Прескочи до съдържание

Проблем с Booking.com

Meidj

Препоръчани мнения

Последния път когато ми преиздадоха Visa Classic от ПИБ картата беше с различен номер.

Даже в момента погледнах двете пластики , защото поисках да запазя старата .

Запазих я , защото Qatar искаха на чек-ин картата с която е направена резервацията , а междувременно ми беше издадена нова Visa.

При предните преиздавания не помня вече дали номера е бил същия , но сега със сигурност е друг.

П.С. А може ли да поискам да ми преиздадат нова карта преди тази да е изтекла и ще дължа ли такса за това ?

Причината пак са катараците , защото ако направя пак резервация с изтичаща карта ще имам отново досадни разправии за верификация с офиса им ...

Връзка към коментар

П.С. А може ли да поискам да ми преиздадат нова карта преди тази да е изтекла и ще дължа ли такса за това ?

Причината пак са катараците , защото ако направя пак резервация с изтичаща карта ще имам отново досадни разправии за верификация с офиса им ...

Можеш, ама има някаква такса, май 20 лв при ПИБ.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

И при БДСК последно беше 20 лева, но ще дойде с нов номер и пин, защото ще я преиздадат като загубена/открадната, а не като подновена поради изтекъл срок.

Връзка към коментар
Георги Матеев

Последния път когато ми преиздадоха Visa Classic от ПИБ картата беше с различен номер.

На мен всеки път когато ми изтече срока на картата и я преиздадат - номерът е съвсем различен.

А за преиздаване на нова карта взимат такса със сигурност.

Връзка към коментар

Даже в момента погледнах двете пластики , защото поисках да запазя старата .

Запазих я , защото Qatar искаха на чек-ин картата с която е направена резервацията , а междувременно ми беше издадена нова Visa.

Може би е политика само на VISA да преиздават картите с друг нов номер?

Моите на MasterCard, пак на FIB, винаги са били с еднакъв картов номер от първата насам, само с различен CVV номер (както e отбелязал и Дюк).

Старите ми ги оставят, без даже да се налага да им обяснявам защо. Просто при получаването на новата казвам на гишето, че си запазвам старата като спомен, и това е. Нямал съм проблем с това досега. :)

Връзка към коментар

Може би е политика само на VISA да преиздават картите с друг нов номер?

Моите на MasterCard, пак на FIB, винаги са били с еднакъв картов номер от първата насам, само с различен CVV номер (както e отбелязал и Дюк).

Това обяснява защо на жена ми се запази номера, а моята VISA дойде с нов номер.

Връзка към коментар

Политика на Visa не е, защото моите карти с този бранд от БДСК си идват със същия номер след преиздаване поради изтичане срока на валидност. Може би е политика на ПИБ или особеност на картовата им система, която обслужва транзакциите към Visa.

Връзка към коментар

И моята кредитна карта VISA на ПИБ, втората, дойде с друг номер. При това тя беше служебно преиздадена 20-тина дни преди първата поради дефектен чип (макар че това обяснение доста ме озадачи). И аз си запазих и двете и даже дълго време стояха активни едновременно в онлайн банкирането ми. Интересното, по-скоро жалкото е, че никой от тази, да я наречем най-българска банка не си е направил труда да ме уведоми за дефектната карта, като междувременно са били наясно с проблема и са ми преиздали тихомълком новата. А ако бях тръгнал за чужбина в тоя момент с дефектната? След няколко обаждания от моя страна в кол-центъра, в картовия център, в клона и къде ли не, откриха "проблема" и чак тогава гордо ми заявиха, че новата карта ми била готова още преди седмица. А пък аз как да знам?! Горките Ryanair колко "добри думи" получиха от мен заради това, че не можах да си платя самолетните билети с тази VISA! Но това е друга тема...

В същото време с "дефектната" карта си бях вече резервирал хотел през Booking. Авторизацията мина нормално, а пък после си платих на място в хотела с новата. Абе малко странна работа - как стана така, че в единия сайт работеше, а в другия - не.

В Booking.com съм опитвал резервация преди, когато нямах кредитна карта, с някои дебитни карти. Някои минават, други - не. Зависи и от хотела. Обаче винаги, както писа някой горе, пращат мейл и не анулират резервацията, докато не предоставиш друго платежно средство. Изчакват няколко дни. Така че системата работи добре.

Редактирано от rik4o
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Хора, вие направо ме объркахте. Ползвам четвърта поред VISA издавана от ПИБ и абсолютно всяка една карта е била с един и същ номер при подновяване. Четири пъти досега! Никога досега не ми се е налагало да сменям номер на карта в различни разплащателни системи в които съм използвал картата. Единствено CVV номерът е различен. Направо съм озадачен от написаното от вас по-горе...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Георги Матеев

Хора, вие направо ме объркахте. Ползвам четвърта поред VISA издавана от ПИБ и абсолютно всяка една карта е била с един и същ номер при подновяване. Четири пъти досега! Никога досега не ми се е налагало да сменям номер на карта в различни разплащателни системи в които съм използвал картата. Единствено CVV номерът е различен. Направо съм озадачен от написаното от вас по-горе...

Странно, но факт. От 1998 досега съм сменял 7-8 поредни VISA карти от ПИБ и всяка една от тях винаги е била с тотално различен номер. И всеки път след подмяна на картата се налага да актуализирам информацията в Paypal и тн - което е безкрайно досадно.

Честно казано не виждам логично обяснение. Може би просто си късметлия? :)

Връзка към коментар

Такива екстри за които обясняваш се полагат само на адвокати,корпоративни клиенти(пак адвокати) и ВИП клиенти на банката(а те обикновено са юристи):-))))))

• Харесвам 4
Връзка към коментар
Георги Матеев

Всъщност сега се сетих нещо и имам донякъде логично обяснение. Преди 7-8 години попитах в клона на банката защо винаги ми сменят номера на картата. Отговорът беше, че когато през дадена карта минават повече от ХХХ (не помня бройката) транзакции на месец, то при преиздаване номерът се сменя с цел сигурност. Когато картата се ползва по-често банката автоматично приема, че е по-вероятно данните да изтекат и това да доведе до злоупотреба.

И не мисля, че е свързано с това дали си лоялен клиент. Аз имам сметки в ПИБ от 1995, а кредитна карта при тях от 1998.

Редактирано от Георги Матеев
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ха-ха-ха, не знам какво е, но със сигурност не съм някакъв ВИП клиент на банката, просто имам сметки при тях от 1997 г. насам и съм техен лоялен клиент... ;)

Може и да съм бил подведен от информацията,че след влизането в сила на новата тарифа за адвокатските услуги,автоматично всички адвокати от Софийската колегия са започнали да се водят ВИП клиенти към банки,мобилни и ТВ оператори:-)))

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Резервирах хотел през букинг с кредитна карта, условията на хотела бяха "Стойността не се възстановява", но пък "заплащане на място". Картата ми изтече, взех новата (със същия номер като старата), и 3 дни преди датата на нощувката получих смс за неуспешна транзакция, защото картата ми е изтекла (явно са се опитали да блокират парите). Пратих им три мейла, не отговориха, обадих се по телефона и ми казаха, че всичко е наред с резервацията. После платих на място в брой.

Връзка към коментар

Всъщност сега се сетих нещо и имам донякъде логично обяснение. Преди 7-8 години попитах в клона на банката защо винаги ми сменят номера на картата. Отговорът беше, че когато през дадена карта минават повече от ХХХ (не помня бройката) транзакции на месец, то при преиздаване номерът се сменя с цел сигурност. Когато картата се ползва по-често банката автоматично приема, че е по-вероятно данните да изтекат и това да доведе до злоупотреба.

И не мисля, че е свързано с това дали си лоялен клиент. Аз имам сметки в ПИБ от 1995, а кредитна карта при тях от 1998.

Има логика

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Имам въпрос към една моя резервация в Booking.com  и дано съм уцелила мястото, където да го задам...

Не ми се е случвало да редактирам резервация и нямам идея на какъв принцип е.

3-ма души сме и съм резервирала 2 стаи в едно B&B - с една резервация, но сега искам да откажа едната /с безплатна анулация е/. Стаите вече са свършили, и от страх да не си изпусна стайчетата, преди да правя каквото и да е искам да попитам: Мога ли да откажа само едната стая, а другата да запазя?

Връзка към коментар

Имам въпрос към една моя резервация в Booking.com  и дано съм уцелила мястото, където да го задам...

3-ма души сме и съм резервирала 2 стаи в едно B&B - с една резервация, но сега искам да откажа едната /с безплатна анулация е/. Стаите вече са свършили, и от страх да не си изпусна стайчетата, преди да правя каквото и да е искам да попитам: Мога ли да откажа само едната стая, а другата да запазя?

Аз последно бях запазила апартамент с 1 спалня и го промених на апартамент с 2 спални, без да го отменям. В мейла за потвърждение трябва да ти пише нещо от рода: "Желаете да прегледате, отмените или промените резервацията си? Моля да влезете в Моята резервация", където "Моята резервация" е линк, от там аз направих промяната.

Връзка към коментар

Да, можеш да откажеш само една от стаите. Като си влезеш на страницата на резервацията 1во трябва да имаш опция за анулация на цялата резервация, а по-надолу вече за отделните стаи. Избираш стаята, която искаш да откажеш и готово. :)

Връзка към коментар

Благодаря много за отговорите!  :)

А стаята, която ще оставя дали ще бъде на старата цена?

Че ако е на нова цена май ще стане по-скъпа от двете...

Връзка към коментар

Да ви попитам и аз :) каква сума ви взима от картата при резервация през booking. 

Направих резервация за Тел Авив 

Today you'll pay € 0 You'll pay when you stay at Gordon Inn (גורדון אין)

FREE cancellation before 13 January 2015 23:59 [CEST]

Cancellation cost:

Prepayment:

• No deposit will be charged.

и сега виждам, че са ми дръпнали от кредитната около 67$, сумата на цялата резервация е 320$.

Редактирано от atrencheva
Връзка към коментар

Да ви попитам и аз :) каква сума ви взима от картата при резервация през booking. 

Направих резервация за Тел Авив 

Today you'll pay € 0 You'll pay when you stay at Gordon Inn (גורדון אין)

FREE cancellation before 13 January 2015 23:59 [CEST]

Cancellation cost:

Prepayment:

• No deposit will be charged.
  •  

и сега виждам, че са ми дръпнали от кредитната около 67$, сумата на цялата резервация е 320$.

Блокирали са ти сумата за cancelation cost, вероятно цената на първата нощувка, и при мен стана така, блокировката ще падне след 45 дни сама и ще разполагаш с парите по картата си.

Връзка към коментар

Благодаря много за отговорите!  :)

А стаята, която ще оставя дали ще бъде на старата цена?

Че ако е на нова цена май ще стане по-скъпа от двете...

На старата цена си остава. :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.