, Съединените щати и Иран. Националната агенция за гражданска авиация обяви това. Правителството ще покрие всички разходи за настаняване и храна на засегнатите пътници. Летищата и националните авиокомпании съобщават, че са оказали помощ на приблизително 20 200 пътници, чиито полети са били отложени. В допълнение към временното настаняване и храна, те са получили подкрепа за презаписване на полетите си съгласно одобрените оперативни графици. За да се сведат до минимум смущенията, няколко полета бяха пренасочени и между различни летища в Емирствата. В съседна Саудитска Арабия са предприети мерки за блокирани пътници. Саудитското министерство на външните работи съобщава, че крал Салман, по предложение на престолонаследника Мохамед бин Салман, е разрешил настаняването на всички граждани на държавите от Персийския залив, блокирани на летищата, докато не могат безопасно да се върнат в родните си страни.

Спойлер

Netanyahu: “Aanvallen worden nog opgevoerd” - Trump zegt dat Iraanse leiders willen praten en dat hij dat ook wil | Buitenland | HLN.be

19:06

Verenigde Arabische Emiraten betalen verblijfskosten voor gestrande passagiers

De Verenigde Arabische Emiraten zullen de kosten dragen voor het verblijf van passagiers die in het land gestrand zijn door de escalatie tussen Israël, de Verenigde Staten en Iran. Dat heeft de nationale burgerluchtvaartautoriteit bekendgemaakt. De overheid zou alle kosten dekken voor onderdak en maaltijden van de getroffen reizigers.

De luchthavens en nationale luchtvaartmaatschappijen hebben naar eigen zeggen inmiddels hulp geboden aan ongeveer 20.200 passagiers van wie de vluchten werden uitgesteld. Naast tijdelijk verblijf en catering kregen zij ondersteuning bij het omboeken van hun vluchten volgens de goedgekeurde operationele schema's. Om de hinder te beperken, werden bovendien verschillende vluchten omgeleid tussen de diverse luchthavens in de Emiraten.

Ook in buurland Saoedi-Arabië zijn maatregelen genomen voor gestrande reizigers. Het Saoedische ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat koning Salman, op voorstel van kroonprins Mohammed bin Salman, toestemming heeft gegeven om alle burgers uit de Golfstaten op te vangen die op de luchthavens vastzitten, tot zij veilig naar hun eigen land kunnen terugkeren.

• Харесвам 6
Публикувано:

1397 български туристи се намират в Близкия изток, блокирани на Малдивите, Сейшелите, Тайланд

"Кризисният щаб работи денонощно", заяви директорът на дирекция Ситуационен център Таня Димитрова. "За 24 часа днес са обработени над 150 имейла само за ОАЕ и над 150 обаждания на телефоните. Към тези туристи, които имаме в емирствата, имаме в Йордания, Израел, Катар, Бахрейн, имаме и туристи, засегнати от  кризата, намиращи се в Малдивите, Шри Ланка, Тайланд, Танзания и в Индия.  Търсим най-сигурни начини да намерим възможност когато има такава ескалация в региона, да съдействаме на гражданите", посочи Димитрова. 

"Препоръчваме на гражданите да стоят на сигурно място и да не се излиза на открито пространство и да се поддържа връзка с нашите мисии в региона", каза още Димитрова. 

"До момента няма информация за нито един пострадал, загинал български гражданин, свързан със събитията в момента", заяви Николай Ванчев, директор на консулската служба.

За повече инфо тук.

Иран удари "Бурж ал Араб" и летището в Дубай (+ВИДЕО) и инфо тук.

• Харесвам 2
Публикувано:

Айде без драматични заглавия.Точно пък в този форум хората би трябвало да са наясно как да реагират в различни необичайни ситуации.Ако не сте в Иран или Израел няма място за паника.Някой работодател дебил най-много да ви уволни за няколко дни отсъствие от работа, но тогава е по-добре сами да си намерите по-добра работа.Не е ученическа ваканция , така че не би трябвало да сте с деца някъде далеч от България  и отсъствието от училище също не е аргумент.Ще мине и това , а там ще се водят войни и векове след като нас вече няма да ни има.

• Харесвам 19
Публикувано:
преди 2 минути , stanimir каза:

Не е ученическа ваканция , така че не би трябвало да сте и с деца някъде далеч от България и отсъствието от училище също не е аргумент.

Точно сега има 2 дни ваканция, така че доста народ са хванали пътя с децата като нас 😉

• Харесвам 6
Публикувано:

Възможно най-лошият вариант е да си в Иран в момента. Евакуацията е най-сложна, ако разбира се е въобще възможна. Отделно и рискът местните власти да те вземат за заложник, така както вече са го правили. 

• Харесвам 2
Публикувано:
8 minutes ago, jorocontrola said:

Точно сега има 2 дни ваканция, така че доста народ са хванали пътя с децата като нас 😉

Едва ли на дълъг уикенд в Тайланд и останалите изброени в статията.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 12 минути , stanimir каза:

Айде без драматични заглавия.Точно пък в този форум хората би трябвало да са наясно как да реагират в различни необичайни ситуации.Ако не сте в Иран или Израел няма място за паника.Някой работодател дебил най-много да ви уволни за няколко дни отсъствие от работа, но тогава е по-добре сами да си намерите по-добра работа.Не е ученическа ваканция , така че не би трябвало да сте с деца някъде далеч от България  и отсъствието от училище също не е аргумент.Ще мине и това , а там ще се водят войни и векове след като нас вече няма да ни има.

А какво се прави в подобна ситуация? Ние след 4 седмици летим през Аман за Банкок и не съм притеснена все още, но започвам да чета какво се прави. 

Как се търсят полетив такъв момент? Застраховка покрива ли стойност на билети от по 4 К евра? Въобще какво се прави в такава ситуация - надявам се @Георги Матеев  да се включи след като се прибере жив и здрав на сигурно място и се наспи.

• Харесвам 1
Публикувано:

Няма застраховка която да покрива военни действия.Радваш се, че сте живи , а пари се печелят.За след месец изобщо не бих го мислил отсега.Авиокомпанията ще ви даде възможност за връщане на парите или избор на други дати, ако отмени полетите.

За успокоение може да псуваш едната или другата страна (или и двете) по избор 🙂

• Харесвам 10
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 1 минута , Madonna каза:

А какво се прави в подобна ситуация? Ние след 4 седмици летим през Аман за Банкок и не съм притеснена все още, но започвам да чета какво се прави. 

Как се търсят полетив такъв момент? Застраховка покрива ли стойност на билети от по 4 К евра? Въобще какво се прави в такава ситуация - надявам се @Георги Матеев  да се включи след като се прибере жив и здрав на сигурно място и се наспи.

Работя с резервации на самолетни билети и процедурата е следната: когато има отложение полети авиокомпанията ти предлага други варианти. Ако не те устройват ти връщат парите. Но полетът трябва да е анулиран, иначе не става.

• Харесвам 11
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 49 минути , Madonna каза:

И ние след 3 седмици трябва да летим през Оман за Джакарта и съм оптимист. Иначе при нас е съвсем зле положението, ще загубим вътрешни полети, а те са на цената на полети до Джакарта.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.