Zaro Публикувано: 31 януари, 2015 Сподели Публикувано: 31 януари, 2015 (редактирано) Пропускаш! Сериалите не са това, което бяха. Напоследък се правят доста качествени такива. Аз няколко пъти в тази тема (и десетки пъти на различни други места) съм споменавал, че откакто преди години изгледах The Sopranos, разбрах, че отдавна совите не са това, което са по отношение на сериалите. Сега приключвам Breaking Bad и за пореден път се убеждавам, че през новото хилядолетие в голяма степен именно сериалите са тези, които запълват личната ми празнина породена от "достиженията" на съвременното кино, като започнеш с драматургията и приключиш с актьорската игра... А бе ... и вие не сте това, което сте били преди години, когато не сте гледали сериали. То и огледалата напоследък не ги правят много качествени нещо... така се говори. А едно време какво огледала е имало..... Наскоро прочетох, че Ал Пачино ще участва в театрална постановка в Лондон. Стоянка Мутафова е предложена за Гинес като най-стар актьор. Сериали ли? А последният филм, който гледах, е "С трабант то края на света" в G8. Водих малкия да види трабант в действие, че по улиците намаляха. Редактирано 31 януари, 2015 от Zaro 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 31 януари, 2015 Сподели Публикувано: 31 януари, 2015 Покрай подготовката за Бразилия чак сега гледах Tropa de Elite и съм силно впечатлен : http://www.imdb.com/title/tt0861739/ Връзка към коментар
Botko Публикувано: 1 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2015 Теорията на всичко. /The Theory of Everything Забележителен филм за човешкия дух и воля,за живота и ситуациите пред ,които съдбата ни поставя...за хората до нас...и кое е това ,което ни кара да продължим. Да следваме мечтите си или да живее за да оставим нещо след себе си.Няма да описвам нищо повече,само ще спомена една от последните фрази ...."Докато има надежда, има живот" 1 Връзка към коментар
luba_rizova Публикувано: 2 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 2 февруари, 2015 Теорията на всичко. Подкрепям казаното по-горе. Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 2 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 2 февруари, 2015 Crossing lines - сериал, ама си го гледам в нета. Връзка към коментар
домосед Публикувано: 2 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 2 февруари, 2015 Два филма по темата за порастването. http://youtu.be/cLnAiVI4R2Q Тия са тийнейджъри бунтари. Темата е стара, но постановката е модерна. Двама тийнейджъри. Единият бяга от баща си, защото онзи се опитва насила да му контролира живота и да го кара да играе на монопол с потенциална заместничка на починалата майка. Другият бяга от техните, защото са му досадни. Третият - дребничък особняк с неясен произход, идеали, психически проблеми и строги етични стандарти, им се лепва неясно от къде. Строят си къща вдън гори (в Охайо), самозалъгват се купени от закусвалня пилета вместо уловени с капани, къпят се в реката. Драмата настъпва, когато момичето, на което си признават къде са, си избира не този, който я е поканил, а другия. А за истинското възмажаване помагат гладът и една змия. Този е леко чалнат английски филм от неангличани за едва пораснали неангличани в Лондон. Режисьорът е аржентинец, а двамата главни герои, които живеят всеки в собсвтената си сюжетна линия, но във един и същи хипстърски "скуот" в Източен Лондон, са испанец и белгийка. Между тях не пламва искра, но срещата им към края на филма, след като без да знаят, са си разменяли дрехи и матраци, катализира изхода от текущата им душевни драми. Тя - да остави зад гърба си предишния изоставил я любовник, а той - не осъзнаващния, че му е баща баща. В процеса пият, експериментират със секс, пият, прекарват си повечето време на хип ъндърграунд купони, пият (малко повече от руснаците в Левиатан!). От една страна са скучни (в целия филм няма нито една шега!), а от друга - милички, свежи, сантиментални. Но точно в тоя си вид, който няма как да е устойчив (според злите езици на средна възраст). Най-точното определние, което заех после от интервю със сценографа е, че филмът бил "Уонг Карвай да среща пънк рока". 3 Връзка към коментар
Asterisk Публикувано: 2 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 2 февруари, 2015 "Синият тигър" - за деца интересен, за възрастни -кой както реши, но не и разтоварващ. Соц обстановка, особено полезно за тези, които не са го преживели, красиви цветя и бяло тигърче, но затворени в мини ботаническа градина. Беше добър повод да науча, че белите тигри не могат да живеят/оцелеят в природата свободно, възникнали в резултат на генетична аномалия, могат да оцелеят само в изкуствена среда и броят им се поддържа от хората - за пари. И не са сибирски или амурски тигри. Филмчето (инфо): http://inews.bg/%D0%A1%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%82%D0%B8%D0%B3%D1%8A%D1%80-2012-_l.m_i.236289.html И нещо за белите тигри (може би непълно): http://www.spisanie8.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%8F/1350-%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%82%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B8.html В клипчето има не много приятни снимки. 1 Връзка към коментар
Радо Публикувано: 3 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 3 февруари, 2015 Cake и St. Vincent Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 3 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 3 февруари, 2015 Redirected. Трейлърът е като брутален екшън, а то е такава пародия и майтапи, отдавна не се бях смял така. 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 7 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 7 февруари, 2015 (редактирано) Настинала съм сериозно и единственото което ми остава е да си седя в къщи и да гледам филми.Това отметнах днес: The.Little.Death - леко черна комедия, разказваща за хора със сексуални обсесии. Maps.to.the.Stars -Мда,Джулиян Мур е много зла,изпълнявайки ролята си убийствено,както винаги. American sniper - Филма е добър,но малко незаслужено присъства в Оскар-компанията,според мен. Между другото,прави ми впечатление една тенденция при Златните глобуси и Оскарите,последните години,вероятно и на вас. Сред номинираните задължително трябва да има филми посветени на робството(12 Years a Slave,Django unchained,Selma), такива засягащи отношението към хора с хомосексуална ориентация(Milk,Dallas Buyers Club,Pride),както и филми засягащи военната политика на САЩ(The hurt locker,Zero dark thirty,American sniper). Предполагам, че всичко това се прави за да се избегне обвинение в дискриминация,но самата тенденция е доста дискриминираща. Относно, кой трябва да вземе Оскар: За главна мъжка роля съм раздвоена между Eddie Redmayne от The Theory of Everything страхотен филм,страхотна игра и Steve Carell Foxcatcher- доста добре се справя с ролята,съвсем различна от комедийните му превъплъщения. За най-добър филм,няка как да пренебрегна Уес Андерсон и неговата забавна,специфична и откачена действителност-The Grand Budapest Hotel. Редактирано 7 февруари, 2015 от Мари Николова 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 7 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 7 февруари, 2015 Има си определени жанр филми, които могат да се нарекат "оскарови" Те са точно споменатите от теб за робството, войните и за странни хора, не задължително хомосексуалисти, но в тази категория попада и Форест Гъмп например. Което не пречи в в доста случаи да са хубави филми, но просто в един момент гледаш нещо правено като по калъп за оскари Аз лично съм доволен, че вече номинират по повече от 5 филма, така освен споменатите клишета се промъкват и други доста приятни филмчета, които иначе биха останали извън цедката и може да не чуеш. 3 Връзка към коментар
captain_oveur Публикувано: 7 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 7 февруари, 2015 Steve Carell Foxcatcher- доста добре се справя с ролята,съвсем различна от комедийните му превъплъщения. Стиви Карел в сериозна роля!! Хо-хо-хо! Това трябва да се види! :) Връзка към коментар
luba_rizova Публикувано: 8 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2015 Промъквам се със Седмият син. На сина ми, 8 1/2, много му хареса. Да си призная, аз също го гледах с интерес, детето в мен обича да гледа приказки. Та, приятна приказка за вещици с Джулиян Мур/много й отива лошата роля, а и с годините става все по-красива/ и Джеф Бриджис.Хареса ми това, че поне приказката е измислена, а не е в модерното напоследък холивудско залитане да се развалят популярни детски приказки /Хензел и Гретел, Спящата красавица, ама всъщност Господарката на злото, Алиса/. 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 8 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2015 Стиви Карел в сериозна роля!! Хо-хо-хо! Това трябва да се види! :) Да и аз не можах да повярвам! Всъщност,въобще не го познах,докато гледах филма.Даже се чудих кой е този актъор,как съм го пропуснала досега Ще ми е интересно,който гледа филма да си каже мнението! Връзка към коментар
Георги Публикувано: 8 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2015 Да и аз не можах да повярвам! Всъщност,въобще не го познах,докато гледах филма.Даже се чудих кой е този актъор,как съм го пропуснала досега Ще ми е интересно,който гледа филма да си каже мнението! Чакам го задължително и аз да тръгне по кината. Стив Карел е голям. Thats what she said! Връзка към коментар
captain_oveur Публикувано: 8 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2015 Shaun the Sheep Movie От известно време съм почитател на късите филмчета, покрай голямото синче и жена ми, пълнометражния са го направили екстра, много се забавлявах :) http://www.imdb.com/title/tt2872750/ Ей ги овцете, някой ако не ги знае: 1 Връзка към коментар
alienad Публикувано: 13 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2015 Един филм за скиори и красиви снежни гледки. Изгубената зима Връзка към коментар
Rumiana Публикувано: 26 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 26 февруари, 2015 (редактирано) PK Чудесен индийски филм за религиите, вярата и проповедниците http://www.bbc.com/news/world-asia-india-30602809 В главната роля - Амир Кхан, същият оня от 3 idiots Редактирано 26 февруари, 2015 от Rumiana 1 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 13 март, 2015 Сподели Публикувано: 13 март, 2015 Из видеоменюто на Qatar Airways 1. "Зимен сън" Чак се учудих, че идържах 196 минутен филм на Нури Билге Джейлан. Но, признавам, колкото и бавен и театрално-сценичен да е, за разлика от предишните му, е гледаем. Темите са много, но най-дълбоко разработената е за емоционалната пропаст между сития и гладния. Айдън бей така и не може да проумее как гладният гледа на света и какво иска иска от живота. За един интелектуалец (според собствената си преценка), бивш актьор, чорбаджия в Кападокия, и отношенията му с хората около него - млада жена, която се чувства потисната и търси отдушник в организирането на собствени благотворителни кампании без негово участие; сестра избягала от мъж алкохолик и чувстваща несподелена гузност, че не е обърнала и другата буза; неплатежосопособни наематели, на които едничката чест им е останала; иконом-управител на имотите, който работи за него, но по душа е близък до работническата класа или поне я разбира; съсед фермер, с който общото им е само, че са чорбаджии; беден интелектуалец, учител, който го обвинява в безчувстеност към страданията на народа и безскрупулно печалбарство; гостите на хотела му - японци туристи и самотен мотоциклетист от Истанбул. Говорят си на топло край огнището, пият чай, карат ландровър, пак са на топло, пият коняк, ловят диви коне, стрелят диви зайци, пият чай. Как да не разпознаеш Чехов. Златна палма 2014. Магелански фактор: Който иска да види Кападокия без туристите (двмата японци не са критична маса) и балоните - да заповяда. https://www.youtube.com/watch?v=B1pu28BBntI 2. "Този луд, луд, луд, луд свят" Да преговорим класиките от детството! Гледал съм го поне дузина пъти целия, за да се хиля на сцената, когато камионът бута откритата кола отзад и свекървата забива нос през предната седалка. Преговорих си я. https://www.youtube.com/watch?v=Sla845GW9YM Магелански фактор: Californication, 1963 3. "Джак" Немски. За един предтийнейджър, който не знае баща си, живее с майка си и малък брат от друг незнаен баща, който се оказва настанен от съобразилите ситуацията социални служби в Kinderdorf. Където пък го бият големите. Но той не им остава длъжен, а и не се примирява, без да направи последен опит или да се върне при майка си (стига да я намери), или поне да измъкне и брат си. Хубавото е, че за разлика от обичайната кастинг практика във филмите за подрастващи, тоя са го избирали нарочно да не е cute(братчето е). https://www.youtube.com/watch?v=7n9JYDQyj7I Магелански фактор: За експерите по Германия: да се опитат да познаят къде е сниман. 4. "Мъд" Изненадващо добра американска история за подрастващи. Тия са малко по-големи, и двама, и малко по-cute, и трябва да спасят не себе си или братчетата си, ами Матю Макконъхи в ролята на бягащ от шерифите и вендетата убиец на Страстта, самият той преследващ Рийз Уидърспун от, предполагаемо, взаимна всеизгаряща любов. Сам Шепърд следи развитието на действието от дом-лодка на отвъдния бряг, а отровните змии чакат в засада. Проблемът е, че освен за северноновюжноуелски акцент съм загубил (или не съм добил) ухо и за мисисипски от средното течение акцент. За съжаление субтитри имаше, но на арабски. Което май беше и единственото нещо на арабски на борда, стига да намериш как да си ги настроиш. За голям потрес на чичкото ливанец, който седеше до мене на полета от Куала Лумпур, който не намери нито един (нула!) член на екипажа, който да му помогне на официалния език на националния превозвач на държавата Катар и на държавата Ливан. Магелански фактор: Да се преговори колко п-та, с-та, и и-та има в думата "мисисипи" на английски. https://www.youtube.com/watch?v=2m9IFlz2iYo 5. "Блясъкът на чистия ум" На времето и през ум не ми би минало да гледам ромком, в който Джим Кери и Кейт Уинслет независимо един от друг се подлагат на процедура за изтриване от паметта на всякакви спомени за връзката си. В операциония екип се мяркат Том Уилкинсън, Кирстен Дънст, Марк Ръфало и Елайджа Ууд (Огледал се Дървен Илия - пак в тия!) . Да, ама 10 години по-късно се запознах с режисьора Мишел Гондри (Фр.) чрез фантасмагорическата му екранизация на фантасмагорическия роман на Борис Виан "Пяната на дните". Стана дума за това. Присъда - "Пяната на дните" е много по-добър и по-зрелищен. Кейт Уинслет не ме трогва с никакъв цват на косата, пък Джим Кери даже не си я пребоядисва. И ми е напълно равнодушно ("Frankly, my dear, I don't give a damn", Кларк Гейбъл'39) дали ще се съберат отново с до блясък прочистени умове. Както би разпоредил премиерът ББ - Джим Кери да си седи в Държавния департамент и да праща полуподводници срещу Крим (а догодина - цели подводници)! Магелански фактор: Не се сещам за друго, освен че интересът ми към филма се събуди от форума. https://www.youtube.com/watch?v=lnSgSe2GzDc 6. "Великолепната шесторка" Комикс анимация за изобретателно момче и тромав робот с надуваемо телосложение, програмиран да го пази от болести. Супергеройският костюм на образа Фред е убиец! https://www.youtube.com/watch?v=khtFNzVPIh8 Магелански фактор: Очаквайте рецензия за по-мускулест и по-металичски робот със здрав южноафрикански културен произход! Кацнахме! Слязал от самолета, първата ми работа беше вляза в киното и да изгледам всички оскарски лауреати за полу-дебили (според цитираната от приятели сентенция, че за да спечелиш оскар, трябвало да изиграеш half-retard, а не full-retard като Шон Пен, който преди години не спечели). Приема се, че и двамата носители на оскари за главни роли попадат в тая категория от гледна точка на оскародателя. С едно на ум, че точно Стивън Хокинг не е най-добрият пример за half-retard. Даже напротив. Неотдавна колеги хейтъри оплюха филма за Алан Тюринг, че го окарикатурявал, докато аз имам умерено положително мнение, изразено вече по-горе в темата. Затова пък аз с чиста съвест ще оплюя филма за Стивън Хокинг. "Теория на всичко". Според мене това си пропиляно усилие. На Еди Редмейн да влезе под кожата на героя. Влязъл е и си е заслужил оскара. Проблемът е, че филмът е по сценарий на изоставена от героя жена, оскърбена, че не е проявил достатъчно преданост за грижите, които е полагала за него 15+ години, ами е хукнал по фустата на първата по-засукана логопедка, която са му намерили. Докато авторката с цената на лишения и силна воля и вяра (в Господ, а не в Голям Взрив) се е въздържала да хукне по първия вдовец органист, който и е намигнал. Заглавието е напълно подвеждащо - за научни теории във филма почти не е останало място, а каквотo е останало, то е за интерпретирано от авторката резюме на съответната теория. А положителната оценка идва от ... представителя на напредничавата съветска наука с акцент на българин (Георги Николов), който се опитва да имитира как руснак говори английски. Ако са искали посланието на филма да е съмнението дали Стивън Хокинг е учен знаменитост заради теориите или заради недъга си - успели са! Тази, която според мене "открадва филма" е Емили Уотсън* в ролята на тъщата, когато с всичката си сериозност, че има да каже нещо изключително важно на дъщеря си за бъдещето на семейството ѝ предлага ... да се запише в църковния хор. Аз затова бих ѝ дал оскар за поддържаща роля, както навремето дадоха на Джуди Денч за една единствена реплика във "Влюбения Шекспир". Отговорът на дъщерята "This is the most English thing you could have ever said" също влиза в Златния фонд. Филма за професорката по лингвистиста, диагностицирана с алцхаймер на необичайно млада възраст "Все още Алис" няма да го оплюя. Напротив. Доволен съм, че и дадоха на Джулиан Мур оскар, че иначе надали щях да го гледам. И Джулиан Мур е добра, и историята е стегната, драматична и информативна. Третият филм с оскара за поддържаща мъжка роля на Дж.К.Симсон Whiplash е за музика, джаз, амбиция и менторска тирания. От тези трите ми е фаворит (но не и от четиртите, ако включим в сметката и Boyhood с оскара за поддържаща женска роля на Патриша Аркет). Обсъждан е вече. Репетират до безкрай Caravan (джаз стандарт) и Whiplash (това е по-ново, не знам дали е стандарт и дали е редно да се превежда като "камшичен удар" или просто "уиплаш"), текат сълзи, тече пот, тече кръв ... Тук Холивуд малко изостава по политкоректност от обществото, защото явно още не е признал "гей браковете". В смисъл - все още се приема за константна даденост, че в един филм може да има точно една главна мъжка и точно една главна женска роли. А не две главни мъжки, както е очевидно в този филм. И затова за Дж.К.Симсон остава само поддържащ оскар. От друга страна - за главния оскар в конкуренция с полу-дебил, написал кратка история на времето, надали е имал някакви шансове. *същата, която в един от ранните филми на Ларс фон Трир (преди да му се разхлопа дъската) играеше вярващата калвинистка, която беше възприела божественото внушение, че за да излекува мъжа си от осакатяването след трудова злополука, трябва да изебе (excuse my French!) поред цялото градче. Шотландско. Нефтаджийско. 7 Връзка към коментар
Rumiana Публикувано: 13 март, 2015 Сподели Публикувано: 13 март, 2015 (редактирано) . "Теория на всичко". Според мене това си пропиляно усилие. На Еди Редмейн да влезе под кожата на героя. Влязъл е и си е заслужил оскара. Проблемът е, че филмът е по сценарий на изоставена от героя жена, оскърбена, че не е проявил достатъчно преданост за грижите, които е полагала за него 15+ години, ами е хукнал по фустата на първата по-засукана логопедка, която са му намерили. Докато авторката с цената на лишения и силна воля и вяра (в Господ, а не в Голям Взрив) се е въздържала да хукне по първия вдовец органист, който и е намигнал. Заглавието е напълно подвеждащо - за научни теории във филма почти не е останало място, а каквотo е останало, то е за интерпретирано от авторката резюме на съответната теория. Напълно споделям написаното за "Теория на всичко". Филмът сериозно ме подразни. Жалко за доброто изпълнение на Еди Редмейн! Редактирано 13 март, 2015 от Rumiana Връзка към коментар
Botko Публикувано: 14 март, 2015 Сподели Публикувано: 14 март, 2015 Относно Теория за всичко! За мен играта на Еди Редмейн прави филма - аз не съм запознат в ДЕТАЙЛИ с живота на този учен,нито мога да кажа,дали е 100 % достоверно всичко. Анализирам ,че всичко случващо се във филм-а е представянето на друг човек(режисьора),който показва през неговия си поглед живота на един учен на ,който му дават "няколко месеца живот" ,а той продължава да живее с воля и упоритост....Филма е написан и адаптиран по написаното в Пътуване към безкрайността: Моят живот със Стивън от Джейн Хокинг. А относно съпруга и... хора в такова положение разбира се не могат да живеят без помоща на някой силен духовно и физически човек до тях в случая това е съпругата му.Тя е до него! Ражда му 2 деца(някой има ли съмнения ,че това не се е случило или не са от него).Някой има ли съмнения ,че в това му състояние продължава да се занимава с наука..и то физика.Добрия сюжет,реалистичния сценарий и добрата игра на актьорите прави един филм гледаем и запомнящ се.Така ,че не виждам ,защо един такъв филм би ме дразнил или бих го оплювал? Може просто да ми е харесало времето в ,което съм решил да го отдам на един филм и той ми е харесал!Навремето една от първите забележителни роли на все още неизвестния Леонардо Ди Каприо беше на Арни Грейп във филма "Защо тъгува Гилбърт Грейп" на Ласе Халстрьом...Не запомних главния герой с играта му Джони Деп- но пък се замислих колко трябва да си талантлив и способен за да изиграеш някой ,който има Психическо заболяване или недъг,ако и ролята да не беше главна на младия тогава Ди Каприо ,а в този филм май е бил на 13..14 години. Та и в Теория за всичко...не се опитвам да разсъждавам сценария дали е перфектен,достоверен или има противоречия...просто е по действителен случай,за един действителен живот,на забележителен човек и ум изигран брилянтно от един актьор БЕЗ тези здравословни състояния ,но пък пресъздал нещата достатъчно достоверно за да си кажа накрая ,че такива роли могат да направят от един посредствен сценарий запомнящ се филм! 1 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 16 март, 2015 Сподели Публикувано: 16 март, 2015 (редактирано) След като в събота неуспяхме да си вземем билети за "Левиатан" на София Филм Фест, решихме за да не губим да гледаме Америкнаски снайперист. В главната роля е Брадли Купър, който е в ролята на Крис Кайл. Явно на Брадли му пасват всякакви роли, защото до скоро го свързвах основно с Ергенските запои, после се появи "Американска схема" и сега този. Универсален актьор с две думи. Действието основно се развива в Ирак след 1999 година. Това, на което е наблегнато във филма е психосъстоянието на героя след завръщането си от мисиите и което го кара да се връща отново и отново в Ирак. Така едно обикновенно каубойче от Тексас, става истинска "Легенда". Филмът е направен по действителен случай, a режисьор е Клинт Истууд. Редактирано 16 март, 2015 от Polina Връзка към коментар
домосед Публикувано: 16 март, 2015 Сподели Публикувано: 16 март, 2015 А сега си представете Ninja и Yo-Landi Vi$$er от Die Antwoord да ви осиновят детенцето и да тръгнат да го възпитават! Кошмар, а! Chappie е поредното визионерско изпъление на Нийл Бломкамп на южнафриканска тема. Обаче, за да го оцениш по-достойнство, трябва да имаш някаква представа не само за Die Antwoord (по-популярни в Америка, отколкото у дома), а и за Южна Африка, за Йоханесбург, за персонажите, за акцентите, за културни практики и съждения, които не биха съвпаднали непременно с холивудските стандарти. Например, ще можеш да оцениш кой гангстер е по-достоверен - онзи с русите раста плитки или онзи в прословутата като гангстерска крепост през 90-те и 00-те години жилищна кула Понте. Иначе рискуваш нито един от героите да ни ти спечели симпатията и филмът да си се стори кух екшън със средно ниво каскади, задоволителен CG-робот и плитко, не особено оригинално послание, за компютрите и изкуствения интелект. https://www.youtube.com/watch?v=QHWbzrCJ4nE А, ако темата за гангстерите около Йоханесбург ви е заинтересувала, предлагам бонус интерпретация с алтернативна визия, цветова схема, без никакви чужденци и роботи https://www.youtube.com/watch?v=1tfXb9jUELI Връзка към коментар
Botko Публикувано: 24 март, 2015 Сподели Публикувано: 24 март, 2015 "Раната" на Фатих Акин. "Зимен сън" Нури Джейлан. За Зимен сън,Домосед ми хареса какво е "описал".....обаче за мен такъв филм май е по добре да се гледа в събота следобед на дивана в къщи... пък може и сам.Турския Бергман определено държи над 200 минути...В някой части от филма ,все едно е телевизионно-философска новела,в която диалога или монолога на героите може и да отегчи,но звучат много достоверни и вярни съждения....особенно за отношенията ни в днешния свят.Определено мястото на действие-Кападокия през зимата ,е интересно за сетивата. "Раната"( The Cut)...Не знам дали има точна дума за този филм.Епичен е...във него има от всичко.Един турски режисьор(ако и да е роден и израснал в Германия и да го наричат немски режисьор от турски произход) показва част от историята на нещо абсолютно зверско и ужасно...случило се преди 100 години - Арменския геноцид.Филма не е само исторически събития и факти случили се преди век в Мардин ,а и продължава в днешна Сирия....Куба...чак до Северна Дакота.Филм в който "пътешествието"предизвиква сълзи.Представената история и събития са силата на тази творба,но пък не е само това,може би срещата с различни хора по света-лоши и добри...съдбата ,която те води с неотлъчната воля за живот...Във филмите на Акин никога не съм срещал пълен хепи-енд,но пък няма незасегната тема и чувства.Заради засегнатите събития на геноцида над арменците в Османската империя,представени много реалистично(това е тежкия момент във филма) ,не знам дали филмовия свят,ще му отдаде заслуженото като награди,но филма определено е много стойностен. 4 Връзка към коментар
VladimirK Публикувано: 28 март, 2015 Сподели Публикувано: 28 март, 2015 (редактирано) Снощи гледах Диви истории (оригинално заглавие Relatos salvajes) в Евро-български културен център, бул. Стамболийски 17, София. Историите са шест. Поне две от тях имат по нещо общо с темите, които магеланците разискват - авиокатастрофи, паркиране в далечни градове, ...Минал е покрай Оскар-ите, в началните и крайните надписи се вижда име Almodóvar.Тъжното е, че "този филм" го гледах в новините във вторник.Началото на филма развесели залата, но към средата на втората част смехът секна, за да изгригне отново към края. Редактирано 28 март, 2015 от VladimirK 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега