Прескочи до съдържание

Транспорт до околните балкански летища - Истанбул, Белград, Скопие, Букурещ и Солун

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 39 минути , dimitrov6 каза:

От Хасково 73 лв двупосочен с Метро

От Хасково винаги е било  евтино, заради по-голямото предлагане. Там се добавят(вливат) и превозвачите от Кърджали. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 42 минути , epetkov каза:

От Хасково винаги е било  евтино, заради по-голямото предлагане. Там се добавят(вливат) и превозвачите от Кърджали. 

От ноември досега билетите на Метро от 43 са станали 55 лв.През obilet се продават по 52.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , dimitrov6 каза:

на Метро от 43 са станали 55 лв.

Коментирах относително по-евтините  билети от Хасково. Ясно е, че има всеобщо поскъпване по ред причини. Следководна инфлация,  предстоящото членстео в шенген и други. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 36 минути , epetkov каза:

Коментирах относително по-евтините  билети от Хасково. Ясно е, че има всеобщо поскъпване по ред причини. Следководна инфлация,  предстоящото членстео в шенген и други. 

Постоянно увеличават лихвата в Турция,но Ардатур запазва цената,може би ако е българска фирма.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 59 минути , dimitrov6 каза:

може би ако е българска фирма.

С този плосък данък от 10% ясно е, че e българска. То и "Метро България" ЕООД е регистрирана в България.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 часа, Георги Матеев каза:

ще летя до Сабиха с някакво прекачване

При сегашното зимно разписание е възможно в  ден вторник и събота София-Базел  с Wizz + Базел - Сабиха с Пегасус.  Алтернатива на Базел може да бъдат Женева и Виена.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 9 часа, Георги Матеев каза:

Гледах го и това, но е на ръба при полет в 22:50, а аз не обичам излишни рискове и стрес. Метро автобуса дори само 1 час да закъснее (което предвид минаването на сухопътна граница е твърде възможно) и полетът ми отива на кино.

Би било идеално ако има автобус, който тръгва рано сутринта от София и пристига към 3-4 следобед в Истанбул. Но не намирам такъв.

Виж през Анталия. Има 10 полета дневно Анталия-Сабиха, Въпросът е дали има удобни София-Анталия, Pegasus I sunexpress летят

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 13 часа, epetkov каза:

С този плосък данък от 10% ясно е, че e българска. То и "Метро България" ЕООД е регистрирана в България.

Освен това Метро имат по 2 шофьори-българин и турчин и стюардеса българка, а Ардатур са само шофьор и стюард турци,разбиращи български. Може това да им вдига цената на Метро.

• Харесвам 1
  • 9 месеца по-късно ...
Публикувано:
Цитат

А от кои сайтове купуваш онлайн билети? И има ли директно до / от  летището ?

@Дънди, билет за автобус купувам от https://www.obilet.com/

Не знам да има директно до летище, зависи до кое. Уж Ардатур изпълняваше такива до IST, но аз не вярвам на тази фирма, а и автобусите им в посока Истанбул идват от Европа и може да закъснеят.
До Сабиха има по-лесен начин да се стигне за ранен полет - автобус на Метро от Пловдив в 19 ч. до автогара Samandira и после такси.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 15 минути , Argentique каза:

@Дънди, билет за автобус купувам от https://www.obilet.com/

Не знам да има директно до летище, зависи до кое. Уж Ардатур изпълняваше такива до IST, но аз не вярвам на тази фирма, а и автобусите им в посока Истанбул идват от Европа и може да закъснеят.
До Сабиха има по-лесен начин да се стигне за ранен полет - автобус на Метро от Пловдив в 19 ч. до автогара Samandira и после такси.

Благодаря ти!

На мен ще ми трябва до и от IST.

А ти защо не вярваш на Ардатур, негативен опит с тях или ?

И още нещо - сега видях, че датата ми е точно по време на Рамазан Байрам - а .... Това проблем ли ще ми е ?

Публикувано:
преди 12 минути , Дънди каза:

А ти защо не вярваш на Ардатур, негативен опит с тях или ?

Не, но имаше оплаквания точно за закъснения в точката на тръгване, не на границата или по пътя.

преди 12 минути , Дънди каза:

И още нещо - сега видях, че датата ми е точно по време на Рамазан Байрам - а .... Това проблем ли ще ми е ?

На самия празник може да има някакъв трафик на границата, ако говориш за месеца – не.
В Истанбул автобусите пристигат на автогарата Otogar (Esenler или също я наричат Bayrampasha), оттам има директен автобус тип междуградски до летището: https://www.hava.ist/sefer-saatleri.php

Ти избираш този маршрут

Screenshot.png.7e2df726fbecd791b5895b0a00b6820e.png

Цена на билета в момента 158 ТЛ, 75 минути път

Screenshot(1).png.9c64f2e0c07e46f9f92e1612a6af2c3e.png

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 6 часа, Hakkâri Spor каза:

“Открий София с Dan air” гласи банерчето. Букурещ-София  19 януари 2025

И цената е атрактивна 100 евро двупосочен:

Screenshot_20241218_072309_Samsung Internet.jpg

• Харесвам 3
Публикувано:

На ТАРОМ са 140 евро в една посока, за целия януари.  

image.png.1f0b10dc11b8bf3a8740ef680e435d78.png

Така че... 48 евро София-Букурещ на Dan Air засега е по-добра оферта

image.png.d9808033acb82a24b0375d8b7c2cb281.png

А на Раянеър не ми се отваря сайтът от 1 час, да проверя...

• Харесвам 1
Публикувано:

Това не е ли някакъв чартър или са редовни полети ? 

Райън вече не лятят София - Букурещ, но пък скоро видях че отново са заредили Братислава.Хубава новина.

Публикувано:
Преди 1 час, stanimir каза:

Това не е ли някакъв чартър

Това наистина е някакъв особен чартър, на който продават билети от сайта на превозвача. Проверявах за някакво събитие в София в периода 19-23  януари, но не открих нищо.

P.S. Сякаш самолетът идва за някаква техническа проверка в София.

Публикувано:
преди 1 час, epetkov каза:

Сякаш самолетът идва за някаква техническа проверка в София.

Не, имат си екскурзия. Във ФБ беше този банер и имаше описана цялата програма за 4-те дни, обиколка на забележителностите, опитване на musaca, şopska salata, banitsa и от сорта. 

• Смея се 1
Публикувано:

И "известния български йогурт", пропуснах.  И на Витоша ще ги качват.

Очевидно е чартър, но щом може хората да си купуват самолетни билети от сайта, това не е зле.

Screenshot 2024-12-20 at 13.13.36.png

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.