Прескочи до съдържание

Извънредни събития по света - земетресения, атентати, климатични проблеми

Препоръчани мнения

Публикувано:
13 hours ago, Crazy Horse said:

Аз започвам да се шашкам да не ми пропадне корейско-японския тур през април. 😞 Трябва да летя София-Истанбул-Сеул с турците на 3 април. Засега, уж няма проблеми през Истанбул и се надявам да е така. През март 2020 направих първи опит за посещение на Южна Корея в комбинация с Хонолулу и тогава ми пропадна идеята. Тръмп затвори САЩ за полети. Надявам се, че няма да ми пропадне пътешествието втори път за същата дестинация. Искам мир! 🙂

Аз летя в понеделник за Сеул с турците(надявам се) и връщане от Тайван.Ще споделя как е положението.

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Публикувано:

Моите хора се товарят на самолета. 
Матеев се прибра, Тити П. се прибра, сега Джизъса ще ми остане дерт 😅

Тръмп дано не полудее съвсем, че каквото чета, яко се е ядосал и на испанците.

• Харесвам 5
  • Смея се 9
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 21 минути , Bellaero каза:

Моите хора се товарят на самолета. 
Матеев се прибра, Тити П. се прибра, сега Джизъса ще ми остане дерт 😅

Тръмп дано не полудее съвсем, че каквото чета, яко се е ядосал и на испанците.

Еми нормално, аз смених Шри Ланка (с прекачване в Доха) с Канарските острови и то гледай какво стана 😄

• Харесвам 6
  • Смея се 8
  • Замислям се 1
Публикувано:

Напомням, че темата е само за практически съвети по затруднено придвижване свързани с екстремни обстоятелства. Военно-политическите анализи и личните интерпретации не им е тук мястото.

• Харесвам 9
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 12 минути , Георги каза:

Напомням, че темата е само за практически съвети по затруднено придвижване свързани с екстремни обстоятелства. Военно-политическите анализи и личните интерпретации не им е тук мястото.

ОК. А дали бихме могли да продължим някъде другаде тази полезна дискусия?

Публикувано:
преди 46 минути , Madonna каза:

ОК. А дали бихме могли да продължим някъде другаде тази полезна дискусия?

Коя дискусия? Коментарите относно отменени полети, затворени въздушни пространства, евакуационни планове и официална информация идваща от министерства са си ок, темата е за това, макар и като цяло от 33 страници едва ли повече от 2-3 да се вписват в тази част.

Коментарите относно военните стратегии на едните и другите, новини от конфликта нямащи нищо общо с пътуванията, спекулации какво предстои и лични интерпретации, които ама много бледо засягат темата на форума не са ок. Ако все пак държите на тези дискусии с избрани участници от форума - общ чат в лични съобщения. Ако не е задължително да е с участници от форума - на практика всяка коментарна рубрика под новинарски сайт или ако държите на обсъждане на живо - всяка стоянка на таксита.

• Харесвам 14
  • Браво 2
Публикувано:

Веригата Accor (Ibis, Novotel, Mercure) разрешава отмяна или промяна на датите на неотменими резервации в засегнатите страни, ако са направени преди началото на конфликта. 

https://all.accor.com/a/en/information/middle-east-travel-update.html?utm_source=passageiro_de_primeira&utm_medium=site

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 16 часа, Madonna каза:

Ох, и аз съм в същите притеснения. На 1ви Април летим от Истанбул за Банкок през Аман с Йорданските авиолинии и не знам какво да мисля. 

Къде следите актуално състояние на въздушното пространство или както там се нарича? 

Аз гледам на сайта на RJ, но не се ориентирам много. Полет Аман-Банкок  има в събота и четвъртък. На 28.02 полетът беше канселиран и тръпна в очакване за следващия в четвъртък. 

Скоро ще трябва да платим частично или напълно някои от акомодейшъните и се чудя дали да направя за тях застраховка. Или нещо друго?

Аз бих се постарал да си уговоря лично възможност за отмяна или при категоричен отказ да потърся други хотели с промяна. Застрахователя винаги може да каже, че при война нямаш покритие...

• Харесвам 3
Публикувано:

Airbus A330-203 на българската авиокомпания Gullivair излетя за Дубай в 13:30 ч. 
Дано се приберат всички българи по домовете си... от проблемния регион, от Малдиви, Шри Ланка и т.н. След днешния удар по Турция, не се знае какво ни очаква.  
https://travelnews.bg/bg/news/17726260445338/golemiyat-samolet-s-326-mesta-na-gullivair-izletya-v-1330-za-dubay

• Харесвам 9
Публикувано:
Преди 1 час, Аzia каза:

Airbus A330-203 на българската авиокомпания Gullivair излетя за Дубай в 13:30 ч. 
Дано се приберат всички българи по домовете си... от проблемния регион, от Малдиви, Шри Ланка и т.н. След днешния удар по Турция, не се знае какво ни очаква.  
https://travelnews.bg/bg/news/17726260445338/golemiyat-samolet-s-326-mesta-na-gullivair-izletya-v-1330-za-dubay

Хайде да не създаваме излишна паника, не е имало удар по Турция, има свалена ракета над Сирия, която е летяла в турска посока.

• Харесвам 9
  • Браво 2
Публикувано:

Информация за всички, които имат полети с Qatar Airways до 14.03 (важно е полетът за отиване да е до тази дата). Може да отмените полетите си без никакви такси. Влезте в профила си и от там отменете резервацията.

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:

Дъщеря ми е заклещена в Банкок и... отнийде взорът надежда не види. Полетът ѝ до София е с катарците през Доха, и е канселиран (беше за сряда). И за всички алтернативни полети билетите били изкупени...

• Шок 4
  • Замислям се 3
Публикувано:
преди 1 час, Rumiana каза:

Дъщеря ми е заклещена в Банкок и... отнийде взорът надежда не види. Полетът ѝ до София е с катарците през Доха, и е канселиран (беше за сряда). И за всички алтернативни полети билетите били изкупени...

Четох тези дни, че тайландското правителство мисли да отпуска по 2000 бата на потърпевши от кризата в Близкия изток... 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, Rumiana каза:

Въпрос на финансова и времева сметка е избора:

1. Дали да се чака полет през залива и се разчита на превозвача някога във времето. /Аз не бих./

2. Ориентиране в посока Китай, нощувка, две, три ... и полет към Европа.  /Бих избрал това, заради минимума прекачвания и по-висока сигурност /.

3. Търсене на комбинации с различни авиокомпании, но всяко прекачване в повече носи повече рискове, т.е. време и пари. /Не бих рискувал./

П.П. Може би е разумен вариант да се чакат полети организирани от държавите в Европа, които със сигурност ще са на по-ниска цена  от пазарната /гледам полети от 2000 долара до към 5000/, но ще е необходимо време да станат факт. Все пак днес е шести ден от началото на конфликта. 

• Харесвам 14
Публикувано:

Ако някой търси как да си тръгне от Малдивите или има закъсали приятели там, тази неделя 8.03 ще има организиран чартърен полет на Гъливер и в момента текат записвания. 

• Харесвам 6
Публикувано:
На 3.03.2026 г. в 19:50, Madonna каза:

Ох, и аз съм в същите притеснения. На 1ви Април летим от Истанбул за Банкок през Аман с Йорданските авиолинии и не знам какво да мисля. 

Къде следите актуално състояние на въздушното пространство или както там се нарича? 

Аз гледам на сайта на RJ, но не се ориентирам много. Полет Аман-Банкок  има в събота и четвъртък. На 28.02 полетът беше канселиран и тръпна в очакване за следващия в четвъртък. 

Скоро ще трябва да платим частично или напълно някои от акомодейшъните и се чудя дали да направя за тях застраховка. Или нещо друго?

Няма нищо по-логично, нормално и адекватно от това да бъде кенсалирано това пътуване.

• Харесвам 1
Публикувано:

Fake news for Thailand и програмата им за намиращи се туристи. 

Днес синът ми го засне от входа на Министерството на  туризма в Банкок.

att.ZizKS6kJxWg7mmn-eURInvInNTBMoVjw48jaRSD83AI.jpeg

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 2 часа, Jorro каза:

Ако някой търси как да си тръгне от Малдивите или има закъсали приятели там, тази неделя 8.03 ще има организиран чартърен полет на Гъливер и в момента текат записвания. 

Чартърът се организира от туроператора "Фанагория травел" и записванията стават през интернет страницата fanagoriatravel.com, обясни пред TravelNews Кирил Стамов, управител на компанията.

• Харесвам 3
Публикувано:

Здравейте, на 10 април летим за Манила през Дубай, с билет купен от флайдубай - като отсечката София -Дубай е с флайдубай, а Дубай - Манила е с филипин еърлайнс. Доколкото виждам полети от и до София се изпълняват от флайдубай, но за момента филипинците не летят. Има време, но се притеснявам какво ще стане, ако стигнем до Дубай, но от там няма последващ полет на филипинците - засега полета е със статус потвърден, но се замислям дали няма да си останем в Дубай, нататък имаме доста други полети, които биха пропаднали.

Публикувано:
На 5.03.2026 г. в 12:25, ivailo_radev каза:

Информация за всички, които имат полети с Qatar Airways до 14.03 (важно е полетът за отиване да е до тази дата). Може да отмените полетите си без никакви такси. Влезте в профила си и от там отменете резервацията.

Да похваля катарците - 24 часа след като си отмених полетите за 13.03, парите са вече при мен! Дано да издържат финансово всички тези компании там и нещата да се успокоят бързо - аз в бъдеще определено ще пътувам с тях отново.

• Харесвам 20
Публикувано:
преди 5 часа, ivailo_radev каза:

Да похваля катарците - 24 часа след като си отмених полетите за 13.03, парите са вече при мен! Дано да издържат финансово всички тези компании там и нещата да се успокоят бързо - аз в бъдеще определено ще пътувам с тях отново.

Супер! 
Ние имаме билети с тях за 09-26.04. И за момента все още се надяваме до тогава да можем да летим, а да не се налага да се възползваме от подобна опция.

Публикувано:

Днес ситуацията изглежда доста по-добре. Международното летище на Дубай (DBX) и международното летище Ал Мактум частично възобновиха работата си според съобщение в платформата Х и освен това, иранският президент обеща да спре с атаките на държави в Персийския залив стига от там да не атакуват Иран. Ако това се случи наистина, очаквам напълно възобновяване на полетите в близките дни. А, през Истанбул не би трябвало да има никакви проблеми да се лети, особено през април, така че аз лично стягам куфарите за Сеул!!! :)

• Харесвам 12
  • Браво 1
Публикувано:
На 6.03.2026 г. в 8:41, Tesh каза:

Няма нищо по-логично, нормално и адекватно от това да бъде кенсалирано това пътуване.

Е, „логичното“ е доста субективно , зависи коя вътрешна нужда обслужва в момента. 🙂

За един човек „логично“ е да отмени, за да си върне усещането за контрол и сигурност.
За друг „логично“ е да управлява риска до колкото може: да следи ситуацията, да има план Б и да не взима решение продиктувано от страх.

По информацията, която виждам, от 28.02 до днес е имало 3 полета Аман–Банкок и е отменен само този на 28-ми, а другите два са били навреме. Истанбул–Аман засега няма отменени. Това, разбира се, не е гаранция за бъдещето,но е реалността към момента.

• Харесвам 5
  • Браво 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.