Прескочи до съдържание

Какви са правата ни на пътници съгласно Регламент 261/2004?

Препоръчани мнения

Тук говорим предимно за Аероиск. Те ли са най за предпочитане като посредник? Честно казано с искови молби и подобни съдебни неща хич не съм запозната, та май ще мина на вариант посредник.

Връзка към коментар
преди 43 минути , rdd каза:

Знаете ли дали Britich airways, попадат под Регламент 261/2004 на ЕС, все още. Става въпрос за същата авиокомпания и полет от Лос Анджелис до Манчестър на един билет. Като в Лондон не може да се хване втория полет до Манчестър, поради закъснение на първия полет. Естествено пътникът е настанен в хотел,  и с храна. Пътуването до крайната дестинация е извършено на следващия ден, с първия полет. Закъснението е около 15 часа. Предварително благодаря!

Не на ЕС, но същите правила за обезщетение останаха в законите им след Брекзит (заместваш "EU" с "UK", разбира се)

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Ако някой има отменен полет от Италия към България или другаде,разбрах,че италианския регулатор прави работата трудна за успех. Тоест трудно ще вземете компенсация.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , dimitrov6 каза:

Ако някой има отменен полет от Италия към България или другаде,разбрах,че италианския регулатор прави работата трудна за успех. Тоест трудно ще вземете компенсация.

Какви спънките?

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Успешно спечелено дело на Аероиск срещу Уиз за закъснение над 3 часа. Някъде в рамките на 4 месеца си получих обезщетението! 

• Харесвам 11
  • Браво 4
Връзка към коментар
На 17.01.2023 г. в 19:41, ivelina666 каза:

Аз и от България към Италия не успях да се преборя. Обърнах се към Аероиск, но засега нищо. 

За мен са добри и са професионалести! Е чакахме някой и друг месец, но нямаше грижи! Не се издържаме от искове към АК, нали!

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 22 часа, Alexander каза:

Аероиск не е панацея.

дори всичко да е в наша ползва и да е подготвено какво трябва от тях, пак зависи какво ще се отсъди.

Така е, не е панацея, но шансовете са значително по-големи с Аероиск, отколкото без тях. Животът е по-хубав, когато всеки се фокусира в собствените си компетенции вместо да се занимава с чужда работа, която не му е работа, какъвто е нашия български манталитет. Факт. 

• Харесвам 8
  • Браво 1
Връзка към коментар

Аероиск вършат чудесна работа, но има случаи, в които и те се отказват. Дали не виждат шанс за успех или са затрупани от клиенти през последната година и не смогват, само мога да гадая. Но има доста други подобни бг компании-посредници и би било полезно, ако някой е прибягвал до услугите им да даде обратна връзка.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Wizz се правят на луди и сигурно не са длъжни в определен срок да отговорят и затова трябва посредник.Ето това ми писа посредника.

Регламентираният срок за отговор от авиокомпанията е два месеца. Ще ви пишем отново, когато има развитие по случая, а ако авиокомпанията откаже плащане или не получим отговор в регламентирания срок, ще предприемем необходимите по наша преценка действия, като подаване на жалба към съответния регулаторен орган или завеждане на претенцията в съда.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, Jenbel каза:

Така е, не е панацея, но шансовете са значително по-големи с Аероиск, отколкото без тях. Животът е по-хубав, когато всеки се фокусира в собствените си компетенции вместо да се занимава с чужда работа, която не му е работа, какъвто е нашия български манталитет. Факт. 

Като не ви е работа ползвайте само посредници като аероиск, никой не ви спира.

Даже се чудя защот сте във форума, я колко агенции за пътуване има, а вие с българския манталитет искате сами да си планирате пътувания без тях.

• Смея се 6
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Alexander каза:

Даже се чудя защот сте във форума, я колко агенции за пътуване има, а вие с българския манталитет искате сами да си планирате пътувания без тях.

Именно това казвам, ползвам посредници като Аероиск. Дребнавото заяждане, което не е по темата, си го изтрий сам. 

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Alexander каза:

При мен лично е въпрос на елементарна математика. Предпочитам за 250Е( или повече) да ползвам посредник , въпреки 24% такса). Просто със посредника губя по-малко от час да представя документите , а ако се боря сам с авиокомпанията ще ми отнеме вероятно 10 часа ( без да броим нервите) .За 9 часа все ще изкарам 60Е комисионната на посредника , а и няма да съм си късал нервите....

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Може и 10 часа да си загубил.

Пак казвам, вие си решавате как и защо.

Аз два пъти съм си взимал сам и съм губил по 30-40мин общо на случай.

Един път потърсих посредник/цитирания и не успя да се пребори.

Ако трябва да съм честен за карта в ТБИ загубих в пъти  повече време  нямам карта.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Е то това обезмисля съществуването  на огромна част от дискусиите във форума.Вероятно немалко хора от пишещите са в състояние да изкарат 50-70-100€ за часовете които "губят" тук да четат как да си намерят по-евтин полет , да си наемат по-изгодно автомобил , хотелска резервация и всичко около едно пътуване.

Като се замисля и най-свещената ни тема - за готвенето няма особен смисъл. Дайте да оставим всичко на професионалистите , струват ли си накрая усилията над печката като сметнем цената на продуктите , ток , вода ? 

ВИП-ът на форума примерно не готви , явно изкарва луди пари - @Брани

• Благодаря 1
  • Браво 2
  • Смея се 3
Връзка към коментар
преди 1 час, stanimir каза:

Е то това обезмисля съществуването  на огромна част от дискусиите във форума.Вероятно немалко хора от пишещите са в състояние да изкарат 50-70-100€ за часовете които "губят" тук да четат как да си намерят по-евтин полет , да си наемат по-изгодно автомобил , хотелска резервация и всичко около едно пътуване.

Като се замисля и най-свещената ни тема - за готвенето няма особен смисъл. Дайте да оставим всичко на професионалистите , струват ли си накрая усилията над печката като сметнем цената на продуктите , ток , вода ? 

ВИП-ът на форума примерно не готви , явно изкарва луди пари - @Брани

Факт е, че банята ми вместо с плочки, е облепена с карти Револют и Кърв, а през телевизора свалям биткойни!

• Шок 1
  • Смея се 10
Връзка към коментар
преди 3 часа, stanimir каза:

Вероятно немалко хора от пишещите са в състояние да изкарат 50-70-100€ за часовете които "губят" тук да четат как да си намерят по-евтин полет 

С цели 10 лева при това.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Проблемът с авиокомпаниите като Уиз е, че дори на ГВА не отговарят в срок, а като им напомниш на ГВА се сърдят и ти казват съди си ги като не ти се чака.

Отделно Уиз не отговарят на ЕПЦ и КЗП.

Остава Аероиск на 80-90% и 5-10% са сами да платят или ГВА да ги подсети, ако полета излита от България.

Има много малко механизми за защита от лоши авиокомпании и те решават кога да ти платят дали след 2-3-6- месеца и т.н. когато им кефне.

ГВА пък не ги глобяват и нещата продължават по същия начин, не знам какво ги е страх да сложат една голяма глоба на Уиз пазят си работните места и вземат заплата само без да се конфронтират с ''големите''.

• Харесвам 4
  • Браво 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

В Канкун се разбра, че втория ни полет следобед на 06.02 от Истамбул до София е анулиран.

Вечерният също.

За следващия ден има само 4 места в бизнес според апликацията, но не ми ги дадоха.

Дори ми обясни, че като е заради времето анулиран няма да ми се полага хотел, това със сигурност  не е вярно.

утре като кацнем в Истанбул ще видя какви полети ще дадат, но се очертава поне 24 часа чакаме, а нямаме якета…

• Шок 1
Връзка към коментар
преди 52 минути , Alexander каза:

В Канкун се разбра, че втория ни полет следобед на 06.02 от Истамбул до София е анулиран.

Вечерният също.

Вечерният засега го дават да лети:

image_2023-02-05_211220857.png

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.