Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

• 2 седмици по-късно ...
преди 21 минути , macf1an каза:

Няма. Има твърд лимит колко пари могат да ти минат през сметката годишно, обаче.

Мисля че е до 6000 евро месечно. После май има такса 0.5%. 

Връзка към коментар
преди 54 минути , boogy83 каза:

Не успях да открия в темата какъв е лимита за превод на пари от Revolut към друга банка без такса?

Ако не е евро, 6000 на месец, после 0.5%. Ако е евро, няма лимит. Тоест, ако няма превалутиране. Ако си преваутирал  примерно еврото към долари предишния месец и превеждаш този, не взима от лимита.

Редактирано от T.E.Lawrence
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Малко е по-сложно:

https://www.revolut.com/faq#will-i-be-charged-to-transfer-money-via-revolut

Има лимит ако се превалутират. "Няма" ако не. Обаче, в тарифата са вмъкнали следното, що се отнася до такси при банков превод:

Revolut Bank Transfers: As advised prior to entering into Bank Transfer.

Редактирано от macf1an
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

И аз скочих в кюпа на Револют. Издадената ми виртуална карта е ...Visa.

Нали уж беше само Mastercard?

Заредих 10-те евро от дебитна Visa на сестра ми от Уникредит.

Поисках физическа, 6+6 евро ми искат. Ако изтрия виртуалната, след това пак ще искат 12 евро пък за нея.

Въпросът ми е:

Как мога да плащам с телефона си безконтактно на ПОС-терминал (видях го сега в Англия и Шотландия, голям кеф)? 

Мога ли и без физическа такава?

Връзка към коментар

Прецакал ли се с тази виртуална карта, т.като хем си дал пари, хем не можеш да се възползваш от една от най-силните им страни - безплатното теглене от банкомат.

Безконтактно не можеш да плащаш с телефона. За целта трябва да добавиш картата в Android Pay или Apple Pay, като и двете все още не се поддържат официално. Ако толкова държиш - фибанк имат собствена такава услуга за техни клиенти.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 17 минути , Sun4o каза:

Как мога да плащам с телефона си безконтактно на ПОС-терминал (видях го сега в Англия и Шотландия, голям кеф)? 

ПИБ го предлагат - аз ползвам цифрова карта, вързана към кредитната ми Visa - използва се NFC чипа на телефона, но не всички марки и модели се поддържат. Мисля, че изискването за ОС беше Android 4.4 или по-нова

П.С. Писали сме едновременно с mcf1an. Ето списък на сертифицираните устройства, а ето и информация за услугата.

преди 17 минути , Sun4o каза:

Поисках физическа, 6+6 евро ми искат. Ако изтрия виртуалната, след това пак ще искат 12 евро пък за нея.

А за какво ще ти е виртуалната, след като имаш физическа? 

Редактирано от chandni
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 36 минути , chandni каза:

А за какво ще ти е виртуалната, след като имаш физическа? 

Синът ми учи в Англия и искам да си тегля от дебитната тук, зареждам си ги в Революта и му ги пращам на неговия Револют.

Избягвам ходенето и внасянето в банката.

П.П. Не разбрах аз ли съм единственият с издадена Виза от Револют? Да няма грешка някаква?

Редактирано от Sun4o
Връзка към коментар
преди 7 минути , Sun4o каза:

Синът ми учи в Англия и искам да си тегля от дебитната тук, зареждам си ги в Революта и му ги пращам на неговия Револют.

Избягвам ходенето и внасянето в банката.

П.П. Не разбрах аз ли съм единственият с издадена Виза от Револют? Да няма грешка някаква?

Малко бъркаш понятията. Не са ти нужни виртуалната или физическата карта за да зареждаш в и пращаш пари от Револют. Тези функции са налични в мига след регистрацията, дори преди да си потвърдиш данните.

Отскоро издават И Виза, които са техен собствен продукт, за разлика от предишните.

Редактирано от macf1an
Връзка към коментар

Може ли да напишеш първите 6 цифри на тази Visa? Искам да проверя като каква се разпознава (credit/debit/electron И т.н.) и съответно може ли да се ползва по промоциите на резервационните сайтове.

Връзка към коментар
преди 6 минути , Sun4o каза:

Значи съм се минал с 6 евро, не е болка някаква. Ама пък имам Револют с Виза:dancing:

Не си се минал още. Ако си поръчал виртуална и физическа можеш да се откажеш от виртуалната. Пиши на съпорта става веднага. Изтриват я.  

Връзка към коментар
преди 39 минути , bay_kolio каза:

Не си се минал още. Ако си поръчал виртуална и физическа можеш да се откажеш от виртуалната. Пиши на съпорта става веднага. Изтриват я.  

Сега не работят. Утре сутрин в 6 отварят.

Връзка към коментар

здравейте, регистрирах се в приложението, заредих акаунта с 10 евро и уж поръчах физическа карта. виртуалната имам ли я по подразбиране или и нея трябва да заявявам. Трябва ли ми въобще и ако имам и 2та вида има ли допълнителни такси?! :)

Връзка към коментар
преди 46 минути , Denittta каза:

виртуалната имам ли я по подразбиране или и нея трябва да заявявам. Трябва ли ми въобще и ако имам и 2та вида има ли допълнителни такси?!

Не.

Рядко трябва, примерно ако не искаш да си дадеш данните на физическата. Предимството е, че можеш да я блокираш след като я ползваш и да останеш с активна физическата.

Не.

Редактирано от macf1an
Връзка към коментар

Преди време виртуалната карта беше безплатна, а физическата, която поръчах струваше 6 евро доставка, и номерът и беше същият като на виртуалната. Сестра ми има виртуална от известно време, наскоро си поръча и физическа, която я заплати на 10 евро. Номерът и е различен от виртуалната.

По въпроса на @Denittta : При еднаква цена на виртуална и физическа, вземи само физическа, повече опции дава.

Връзка към коментар

Благодаря Ви за бързите отговори!

аз бях заредила само 10-те евро не бях поръчала картата, вече е на път обаче.

ще се връщам сега назад по темата да чета особеностите.

Връзка към коментар

Имах виртуална Мастеркард, изтрих я и като си направих нова виртуална ми я даде Виза. 

Явно новите ще са Виза, защото не ме пита каква да ми е картата. 

Сега си искам Мастеркарда, ама нямаааа,

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.