Прескочи до съдържание

С обществен транспорт до летище София

Препоръчани мнения

On 7/17/2018 at 4:49 AM, antea said:

или чрез мобилен оператор /като си въведе човек номера/

на сайта на ЦГМ пише, че засега работи само с А1.

https://www.sofiatraffic.bg/bg/news/3183/dnevnata-i-noshtnata-karta-za

Но пак е стъпка в правилната посока 🙂

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Някой вече е открил и пробив в системата:

https://play.nova.bg/programi/zdravei-bulgariya/969456?autostart=true

(Ако администраторите преценят, че не е редно да разпространяваме такива новини, нека премахнат мнението)

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , akair каза:

Някой вече е открил и пробив в системата:

https://play.nova.bg/programi/zdravei-bulgariya/969456?autostart=true

(Ако администраторите преценят, че не е редно да разпространяваме такива новини, нека премахнат мнението)

Вече го показаха по Нова. Току що в новините в 16.

Връзка към коментар
7 minutes ago, antea said:

това е линк към 36 минутно предаване, какъв точно е пробивът?

Няколко човека ползват един QR код за дневна карта. Във втората част на видеото е историята.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 11 месеца по-късно ...

Нещо, което е влязло в сила още през миналата пролет, но става известно сега са някои промени в наредбата за обществения транспорт в София.

Подсказвам Ви да обърнете внимание на: 

- багажа;

- пътуването с талончета от 10 бр, които могат да се ползват от повече от 1 пътник. 

Ето и наредбата

Връзка към коментар
22 minutes ago, Polina said:

Нещо, което е влязло в сила още през миналата пролет, но става известно сега са някои промени в наредбата за обществения транспорт в София.

Подсказвам Ви да обърнете внимание на: 

- багажа;

- пътуването с талончета от 10 бр, които могат да се ползват от повече от 1 пътник

Ето и наредбата

Не намирам подобно нещо. На няколко места се споменава  Карта с талони за десет еднократни пътувания за един пътник.

Иначе това, което четох, е, че вече не е нужно да се показва талон номер 10, както беше преди.

П.П. Всъщност като не трябва да показваш талон 10, не виждам как задължават да е "за един пътник".

Връзка към коментар
  • 4 години по-късно ...
преди 3 часа, dimitrov6 каза:

Кацащ полет на Уиз в 22:30 нали на Т1 ще бъде.Ако беше на Т2 щях да си взема билет,но така изпускам последния влак към Южна България на Искърско.

И като говорим за аптеки,тази сутрин ми дадоха лекарство в повече за  25 лв  в аптека в Хасково.🙂Фармацевтката не губи,защото касовата бележка е объркана и взех повече лекарства без да са писани.

На Т1 каца, но ... вечерните полети нали знаеш, че доста закъсняват. Ходенето ти пеша от Т1 до Т2 е 12-15 мин. (ако не случиш на трансферния бус или на 184 да тръгнат веднага). Но полетът ти може да закъснее с много повече от тези 15 мин.  Така че билет предварително не купувай за влак. С 2 думи, можеш да изпуснеш влака, не заради кацането на Т1, а заради традиционно закъсняващите полети на W!Zz вечер. 

Ако кацаш навреме, чак като влезеш в метрото си купи билет онлайн от телефона или директно на самата гара Искърско шосе докато чакаш влака (пак от телефона, че касата май работи до 22 ч)

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 25 минути , Hakkâri Spor каза:

На Т1 каца, но ... вечерните полети нали знаеш, че доста закъсняват. Ходенето ти пеша от Т1 до Т2 е 12-15 мин. (ако не случиш на трансферния бус или на 184 да тръгнат веднага). Но полетът ти може да закъснее с много повече от тези 15 мин.  Така че билет предварително не купувай за влак. С 2 думи, можеш да изпуснеш влака, не заради кацането на Т1, а заради традиционно закъсняващите полети на W!Zz вечер. 

Ако кацаш навреме, чак като влезеш в метрото си купи билет онлайн от телефона или директно на самата гара Искърско шосе докато чакаш влака (пак от телефона, че касата май работи до 22 ч)

Сутрин първия влак пристига на Искърско в 5:16 и пак не става за първите полети на Т1.На секюрити има голяма опашка,дори да пристигна към 6 на терминала,а първото метро е в 5:32 от Искърско шосе към летището.

378515429_Screenshot2024-05-06at13-15-54--.png.d269528661cf933486dfdda2f2ebe415.png

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Сутрин не става, да знам. Взимал съм първото метро няколко пъти, знам, че пристига към 5.37. Устройва ме за полети след 6.30 на Т2 и след 7.00 на Т1. Но всичко по-рано... не става. Имам тази седмица Луфтханза от Т2 в 6.00 ч. и ще се ходи с такси 😄  И да, трябвало е като купуваш самолетния билет да ги пресмяташ. Аз винаги си знам, че ранни сутрешни билите ми вървят и в комплект с такси.  Та дори и билетът да е супер евтин... мерси, ако трябва да се даде за такси 30-40 лв 😉

В колко часа вечерта (след полета на Уизеър ) ти е влакът от Искърско шосе към Димитровград или там, където ще слизаш?

• Благодаря 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Hakkâri Spor каза:

В колко часа вечерта (след полета на Уизеър ) ти е влакът от Искърско шосе

В 23:10 ,но пътуването беше преди 20 дни и се отказах.Вече не ми се спи на летището.Тогава е кацнал и по-рано,в 22:10,но онзи ден е било в 22:57.Такситата отказват да возят до Искърско ,само 2 км.Преди можех и да тичам от Т1 до Искърско шосе за около 15 минути,а веднъж ме качи шофьор от Софийска света гора до Искърско като ме видя,че бягам и се отклони от пътя си.Аз пак щях да успея за влака.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Hakkâri Spor каза:

чак като влезеш в метрото си купи билет онлайн от телефона

Това също не е опция, защото  БДЖ продават онлайн най-късно   3 часа преди тръгването на влака. След това само на гарата, но може преди полета, ако бордингът не закъснява от летището на излитане. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 часа, dimitrov6 каза:

Сутрин първия влак пристига на Искърско в 5:16

Това е така, защото влак БВ 8626 от Филипово продължава за Карлово и после към София.  В 1:30ч от Пловдив има преминаващ автобус на Huntur:

Screenshot_20240506_142843_Samsung Internet.jpg

но тук опасността е дали няма да се забави заради границата. Трябва да се знае къде спира в Пловдив. Билет само на ръка на шофьора.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, dimitrov6 каза:

Кацащ полет на Уиз в 22:30 нали на Т1 ще бъде.Ако беше на Т2 щях да си взема билет,но така изпускам последния влак към Южна България на Искърско.

Пак по същата схема пари на ръка на шофьора. В 00:20 ч има автобус на Арда Тур от Т2 за Пловдив-Хасково-Истанбул:

Screenshot_20240506_143835_Samsung Internet.jpg

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 44 минути , epetkov каза:

Това е така, защото влак БВ 8626 от Филипово продължава за Карлово и после към София

Май в БДЖ има грешка.Този влак не минава през Димитровград ,а така пише в разписанието.

Screenshot 2024-05-06 at 16-00-08 Димитровград - Искърско шосе Разписание на влаковете БДЖ - Пътнически превози.png

преди 36 минути , epetkov каза:

Пак по същата схема пари на ръка на шофьора. В 00:20 ч има автобус на Арда Тур от Т2 за Пловдив-Хасково-Истанбул:

Screenshot_20240506_143835_Samsung Internet.jpg

В сайта на Ардатур няма информация за този автобус.То трябвало да пишеш Истанбул вместо Пловдив и тогава излиза.Благодаря.

2023123981_Screenshot2024-05-06at16-05-29--.png.1725ee92a527eb5a96d6b32b092fad09.png

• Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 18 минути , dimitrov6 каза:

В сайта на Ардатур няма информация за този автобус.

Е, как така да няма информация? Автобусът е международен и е забранена официалната продажба на билети между две точки в България. Затова написах билет само на ръка на шофьора (неофициално). Кой шофьор бяга от едни 20 лева в късна нощ?

Screenshot_20240506_152043_Samsung Internet.jpg

преди 1 минута , dimitrov6 каза:

Той отива до автогара София в 4 и

Бързо се смята. Ще дадеш на шофьора 5 лева да спре на "Плиска". Пък и на шофьора ти не си му нужен на автогара София, защото ще си неофициално в автобуса. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 12 минути , epetkov каза:

Е, как така да няма информация? Автобусът е международен и е забранена официалната продажба на билети между две точки в България. Затова написах билет само на ръка на шофьора (неофициално)

Дали е сигурно,че ще мине през летището,ако няма купени билети онлайн оттам за Истанбул.

Връзка към коментар
преди 9 минути , dimitrov6 каза:

Може и на разклона за летището в Дружба.

В посока от Пловдив до  София всичко се уговаря предварително- За колко ще ме закараш до...... Тук презумпцията е, че шофьорът е заинтересован да изкара някой лев "на частно"  и нелегалният пътник да слезе преди автогара София. 

преди 17 минути , dimitrov6 каза:

че ще мине през летището,ако няма купени билети онлайн оттам за Истанбул.

Почти на 100% е сигурно. Може някой  турчин кацнал от Нюрнберг (или  от жк Дружба софиянец)  да чака въпросния автобус на Т2.  Няма условие, че за пътуване до Истанбул задължително трябва да има купен онлайн билет. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Мале, мале... Петков, на какви неща го учиш. Пари под масата. А хем живееш в цивилизована държава 😄

Димитров, ти в Хасково ли живееш или в Димитровград? Ако си в Димитровград, явно по-удобно ти е с влака, а ако си в Хасково, по-добре с автобуса на Арда Тур по горенаписаната схема. Друг е въпросът дали всичко, което пише в сайта на Арда тур отговаря на истината. Че то пишеше пак в техния сайт, че от 3 март ще спират на летище Истанбул, даже и цена имаше, и разписание. Но приятел, който пътува в края на март именно до това летище ми каза, че Арда спират само в Есенлер, на автогарата в Байрампаша. Още като е купувал билет на каса, изрично е казал, че иска до летището, но са му казали, че не са пуснали автобуси дотам. "Ама на сайта пише, че... " - отговор "пише, но още не пътуваме дотам. Не гледайте какво пише в сайта" - чуден отговор. Велика фирма! Под 10 часа не пътуват до Истанбул. А в един друг форум потребителка написа, че преди няколко дни е пътувала 11 часа от Варна до Истанбул. Тази фирма трябва да я задраскаме с дебела черта.

• Харесвам 3
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 3 минути , Hakkâri Spor каза:

Мале, мале... Петков, на какви неща го учиш. Пари под масата. А хем живееш в цивилизована държава 😄

Петков. Схема. Просто схема.   Балканското в мен е много. Твърде много. :biggrin:

• Харесвам 3
  • Смея се 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.